pliwa 20.06.08, 16:43 Ile mieliście lat jak zaczęliście wymawiać literkę "R" ? Długo się uczyliście? :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tygrysio_misio Re: Ile mieliście lat 20.06.08, 16:44 ja chyba zawsze....przynajmniej od kad pamietam..i mama tez nic nie wspominala nigdy,ze zle cos mowilam troche dziwnie inne literki wymawiam w innych sytuacjach..np kompletnie nie potrafie powiedziec "czosnkowy" Odpowiedz Link Zgłoś
aeris Re: Ile mieliście lat 20.06.08, 19:26 aaarrrrggghhhh ODKĄD nie od KĄD. nie ma slowa jak KĄD! tygrysio misio, wez lepiej slownikosio do lapkisio. ps co za glupi temat Odpowiedz Link Zgłoś
8n Re: Ile mieliście lat 20.06.08, 16:44 trzy. długo uczyłam się jej nie nadużywac, bo jak się nauczyłam to wciskałam ją na miejsce l i mówiłam, że mam na imie natarka Odpowiedz Link Zgłoś
cookie_monsterzyca Re: Ile mieliście lat 20.06.08, 17:21 bardzo szybko , w ogóle i mówić r i czytać się szybko nauczyłam, a np mój przyrodni brat miał chyba 6-7 jak się nauczył r Odpowiedz Link Zgłoś
nekomimimode Re: Ile mieliście lat 20.06.08, 17:23 ja do tej pory jakoś dziwnie wymawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dr.verte Re: Ile mieliście lat 20.06.08, 17:52 12 , miałem drobną wadę wymowy , bardziej wychodziło "L" zamiast "R" zanikło bez pomocy logopedy Odpowiedz Link Zgłoś
pliwa Re: Ile mieliście lat 20.06.08, 17:57 pomijając wady wymowy, czy długość uczenia się tej magicznej literki, ma wpływ na inteligencję, rozwój? Odpowiedz Link Zgłoś
liisa.valo Re: Ile mieliście lat 20.06.08, 18:04 Ja "od zawsze" chyba. Tylko jej nadużywałam. Był trrrrraktorrrrr i był barkon, marowidło, reżak :) Odpowiedz Link Zgłoś
bertrada Re: Ile mieliście lat 20.06.08, 18:06 Ja jeszcze zanim się urodziłam to miałam opanowaną tą umiejętność. ;P Odpowiedz Link Zgłoś
sorrento_8 Re: Ile mieliście lat 20.06.08, 18:10 pliwa napisała: > Ile mieliście lat jak zaczęliście wymawiać literkę "R" ? > Długo się uczyliście? :) Klótko ;D się uczyłam. Odpowiedz Link Zgłoś