avital84 Re: Modlicie sie? 10.07.08, 22:50 Kiedyś często. Teraz z rzadka. Różnie to wygląda. Czasem modlitwa jest podziękowaniem, innym razem jest rozmową. Samą mnie to zaskakuje, ale od pewnego czasu, za każdym razem jeżeli modlę się o coś, to to sobie wymodlę. Aż dziwne, że o tym zapominam. :) Odpowiedz Link Zgłoś
2szarozielone Re: Modlicie sie? 10.07.08, 23:06 no ja właśnie dlatego nie. bom niewierząca. Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: Modlicie sie? 10.07.08, 23:00 Pacierze, modlitwy? Nie. Od lat. Czasem się zastanawiam, pytam, szukam, dyskutuję, ... oskarżam. Odpowiedz Link Zgłoś
lena575 Re: Modlicie sie? 10.07.08, 23:01 A ja TAK. Słuchając wszystkich Stabat Mater świata !!! Odpowiedz Link Zgłoś
dita.von.teese Re: Modlicie sie? 10.07.08, 23:08 tak sobie pomyslalam, ze gdybym byla wierzaca, byc moze wiele by to ulatwilo, wyjasnilo, eh, nie czuje jednak tego bluesa;( Odpowiedz Link Zgłoś
samiec_alfa Re: Modlicie sie? 10.07.08, 23:04 ja powtarzam mantre przynajmniej 1 raz w miesiacu: zeby tylko nie byla w ciazy, zeby tylko nie byla w ciazy, zeby tylko nie byla w ciazy... dziala. Odpowiedz Link Zgłoś
bertrada Re: Modlicie sie? 10.07.08, 23:07 Oczywiście. Modlitwa poranna, jeszcze przed świtem. Potem modlitwa w samo południe i modlitwa zaraz po zachodzie słońca. Do tego dochodzą modlitwy przed i po posiłku oraz przed, w trakcie i po akcie seksualnym. No i oczywiście modlitwy podczas codziennych mszy. Nieszpór rano, i po południu. W niedziele i święta częściej. Plus kółko różańcowe i modlitwy zbiorowe w Radiu Maryja. :) Odpowiedz Link Zgłoś
dita.von.teese Re: Modlicie sie? 10.07.08, 23:11 najbardziej urzeklo mnie:"przed, w trakcie i po akcie seksualnym";) Odpowiedz Link Zgłoś
bertrada Re: Modlicie sie? 10.07.08, 23:14 A co ty myślałaś, że za taką grzeszną czynność nie trzeba Boga prosić o wybaczenie. Zwłaszcza jak się niechcący orgazm przytrafi i nie trafi sie w dzień płodny. Odpowiedz Link Zgłoś
samiec_alfa Re: Modlicie sie? 10.07.08, 23:15 a przed po i w trakcie korzystania z kibelka nalezy sie pomodlic? Odpowiedz Link Zgłoś
bertrada Re: Modlicie sie? 10.07.08, 23:23 Oczywiście. Przed i po obmywaniu narządów intymnych również. Odpowiedz Link Zgłoś
dita.von.teese Re: Modlicie sie? 10.07.08, 23:17 no fakt, i nasienie sie marnuje;( facet tez powinien sie modlic Odpowiedz Link Zgłoś
samiec_alfa Re: Modlicie sie? 10.07.08, 23:19 > no fakt, i nasienie sie marnuje; jesli ona polknie to sie nie zmarnuje. Na zdrowie. Odpowiedz Link Zgłoś
bertrada Re: Modlicie sie? 10.07.08, 23:25 Jeśli ona połknie to musi iść sie z tego wyspowiadać. Dopiero jak opowie księdzu wszystko ze szczegółami to ksiądz zastanowi sie jaką pokutę wyznaczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
samiec_alfa Re: Modlicie sie? 10.07.08, 23:26 > wszystko ze szczegółami to ksiądz zastanowi sie jaką pokutę wyznaczyć. na pewno najpierw zmierzy poziom grzechu wlasnym grzechomierzem a dopiero pozniej wyznaczy pokute Odpowiedz Link Zgłoś
bertrada Re: Modlicie sie? 10.07.08, 23:28 A jak nie ma wystarczających umiejętności wysławiania się i opowiadania tego co się wydarzyło to musi zaprezentować swój postępek na zakrystii albo w konfesjonale jeżeli jest taki starej daty, z wszystkich stron zabudowany. Odpowiedz Link Zgłoś
samiec_alfa Re: Modlicie sie? 10.07.08, 23:30 w ostatecznosci moze nakrecic film komorka i pokazac Odpowiedz Link Zgłoś
bertrada Re: Modlicie sie? 10.07.08, 23:30 Ale podobno lepiej jest zademonstrować. Wtedy spowiednik ma lepszy wgląd na sprawę. Odpowiedz Link Zgłoś
idasierpniowa28 Re: Modlicie sie? 11.07.08, 07:05 Sama nie wiem. To znaczy nie klepię co wieczór na kolanach tradycyjnych pacierzy, ale zdarza mi się z kimś tam na górze porozmawiać. To to jest modlitwa? No i z Babcią często gadam... Odpowiedz Link Zgłoś
tiuia Re: Modlicie sie? 11.07.08, 09:32 Tak. Czasami rzadziej, a czasami częściej. Ale to chyba bardziej takie rozmowy w myślach. Odpowiedz Link Zgłoś
nekomimimode Re: Modlicie sie? 11.07.08, 09:33 czasem gadam do jakiejś istoty wyższej i proszę ją o różne rzeczy , albo dziękuję czasem Odpowiedz Link Zgłoś