malutkaberlin20 05.08.08, 11:58 no wlasnie,jakie jest wasze zadnie na ten temat? powinni poruszac sie po naszych polskich drogach? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
golfstrom Re: pielgrzymki na polskich drogach 05.08.08, 12:09 Biorąc pod uwagę, że są to też ich polskie drogi to czemu nie? Odpowiedz Link Zgłoś
fredoo Re: pielgrzymki na polskich drogach 05.08.08, 12:18 Tacy sami podatnicy i równoprawni uczestnicy ruchu. Już węszę pomysł na jakąś dyskryminację. Przecież nie idą "autostradą" bo skąd ją wziąć. Odpowiedz Link Zgłoś
envi Re: pielgrzymki na polskich drogach 05.08.08, 12:21 o rany, to jest kolejny fenomen Polskiego krajobrazu - pielgrzymki. Odpowiedz Link Zgłoś
avital84 Re: pielgrzymki na polskich drogach 05.08.08, 12:20 A dlaczego nie mieliby się poruszać polskich drogach? Mają latać samolotami? Odpowiedz Link Zgłoś
malutkaberlin20 Re: pielgrzymki na polskich drogach 05.08.08, 12:25 ostatnio na drodze krajowej nr 11 spotkalam 2 pielgrzymki. kazda z nich miala okolo 100m, uczestniczylo w niej 30-50 osob. nie chodzi o to ze nie moga czy cos chodzi mi o to czy nie uwazacie tego za niebezpieczne,takie duze grupy osob na drogach krajowych,ktore jakie sa kazdy wie Odpowiedz Link Zgłoś
staryigruby Re: pielgrzymki na polskich drogach 07.08.08, 14:35 Paradoksalnie droga z pielgrzymką jest bezpieczniejsz niż bez, bo kierowcy zwalniają. Odpowiedz Link Zgłoś
mala_mee Re: pielgrzymki na polskich drogach 05.08.08, 12:25 Od tylu lat jakoś chodza... To niech chodzą jak im to pasuje. Chociaż na trasie nie chciałabym się na nich natknąć... Odpowiedz Link Zgłoś
1.xxx12345 Re: pielgrzymki na polskich drogach 05.08.08, 12:35 a niech chodzą, byle nocą i bez oświetlenia. jedyny kłopot - trzeba mieć włączone cały czas wycieraczki. ps. czy obejście kościoła 50 razy dookoła nie dałoby tych samych rezultatów - czas na zadume byłby a pęcherze na stopach też by się pojawiły ?? Odpowiedz Link Zgłoś
ololka Re: pielgrzymki na polskich drogach 05.08.08, 12:55 nie przeszkadzają mimo ze mozna w tych ludzi wjechać. nie wiem dokladnie jak jest ale fajne by było gdyby był zwyczaj chodzenia po małych wiejkich drogach na pielgrzymke- możliwe ze o wiele dłużej zajelaby taka podroz ale byloby tym ludziom zdrowiej przede wszystkim - chyba nie jest sie wiekszym katolikiem od parcia naprzeciw wiatrowi, halasowi, spalinom...? Odpowiedz Link Zgłoś
wanilinowa Re: pielgrzymki na polskich drogach 05.08.08, 13:07 malutkaberlin20 napisała: > no wlasnie,jakie jest wasze zadnie na ten temat? powinni poruszac > sie po naszych polskich drogach? a po jakich drogach mają się poruszać, nowozelandzkich? Odpowiedz Link Zgłoś
5er Re: pielgrzymki na polskich drogach 05.08.08, 13:15 malutkaberlin20 napisała: > no wlasnie,jakie jest wasze zadnie na ten temat? powinni poruszac > sie po naszych polskich drogach? A kombajni powinni? Odpowiedz Link Zgłoś
olinka20 Re: pielgrzymki na polskich drogach 05.08.08, 13:25 Mnie osobiście bardziej denerwuja procesje bozego ciala. Całe osiedla poblokowane. Pewnie teraz wszyscy mnie ochrzanią... Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulina_lina Re: pielgrzymki na polskich drogach 07.08.08, 14:32 Ty sie chyba w ogole nie zastanawiasz nad tym co gadasz... To chyba tylko jeden dzień w roku. Tak Ci z tym faktem źle??? Idiotyczna skarga.. Odpowiedz Link Zgłoś
cloclo80 Re: pielgrzymki na polskich drogach 07.08.08, 14:55 Miejsce na cyrk jest w namiotach. Największy problem z pielgrzymkami mają parafie które muszą "gościć" tą hołotę. Dowiezienie towarzystwa prosto pod bramę klasztoru byłoby dla nich zbawieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
qw994 Re: pielgrzymki na polskich drogach 07.08.08, 21:08 Już raz stałam w gigantycznym korku z powodu pielgrzymki, która beztrosko szła sobie całą szerokością drogi. Od tej pory ich nie znoszę. Zwłaszcza jak lezą ulicą, a obok jest bardzo BARDZO szeroki chodnik - to obrazek widziany przeze mnie 2 dni temu, zdaje się. W Wawie. Odpowiedz Link Zgłoś
aminoe Re: pielgrzymki na polskich drogach 07.08.08, 22:45 qw994 napisała: > Już raz stałam w gigantycznym korku z powodu pielgrzymki, która > beztrosko szła sobie całą szerokością drogi. Od tej pory ich nie > znoszę. Zwłaszcza jak lezą ulicą, a obok jest bardzo BARDZO szeroki > chodnik - to obrazek widziany przeze mnie 2 dni temu, zdaje się. W > Wawie. Straszne doprawdy:) Odpowiedz Link Zgłoś
qw994 Re: pielgrzymki na polskich drogach 07.08.08, 23:05 Straszne, bo niby dlaczego oni akurat mają być uprzywilejowani? Za utrudnianie ruchu jest mandat - tylko jakoś pielgrzymek to nie dotyczy. Dla mnie nie było zabawne stanie przez godzinę w korku w upale. Odpowiedz Link Zgłoś
k2i in częstochowa 07.08.08, 22:13 a gdzie maja się poruszać, mieszkam bardzo blisko częstochowy, w lipcu i sierpniu przechodzi tam pare pielgrzymek i jakoś nie rozpaczam, a nawet użyczam im placu do rozłożenia namiotu i resztę uposażenia Odpowiedz Link Zgłoś
agiee1988 Re: in częstochowa 07.08.08, 22:28 to dopiero ludzie-kierowcy musza byc wkurzeni. nie dosc ze w alejach tloczno, to jeszcze pielgrzymka idzie. Odpowiedz Link Zgłoś
sexiwoman Re: pielgrzymki na polskich drogach 07.08.08, 22:40 Pielgrzymki to siedlisko rozpusty, dragi, sex i rock anl roll, lepiej w ogóle przestac pielgrzymować, a jak już to autokarem. Odpowiedz Link Zgłoś
aminoe Re: pielgrzymki na polskich drogach 07.08.08, 22:43 "Po naszych polskich drogach" - taaaaa, masz racje po twoich nikt się nie powinien poruszać. Czemu ciągle mi się wydaje, że już nic nie jest w stanie mnie zaskoczyć:) Odpowiedz Link Zgłoś