Dodaj do ulubionych

Co o mnie sądzicie ?

29.06.08, 09:37
Mam 40 lat i wciąż nie wyprowadziłem się od rodziców i nigdy nie
miałem dziewczyny. Z tym że pracę zawodową mam, zarabiam na rękę
około 2600 złotych

Jaka jest wasza pierwsza reakcja na tą wiadomość ?
Obserwuj wątek
    • effa4 Re: Co o mnie sądzicie ? 29.06.08, 09:40
      pierwsza reakcja: uciekać gdzie pieprz rośnie
      • wbita_w_jego_cien Re: Co o mnie sądzicie ? 29.06.08, 09:42
        ze jestes wygodny, nie samodzielny i bez jaj, stac cie na utrzymanie sie
        samodzielne a dobrze ci tak jak jest, moze brzydki jestes albo nudny skoro nie
        masz dziewczyny i nie miales....?
        • nexstartelescope Re: Co o mnie sądzicie ? 29.06.08, 10:07
          Dla mnie to troche niezrozumiale, ten przymus wypowadzania sie od
          rodzicow, usamodzielniania sie. Jesli rodzicom ani samemu
          zainteresowanemu to nie przeszkadza to po co sie wyprowadzac? zeby
          zaspokoic oczekiwania sasiadów? :) Facet napisal, ze sam zarabia, ma
          prace, nie jest na utrzymaniu rodziców, byc moze jest w pelni
          samodzielny jesli chodzi o zycie (sam sobie gotuje, pierze itd), w
          takim razie gdzie problem?
          Sa ludzie, ktorzy wyprowadzili sie od rodzicow, bo juz wypadalo, a
          nadal ciagna od nich kase, przyjezdzaja na obiady, potrafia nawet
          przywozic mamusi pranie i odbierac czysciutkie i wyprasowane.
          Lepiej juz chba zostac u tych rodzicow i uczyc sie samodzielnosci do
          skutku, niz udawac, ze sobie radzi i nadal zyc na koszt rodziców w
          wynajetym mieszkaniu, ku zadowoleniu takiej wbitej_w_jego_cien :/
          Byc moze gdybys znalazl kobiete, szybciej podjal bys decyzje o
          przepowadzce, zamieszkaniu razem itp. Do wbitej - to, ze nie mial
          dziewczyny nie znaczy o tym, ze jest brzydki albo nudny - uwierz, ze
          jest wiele pasztetów albo ludzi, ktorzy nie maja nic do powiedzenia
          i maja partnere/ partnetke. To od tego nie zalezy. A w dzisiejszych
          czasach okreslenie stary kawaler czy stara panna nie znaczy juz
          tyle, co 20 czy 50 lat temu. Dla mnie rozsadniejsze jest zycie w
          samotnosci nawet do czterdziestki, niz wiazanie sie z kims na sile
          tylko po to, zeby nie byc stara panna :/
      • glukoza84 Re: Co o mnie sądzicie ? 01.07.08, 18:08
        ja sądzę, że z biologicznego punktu widzenia, to jesteś zupełnie bezużyteczny,
        bo nawet najbardziej prymitywne zwierzątka usamodzielniają się w pewnym wieku i
        znajdują sobie partnera płci przeciwnej w celu przedłużenia gatunku. A
        prywatnie, to Cię nie znam, więc nic nie sądzę.
    • asidoo Re: Co o mnie sądzicie ? 29.06.08, 10:15
      Mało zarabiasz i nie masz w życiu żadnych osiągnieć, nawet reprodukcyjnych.
      Ostatni dzwonek, żeby coś zrobić ze swoim życiem.
      • kochanica-francuza Re: Co o mnie sądzicie ? 29.06.08, 22:19
        może jemu odpowiada, co go zmuszasz na siłę do szukania "lepszej" pracy?

Mnie tam bardziej się nie podoba, że nie miał dziewczyny.
      • kochanica-francuza Re: Co o mnie sądzicie ? 29.06.08, 22:20
        a skąd wiesz, że żadnych?
    • kontik_71 pierwsza mysl: ciagle prawiczek? nt 29.06.08, 10:17
    • i.nes Re: Co o mnie sądzicie ? 29.06.08, 10:30
      facet_z_lasu_40 napisał:

> Jaka jest wasza pierwsza reakcja na tą wiadomość ?

Trzeci bliźniak??
      • kontik_71 Re: Co o mnie sądzicie ? 29.06.08, 10:32
        Znaczy sie, pewnie gej :) Skoro Jaroslaw K. jest gejem to trzeci
        bliznika tez moglby byc :)
        • i.nes Re: Co o mnie sądzicie ? 29.06.08, 10:39
          Dla mnie taka osoba jest przede wszystkim wygodna - wikt i opierunek, własna
          kasa na siebie, zero zobowiązań. Taką postawę może mieć zarówno gej, jak i
          hetero; facet, jak i kobieta; świadczy ona o pewnym upośledzeniu społecznym.
          • kontik_71 Re: Co o mnie sądzicie ? 29.06.08, 10:40
            I taki facet moze byc tylko kula u nogi dla potencjalnej kobiety :(
            • filipinka1212 Re: Co o mnie sądzicie ? 29.06.08, 17:40
              Albo się boisz ,masz zaborczą mamuśkę ...a czas leci.Geny do grobu i z pieniędzy
              żadnego pożytku... oj facet.A seks taki cudowny,trzymanie się za ręke ipocałunki
    • nekomimimode Re: Co o mnie sądzicie ? 29.06.08, 10:41
      lamusik taki. a gdzie pracujesz?
      chyba ,że teraz mi to na myśl przyszło,że możesz być np.
      niepełnosprawny - to przepraszam jeśli tak jest!
      • i.nes Re: Co o mnie sądzicie ? 29.06.08, 10:47
        nekomimimode napisała:

> chyba ,że teraz mi to na myśl przyszło,że możesz być np.
        > niepełnosprawny - to przepraszam jeśli tak jest!

Nawet niepełnosprawne osoby mają partnerów, dążą do samodzielności, walczą z
        barierami codzienności.
        • nekomimimode Re: Co o mnie sądzicie ? 29.06.08, 10:48
          niektórych niepełnosprawnych nikt nie chce =(
          • i.nes Re: Co o mnie sądzicie ? 29.06.08, 10:50
            niektórych pełnosprawnych również... i pięknych, i brzydkich, i bogatych, i
            biednych... takie życie!
            • nekomimimode Re: Co o mnie sądzicie ? 29.06.08, 10:52
              a że niektórzy niepełnosprawni nie mogą mieszkać sami, to
              uzasadnione jest to w jakim facio jest położeniu
              • kontik_71 Re: Co o mnie sądzicie ? 29.06.08, 10:52
                gdyby byl niepoelnosprawny to pewnie by nam to napisal, prawda?
                • i.nes Re: Co o mnie sądzicie ? 29.06.08, 10:55
                  Najłatwiej jest rzucić minimalną ilość danych, taką zarybkę, i czekać na opinie,
                  które z definicji będą uogólnianiem.
                  • kontik_71 Re: Co o mnie sądzicie ? 29.06.08, 10:56
                    Widocznie autor ma zapedy masochistyczne i sprawia mu przyjemnosc
                    gdy ludziska wieszaja na nim psy :)
                    • i.nes Re: Co o mnie sądzicie ? 29.06.08, 11:18
                      kontik_71 napisał:

> Widocznie autor ma zapedy masochistyczne i sprawia mu przyjemnosc
                      > gdy ludziska wieszaja na nim psy :)

Też o tym pomyślałam. Inna opcja: nudzi mu się, chce przetestować reakcję forum.
                • nekomimimode Re: Co o mnie sądzicie ? 29.06.08, 10:57
                  niekoniecznie
            • liisa.valo Re: Co o mnie sądzicie ? 29.06.08, 10:58
              Mnie też nikt nie chce, a piękna jestem i pełnosprawna. Hie, hie,
              skończę jak on :-)
              • i.nes Re: Co o mnie sądzicie ? 29.06.08, 11:16
                liisa.valo napisała:

> Mnie też nikt nie chce, a piękna jestem i pełnosprawna. Hie, hie,
                > skończę jak on :-)

I też nigdy nie miałaś dziewczyny?? :P
                • liisa.valo Re: Co o mnie sądzicie ? 29.06.08, 11:19
                  Nigdy nie miałam dziewczyny, ale ja przynajmniej nie mieszkam z
                  rodzicami.
                  Jesssssssooooooo, czterdziestoletni prawiczek.... Nie mogie...
                  • stedo Re: Co o mnie sądzicie ? 29.06.08, 17:13
                    Pewnie Ahy nie spotkał. No i jakoś mało zaradny i bojący jakiś, czy co? Mógłby
                    przecież skorzystać, w celu rozprawiczenia ,z wyspecjalizowanych przybytków.
    • ratri25 Re: Co o mnie sądzicie ? 29.06.08, 10:46
      Ja zadałabym Ci kilka dodatkowych pytań.
      Mam za mało danych na jakąkolwiek inną reakcję:)

• 2szarozielone Re: Co o mnie sądzicie ? 29.06.08, 10:54
      Uciekałabym najszybciej, jak się da. Jeśli masz 40 lat i nigdy nie miałeś
      dziewczyny, to nie zamierzałabym być królikiem doświadczalnym, na którym
      uczyłbyś się, czym jest kompromis z drugą osobą, miłość, partnerstwo - i seks.
      Wdodatku jeśli masz za sobą wyłącznie przelotne znajomości dla seksu, to możesz
      mieć wypaczony stosunek do kobiet - a jeśli seksu w ogóle nie uprawiałeś, to
      pewnie coś jest nie tak z Twoim libido. Nie wierzę też w nabywanie
      samodzielności mieszkając z rodzicami - to jest niezdrowe, nie mieć pędu do
      samodzielności i niezależności. Zwłaszcza jak kogoś na to stać jakoś tam...
      • kontik_71 Re: Co o mnie sądzicie ? 29.06.08, 10:55
        Jej zabrzmialo to jak wyrok sadu najwyzszego :) Tym bardziej, ze
        masz absolutna racje :)
        • 2szarozielone Re: Co o mnie sądzicie ? 29.06.08, 10:57
          Oczywiście. Taki był temat wątku - facet o wyrok prosi :)
          • kontik_71 Re: Co o mnie sądzicie ? 29.06.08, 10:59
            To co, bierzemy sie za przygotowanie egzekucji :)?
            • 2szarozielone Re: Co o mnie sądzicie ? 29.06.08, 11:02
              Aaaa tam, życie go pokarze ;)
              • kontik_71 Re: Co o mnie sądzicie ? 29.06.08, 11:04
                ja tam wole wziac to we wlasne rece.. nie wierze w sprawiedliwosc
                dziejow i/lub spoleczna :)
                • 2szarozielone Re: Co o mnie sądzicie ? 29.06.08, 11:05
                  Facet ma 40 lat, nie miał nigdy kobiety i mieszka z mamą - co Ty mu chcesz
                  jeszcze zrobić? :)
                  • kontik_71 Re: Co o mnie sądzicie ? 29.06.08, 11:07
                    Hmmm no w sumie nic wiecej sie mu nie da zrobic.. nawet usuniecie
                    jader nie bedzie kara.. bo kara jest tylko wtedy skuteczna gdy
                    ograniza nas w naszych zwyklych czynnosciach.. hmmm :P
                    • 2szarozielone Re: Co o mnie sądzicie ? 29.06.08, 11:14
                      Ale dlaczego ten pan zamilkł? Powinien teraz pojawić się z nową informacją,
                      która obali wszystkie dotychczasowe opinie i zaczniemy się wstydzić za własną
                      małostkowość. Czuję się zawiedziona.
                      • kontik_71 Re: Co o mnie sądzicie ? 29.06.08, 11:16
                        Albo tak sie zawstydzil, ze juz nigdy sie nie pokaze :)
                        • 2szarozielone Re: Co o mnie sądzicie ? 29.06.08, 11:17
                          A może to jednak, mimo wszystko - była moja miłość życia? A teraz przepadło :(
                          • kontik_71 Re: Co o mnie sądzicie ? 29.06.08, 11:20
                            Nie, nie i jeszcze raz nie.. Milosc Twojego zycia gdzies sobie jest
                            i tylko czeka na odpowiedni moment :)
                            • 2szarozielone Re: Co o mnie sądzicie ? 29.06.08, 11:31
                              to jak tak dobrze wszystko wiesz, to weź ją kopnij w tyłek, żeby trochę tempo
                              przyspieszyła :)
                              • kontik_71 Re: Co o mnie sądzicie ? 29.06.08, 11:33
                                O nie.. ja nie mam zamiaru wciskac sie w niezbadane wyroki i
                                niebianskie plany.. jestem uczulony na swiecona wode :P
                                • 2szarozielone Re: Co o mnie sądzicie ? 29.06.08, 11:34
                                  Ja coraz bardziej jestem przekonana, że jak coś ma mnie z kims wyswatać, to
                                  raczej nie rezyduje w Niebie, tylko wręcz przeciwnie ;)
                                  • kontik_71 Re: Co o mnie sądzicie ? 29.06.08, 11:35
                                    Nie znasz dnia ani godziny.. wychodzisz dzisiaj z domu? Bo jest tak
                                    to uwazaj, moze sie cos przytrafi :)
                                    • 2szarozielone Re: Co o mnie sądzicie ? 29.06.08, 11:38
                                      Jadę do P. pociągiem - w przedziale zazwyczaj trafiam na młodych wojaków na
                                      przepustce - może z którymś zaiskrzy ;) a dziś będzie okazja - bo gorąca
                                      Eurolinia telefoniczna, z relacjami z finałów, wymiana informacji i w ogóle.
                                      • 2szarozielone Re: Co o mnie sądzicie ? 29.06.08, 11:38
                                        I ja jestem zazdrosna o faceta, hipokrytka wstrętna :(
                                        • kontik_71 Re: Co o mnie sądzicie ? 29.06.08, 11:40
                                          Ale jaka fajna hipokrytka:) Jesli Ci to pomoze, to Cie moge
                                          rozgrzeszyc :)
                                          • 2szarozielone Re: Co o mnie sądzicie ? 29.06.08, 11:43
                                            Rozgrzeszaj. Tylko nie wiem jak, skoro się święconej wody boisz ;)
                                            • 2szarozielone Re: Co o mnie sądzicie ? 29.06.08, 11:44
                                              A ja tymczasem zanurzę się w nieświęconej z olejkiem lawendowym. Do wanny mykam
                                              :) Ale wrócę.
                                              • kontik_71 Re: Co o mnie sądzicie ? 29.06.08, 11:45
                                                No prosze Cie.. wzbudzasz emocje i fantazje.. :)
                                                • 2szarozielone Re: Co o mnie sądzicie ? 29.06.08, 12:09
                                                  Eeeee, coś Ty :) Ja w tej wannie wcale emocjonująco nie wyglądam. Ani tez
                                                  fantastycznie.
                                                  • kontik_71 Re: Co o mnie sądzicie ? 29.06.08, 12:10
                                                    Powiedzmy, ze mam inna opinie na ten temat :)
                                                  • 2szarozielone Re: Co o mnie sądzicie ? 29.06.08, 12:17
                                                    Kontik, Ty masz wiele opinii na mój temat i az się boję, że jak mnie na żywca
                                                    zobaczysz, to gruzy tych opinii cię przytłoczą i zmiażdżą :)

Nawet ta moja noga w teledysku to ściema - sam twórca klipa przyznał, że gdybym
                                                    w rzeczywistości chciała tak przyciągnąć uwagę ludzi do swoich nóg, to
                                                    musiałabym chodzić po ulicy bez głowy i rozciągnięta w pionie o parę procent. I
                                                    z całą resztą to samo. Ty mnie na żywca nie poznasz nawet :)
                                                  • kontik_71 Re: Co o mnie sądzicie ? 29.06.08, 12:19
                                                    Nic mnie nie przytloczy i nie zmiazdzy :) zawsze podbaly mi sie
                                                    drobne kobiety :)
                                                  • 2szarozielone Re: Co o mnie sądzicie ? 29.06.08, 12:27
                                                    A forumowi macho zawsze twierdza, że drobne kobiety, to nie kobiety, mają
                                                    nieproporcjonalne sylwetki, nibynóżki i w ogóle kurdupel nie może być
                                                    atrakcyjny. Nie jesteś forumowym macho?
                                                  • kontik_71 Re: Co o mnie sądzicie ? 29.06.08, 12:29
                                                    Nigdy nie bylem i nie bede macho :)
                                                  • 2szarozielone Re: Co o mnie sądzicie ? 29.06.08, 12:30
                                                    Obawiam się, że ci forumowi też nigdy nie byli i nie będą :)
                                                  • kontik_71 Re: Co o mnie sądzicie ? 29.06.08, 12:32
                                                    Tyle, ze w przeciwienstwie do nich, ja to wiem i jest to moj
                                                    swiadomy wybor :)
                                                  • stedo Re: Co o mnie sądzicie ? 29.06.08, 17:29
                                                    Jest takie obiegowe powiedzenie : mała czarna pita w łóżku jest dobra.
                                                    Jakkolwiek to rozumiejąc;))
                                            • kontik_71 Re: Co o mnie sądzicie ? 29.06.08, 11:44
                                              Juz ja mam swoje sposoby.. o i juz Cie rozgrzeszylem :)
                                      • kontik_71 Re: Co o mnie sądzicie ? 29.06.08, 11:39
                                        O widzisz :) A taki wojak to przewaznie jest wyglodnialy:)
    • liisa.valo Re: Co o mnie sądzicie ? 29.06.08, 10:56
      Że jesteś wygodny, mało oczekujesz od życia i być może jesteś
      maminsynkiem z nieodciętą pępowiną.
      • kontik_71 Re: Co o mnie sądzicie ? 29.06.08, 10:58
        Fuj, wlasnie sobie wyobrazilem ta pepowine.. idze autor do pracy a
        za nim ciagnie sie ta pepowina i przechodnie co chwile na nia
        nadeptuja:(
        • nekomimimode Re: Co o mnie sądzicie ? 29.06.08, 11:04
          kontik gdzie ty masz pępek? ;P
          • kontik_71 Re: Co o mnie sądzicie ? 29.06.08, 11:06
            Jejku takie intymne pytania na otwartym forum?? A co jesli jakies
            niewinne dzieciatka czytaja ten watek??? :P
            • nekomimimode Re: Co o mnie sądzicie ? 29.06.08, 11:06
              nienarodzone
              • kontik_71 Re: Co o mnie sądzicie ? 29.06.08, 11:07
                Siedza sobie w macicy i przegladaja FK :)
                • nekomimimode Re: Co o mnie sądzicie ? 29.06.08, 11:09
                  te kobiety nawet nie wiedzą jaką patologię teraz czynią, to
                  molestowanie psychiczne dziecka!
                  • kontik_71 Re: Co o mnie sądzicie ? 29.06.08, 11:10
                    I te dzieci beda za 40 lat pytaly czy to jest normalne, ze nadal
                    siedza w macicy i obwijaja obie pepowine dookola palca :)
                    • nekomimimode Re: Co o mnie sądzicie ? 29.06.08, 11:14
                      :)
                      a tak wogle to wytłomacz mi czym się różni molestowanie psychiczne
                      człowieka narodzonego od molestowania psychicznego człowieka
                      nienarodzonego ? ! i to i to człowiek i to i to równoważne życie
                      odebrać tym psychopam rawa rodzicielskie! piszemy petycję! (fronda
                      rzuca się na mózg)
                      • nekomimimode Re: Co o mnie sądzicie ? 29.06.08, 11:14
                        *psychopatkom
                      • kontik_71 Re: Co o mnie sądzicie ? 29.06.08, 11:16
                        No moze tym, ze narodzony czlowiek na psychike a nienarodzony jest
                        jej pozbawiony :)
                        • nekomimimode Re: Co o mnie sądzicie ? 29.06.08, 11:17
                          a skąd wiesz ,że jest!? ;PPP
                          • kontik_71 Re: Co o mnie sądzicie ? 29.06.08, 11:20
                            nie wiem, przypuszczam :)
                            • nekomimimode Re: Co o mnie sądzicie ? 29.06.08, 11:24
                              bzdura :P
                              • kontik_71 Re: Co o mnie sądzicie ? 29.06.08, 11:25
                                Ale co jest bzdura?
                                • nekomimimode Re: Co o mnie sądzicie ? 29.06.08, 11:27
                                  te twoje przypuszczenia! wiesz ,że kiedyś jakaś mama chciała
                                  wyskrobać dziewczynkę i jej nie wyszło a potem mała miała traumę i
                                  rysowała metalowe narzędzia zbrodni ?! :PP
                                  ( tak mi na serio na frondzie odpowiedziano :D)
                                  • kontik_71 Re: Co o mnie sądzicie ? 29.06.08, 11:28
                                    A nie zapomniano dodac, ze dziewczynka miala gleboka ryse na glowie?
                                    POmine juz fakt, ze obesnie przerywanie ciazy robi sie przy
                                    pomocy "pompy" a nie metalowego narzedzia
                                    • nekomimimode Re: Co o mnie sądzicie ? 29.06.08, 11:32
                                      i co ta pompa rozrywa dzieciaka, paluszki z paznokietkami i włoski!
                                      BAN trollu!
                                      • kontik_71 Re: Co o mnie sądzicie ? 29.06.08, 11:33
                                        Czemu trollu? W przeciwienstwie do wiekszosc, widzialem aborcje i
                                        wiem o czym mowie
                                        • nekomimimode Re: Co o mnie sądzicie ? 29.06.08, 11:35
                                          no przecież żartuję koniku- piszę o moich traumatycznych
                                          doświadczeniach z frondy. opowiesz coś o tej aborcji?
                                          • kontik_71 Re: Co o mnie sądzicie ? 29.06.08, 11:36
                                            Strasznie przenokujaco Ci to wychodzi.. I nie jestem konikiem :P
                                            Caly zabieg trwa jakias minute...
                                            • nekomimimode Re: Co o mnie sądzicie ? 29.06.08, 11:39
                                              kiedyś chciałam być aktorką ;)
                                              o a myślałam ,że z godzinę. no i jak to wygląda?
                                              • kontik_71 Re: Co o mnie sądzicie ? 29.06.08, 11:41
                                                Masz talent, moze reaktywuj swoje marzenia i checi :)
                                                Godzine to trwa z lezeniem po... Nie wyglada bo nie ma
                                                przezroczystych czesci..
                                                • nekomimimode Re: Co o mnie sądzicie ? 29.06.08, 11:42
                                                  kontik_71 napisał:

Nie wyglada bo nie ma
                                                  > przezroczystych czesci..

??
                                                  • kontik_71 Re: Co o mnie sądzicie ? 29.06.08, 11:44
                                                    No na stoliku stoi sobie takie jakies ustrojstwo i z niego wychodzi
                                                    waz.. czyli w sumie odkurzacz.. koncowka jest wkladana w kobieta i
                                                    po ok 1 minucie jest po wszystkim...
                                                  • nekomimimode Re: Co o mnie sądzicie ? 29.06.08, 11:45
                                                    a ten płód to jak wygląda? i w którym miesiącu widziałeś?
                                                  • kontik_71 Re: Co o mnie sądzicie ? 29.06.08, 11:47
                                                    8 tydzien... a plod to taka kupka czegos.. zdecydowany brak nozek,
                                                    raczek itp
                                                  • nekomimimode Re: Co o mnie sądzicie ? 29.06.08, 11:52
                                                    no i to ma być kówa ważniejsze od życia kobiety!
                                                  • kontik_71 Re: Co o mnie sądzicie ? 29.06.08, 11:58
                                                    > no i to ma być kówa ważniejsze od życia kobiety!
                                                    wyglada na to, ze tak.. :(
                                                  • liisa.valo Re: Co o mnie sądzicie ? 29.06.08, 11:48
                                                    Co ty opowiadasz?
                                                    Żartujesz chyba?
                                                  • kontik_71 Re: Co o mnie sądzicie ? 29.06.08, 11:49
                                                    Nie zartuje..
                                                  • liisa.valo Re: Co o mnie sądzicie ? 29.06.08, 11:59
                                                    Ja myślałam, że to się pigułe łyka.
                                                  • kontik_71 Re: Co o mnie sądzicie ? 29.06.08, 12:00
                                                    pomylila Ci sie 8 godzina z 8 tygodniem...
                                                  • liisa.valo Re: Co o mnie sądzicie ? 29.06.08, 12:14
                                                    Nie, no, zobacz, jak się ogłaszają w gazetach to to figuruje
                                                    jako "bezzabiegowe". To jeśli bezzabiegowe, to myślałam, że bez
                                                    takich aparatur.
                                                  • kontik_71 Re: Co o mnie sądzicie ? 29.06.08, 12:16
                                                    Moze sa metody chemiczne.. czyli wywolywanie poronienia..
                                                  • 2szarozielone Re: Co o mnie sądzicie ? 29.06.08, 12:18
                                                    Są takie metody na pewno... Ale one by mnie przerażały chyba jeszcze bardziej od
                                                    zabiegu :/ Pomijając fakt, że sądzę, że bym się nie zdecydowała na aborcję.
                                                  • kontik_71 Re: Co o mnie sądzicie ? 29.06.08, 12:20
                                                    Tez mi sie wydaje, ze wywolanie poronienia jest bardziej
                                                    drastyczne..
                                                  • liisa.valo Re: Co o mnie sądzicie ? 29.06.08, 12:23
                                                    A ja bym wolała wywołanie poronienia niż żeby mi odkurzacz wkładali.
                                                  • 2szarozielone Re: Co o mnie sądzicie ? 29.06.08, 12:26
                                                    ale jak sobie wyobrażę ten niekontrolowany krwotok i skurcze, i zupełne
                                                    zamieszanie jeśli chodzi o moje hormony... wolę żeby mi ktoś coś robił
                                                    mechanicznie niż coś gmerał w fizjologii. no ale to kwestia "gustu" - i tak
                                                    hipotetyczna, bo jak mówię - mimo pełnego przekonania, że kobieta powinna mieć w
                                                    kwestii aborcji wolny wybór, sama prawdopodobnie nie podjęłabym decyzji o aborcji.
                                                  • kontik_71 Re: Co o mnie sądzicie ? 29.06.08, 12:27
                                                    liisa.valo napisała:

> A ja bym wolała wywołanie poronienia niż żeby mi odkurzacz
                                                    wkładali.

Indywidualna decyzja :)
                    • stedo Re: Co o mnie sądzicie ? 29.06.08, 17:35
                      Taka pępowina to może nawet zadusić, jak owinie się wokół szyi.A jak nie zadusi
                      dokumentnie, to przydusi i wtedy następuje niedotlenienie mózgu i
                      niepełnosprawność umysłowa.I tą są skutki jak widać.
            • 2szarozielone Re: Co o mnie sądzicie ? 29.06.08, 11:08
              niewinnym dzieciątkom anatomia się z niczym nieprzyzwoitym nie kojarzy -
              zupełnie jak Adamowi i Ewie, zanim sięgnęli po jabłko.
              • kontik_71 Re: Co o mnie sądzicie ? 29.06.08, 11:11
                Zawsze mnie dziwio, ze to bylo jablko.. Mysle, ze jajko (eventualnie
                dwa jajka) byloby lepsze :)
                • 2szarozielone Re: Co o mnie sądzicie ? 29.06.08, 11:13
                  No bo to nie było jabłko - tylko po prostu owoc.

Ale myślę, że gdyby Ewie udało się skusić Adama na 2 jajka, to historia rodzaju
                  ludzkiego wyglądałaby zupełnie inaczej. Albo nie wyglądałaby wcale ;)
                  • kontik_71 Re: Co o mnie sądzicie ? 29.06.08, 11:18
                    A tak w clear text, chodzi o to, ze Adas zapraglal sprawdzic co jest
                    w dziurce :) W ten sposob postac weza tez sie conieco zmienia :)
                    • 2szarozielone Re: Co o mnie sądzicie ? 29.06.08, 11:31
                      A Bóg zachował się jak rodzic, który nagle odkrywa, że jego pociechy uprawiają
                      seks - wnerwił się na maksa. To życiowe bardzo.
                      • kontik_71 Re: Co o mnie sądzicie ? 29.06.08, 11:31
                        Ale to taki wredny rodzic, ktory wywala mlodych z domu... no i
                        zaczelismy bluznic :)
                        • 2szarozielone Re: Co o mnie sądzicie ? 29.06.08, 11:34
                          Bo ja wiem? Starotestamentowy Bóg jest okrutny przestraszliwie... A co zrobił w
                          Nowym Testamencie swojemu Synowi, to też dobrze wiemy...
                          • kontik_71 Re: Co o mnie sądzicie ? 29.06.08, 11:34
                            czyli ojciec maltretujacy rodzine jest na obraz i podobienstwo..
                            wiec dobrze czyni :(
                            • 2szarozielone Re: Co o mnie sądzicie ? 29.06.08, 11:39
                              Daleko idące wnioski... Ale z Pismem Świętym tak już jest, że da się z niego
                              wyciągnąć wszystkie możliwe wnioski, zależy, jak się komu podoba.
                              • kontik_71 Re: Co o mnie sądzicie ? 29.06.08, 11:42
                                MOje wnioski moga isc jeszcze dalej, ale nie chce aby mnie jakies
                                mohery scigaly :)
                              • stedo Re: Co o mnie sądzicie ? 29.06.08, 18:07
                                Tak, taka interpretacja Starego i Nowego Testamentu do mnie przemawia i ją
                                podzielam;)Chcę jeszcze dodać taką dygresję n/t drzewa, z którego ten owoc
                                został zerwany. Otóż to drzewo, jak wiadomo zwie się drzewem wiadomości dobrego
                                i złego i ludzie spożywszy z niego owoc, narazili się na karę, choroby, męki i
                                śmierć. Z tego wniosek: nie ucz się człowiecze, żyj w nieświadomości,jak cię Pan
                                Bóg stworzył,nie szukaj przyjemności/spożycie smacznego owocu/, a będziesz
                                szczęśliwy i będziesz żył długo i błogo.
    • lolitka861 Re: Co o mnie sądzicie ? 29.06.08, 11:19
      żal mi tego chłopa ...

słuchaj, jak Ci dobrze u mamuni i tatunia to sobie z nimi siedź, za
      2600 rodziny i tak nie utrzymasz wiec problem masz z głowy. lata
      młodziencze też już za tobą. dziewczyny nigdy nie miałaes wiec zyc z
      babą tez sie nie nauczysz. nie rob wiec krzywdy sobie i jakiejs
      kobiecie(zakładając że taka jakimś sposobem by sie znalazła.
      co bedzie jeśli rodziców zabraknie? INWALIDA??????
    • liisa.valo Re: Co o mnie sądzicie ? 29.06.08, 11:29
      Na maila proszę zdjęcie i wymiary.
      Doktor Liisa Valo zrobi być może z ciebie faceta.
      • kontik_71 Re: Co o mnie sądzicie ? 29.06.08, 11:31
        Ela Ty to tak na paru frontach jednoczesnie? A co jesli autor nie ma
        postury a la patyk?
        • liisa.valo Re: Co o mnie sądzicie ? 29.06.08, 11:35
          Nie musi być patykiem, ważne, by nie przypakowany i nie pultaśny. A
          poza tym co ty, ja terapię chcę przeprowadzić...
          Idę sprawdzić, czy Patyk mi odpisał.
          • kontik_71 Re: Co o mnie sądzicie ? 29.06.08, 11:37
            Patyk sie chyba polamal i zamilkl :)
    • kitek_maly Aha. n/tx 29.06.08, 12:32

• kontik_71 Re: Aha. n/tx 29.06.08, 12:34
        Zamurowalo Ci Kitku :)? Odebralo mowe?
        • kitek_maly Re: Aha. n/tx 29.06.08, 18:03

Nie, nie.
          Po prostu przyjęłam do wiadomości.
          Nie bardzo wiem o co chodziło autorowi, chciał nas zszokować,
          wzruszyć czy co? :-)
          • kontik_71 Re: Aha. n/tx 29.06.08, 18:05
            Chcial sie dowiedziec czy jest dziwolagiem.. no i sie dowiedzial:=)
    • iberia.pl sadze, ze jestes trollem, i nie bardzo rozumiem 29.06.08, 13:02
      dlaczego Jan jeszcze nie wyekspediowal tego watku na osla.....
    • iberia.pl tak poza tym jestes wygodnym maminsynkiem 29.06.08, 13:02
      i zarabiasz grosze.
    • facet_z_lasu_40 dodatkowa informacja 29.06.08, 17:03
      jestem osobą w pewnym sensie publiczną, od kilku lat moje zdjęcie
      ukazuje się w wysokonakładowej prasie codziennej
      (to nie jest żaden żart)
      • kontik_71 Re: dodatkowa informacja 29.06.08, 17:07
        I zarabiasz 2600????
        • facet_z_lasu_40 Re: dodatkowa informacja 29.06.08, 17:10
          kontik_71 napisał:

> I zarabiasz 2600????

tak
        • facet_z_lasu_40 Re: dodatkowa informacja 29.06.08, 17:11
          kontik_71 napisał:

> I zarabiasz 2600????

tak'
        • iberia.pl Re: dodatkowa informacja 29.06.08, 17:23
          kontik_71 napisał:

> I zarabiasz 2600????

Oj Kontik jak Ty nie nie kapujesz:-D, troll tyle zarabia na dzien i
          waluta jest zapewne GBP :-DDDDD
      • 2szarozielone Re: dodatkowa informacja 29.06.08, 17:25
        aaaa, to zmienia postać rzeczy. napisz do mnie na maila, porozmawiamy sobie :)
        • liisa.valo Re: dodatkowa informacja 29.06.08, 17:32
          Jesooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
          to jest Żebroski przecież kobiety...... :DDDDDDDDDDDD
          Ahahahahahahahahahahaha
        • nexstartelescope Iberia, z Toba naprawde nie jest dobrze. W co 29.06.08, 19:50
          drugim forumowiczu widzisz trolla i w co trzecim wątku prowokację.
          Az tak źle tu chyba nie jest :P
          • iberia.pl niestety na tym forum jest bajzel do kwadratu 29.06.08, 20:20
            okres wakacyjny sprzyja dzieciom neo takim jak autor tego watku czy
            mahadev.
            Akurat ten watek z kilometra traci prowokacja, i dziwi mnie, ze
            grupowo ulegacie tej manii.....zakladam, ze robicie to z nudow.
      • kitek_maly Re: dodatkowa informacja 29.06.08, 18:04

> jestem osobą w pewnym sensie publiczną, od kilku lat moje zdjęcie
        > ukazuje się w wysokonakładowej prasie codziennej
        > (to nie jest żaden żart)

Ale o co Ci konkretnie chodzi?
        Chcesz nas zadziwić? :-)
        • liisa.valo Re: dodatkowa informacja 29.06.08, 18:05
          Kitek, to Żebroski jest.
          • kitek_maly Re: dodatkowa informacja 29.06.08, 18:15

No co Ty, Żeber z rodzicami mieszka?
            • liisa.valo Re: dodatkowa informacja 29.06.08, 19:54
              Ty, a skąd ja wiem? Na to wychodzi :)
              Z tego co wiem od niego, to ma gdzieś za miastem jakiś dom - to by
              pasowało nawet do "faceta z lasu".
              • kitek_maly Re: dodatkowa informacja 29.06.08, 20:01

Hehe, no pasowałoby jak ulał.
                Ale co wtedy to 40 oznacza? Wiek, czy ilość km jaką w las trzeba
                jechać, żeby do niego trafić? Czy co?
                • liisa.valo Re: dodatkowa informacja 29.06.08, 20:29
                  Ha! 40 km od Warszawy w las. Tylko w którą stronę? Północ, południe?
                  • kitek_maly Re: dodatkowa informacja 29.06.08, 20:34

No na szczęście 40 km to nie jest taki duży promień. Damy radę. Ale
                    ja bym obstawiała południe, bo coś mi się wydaje, że FzL to gorący
                    chłopak. ;-)
                    • liisa.valo Re: dodatkowa informacja 29.06.08, 20:36
                      Suchaj, to ty zacznij od południa, a ja może polecę od zachodu na
                      południe i najwyżej gdzieś się spotkamy. A jak nic nie znajdziemy,
                      pójdziemy razem na wschodnią stronę :)
                      • kitek_maly Re: dodatkowa informacja 29.06.08, 20:39

Super, najważniejszy jest dobry plan. :-)
        • 2szarozielone Re: dodatkowa informacja 29.06.08, 18:07
          Chciał, żebyśmy zdanie zmieniły. Ja zmieniłam. Chce mieć sławnego męża.
          • liisa.valo Re: dodatkowa informacja 29.06.08, 18:12
            Ja też. I żeby o mnie na pódelkó pisali.
          • kitek_maly Re: dodatkowa informacja 29.06.08, 18:15

> Chciał, żebyśmy zdanie zmieniły. Ja zmieniłam. Chce mieć sławnego
            męża.

I w pakiecie mieszkanie z teściową? ;-)
      • dzika_monika Re: dodatkowa informacja 30.06.08, 15:37
        To ze komentujesz coś dla dziennika to nie znaczy, że jesteś publiczny i sławny.
    • polla.k Re: strasznie wygodny jesteś n/t 29.06.08, 20:38

• kochanica-francuza Re: Co o mnie sądzicie ? 29.06.08, 22:18
      Yyyyyyyyyyyyyyyyyyy.
      • kitek_maly Re: Co o mnie sądzicie ? 29.06.08, 22:34

Ooooo, to myślimy podobnie na ten temat. ;-)
    • facet_z_lasu_40 pytanie z ciekawości... 29.06.08, 22:57
      powiedzmy, że z takim facetem jak ja pracujecie w jednym dziale
      jakiejś firmy. Ciekawe jestem która z was miała by odwagę powiedzieć
      mi wprost (to znaczy w realu a nie w internecie !) co o mnie sądzi,
      gdyby na przyykład dowiedzuała sie o mojej sytuacji życiowej od
      kogoś w firmie.....nie żebym miał się obrazić (zwłaszcza, że macie
      racje w swych ocenach !) ale tak z ciekawości interesuje mnie
      relacja między odwagą czy otwartością internetową a tą w realu...

• bertrada Re: pytanie z ciekawości... 29.06.08, 23:04
        Ja miałabym odwagę. ;P
      • kitek_maly Re: pytanie z ciekawości... 30.06.08, 11:59

Mi nie ciężko byłoby powiedzieć 'aha', bo taka byłaby moja reakcja.
        Nie mam zwyczaju wtrącać się w życie innych ludzi. Żyjesz jak
        chcesz, bylebyś innym nie szkodził.

PS. Ale fakt, słabo zarabiasz jak na kogoś kto pracuje w gazecie.
      • dzika_monika Re: pytanie z ciekawości... 30.06.08, 15:21
        co innego odwaga a co innego ocenianie innych. Jakbyś spokojnie zapytał co ja
        myśle to bym Ci w oczy spokojnie powiedziała.
      • vandikia Re: pytanie z ciekawości... 01.07.08, 20:50
        człowieku o co Ci chodzi?
        czy Ty jak sie dowiadujesz czegokolwiek o kimś w firmie to idziesz i
        mówisz mu, ze zle robi, jest gamoniem, ze powinien wiecej zarabiac
        itd? Masz podobno 40 lat, wiec chyba wiesz, ze warto sie zajmowac
        jedynie swoim zyciem i nie wtracac sie w czyjes sprawy (pomijam
        sprawy patologiczne, gdzie reakcja powinna byc naturalna, tj.
        wiadomosc, ze ktos kogos bije, moelstuje itd). Co mnie jako
        kolezanke z firmy obchodzi, ze zyjesz z rodzicami i nie miales przez
        40 lat dziewczyny, no sam pomysl.
    • bertrada Re: Co o mnie sądzicie ? 29.06.08, 23:03

Chcę się z tobą umówić na randkę. ;))
    • dzika_monika du.pa 30.06.08, 11:45
      du.pa wołaowa - tak myśle - choć zaraz miejscowe Towarzystwo Miłego Paplania o
      Byle Czym powie żem wulgarna - choc pewnie pomyśli to samo
    • minasz Re: Co o mnie sądzicie ? 30.06.08, 11:54
      panie sie tak obruszaja
      a co kot jest lepszy od mamy??????????

hehe
    • a1ngela Re: Co o mnie sądzicie ? 01.07.08, 11:30
      ja wiem...!
      kastrat...boi sie swiata...i mamusia i tatus obroni...
    • eliza9-4 Re: Co o mnie sądzicie ? 01.07.08, 18:38
      sądzę, ze brakuję Ci kobiety.
    • eliza9-4 Re: Co o mnie sądzicie ? 01.07.08, 18:40
      wg prawideł pedagogiki jesteś ...albo powoli stajesz sie
      nienormlany, dziwaczejesz.
    • vandikia Re: Co o mnie sądzicie ? 01.07.08, 20:42
      facet_z_lasu_40 napisał:

że robisz sobie jaja?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka