Dodaj do ulubionych

Miss Polski została ona!Jest prześliczna !!!!!

04.08.08, 10:25
pl.youtube.com/watch?v=1PeHpXIuY14

Obserwuj wątek
    • forumowicz_pospolity Re: Miss Polski została ona!Jest prześliczna !!!! 04.08.08, 10:28
      no wporzo
      ładne pośladeczki:)
      gadka troche sztampowa, jak słysze że jest to "przygoda" to sie skręcam ze
      smiechu i przypominam se jak Mann z Materna parodiowali tego typu
      teksty kiedyś:)
      • trypel Re: Miss Polski została ona!Jest prześliczna !!!! 04.08.08, 11:23
        forumowicz_pospolity napisał:

> ładne pośladeczki:)

No zaiste piekne ma te posladki na tym filmie
        • puszysta_gimnazjalistka Re: Miss Polski została ona!Jest prześliczna !!!! 04.08.08, 12:19
          Co w tych pośladkach jest szczególnego? Każdy 15-letni chłopak takie ma.
          • forumowicz_pospolity Re: Miss Polski została ona!Jest prześliczna !!!! 04.08.08, 13:19
            puszysta_gimnazjalistka napisał:

> Co w tych pośladkach jest szczególnego? Każdy 15-letni chłopak takie ma.

i jakie wnioski szanowny panie?:)
    • dziewczynazbagien Re: Miss Polski została ona!Jest prześliczna !!!! 04.08.08, 10:32
      to fakt w końcu udało im sie wybrać kogoś na prawde atrakcyjnego
    • errare_humanum_est Re: Miss Polski została ona!Jest prześliczna !!!! 04.08.08, 10:38
      Oj tak, prześliczna! Po raz kolejny zrozumiałem, dlaczego tak mnie kręcą
      brunetki ;-)
      • uyu Re: Miss Polski została ona!Jest prześliczna !!!! 04.08.08, 10:43
        Faktycznie ladna, z wdziekiem i pelna swiezosci.
        A to ze troche sie placze przed kamera i marzyla sie jej przygoda,
        to nic nadzwyczajnego gdy sie ma 19 czy 20 lat.
    • iberia.pl Re: Miss Polski została ona!Jest prześliczna ??? 04.08.08, 10:43
      jest ladna, ale przesliczna? Nie przesadzaj.
      • sabriel Re: Miss Polski została ona!Jest prześliczna ??? 04.08.08, 10:57
        Bardzo ładna dziewczyna,taka naturalna,śliczny uśmiech.
    • krzysiek-666 Re: Miss Polski została ona!Jest prześliczna !!!! 04.08.08, 10:57
      Jest przepiękna
      • stokrotka_malenka Re: Miss Polski została ona!Jest prześliczna !!!! 04.08.08, 11:15
        jest baaardzo ładna:) gratulujemy!:) a w przyszłym roku to ja tez bede probowac
        sił:D:)
        • 5er Re: Miss Polski została ona!Jest prześliczna !!!! 04.08.08, 11:18
          stokrotka_malenka napisała:

> jest baaardzo ładna:) gratulujemy!:) a w przyszłym roku to ja tez
          bede probowa
          > c
          > sił:D:)

za stara jesteś :((
          • stokrotka_malenka Re: Miss Polski została ona!Jest prześliczna !!!! 04.08.08, 11:20
            nie jestem mam teraz 20lat niby rocznikowo 21:) czyli za rok jesczze miec bede
            21lat a jakies dwa lata temu wygrała 23letnia dziewczyna:))
            • 5er Re: Miss Polski została ona!Jest prześliczna !!!! 04.08.08, 11:21
              stokrotka_malenka napisała:

> nie jestem mam teraz 20lat niby rocznikowo 21:) czyli za rok
              jesczze miec bede
              > 21lat a jakies dwa lata temu wygrała 23letnia dziewczyna:))

ok. pierwszy punkt spełniasz. Jakie są Twoje podstawowe parametry?
              • stokrotka_malenka Re: Miss Polski została ona!Jest prześliczna !!!! 04.08.08, 11:25
                jezuuuu a co to przesłuchanie?? 173cm 57kg:) ładna dziecieca buzia:P:) juz
                mnie namawiały kolezanki z grupy zebym probowała w tym roku:) chciałysmy z
                jescze jedna kolezanką złozyc ale jakos tak uciekło zaliczenia miałysmy i wiele
                innych spraw:) wymiary tez mam niczego sobie ale niewazne:) tu jest watek
                dotyczacy obecnej miss polski:) moim zdaniem śliczna dziewczyna:)) piekne oczy:)
                100% naturalnosci gratuluje!!:) i rodzica tez musieli sie "napracowac":D:)
                • 5er Re: Miss Polski została ona!Jest prześliczna !!!! 04.08.08, 11:32
                  > jezuuuu a co to przesłuchanie?? 173cm 57kg:) ładna dziecieca
                  buzia:P:) juz mnie namawiały kolezanki z grupy zebym probowała w
                  tym roku:) chciałysmy z jescze jedna kolezanką złozyc ale jakos tak
                  uciekło zaliczenia miałysmy i wiele innych spraw:) wymiary tez mam
                  niczego sobie ale niewazne:) tu jest watek dotyczacy obecnej miss
                  polski:) moim zdaniem śliczna dziewczyna:)) piekne oczy:)
                  > 100% naturalnosci gratuluje!!:) i rodzica tez musieli
                  sie "napracowac":D:)

wzrostem jeszcze się łapiesz, waga z 5,6 kg za wysoka. Nad "niczego
                  sobie" będziesz pewnie musiała mocno popracować :)
                  • stokrotka_malenka Re: Miss Polski została ona!Jest prześliczna !!!! 04.08.08, 11:44
                    a co ty myslisz ze one nie pracują?? jak sie przygotowują do takiego konkursu to
                    ciagle cwicza :)5-6kg za wysoko a myslisz ze ile ona wazy?? ja bym jej dała z
                    55kg nie mniej:) zreszta nie wiem czy sie zgłosze bo co one z tego mają wielkie
                    NIC prawdziwy modeling to 15latki zaczynaja, a takie wygrywaja miss polski i
                    zazwyczaich ich kariera sie konczy bo są za "stare" albo jakies małe zleconka:)
                    jak bede miec córkę i po mnie odziedziczy cechy:) to jak bedzie miec ochote to
                    zacznie modeling w wieku 14lat:) bo ja miałam wtedy duze predyspozycje
                    wyglądałam jak typowa chudziutka modelka:) teraz to juz za stare sa 20latki do
                    wybiegów z prawdziwego zdarzenia:) no chyba ze te co pracuja juz od 6lat w
                    zawodzie:))
                    • 5er Re: Miss Polski została ona!Jest prześliczna !!!! 04.08.08, 11:54
                      > a co ty myslisz ze one nie pracują?? jak sie przygotowują do
                      takiego konkursu to ciagle cwicza :)5-6kg za wysoko a myslisz ze ile
                      ona wazy?? ja bym jej dała z 55kg nie mniej:) zreszta nie wiem czy
                      sie zgłosze bo co one z tego mają wielkie NIC prawdziwy modeling to
                      15latki zaczynaja, a takie wygrywaja miss polski i zazwyczaich ich
                      kariera sie konczy bo są za "stare" albo jakies małe zleconka:)
                      > jak bede miec córkę i po mnie odziedziczy cechy:) to jak bedzie
                      miec ochote to zacznie modeling w wieku 14lat:) bo ja miałam wtedy
                      duze predyspozycje wyglądałam jak typowa chudziutka modelka:) teraz
                      to juz za stare sa 20latki do wybiegów z prawdziwego zdarzenia:) no
                      chyba ze te co pracuja juz od 6lat w zawodzie:))
                      no właśnie. Pieniądze zarabia się na kontraktach reklamowych...
                      Córka dziedziczy również po ojcu, a najbardziej po dziadkach, więc
                      zadbaj o to również. Proporcje są istotne :))
                      • stokrotka_malenka Re: Miss Polski została ona!Jest prześliczna !!!! 04.08.08, 12:03
                        a ja po mamusi urode odziedziczyłam:) wiec jak po dziadkach to jeszcze lepiej
                        moze o mnie biustu nie odziedziczy:D:) choc pewnie jakbym 5kg w dol zl;eciała to
                        by mi zero zostało:) prawda jest taka ale bolesna ze dziewczyna bardzo ładna
                        wszystko pieknie ładne ale niestety za pozno dla niej na modeling..:/ iii na
                        miss świata szans nie ma bo w porownaniuh z wenezuelkami dziewczynami z indii
                        ona sie nie umywa... tak samo jak ja bo polki maja "taka urode" niczym
                        szczegolnym sie nie wyrozniamy:)
                        • 5er Re: Miss Polski została ona!Jest prześliczna !!!! 04.08.08, 12:11
                          > a ja po mamusi urode odziedziczyłam:) wiec jak po dziadkach to
                          jeszcze lepiej moze o mnie biustu nie odziedziczy:D:) choc pewnie
                          jakbym 5kg w dol zl;eciała to by mi zero zostało:) prawda jest taka
                          ale bolesna ze dziewczyna bardzo ładna wszystko pieknie ładne ale
                          niestety za pozno dla niej na modeling..:/ iii na miss świata szans
                          nie ma bo w porownaniuh z wenezuelkami dziewczynami z indii ona sie
                          nie umywa... tak samo jak ja bo polki maja "taka urode" niczym
                          > szczegolnym sie nie wyrozniamy:)

nie martw się swym małym biustem. Nie wiem czemu właśnie takie są
                          preferowane na tych wyborach... Nie wiem czemu, ale nasze dziewczyny
                          mają za mało ognia w oczach i w sobie. Może to wina polskiej
                          pruderii.
                          • stokrotka_malenka Re: Miss Polski została ona!Jest prześliczna !!!! 04.08.08, 12:17
                            lol2 jakim małym biustem?? własnie na taki konkurs mam"za duzy"biust a mowie ze
                            jakby mi w dol poleciała waga to razem z biustem:) nie mamy za mało ognia ale
                            mamy juz taką urodę:D:) moim zdaniem duzo ładniejsze są od nas czaeszki i
                            dziewczyny ze słowacji:):) na konkursach miss świata szans nie mamy(nie mamy
                            czegoś specyficznego noo nie wiem jak to ująć) ale za to 14latki polki kariere
                            robia i to wielką na wybiegach:)
                            • 5er Re: Miss Polski została ona!Jest prześliczna !!!! 04.08.08, 12:26
                              > lol2 jakim małym biustem?? własnie na taki konkurs mam"za
                              duzy"biust a mowie ze jakby mi w dol poleciała waga to razem z
                              biustem:) nie mamy za mało ognia ale mamy juz taką urodę:D:) moim
                              zdaniem duzo ładniejsze są od nas czaeszki i dziewczyny ze
                              słowacji:):) na konkursach miss świata szans nie mamy(nie mamy
                              > czegoś specyficznego noo nie wiem jak to ująć) ale za to 14latki
                              polki kariere robia i to wielką na wybiegach:)

O biuscie zrozumiałem opatrznie. Zgodzę się na Czeszki i Słowaczki,
                              szczególnie te drugie na korso w Bratysławie mniam, faceci też są
                              niczego sobie. To może być zaskakujące przy ich tłustej diecie i
                              hektolitrach piwa. Może więcej sportem zajmują się i jednak są
                              bardziej południowe. ;)
    • poecia1 Re: Miss Polski została ona!Jest prześliczna !!!! 04.08.08, 11:25
      One wszystkie były takie same, nie wiem wydaję mi się, że ten
      konkurs to straszny obciach:/
    • falcon777 Re: Miss Polski została ona!Jest prześliczna !!!! 04.08.08, 11:36
      Hmmmm .. bardzo ładna .. Mnie tez kręcą brunetki :-)
    • 5er Re: Miss Polski została ona!Jest prześliczna !!!! 04.08.08, 11:39
      mimrek napisała:

> pl.youtube.com/watch?v=1PeHpXIuY14
      >
      pospolita, przeciętna, niezauważalna
      • mimrek zazdrośnice..ech. 04.08.08, 11:43
        przeciętna pospolita i niezauważalna to jest prawie każda na ulicy
        a ta jest śliczna.ale wam to nie starcza.
        jaka wg ciebie jest piękna kobieta.podaj choć jedno znane nazwisko.
        • 5er Re: zazdrośnice..ech. 04.08.08, 11:50
          mimrek napisała:

> przeciętna pospolita i niezauważalna to jest prawie każda na
          ulicy
          > a ta jest śliczna.ale wam to nie starcza.
          > jaka wg ciebie jest piękna kobieta.podaj choć jedno znane nazwisko.

no więc to jest jakby paradoks. Nazwiska nie podam Ci zadnego :((
          kilka dni temu widziałem w tesco kobietę autentycznie piękną,
          obnistą iseksy :))
          • mimrek Re: zazdrośnice..ech. 04.08.08, 12:12
            to opisz chociaż jak wyglądala ta kobieta
            blondyna?
            • 5er Re: zazdrośnice..ech. 04.08.08, 12:28
              mimrek napisała:

> to opisz chociaż jak wyglądala ta kobieta
              > blondyna?

Za dużo musiałbym pisać :)) nie mogę darować, że była z matką(?)
        • iberia.pl Re: zazdrośnice..ech. ??? 04.08.08, 11:52
          mimrka zmienilas plec???

mimrek napisała:

> przeciętna pospolita i niezauważalna to jest prawie każda na
          ulicy a ta jest śliczna.ale wam to nie starcza.

sie zdecyduj:jest sliczna czy przesliczna?

> jaka wg ciebie jest piękna kobieta.podaj choć jedno znane nazwisko.

Monica Belucci, Magdalena Cielecka ,Marta Żmuda Trzebiatowska,Alicja
          Bachleda-Curuś.
          • mimrek Re: zazdrośnice..ech. ??? 04.08.08, 12:13
            z tych co wymieniłaśze piekna zgodze sie tylko z ejedna jest piękna.
            Cielecka.
            i bellucci tez może być ale żmuda ?hahahhahaha
            to tylko łądna pospolita buziunia.
            • iberia.pl Re: zazdrośnice..ech. ??? 04.08.08, 12:25
              mimrek napisała:

> z tych co wymieniłaśze piekna zgodze sie tylko z ejedna jest
              piękna.
              > Cielecka.
              > i bellucci tez może być ale żmuda ?hahahhahaha
              > to tylko łądna pospolita buziunia.

i powinnam teraz napisac, ze jestes ZAZDROŚNICĄ ?
    • m.nikla dajcie linka do zdjecia bo nie ma jutuba! 04.08.08, 11:51
      a chcem obczyc jom:P
      • iberia.pl wrzuć sobie jej dane w google, n/t 04.08.08, 11:53

• m.nikla Re: wrzuć sobie jej dane w google, n/t 04.08.08, 11:55

• m.nikla znalazłam, sliczna dziewczynka. 04.08.08, 11:57
            nt
            • mimrek Re: znalazłam, sliczna dziewczynka. 04.08.08, 12:14
              klaudia ungerman
    • ewelina23-20 Re: Miss Polski została ona!Jest prześliczna !!!! 04.08.08, 12:34
      mimrek napisała:

> pl.youtube.com/watch?v=1PeHpXIuY14
      >
      • mimrek do 5er 04.08.08, 12:46
        nie napiszesz nawet czy ciemna czy blondi?
        weż chłopie napisz jak wyglądała bo ciekawosć zżera mnie jak wygląda
        ten twój ideał piękna.
        angelina jolie ci sie podoba?
        • 2szarozielone Re: do 5er 04.08.08, 12:54
          > angelina jolie ci sie podoba?

Hahahah, musiało to paść :) Jak się nie podoba, to rozumiem, że 5er jest
          zdyskwalifikowany? :) Jako zazdrośnica? :)))))
        • 5er Re: do 5er 04.08.08, 13:59
          > nie napiszesz nawet czy ciemna czy blondi?
          > weż chłopie napisz jak wyglądała bo ciekawosć zżera mnie jak
          wygląda
          > ten twój ideał piękna.
          > angelina jolie ci sie podoba?

nie napisałem, że. Zrobiła na mnie takie wrażenie, że gdybyśmy byli
          blisko, miałbym spokój z oglądaniem się za innymi.:))
          Ciemny blond
      • jaceks20 Re: Miss Polski została ona!Jest prześliczna !!!! 04.08.08, 13:08
        całkiem ladna 7/10
        tylko dziwnie wysławia sie:)
        szwagierka kac po slubie wyleczony?
        • wytrwala Widzieliscie jej profi i zdjecia l na nasza-klasa? 04.08.08, 13:29
          Na innym forum ktos napisal ze ona ma konto na naszej klasie,
          weszlam i rzeczywiscie jest i sa fotki takie "normalne", bez
          stylizacji, widac ze wesola mila dziewczyna, ale widac rowniez jak
          jest mega przecietna - w sensie ze do miss jej baaardzo daleko. O
          niebo ladniejsza byla dziewczyna z nr 7. Wpisze w nasza-klasa jej
          imie i nazwisko i sami zobaczycie ;)
          • wytrwala Re: Widzieliscie jej profi i zdjecia l na nasza-k 04.08.08, 13:39
            jeszcze napisze ze nie wiem, czym niektorzy sie u niej zachwycaja,
            bo nawet na tym filmie z YT wyglada ladnie ale przecietnie, a juz
            nieciekawie wyglada kiedy siedzi i robia jej makijaz - troche
            pyzata, zwykla buzia ze sporym nosem. Nadrabia usposobieniem -
            usmiechnieta, swieza. Jak serek wiejski. Nie pisze zlosliwie, moim
            zdaniem na wygrana zaslugiwala panna nr 7 - uroda podobna jest do
            twj co wygrala, ale o wiele ladniejsza, bardziej "rasowa" twarz, a
            ta co wygrala to takie wesole ladne dziewcze.
            • iberia.pl a nr 7 to mam nadzieje, ze nie P.Hojarska?n/t 04.08.08, 13:44

• wytrwala Re: a nr 7 to mam nadzieje, ze nie P.Hojarska?n/t 04.08.08, 14:03
                nie, hojarska to byla chyba 11. 7 jest w galerii na onecie
        • ewelina23-20 Re: Miss Polski została ona!Jest prześliczna !!!! 04.08.08, 13:32
          jaceks20 napisał:

> całkiem ladna 7/10
          > tylko dziwnie wysławia sie:)
          > szwagierka kac po slubie wyleczony?
          • jaceks20 Re: Miss Polski została ona!Jest prześliczna !!!! 04.08.08, 16:09
            hehe a ty kluseczko na miss nie chcialas startowac?:P
            z Lechem w łapce mialabys szanse wygrac:PP
            a brat to ma slaba glowe wiec swie nie dziwie ze padl szybko:)

nie bardzo wiem czego wszyscy chca od Hojarskiej u mnie miala 3,5/10
            • ewelina23-20 Re: Miss Polski została ona!Jest prześliczna !!!! 05.08.08, 07:07
              jaceks20 napisał:

> hehe a ty kluseczko na miss nie chcialas startowac?:P
              > z Lechem w łapce mialabys szanse wygrac:PP
              > a brat to ma slaba glowe wiec swie nie dziwie ze padl szybko:)
              >
              > nie bardzo wiem czego wszyscy chca od Hojarskiej u mnie miala
              3,5/10

zaraz dostaniesz !! sam jestes klucha!!!!!:)
    • mglawica1 Re: Miss Polski została ona!Jest prześliczna !!!! 04.08.08, 14:01
      moim zdaniem jest przeciętna
    • saturnv.as508 Re: Miss Polski została ona!Jest prześliczna !!!! 04.08.08, 14:52
      dla mnie "sliczniejsza" byla kandydatka nr 3 i 17 :)
    • mimrek masakra..to ona w liceum..szok 04.08.08, 15:59
      nasza-klasa.pl/school/54722/83/gallery/5
    • mimrek Re: Miss Polski została ona!Jest prześliczna !!!! 04.08.08, 16:00
      rozczarowałem się całkiem..:(ech ten wasz makijaż.
    • paulinaa Re: Miss Polski została ona!Jest prześliczna !!!! 04.08.08, 16:02
      nawet ładna
      ale nie śliczna :]
      • mimrek Re: Miss Polski została ona!Jest prześliczna !!!! 04.08.08, 16:04
        wszyscy tu piszą ze ładna ale nie śliczna..żal mi was.
        czy nie wystarczy ze ona wyglada jak laleczka ?słodka i
        milutka.piekne oczy i rysy twarzy wam nie starczą co?
        pokazcie mi śliczniejszą od niej wg was to chetnie zobacze i
        skomentuje.
        • ciemna_czekoladka Re: Miss Polski została ona!Jest prześliczna !!!! 04.08.08, 16:12
          Ja uważam, że jest śliczna. A dziewczyny, które piszą, że przeciętna
          pewnie robią to z zazdrości. Przeciętnych jest pełno na ulicach. A o
          niej na pewno nie można powiedzieć, że jest przeciętna. Myslę, że
          jakby szła ulicą to zerkaliby na nią i faceci i kobiety, bo w tłumie
          na pewno by się wyróżniała swoją urodą.
          PS a pośladki ma zgrabniutkie, godne pozazdroszczenia, sama bym
          takie chciała ;))
        • errare_humanum_est Re: Miss Polski została ona!Jest prześliczna !!!! 04.08.08, 16:17
          mimrek, definicja piękna czy też śliczności jest jak d*a, każdy ma swoją ;-)
        • paulinaa Re: Miss Polski została ona!Jest prześliczna !!!! 04.08.08, 16:20
          no własnie-laleczka, laleczki są ładne, przeciętne ale nie śliczne :)
          • mimrek Re: Miss Polski została ona!Jest prześliczna !!!! 04.08.08, 16:31
            laleczki są śliczne ale nie piękne
          • simply_z Re: Miss Polski została ona!Jest prześliczna !!!! 04.08.08, 16:31
            ładna ale nie sliczna ,brzydki nos.Uroda dosc egzotyczna dla
            nas ,ciemne wlosy ( super zrobione na filmie) ,brazowe oczy ale nie
            powala.Bez makijazu taka sobie.
            • errare_humanum_est Re: Miss Polski została ona!Jest prześliczna !!!! 04.08.08, 16:47
              > ładna ale nie sliczna ,brzydki nos.

Dla Ciebie jest brzydki, a dla mnie rewelacyjny, bardzo rzadko zdarza mi się
              widywać takie zgrabne noski. Mam malutkie skrzywienie na tym punkcie i zawsze
              zwracam na tę część ciała kobiety dosyć dużą uwagę, niewiele mniejszą od tej
              poświęcanej piersiom :-)
          • madziululka82 Re: Miss Polski została ona!Jest prześliczna !!!! 05.08.08, 11:56
            w sumie wole angeline z urody :)
    • krzysiek-666 Re: Miss Polski została ona!Jest prześliczna !!!! 04.08.08, 16:52
      To czy jest ładna oceniają mężczyzni, a nie kobiety....ponadto wiadomo że
      kobieta kobiecie oko wykuje- zazdrość i zawiść
      • wytrwala Pytanie do Mimrka 04.08.08, 17:19
        to w koncu o co ci chodzi? Podajesz jej fote z liceum i mowisz, ze
        rozczarowales sie i w sumie nie dziwne, na focie wyglada mniej niz
        przecietnie, a mamy na niej jej buzie w calej krasie, a za chwile
        znowu ją wychwalasz - tylko zauwaz, ze wychwalasz zdjecia wlasnie z
        wyborow, a na "zwyklych" rozczarowujesz sie. Czy ktos wie jak nazywa
        sie ta pani z nr 7 ?
        • krzysiek-666 Re: Pytanie do Mimrka 04.08.08, 18:21
          Mylisz chyba osoby.....
          • agaoki muszę się zgodzić 04.08.08, 18:29
            jest bardzo ładna, naturalna i ma dużo wdzięku, ślicznie się uśmiecha
    • cala_w_kwiatkach Re: Miss Polski została ona!Jest prześliczna !!!! 04.08.08, 20:11
      ładna, taka swieza i mlodziutka:)

piekne wlosy - szczerze zazdroszcze
      figury nie zazdroszcze
      • agiee1988 Re: Miss Polski została ona!Jest prześliczna !!!! 04.08.08, 20:46
        ja ogladalam juz koncowke i stwierdzilam ze pani z nr 7 byla ladniejsza. a
        pozatym nie interesuje sie juz zadnymi miskami.

ja sie uwazam za sliczna i
        nie mowie o innych dziewczynach ze sa ladne czy ladniejsze ode mnie, chocby byly
        "idealne" bez tradziku, celulitu itd.
    • rose-ana Re: Miss Polski została ona!Jest prześliczna !!!! 05.08.08, 12:01
      Bardzo ładna, lubię taki dziewczęcy typ urody. Chociaż ta ma w sobie coś z
      takiej typowej niuni z dyskoteki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka