exotique Re: POWINNO WAM SIĘ PODWIĄZAĆ JAJNIKI - JAK SUCE 23.06.08, 19:59 A ty sie juz podwiazalas? Odpowiedz Link Zgłoś
majka_bee Re: POWINNO WAM SIĘ PODWIĄZAĆ JAJNIKI - JAK SUCE 23.06.08, 21:33 Ja nie muszę. Nie zabijam własnych dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
kingas38 Re: straszne chamidło z ciebie Maju. 16.08.08, 20:24 to pewnie ta goska co dzieciaka oszust jej zmajstrował a ona nie chciała biedaczka bo co mąż powie... Odpowiedz Link Zgłoś
anako_a Re: POWINNO WAM SIĘ PODWIĄZAĆ JAJNIKI - JAK SUCE 24.06.08, 13:23 Ja owszem, chciałabym mieć podwiązane jajniki i spokój na całe życie (nie planuję dzieci), ale w Polsce jest to niestety nielegalne. Może zrobię sobie za granicą. P.S. Proszę mi nie wmawiać, że parotygodniowy płód to dziecko. Więcej krzywdy niż ewentualną aborcją wyrządzasz każdego dnia zwierzętom, które zjadasz (a które w przeciwieństwie do zlepka komórek mają rozwinięty układ nerwowy i zachowania społeczne). Odpowiedz Link Zgłoś
gdzie_indziej chodzi o "starszna kare" czy rzadka antykoncepcje? 24.06.08, 13:35 Od czasu jak widze jakim slodkim i zadowolonym stworzeniem zrobila sie moja koteczka po sterylizacji - uwazam ze to nieglupi pomysl. Bolesne meisiaczki, wycie do ksiezyca, nerwy i poplatanie z antykoncepcja w pigulkach co wpadaja za szafe i w dziury w podlodze- to nie dla mnie.. Czy ktos sie orientuje na ile metoda jest "ostateczna"? gdzies czytalam o wprowadzaniu malutkich kuleczek do nasieniowodow( mowimy o panach)co mialo niby byc odwracalne... czy cos z nowosci techniczneych co do tej metody u pan? Odpowiedz Link Zgłoś
oliwija Re: POWINNO WAM SIĘ PODWIĄZAĆ JAJNIKI - JAK SUCE 24.06.08, 22:01 anako_a napisała: > Ja owszem, chciałabym mieć podwiązane jajniki i spokój na całe życie (nie > planuję dzieci), ale w Polsce jest to niestety nielegalne. Może zrobię sobie za > granicą. P.S. Proszę mi nie wmawiać, że parotygodniowy płód to dziecko. Więcej > krzywdy niż ewentualną aborcją wyrządzasz każdego dnia zwierzętom, które zjadas > z > (a które w przeciwieństwie do zlepka komórek mają rozwinięty układ nerwowy i > zachowania społeczne). brawoooooooooooooooooooooooooooooooooo mądra wypowiedż. tylko ze zaraz ktos powie ze zwierze to zwierze a człowiek...... człowiek tez pochodzi od zwierzat nie zapominajcie o tym Odpowiedz Link Zgłoś
nivja Re: POWINNO WAM SIĘ PODWIĄZAĆ JAJNIKI - JAK SUCE 24.06.08, 16:07 Nie podpisuję się pod tym ale rozumiem, że można tak zareagować na to co jest napisane na tym forum. Jestem w stanie akceptować aborcję w pierwszym miesiącu ciąży. Ale później nie... Odpowiedz Link Zgłoś
gdzie_indziej Re: POWINNO WAM SIĘ PODWIĄZAĆ JAJNIKI - JAK SUCE 24.06.08, 17:51 1. tak? naprawde? no takiego jest napisane na tym forum zeby w ramach dyskusji wyskoczyc z chamstwem, jak wielu zagladajacych + autorka watku? Przedstawilas swoj poglad ( ost.zdanie) w miare kulturalnie, choc kupy sie to nie trzyma ( do pierwszego miesiaca? z powodow estetycznych - bo slawetnych "nozek raczek i bijacego serduszka" nie widac?- pytam bez zlosliwosci) Ale "rozumiesz rekacje" - czyli uwazasz ze kobiety ktore przerwaly ciaze zasluguja na bezplodnosc w ramach blizej nieokresonego odwetu ( "powinno sie wam ") 3. "Jestes w stanie". A bylas kiedykolwiek? Tez , zanim nie uzmyslowilam sobie ze moje dziecko jest prawdopodobnie kupka zdeformowanych komorek, zakladalam ze "bede w stanie" co najwyzej uzyc postinoru ( tlumaczac sobie oglednie ze skoro wymiana mitochondriow i materialu genetycznego zachodzi w jakies 48 h po zaplodnieniu, wiec do tego czasu mamy NIE mamy do czynienia z 'nowym osobnikiem gatunku 'w sensie genetycznym) . Okolicznosci przyrody weryfikuja szumne deklaracje. Zakladac sobie zawsze mozna. Jak w czyims poscie: "Jestes pzreciw aborcji- po prostu jej nie rob". nivja napisała: > Nie podpisuję się pod tym ale rozumiem, że można tak zareagować na to co jest > napisane na tym forum. > Jestem w stanie akceptować aborcję w pierwszym miesiącu ciąży. Ale później nie. > .. Odpowiedz Link Zgłoś
nivja Re: POWINNO WAM SIĘ PODWIĄZAĆ JAJNIKI - JAK SUCE 24.06.08, 18:36 1. tak? naprawde? no takiego jest napisane na tym forum zeby w ramach dyskusji > wyskoczyc z chamstwem, jak wielu zagladajacych + autorka watku czytając niektóre posty nie chce się wierzyć, że takie potwory chodzą po ziemi; wydaje się, że dla niektórych kobiet aborcja to jak puszczenie bąka :/ > Przedstawilas swoj poglad ( ost.zdanie) w miare kulturalnie, choc kupy sie to > nie trzyma ( do pierwszego miesiaca? z powodow estetycznych - bo slawetnych > "nozek raczek i bijacego serduszka" nie widac?- pytam bez zlosliwosci) a co w tym dziwnego??? tak! bo właśnie tych sławetnych nóżek jeszcze nie ma > Ale "rozumiesz rekacje" - czyli uwazasz ze kobiety ktore przerwaly ciaze > zasluguja na bezplodnosc w ramach blizej nieokresonego odwetu ( "powinno sie > wam ") nic takiego nie napisałam, że kobiety zasługują na bezpłodność; rozumiem po prostu złość autorki wywołaną tym całym forum > 3. "Jestes w stanie". A bylas kiedykolwiek? > Tez , zanim nie uzmyslowilam sobie ze moje dziecko jest prawdopodobnie kupka > zdeformowanych komorek, zakladalam ze "bede w stanie" co najwyzej uzyc postinor > u > ( tlumaczac sobie oglednie ze skoro wymiana mitochondriow i materialu > genetycznego zachodzi w jakies 48 h po zaplodnieniu, wiec do tego czasu mamy > NIE mamy do czynienia z 'nowym osobnikiem gatunku 'w sensie genetycznym) . > Okolicznosci przyrody weryfikuja szumne deklaracje. > przyznam, że nie za bardzo rozumiem o co mnie pytasz.. Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Re: POWINNO WAM SIĘ PODWIĄZAĆ JAJNIKI - JAK SUCE 24.06.08, 16:24 Nie ty suczko będziesz decydować co komu trzeba - każda kobieta niech zdecyduje za siebie. BTW - przypominam, że sterylizacja też jest w polaczkowie nielegalna... Odpowiedz Link Zgłoś
majka_bee Re: POWINNO WAM SIĘ PODWIĄZAĆ JAJNIKI - JAK SUCE 24.06.08, 18:23 - każda kobieta niech zdecyduje > za siebie puknij się w głupi łeb; tobie to już chyba zwoje mózgowe usunęli; uważasz, że masz prawo zabijać???? Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Re: POWINNO WAM SIĘ PODWIĄZAĆ JAJNIKI - JAK SUCE 24.06.08, 22:35 Uważam, że nie mam prawa nakazywać jakiejkolwiek kobiecie, co ma zrobić ze swoją własną macicą. Poza tym pomyliłaś adres - to forum nie jest poświęcone zabójstwom... Odpowiedz Link Zgłoś
keltoi Rany, Filemon... 25.06.08, 06:03 Mogłabym chyba wyjść za Ciebie normalnie! ^_^ *hug* Odpowiedz Link Zgłoś
katja_24 Re: Rany, Filemon... 25.06.08, 10:50 Gratuluje zachowania zimnej krwi, bo mi juz wzburzyla od samego czytania :) Odpowiedz Link Zgłoś
exotique Re: POWINNO WAM SIĘ PODWIĄZAĆ JAJNIKI - JAK SUCE 25.06.08, 11:01 Maju, wystaw sie i niech cie ktos puknie. Paznokcie jako zlepek komorek tez obcinam, nie sadze jednak, bym popelniala morderstwo. Jestem w 7 tygodniu ciazy. Jednak to jeszcze nie jest nawet faza embrionalna. To zarodek a nie czlowiek. Czlowiekiem moze sie stac. Wlosy pod pachami golisz? tak? och ty morderczynio, powinni cie na dozywocie skazac. Wlosy pod pachami tez maja prawo bytu. Odpowiedz Link Zgłoś
asthar33 Re: POWINNO WAM SIĘ PODWIĄZAĆ JAJNIKI - JAK SUCE 25.06.08, 15:49 Polecam lekturę tejże stronki. twoja-ciaza.com.pl/czlowiek.html Może niektórym poszerzą się horyzonty wiedzy. Odpowiedz Link Zgłoś
twojafantazja Re: POWINNO WAM SIĘ PODWIĄZAĆ JAJNIKI - JAK SUCE 25.06.08, 16:35 I zwoje mózgowe jak psu (jak w temacie). Co możnaby jeszcze podwiązać? :) Odpowiedz Link Zgłoś
exotique Re: POWINNO WAM SIĘ PODWIĄZAĆ JAJNIKI - JAK SUCE 25.06.08, 21:38 Opadajacy cyc? :D:D Odpowiedz Link Zgłoś
figgin1 Re: POWINNO WAM SIĘ PODWIĄZAĆ JAJNIKI - JAK SUCE 27.06.08, 11:20 Szkoda że to w Polsce nielegalne. Odpowiedz Link Zgłoś
aniulka8503 Re: POWINNO WAM SIĘ PODWIĄZAĆ JAJNIKI - JAK SUCE 27.06.08, 11:56 Droga autorko jesteś naprawdę stuknięta... nie wiesz co inne kobiety czują... a jajniki sobie sama podwiązuj... Odpowiedz Link Zgłoś
monia853 Re: POWINNO WAM SIĘ PODWIĄZAĆ JAJNIKI - JAK SUCE 28.06.08, 18:45 Najgorsze jest to,że wszystkie kobiety,które nie żałują wojej decyzji porównują DZIECKO do zlepek komórek!!! I co niby chcecie,przez to powiedzieć?Ze DZIECKO,które same poczęłyście,ktore samo nie prosiło sie na świat,które nie jest winne Waszej głupocie i Waszej ignorancji samo pojawilo się w Waszym organiźmie?Czy też byc może uważacie ,że DZIECKO a mówiąc Waszym językiem "zlepek komórek" to to samo co zlepek komórek rakowych,które trzeba usunąć bo zagraża to mojemu "wspanialemu" życiu???Palcie się w piekle WYRODNE KOBIETY BO NA PEWNO NIE MATKI, BO WIDOCZNIEZ NIE ZNACIE PTEGO SŁOWA,BO NIBY KTO MA SIĘ TAK ZWRACAĆ DO WAS??!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
katja_24 Re: POWINNO WAM SIĘ PODWIĄZAĆ JAJNIKI - JAK SUCE 29.06.08, 11:21 Ojej, uwazaj, bo ci pompa siadzie... Odpowiedz Link Zgłoś
oliwija Re: POWINNO WAM SIĘ PODWIĄZAĆ JAJNIKI - JAK SUCE 30.06.08, 09:43 monia853 napisała: > Najgorsze jest to,że wszystkie kobiety,które nie żałują wojej decyzji porównują > DZIECKO do zlepek komórek!!! nie porównujemy!! ak jest. poczytaj sobie co pisza na stronbie o której wspomina jedna dzieczyna. Czy dwie komorki to czlowiek. Uczylaś sie bilogii w szkole? widzialas zdjęcia. do pewnego okresu rozwojowego zarodka nie bylabys w stanie rozróżnc ktore to czlowiek a które to kura. >I co niby chcecie,przez to powiedzieć?Ze > DZIECKO,które same poczęłyście,ktore samo nie prosiło sie na świat,które nie > jest winne Waszej głupocie i Waszej ignorancji samo pojawilo się w Waszym > organiźmie? a wiesz ze środki anytykoncepcyjne, ktore zwane są terapia hormonalna nie dośc ze w 100% nie zabezpiefczają to jeszcze mogą poważnie plod uszkodzic. >Czy też byc może uważacie ,że DZIECKO a mówiąc Waszym językiem > "zlepek komórek" to to samo co zlepek komórek rakowych,które trzeba usunąć bo > zagraża to mojemu "wspanialemu" życiu???Palcie się w piekle WYRODNE KOBIETY BO > NA PEWNO NIE MATKI, BO WIDOCZNIEZ NIE ZNACIE PTEGO SŁOWA,BO NIBY KTO MA SIĘ TAK > ZWRACAĆ DO WAS??!!!!!!!!!! tak sie sklada ze akurat ja mam corkę. i ma kto do mnie mówic "mamo".Wiesz wolałam powlac na świat dziecko ktore będzie miało szanse korzystąc z zycia cała gebą a nie żc ak roślina, zekac az je ktos nakarmi przytuli, az zmieni pampersa w wieku 23 lat... Czemu nie wezniesz chorrego dziecka z domu dziecka nie dasz mu szansy na zycie? No czemu? za trudno? Bo dziecko chore bo klopot? Odpowiedz Link Zgłoś
aniulka8503 Re: POWINNO WAM SIĘ PODWIĄZAĆ JAJNIKI - JAK SUCE 30.06.08, 22:58 Tak się składa, że ja też jestem matką i chociaż mój synuś nie mówi jeszcze "mama" (ma 5 miesięcy), to jego uśmiech pokazuje jak bardzo mnie kocha i to teraz jest dla mnie najważniejsze!!! I wiem, że mój synek zawsze będzie szczęśliwy, kochany i zawsze będzie mógł na mnie liczyć, ponieważ kocham go i dbam o niego podwójnie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
oliwija Re: POWINNO WAM SIĘ PODWIĄZAĆ JAJNIKI - JAK SUCE 01.07.08, 08:26 hm dbasz o niego podwójnie co to znaczy? Odpowiedz Link Zgłoś
aniulka8503 Re: POWINNO WAM SIĘ PODWIĄZAĆ JAJNIKI - JAK SUCE 01.07.08, 10:22 Za niego i za tego pierwszego...ja nie umiem spędzić godziny bez niego, zawsze i wszędzie z nim...staram się tak jakby nadrobić temu dziecku to wszystko czego tamto dziecko nie mogło mieć... Odpowiedz Link Zgłoś
aniulka8503 Re: POWINNO WAM SIĘ PODWIĄZAĆ JAJNIKI - JAK SUCE 01.07.08, 10:27 Tego po prostu nie da się wytłumaczyć...narazie nie mogę go wychowywać bo i tak jeszcze nie rozumie, ale będzie miał wszystko, a najwięcej miłości i zrobię wszystko żeby był szczęśliwy. Odpowiedz Link Zgłoś
monia853 Re: POWINNO WAM SIĘ PODWIĄZAĆ JAJNIKI - JAK SUCE 01.07.08, 17:32 tak sie sklada ze akurat ja mam corkę. i ma kto do mnie mówic "mamo".Wiesz wolałam powlac na świat dziecko ktore będzie miało szanse korzystąc z zycia cała gebą a nie żc ak roślina, zekac az je ktos nakarmi przytuli, az zmieni pampersa w wieku 23 lat... Czemu nie wezniesz chorrego dziecka z domu dziecka nie dasz mu szansy na zycie? No czemu? za trudno? Bo dziecko chore bo klopot? Nie piszę o aborcji chorego płodu tylko o dziecku,które jest zupełnie zdrowe a tzw "widzi mi się"kobiety która "przypadkiem" zaszła w ciążę zaprzepaszcza swoje prawo do zycia i któremu nikt nie zmieniałby pampersów w wieku 23 lat i nie musiałby karmic i nie byłoby rośliną!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
katja_24 Re: POWINNO WAM SIĘ PODWIĄZAĆ JAJNIKI - JAK SUCE 01.07.08, 17:51 A co, myslisz, ze nie da sie zajsc "przypadkiem"? Odpowiedz Link Zgłoś
monia853 Re: POWINNO WAM SIĘ PODWIĄZAĆ JAJNIKI - JAK SUCE 04.07.08, 18:02 katja_24 napisała: ace > A co, myslisz, ze nie da sie zajsc "przypadkiem"? myślę,że każda kobieta która współżyje z facetem jest tego w pełni świadoma(oprócz gwaltów i tego typu innych rzeczy),a to ,że zdaży się jej pójść do łóżka i zajść w ciążę z pierwszym lepszym facetem to na pewno nie jest przypadek ale sorry...dla mnie to bezmyślność.Nie moja sprawa czy idzie czy nie idzie ,ale jeżeli pojawia się juz ciąża i ona twierdząc ze zaszła przypadkiem ją usuwa to chyba nie jest w porządku. Odpowiedz Link Zgłoś
katja_24 Re: POWINNO WAM SIĘ PODWIĄZAĆ JAJNIKI - JAK SUCE 04.07.08, 19:49 Monia, czyli uwazasz, ze ciaza z facetem, nie pierwszym lepszym, ale swoim wlasnym, stalym, ukochanym, zawsze musi byc wyczekiwana i chciana? Odpowiedz Link Zgłoś
monia853 Re: POWINNO WAM SIĘ PODWIĄZAĆ JAJNIKI - JAK SUCE 05.07.08, 14:25 katja_24 napisała: > Monia, czyli uwazasz, ze ciaza z facetem, nie pierwszym lepszym, ale > swoim wlasnym, stalym, ukochanym, zawsze musi byc wyczekiwana i > chciana? Nie nie uważam tak.Myślę,że nie jest wtedy przypadkowa tylko powstała ona z miłości dwojga ludzi i nie myslę aby to powód do usuwania ciąży skoro dwoje ludzi się kocha. Odpowiedz Link Zgłoś
katja_24 Re: POWINNO WAM SIĘ PODWIĄZAĆ JAJNIKI - JAK SUCE 05.07.08, 15:32 A przyszlo Ci do glowy, ze pomimo milosci, przywiazania i wspolnych planow ktos moze nie chciec miec dziecka w ogole? Albo nie moze sobie na nie pozwolic na danym etapie zycia? Odpowiedz Link Zgłoś
monia853 Re: POWINNO WAM SIĘ PODWIĄZAĆ JAJNIKI - JAK SUCE 07.07.08, 00:19 A więc jak nie chce miec ktos dziecka w ogóle to niech się odpowiednio zabezpiecza a jak zajdzie już w nieoczekiwaną ciążę to sorry ale chyba ten ktoś ma obowiązek sprostac macierzyństwu.Z tego wynika co piszesz,że jak kobieta nie moze pozwolić sobie na ciążę w danym etapie to ma prawo ją usunąć?!Sorki ,ale dziecko to nie jest przedmiot,ktory zawadza Ci w domu i masz prawo go wyrzucić.Naprawdę dziwię się, że są takie kobiety egoistki,ktore nosząc dziecko pod swoim sercem myślą tylko o sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
katja_24 Re: POWINNO WAM SIĘ PODWIĄZAĆ JAJNIKI - JAK SUCE 07.07.08, 11:07 Wcale nie ma obowiazku sprostac macierzynstwu, bo do tego trzeba dojrzec. A jesli kogos nie stac na dziecko? Moim zdaniem mamy prawo decydowac i myslec tylko o sobie. Tak samo jak facet spieprzajacy gdzie pieprz rosnie na slowa:"Jestem w ciazy". Odpowiedz Link Zgłoś
aleczka26 Re: POWINNO WAM SIĘ PODWIĄZAĆ JAJNIKI - JAK SUCE 07.07.08, 15:47 katja 24 i inne kture popieraja aborcje sa jebniete i to zdrowo i takie powinno sie tepic morderczynie!!!!czemu one przyszły na swiat???? Odpowiedz Link Zgłoś
katja_24 Re: POWINNO WAM SIĘ PODWIĄZAĆ JAJNIKI - JAK SUCE 07.07.08, 16:05 Dziecino, zamiast sie mnozyc jak krolik, radze zajrzec do slownika ortograficznego...niczego oprocz bluzgow w zawodowce nie ucza, co? Odpowiedz Link Zgłoś
oliwija Re: POWINNO WAM SIĘ PODWIĄZAĆ JAJNIKI - JAK SUCE 08.07.08, 17:41 katja_24 napisała: > Dziecino, zamiast sie mnozyc jak krolik, radze zajrzec do slownika > ortograficznego...niczego oprocz bluzgow w zawodowce nie ucza, co? zeby pójśc do zawodowki trzeba jeszcze skonczyc podstawówke a to j strasznie trudne w sdzisiejszych czasach oj popieram cie katja Odpowiedz Link Zgłoś
katja_24 I jeszcze cos w twoim jezyku, Aleczko... 07.07.08, 16:08 Jebnij sie w ten swoj pusty leb, chociaz nie przewiduje nadzwyczajnych rezultatow. Czemu przyszlysmy na swiat? Bo ktos musi pracowac na lekarzy i zlobki dla twoich dzieciakow... Odpowiedz Link Zgłoś
oliwija Re: I jeszcze cos w twoim jezyku, Aleczko... 08.07.08, 17:43 uprzedzam ze staram sie pisac na poziomi intelektulanym Aleczki ktos mósi zarobć na to abyc ty mogla siedziec w domó z dzieciakami . morzesz sobie ih miec nawet 20 . ja wole miec jedno ale wyhowac je na człowieka. moaj curka hodzi na angielski ( wiesz to taki obcy jezyk - mówia tak ze nie morzesz ih normalnie zrozumiec) na balet na basen ( totaka dórza wanna w dórzym domó) no dziewczyny moze wyam sie ciezko to czya ale Aleczka pewnie zrozumie Odpowiedz Link Zgłoś
katja_24 Re: I jeszcze cos w twoim jezyku, Aleczko... 09.07.08, 11:12 Oliwia, tego sie nie da czytac :DDD Odpowiedz Link Zgłoś
oliwija Re: I jeszcze cos w twoim jezyku, Aleczko... 09.07.08, 20:26 katja_24 napisała: > Oliwia, tego sie nie da czytac :DDD wiem ale o to mi chodziło.. zeby panienka sobie zoaczyla jak sie czyta jaj wpisy Odpowiedz Link Zgłoś
oliwija Re: POWINNO WAM SIĘ PODWIĄZAĆ JAJNIKI - JAK SUCE 08.07.08, 17:39 aleczka26 napisała: > katja 24 i inne kture popieraja aborcje sa jebniete i to zdrowo i > takie powinno sie tepic morderczynie!!!!czemu one przyszły na > swiat???? kogos takiego który nie pisze poprawnie takiego słowa jak "które" tez. lepiej by na tym wyszli a przepraszam cie poierac to juz w tym zajebistym kraju nie wolno? moze nie wolno mi byc ateiska? Odpowiedz Link Zgłoś
aniulka8503 Re: POWINNO WAM SIĘ PODWIĄZAĆ JAJNIKI - JAK SUCE 14.07.08, 02:00 "A jeśli kogoś nie stać na dziecko" Dziecko kosztuje, to jest fakt, ale życie nie polega na pieniądzach! I brak pieniędzy nie jest dobrym argumentem do aborcji... Gdzie tylko o tym czytam, to jedyne argumenty: - brak skończonej szkoły - brak pieniędzy To najczęstsze próby usprawiedliwienia aborcji STOP!!! To nie są żadne argumenty!!! Według praw człowieka: KAŻDY CZŁOWIEK MA PRAWO DO ŻYCIA!!! dokonałam aborcji, nie jestem święta...jak wiele z nas tutaj...tylko, że z zupełnie innych powodów Dlatego nie wciskajcie ludziom kitów, że brak wykształcenia, czy pieniędzy jest powodem do aborcji!!! Bo co dadzą człowiekowi pieniądze, czy też wykształcenie, jeśli aborcja zniszczy człowiekowi psychikę??? NIC!!! Szkoda, że tak późno to zrozumiałam... Odpowiedz Link Zgłoś
katja_24 Re: POWINNO WAM SIĘ PODWIĄZAĆ JAJNIKI - JAK SUCE 14.07.08, 10:11 Jasne, czyli kobiety maja rodzic dzieci, a potem wyciagac lape po publiczne pieniadze, bo same nie wyrabiaja finansowo? Jak ktos chce miec dzieci, to na wlasny rachunek. Odpowiedz Link Zgłoś
aniulka8503 Re: POWINNO WAM SIĘ PODWIĄZAĆ JAJNIKI - JAK SUCE 14.07.08, 11:48 Tak, powinny rodzić. Jeśli chodzi o finanse, kobiety są silne, mówi się często, że nawet silniejsze od facetów (psychicznie oczywiście) i nie wierzę, że matka, która chce pracować, chce zapewnić dzieciom byt, nie znajdzie pracy, chociażby dorywczej... Ja jestem matką, jestem aktywna zawodowo, właściwie ciągnę dwa etaty od kilku dni, jeden w domu przez internet, a drugi normalnie w pracy... Jak się chce i usilnie się dąży to można!!! Odpowiedz Link Zgłoś
katja_24 Re: POWINNO WAM SIĘ PODWIĄZAĆ JAJNIKI - JAK SUCE 14.07.08, 12:13 Wybacz, ale ja nie mam zamiaru sie zarzynac. Powtarzam jeszcze raz: dziecko ma sie wtedy, kiedy cie na to stac i odczuwasz potrzebe bycia matka. A nie dlatego, ze tak wyszlo. Odpowiedz Link Zgłoś
aniulka8503 Re: POWINNO WAM SIĘ PODWIĄZAĆ JAJNIKI - JAK SUCE 15.07.08, 13:03 ja się nie zarzynam...ja jestem szczęśliwa :) Nie pracuję dlatego, że muszę (mąż nas utrzymuje), ale dlatego, że wychowując syna, zajmując się domem i pracując osiągam pełną satysfakcję z życia. Odpowiedz Link Zgłoś
katja_24 Re: POWINNO WAM SIĘ PODWIĄZAĆ JAJNIKI - JAK SUCE 15.07.08, 16:05 Aniu, to Twoj wybor i dobrze, ze jestes szczesliwa. Ale ja na obecna chwile gdzie indziej upatruje swojego szczescia i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
aniulka8503 Re: POWINNO WAM SIĘ PODWIĄZAĆ JAJNIKI - JAK SUCE 15.07.08, 23:09 katja, a usunęłaś??? Ile miałaś lat, a ile masz teraz? Ja poczułam macierzyństwo...za późno. Dlatego w moim przypadku jedyne czego pragnęłam było dziecko...Dlatego właśnie jestem szczęśliwa, osiągnęłam równowagę emocjonalną, chociaż długo walczyłam...wiem, że to powraca, dlatego właśnie każdemu odradzam aborcję...ja to przeżyłam i naprawdę nikomu nie życzę takiego bólu, który mimo wszystko nadal jest i zapewne długo jeszcze będzie... Odpowiedz Link Zgłoś
katja_24 Re: POWINNO WAM SIĘ PODWIĄZAĆ JAJNIKI - JAK SUCE 16.07.08, 10:23 Nie nie Aniu, ja nigdy nie bylam w ciazy. Po prostu uwazam, ze kobieta powinna miec wybor w tej sprawie i dlatego udzielam sie na tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
aniulka8503 Re: POWINNO WAM SIĘ PODWIĄZAĆ JAJNIKI - JAK SUCE 17.07.08, 22:35 Dobrze powiedziane, WYBÓR!!! Ja nie podjęłam decyzji z własnej woli...uwierz mi, ja chciałam tego dziecka... Może dlatego ja myślę inaczej... Nie chcę aby inne kobiety cierpiały...dlatego nie popieram tego, bo w wielu przypadkach kobiety "PO" dopiero żałują i wiem co to za ból...to było życie...życie, które powinno być, a ja je zabiłam... Odpowiedz Link Zgłoś
mord-erca Re: POWINNO WAM SIĘ PODWIĄZAĆ JAJNIKI - JAK SUCE 18.07.08, 08:55 aniulka8503, kiedy czytam twoje posty to czuję się jak by one były mojego autorstwa. Dokładnie to samo bym napisała, i śmiało można powiedzieć że osoby które tego nie przeżyły, nie mają dzieci, nie są wstanie tego zrozumić. Ja też zawsze byłam mądra i mówiłam: " aborcja - nie , nigdy, mnie to nie dotyczy", ale w momencie wyboru już nie jest już tak łatwo. Mam 4-letnie dziecko, kocham ją nad życie, niewyobrażam sobie bez niego życia. Tak bardzo żałuję swojej decyzji, tak bardzo ciężko jest mi z tym żyć, że nie jestem wstanie tego opisać. Nie ma dnia żebym o tym nie myślała. Nie pochwalam tego i każdej bym to odradzała, ale każda kobieta sama dokonuje wyboru i sama ponosi konsekwencje swojego czynu. Tak badzo tęsknie za moim dzieckiem.... Odpowiedz Link Zgłoś
oliwija Re: POWINNO WAM SIĘ PODWIĄZAĆ JAJNIKI - JAK SUCE 18.07.08, 08:59 a ja wam cos powiem ja mam córkę ma 8 lat. -ciąża z przypadku. tabletki nie zadziałały. dowiedzial sie o ciąży w 13 tygodniu. Ale dzis jestem szczesliwa ze ona jest. po 2 latach znów było to smo - ciąża na tabletkach- wtedy pan maż zmusił mnie do usunięcia ciazy- zresztrą byułąm na lekach które racznie nie dawqały szans na to aby dziecko urodzilo sie zdrowe jak starsza córka..... więc ciąz został usunięta..... załuje ze nie mam drugiego dziecka ( zdrowego) bo moja iskierkam miałaby rodzeństwo... ale nie załuje ze to zrobiła.... inaczej ciągle tkwioalbym w związku, który tylko rujnuje... dizś wiem ze ex dostął sie do jakiejś sekty.... próbował mnie i mała tam wciągnąc.... mnie sie udało od niego uwolić..... córka trafiła sie moze w niepdoowiednim momencie ale dzisiaj sobie nie wyobrazam zycia bez niej.... jets ciezko ale co z tego..... moja córka to cały mój swiat.a to drugie.... urodziło by sie chore nie zdolne do samodzielnej egzystencji, mozę by umarło po porodzie...... woalłam takiego bólu nie przezywać. To fakt czasmi sie zastanwiam jakie by ono było... ale wiem ze dobrze zrobiłam. niestety nie umiem patrzec na wszystjkie chore dzieci... nie umiem patrzeec jaki ból sprawiaj im rodzice powlojąc na swiat świadomie wiedząc ze są chore i bedą sie nimi zajmować do końca życia. ja wiem ze teraz napadniecie na mnie ze takie dzieci tez maja prawo do życia... tka ale co to za życie... ktora z was wzięła by takie dziecko z domu dziecka? podejrzewam że żadna... Odpowiedz Link Zgłoś
aniulka8503 Re: POWINNO WAM SIĘ PODWIĄZAĆ JAJNIKI - JAK SUCE 20.07.08, 00:36 oliwja masz rację... tylko, że aborcja gdy stwierdzi się wady genetyczne z tego co wiem jest legalna... tak to też jest zabijanie, ale zabijając nie dajesz szansy dziecku na męczarnię i cierpienie...z tym się zgodzę...W ogóle takie aborcje nie powinny być nazywane aborcjami...to jest zupełnie co innego niż świadoma aborcja zdrowego dziecka... Odpowiedz Link Zgłoś
oliwija Re: POWINNO WAM SIĘ PODWIĄZAĆ JAJNIKI - JAK SUCE 20.07.08, 20:09 aniulka8503 napisała: > oliwja masz rację... ciesze sie ze mnie popierasz > tylko, że aborcja gdy stwierdzi się wady genetyczne z tego co wiem > jest legalna... tak tylko ze w 7 tygodniu nie da sie stwierdzic wady genetycznej... za wfześnie > tak to też jest zabijanie, ale zabijając nie dajesz szansy dziecku > na męczarnię i cierpienie...z tym się zgodzę... własnie o to mi chodzi. ze nie daje szansy dziecku na cierpienie- to jetst zdaneim niejktórych morderstrwo >W ogóle takie aborcje > nie powinny być nazywane aborcjami...to jest zupełnie co innego niż > świadoma aborcja zdrowego dziecka... wiesz ja do konca nie bylam swiadoma czy moje dziecko bezie zdrowe.. lekarz mi powiedzial ze daje mi 0,!% szans na urodzenie zdrowego dizecka... do tego jeszcze dołozyl sie ex.. ktory na mnie wymusił tę aborcję.... ale mnie czasmi nachodza taki myśli ze moze jednak to dziecko byłoby zdrowe.... ale jeśli jest sie opod presja meza , który nawet jeśli to dziecko byłoby zdrowe karze to zrobić inaczej ma zamiar mnie zabic.. odejść i cos... nie wiem nie chce juz tego pamietac... do tego lekarz mówi ci ze daje tak małe szanse na zdrowe dziecko... idziesz i robisz to.... Odpowiedz Link Zgłoś
aniulka8503 Re: POWINNO WAM SIĘ PODWIĄZAĆ JAJNIKI - JAK SUCE 20.07.08, 23:39 Ja też dobrowolnie nie podjęłam decyzji...mnie błagano, proszono, stawiano argumenty, że szkoła, praca, wiek, kasa...nic nie pomagało - ja chciałam urodzić to dziecko!!!! Nawet jak mi groził to zbytnio mnie to nie ruszyło! Ale zacząl grozić, że "wyrucha moją siostrę" a to już musiałam się zgodzić...moja nastoletnia siostrzyczka niestety, ale była ważniejsza... A z partnerem rozstałam się w dzień zabiegu...czyli 4 lata temu...Dzisiaj minęły 4 lata od aborcji...cały dzień chodzę taka jakaś struta i myślę i myślę...smutno mi, ale czasu już nie cofnę...i teraz mogę tylko liczyć....dzisiaj moje pierwsze dziecko miałoby 3 latka i około 3 miesiące...i tak każdego roku... Odpowiedz Link Zgłoś
oliwija Re: POWINNO WAM SIĘ PODWIĄZAĆ JAJNIKI - JAK SUCE 21.07.08, 15:42 no u mnie mińeło 6 lat i jeszcze trochę. czasmi sobie przypominam... ale juz coraz rzadziej. to dlatego ze teraz jestm z kimś kto naprawdę mi pomógł. ja z tym facetm dlużej bylam niz jeden dzień po..... ale to samo zrobił ze swją dru żoną..... cóż degenerat i juz.... to raczej on sie posmazy w pielkle Odpowiedz Link Zgłoś
delayla Re: POWINNO WAM SIĘ PODWIĄZAĆ JAJNIKI - JAK SUCE 12.08.08, 13:11 PS. Sukom sie wycina macice, jajniki itp, bo po samym podwiązaniu są poważne problemy - tak straciłam moją psinę :(... Odpowiedz Link Zgłoś
oliwija Re: POWINNO WAM SIĘ PODWIĄZAĆ JAJNIKI - JAK SUCE 13.08.08, 07:22 delayla napisała: > PS. Sukom sie wycina macice, jajniki itp, bo po samym podwiązaniu są poważne > problemy - tak straciłam moją psinę :(... racja. Odpowiedz Link Zgłoś