Dodaj do ulubionych

Poproszę odrąbać mi palec

23.09.03, 09:13
Kalifornijki zgłupiały, nie wszystkie na szczęście. Zgłaszają się się do
pewnego lekarza (ok. 50ciu) celem usunięcia najmniejszego palca u nogi.
Chodzi im o to, żeby mogły nosić buty z modnymi, wąskimi czubami.
I kto tu jest czubem?
Obserwuj wątek
    • mise Re: Poproszę odrąbać mi palec 23.09.03, 09:14
      Brzmi jak współczesna wersja kopciuszka-żeby zmieścić noge do pantofelka,trzeba
      uciąć sobie palec
      Bardzo pomysłowe;)
    • Gość: renia Re: Poproszę odrąbać mi palec IP: *.ath.spark.net.gr 23.09.03, 09:18
      pajdeczka napisała:

> Kalifornijki zgłupiały, nie wszystkie na szczęście. Zgłaszają się się do
      > pewnego lekarza (ok. 50ciu) celem usunięcia najmniejszego palca u nogi.
      > Chodzi im o to, żeby mogły nosić buty z modnymi, wąskimi czubami.
      > I kto tu jest czubem?

No podobnie jak z usuwaniem zeber celem uzyskania wezszej talii, przegrody
      nosowej, zeby sie bezpieczniej prac po mordach, vide zreszta Majkl Dzekson, to
      bardzo madra droga do szczesliwosci...
      • pajdeczka Szpilki z lat 60tych 23.09.03, 09:24
        Takowe jeszcze kilkanaście lat temu tkwiły w piwnicznej szafie mojej matki.
        Ich czubki dorównywały tym obecnym. Moja mama ma przez to zniekształcone palce
        u stóp.
        Zastanawiam się, czemu ma służyć taka moda? Bo ani to ładne, ani wygodne. Ale,
        przyznam, sama staram się kupować buty o dość wąskich czubkach, nawet już botki
        zakupiłam na jesień z takowymi, chociaż moje palce lubią mieć przestrzeń.
        A te wszystkie elastiki, lajkry! Latem to zabójstwo. Człowiek się w tym poci,
        skóra nie oddycha, w takich obcisłych spodniach mnożą się grzybice...
        To jest chyba zemsta facetów, bo to oni głównie kreują modę dla kobiet.
        • Gość: renia Re: Szpilki z lat 60tych IP: *.ath.spark.net.gr 23.09.03, 09:29
          pajdeczka napisała:

> Takowe jeszcze kilkanaście lat temu tkwiły w piwnicznej szafie mojej matki.
          > Ich czubki dorównywały tym obecnym. Moja mama ma przez to zniekształcone
          palce
          > u stóp.

A widzisz, powinna byla odrabac sobie kilka palcow, mialaby teraz dwa albo
          trzy, ale za to proste. Tak ze Kalifornijki nie sa takie glupie. Ponad ilosc
          palcow u stop przedkadaja ich zdrowie i prostote ;)

> Zastanawiam się, czemu ma służyć taka moda?

Moda jak moda sluzy robieniu pieniedzy na proznosci (nie tylko) kobiet.

Bo ani to ładne, ani wygodne. Ale,
          > przyznam, sama staram się kupować buty o dość wąskich czubkach, nawet już
          botki
          >
          > zakupiłam na jesień z takowymi, chociaż moje palce lubią mieć przestrzeń.

No to po kiego kupowalas botki z czubkami???
          • pajdeczka Re: Szpilki z lat 60tych 23.09.03, 09:46
            Gość portalu: renia napisał(a):

> No to po kiego kupowalas botki z czubkami???

Bo kiedyś usłyszałam opinię, że niemodne buty postarzają:))))
            I kiedy zaczęłam przyglądać się kobietom na ulicach stwierdziłam, że to prawda.
    • porzadkowy Re: Poproszę odrąbać mi palec 23.09.03, 09:21
      pajdeczka napisała:

> Kalifornijki zgłupiały, nie wszystkie na szczęście. Zgłaszają się się do
      > pewnego lekarza (ok. 50ciu) celem usunięcia najmniejszego palca u nogi.
      > Chodzi im o to, żeby mogły nosić buty z modnymi, wąskimi czubami.
      > I kto tu jest czubem?

Podaj miejsce, datę i godzinę, gdzie mam to zrobić i uczynię to z wielką ochotą.

Twoje oświadczenie o dobrowolności tego "zabiegu" przygotuję sam. Na siebie
      biorę także koszty związane z zakupem siekiery.

p.
    • fitit Re: Poproszę odrąbać mi palec 23.09.03, 09:24
      Najbardziej dziwią się kobiety (sic !), a porządkowy nie zrozumiał.
    • Gość: Kocisz odrąb sobie głowę....niewiele straci na tym świat. IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 23.09.03, 09:25
      jaki jeszcze temacik zapodasz? inteligentna kobieto...
      • Gość: hot_dog Re: odrąb sobie głowę....kocisz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.03, 09:32
        Może odrąb sobie paluszki nim siądziesz do klawiatury - strata tez będzie
        niewielka.Kto dał ci prawo do decydowania jakie tematy mają być serwowane na
        forum. Nie chcesz-nie czytaj.A jeszcze lepiej -spadaj...
      • pajdeczka Do Kocisza 23.09.03, 09:49
        Gość portalu: Kocisz napisał(a):

> jaki jeszcze temacik zapodasz? inteligentna kobieto...

Temat, jak najbardziej na miejscu, bo dotyczy kobiet, a to jest forum m.in. o
        sprawach kobiet. Jeśli masz problemy z logicznym myśleniem zmień forum.
    • Gość: Lena Re: Poproszę odrąbać mi palec IP: 80.48.96.* 23.09.03, 10:03
      Myslę, że wszystko należy przyjmować z rozsądkiem i umiarem. Buty "z czubem"
      należy czasem kupić o rozmiar lub dwa większe jeśli ma się szekoką stopę.
      Owszem, noga wtedy wygląda gorzej niż w wąziutkich i mniejszych ale noga nie
      cierpi. Lepiej kupić jedną parę butów dobrej marki niż 2-3 pary tanich. Dobre
      buty z miękkiej skóry ułożą się do stopy. Mam szpilki z czubem w których chodzi
      się jak w kapciach. Na codzień, do pracy i obcas powinien być niższy i czubek
      niezbyt długi. Do spodni noszę buty z czubkiem wyglądające jak małe męskie
      półbuty, sznurowane lub wsuwane /produkcji Ryłko/ i uważam je za nacudowniejsze
      buty do spodni. Nawet samochód w nich się dobrze prowadzi. Szpilki są dobre na
      extra-okazje.Ale i wtedy nie należy się męczyć w zbyt ciasnych ale dobrze
      wyglądających.
    • soczewica precz z czubami! niech żyją rozklepane buty!!! 23.09.03, 10:08
      a najzdrowiej to chyba boso popychać, nogi gazetami owinawszy...
      tylko te odmrozenia.
      • capa_negra Re: precz z czubami! niech żyją rozklepane buty!! 23.09.03, 10:10
        to może zamiast gazet onuce???
      • pajdeczka Re: precz z czubami! niech żyją rozklepane buty!! 23.09.03, 10:11
        soczewica napisała:

jak w tytule

W sumie te czuby nawet przydatne są w czasach, w jakich przyszło nam żyć. Mogą
        służyć jako skuteczna samoobrona przed napastnikiem. Kopniak z takiego buta
        zostaje długo w pamięci.
        • Gość: Triss Merigold Re: precz z czubami! niech żyją rozklepane buty!! IP: *.acn.waw.pl 23.09.03, 10:16
          Do kopania chyba lepsze byłyby kowbojki (też z czubem ale za to podkute) albo
          glany. Na marginesie, czytałam, że zamożne Azjatki poddają się potwornie
          bolesnym i wielomiesięcznym zabiegom wydłużania nóg przy pomocy szyn, przy tym
          likwidacja jednego paluszka to prosta kosmetyka. Paranoja. Mnie wali czy buty
          są modne, mają być wygodne, miękkie i ze skóry (oprócz kapci).
        • soczewica Re: precz z czubami! niech żyją rozklepane buty!! 23.09.03, 10:32
          pajdeczka napisała:

> służyć jako skuteczna samoobrona przed napastnikiem. Kopniak z takiego buta
          > zostaje długo w pamięci.

z mojego kaczuchowatego glana z obitym blachą szerokim czubem też można
          przyładować. i jest nawet pewna szansa, że przy kopniaku nie straci się
          równowagi i nie gruchnie na ziemię, bo obcasów nie mają wysokich...
    • Gość: siedem Re: Poproszę odrąbać mi palec IP: 213.216.66.* 23.09.03, 10:17
      panuje takie przeswiadczenie z emala stopka u kobiety zwiastuje wąską i ciasną
      [wiadomo co] stad ta moda od wiekow w chinach, w cesarstwie rzymski a i teraz
      jak widac ma sie dobrze

5040
      • pajdeczka Re: Poproszę odrąbać mi palec 23.09.03, 10:40
        Gość portalu: siedem napisał(a):

> panuje takie przeswiadczenie z emala stopka u kobiety zwiastuje wąską i
        ciasną > [wiadomo co] stad ta moda od wiekow w chinach, w cesarstwie rzymski a
        i teraz > jak widac ma sie dobrze
        >

Ależ obecne buty znacznie wydłużają stopę, co nieraz przy niskim wzroście
        wygląda karykaturalnie. Osobiście nie noszę ostrych czubków tylko lekko ścięte
        na końcach, stopę mam wąską, ale i tak załamanie jest gdzieś 3 cm przed końcem
        czuba. Więc moja stopa zamiast na 38 wyląda na 40:)))))
        • Gość: siedem Re: Poproszę odrąbać mi palec IP: 213.216.66.* 23.09.03, 11:16
          na jedno wychodzi. tyle ze ja tej teorii empirycznie nie potwierdzam.

5040
    • Gość: hot_dog Re: Poproszę odrąbać mi palec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.03, 10:41
      Natura dała mi stopkę szeroką, niestety. Ale sa takie butki,które na nią pasują
      a są niebrzydkie. Kwestia kroju.No i co jakis czas na szczęscie bywają w
      modzie.Nie dajmy sie kobitki zwariować...
      • pajdeczka Re: Poproszę odrąbać mi palec 23.09.03, 10:47
        Gość portalu: hot_dog napisał(a):

> Nie dajmy sie kobitki zwariować...

..no i porąbać na kawałki też:)))))
    • kurczak1976 Re: Poproszę odrąbać mi palec 23.09.03, 10:44
      Buty z czubem czy bez, zawinietym do gory czy na boki wszystko mi jedno. Jak
      ktos chce wskakiwac do autobusu czy wypadac z tramwaju bo takowe czuby nie
      pozwalaja na normalne uzytkowanie schodow tez ok. Ale na milosc boska, czemu w
      Polsce jak sa modne czuby to o normalne buty trzeba robic wyprawe jak po zlote
      runo. Nie uswiadczy normalnego, niedrogiego buta w zadnym sklepie. No moze
      znajdzie sie i o szerszym czubie ale wtedy cegla mus pod podeszwa.
      Pozostaja glany czy Martensy ale tu znowu sznurowanie. Gdzie kupic buty na
      slonince!? buuu

A co do czubow z miekkiej skorki to nie ma jak bucik przed czubem dostosuje
      sie do stopki a czub dalej pozostaje waski. Wyglada to poprostu super hihihihi
      • pajdeczka Re: Poproszę odrąbać mi palec 23.09.03, 10:49
        kurczak1976 napisała:

>Pozostaja glany czy Martensy ale tu znowu sznurowanie. Gdzie kupic buty na
        > slonince!? buuu
        >
        > A co do czubow z miekkiej skorki to nie ma jak bucik przed czubem dostosuje
        > sie do stopki a czub dalej pozostaje waski. Wyglada to poprostu super hihihihi

Dlatego nie należy przeginać z czubami:))))
        Nie wiem, gdzie można kupić buty na słonince, ale na świńskiej skórce tak!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka