mgla_1 16.08.08, 20:22 ,kiedy np. u ich boku kroczy, ta jedyna, najukochańsza, najseksowniejsza, żona, narzeczona (w którą są - rzekomo- tak strasznie zapatrzeni? Czy w późniejszym wieku nie dorabiają się jakichś zwyrodnień kręgów szyjnych ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kitek_maly Re: po co mężczyźni oglądają sięza innymi dziewcz 16.08.08, 20:23 Z takiego samego powodu, z jakiego ta krocząca przy nim narzeczona się ogląda za kobietami. Odpowiedz Link Zgłoś
mgla_1 Re: po co mężczyźni oglądają sięza innymi dziewcz 16.08.08, 20:40 kitek_maly napisała: > > Z takiego samego powodu, z jakiego ta krocząca przy nim narzeczona się ogląda z > a > kobietami. > czyli jakiego, napisz koniecznie, bo ja nie wiem. Gdybym szła z tym naj, z pewnością nie miałabym ochoty oglądać się za kimkolwiek. Odpowiedz Link Zgłoś
kitek_maly Re: po co mężczyźni oglądają sięza innymi dziewcz 16.08.08, 20:47 Ja się oglądam za ładnymi kobietami. Po prostu kobiece ciało jest dużo piękniejsze niż męskie. Ładne widoki zwyczajnie przyciągają nasz wzrok - ładna kobieta, ładny piesek, ładny samochód. Nie widzę w tym nic złego. Odpowiedz Link Zgłoś
gweeny Re: po co mężczyźni oglądają sięza innymi dziewcz 16.08.08, 20:50 kitek_maly napisała: > Po prostu kobiece ciało jest dużo > piękniejsze niż męskie mnie tam się bardziej męskie podoba... Odpowiedz Link Zgłoś
kitek_maly Re: po co mężczyźni oglądają sięza innymi dziewcz 16.08.08, 20:56 Jak widzę ubraną ładną kobietę i ubranego średnio ciekawego mężczyznę to bardziej prawdopodobne, że mój wzrok przyciągnie kobieta. A niewielu spotykam przystojnych mężczyzn. :-( Odpowiedz Link Zgłoś
mgla_1 Re: po co mężczyźni oglądają sięza innymi dziewcz 16.08.08, 21:02 kitek_maly napisała: > > Jak widzę ubraną ładną kobietę i ubranego średnio ciekawego mężczyznę to > bardziej prawdopodobne, że mój wzrok przyciągnie kobieta. A niewielu spotykam > przystojnych mężczyzn. :-( > temat jednak traktuje o mężczyznach oglądających się za kobietami Odpowiedz Link Zgłoś
kitek_maly Re: po co mężczyźni oglądają sięza innymi dziewcz 16.08.08, 21:09 To chyba piszę, że z tego samego powodu, z jakiego kobiety się oglądają. Odpowiedz Link Zgłoś
mgla_1 Re: po co mężczyźni oglądają sięza innymi dziewcz 16.08.08, 21:01 kitek_maly napisała: > > Ja się oglądam za ładnymi kobietami. Po prostu kobiece ciało jest dużo > piękniejsze niż męskie. Ładne widoki zwyczajnie przyciągają nasz wzrok - ładna > kobieta, ładny piesek, ładny samochód. Nie widzę w tym nic złego. > a gdyby twój mężczyzna oglądał się, za kobietą, która jest dla niego ciekawsza od ciebie, nie tylko z wyglądu, też by ci to nie przeszkadzało ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
kitek_maly Re: po co mężczyźni oglądają sięza innymi dziewcz 16.08.08, 21:09 Jeśli by się oglądał idąc ulicą, to skąd miałby wiedzieć czy jest ciekawsza ode mnie nie tylko z wyglądu? Odpowiedz Link Zgłoś
mgla_1 Re: po co mężczyźni oglądają sięza innymi dziewcz 16.08.08, 21:12 kitek_maly napisała: > > Jeśli by się oglądał idąc ulicą, to skąd miałby wiedzieć czy jest ciekawsza ode > mnie nie tylko z wyglądu? > a czy idąc ulicą nie można spotkać jakiejś znajomej ? Odpowiedz Link Zgłoś
kitek_maly Re: po co mężczyźni oglądają sięza innymi dziewcz 16.08.08, 21:18 Można. Ale skąd miałabym wiedzieć, że ogląda się za jej osobowością a nie ciałem? Odpowiedz Link Zgłoś
shine69 Re: po co mężczyźni oglądają sięza innymi dziewcz 16.08.08, 21:22 czyli jak idziesz ulicą z facetem i mijacie jego znajomą, to on ma udawać, że jej nie widzi? Matko, gdybym miał babsko z takimi oczekiwaniami, to chyba rzeczywiście wolałbym się pod ziemię zapaść, niż żeby znajomi mnie z nią widzieli... To najgorszy rodzaj zazdrości, zazdrość o każdą kroplę uwagi partnera skierowaną gdzie indziej... "attention issues" i "control issues" w jednym, a kysz! Odpowiedz Link Zgłoś
mgla_1 Re: po co mężczyźni oglądają sięza innymi dziewcz 16.08.08, 21:35 shine69 napisał: > czyli jak idziesz ulicą z facetem i mijacie jego znajomą, to on ma udawać, że > jej nie widzi? Matko, gdybym miał babsko z takimi oczekiwaniami, to chyba > rzeczywiście wolałbym się pod ziemię zapaść, niż żeby znajomi mnie z nią widzie > li... > > To najgorszy rodzaj zazdrości, zazdrość o każdą kroplę uwagi partnera skierowan > ą > gdzie indziej... > > "attention issues" i "control issues" w jednym, a kysz! nie, właśnie wiedząc, że jego dziewczyna przecież nie ma o co być zazdrosna - przed nią nie powinien udawać, że innych nie widzi Odpowiedz Link Zgłoś
shine69 Re: po co mężczyźni oglądają sięza innymi dziewcz 16.08.08, 21:39 to w końcu ma widzieć czy nie widzieć? Bo raz piszesz, że nie powinien się obejrzeć, teraz że nie powinien udawać, że nie widzi. Odpowiedz Link Zgłoś
mgla_1 Re: po co mężczyźni oglądają sięza innymi dziewcz 16.08.08, 21:44 shine69 napisał: > to w końcu ma widzieć czy nie widzieć? Bo raz piszesz, że nie powinien się > obejrzeć, teraz że nie powinien udawać, że nie widzi. jeżeli próbuje kamuflować się ze swoim zainteresowaniem (przecież tak niewinnym ) innymi, atrakcyjniejszymi dziewczynami od tej jego, to chyba sam uważa/myśli, że nie powinien oglądać się , prawda ? W końcu to coś złego, czy nie ? Sam najlepiej wie.. Odpowiedz Link Zgłoś
shine69 Re: po co mężczyźni oglądają sięza innymi dziewcz 16.08.08, 21:47 jeśli Ty piszesz o jakimś konkretnym związku konkretnej dwójki ludzi, to ona powinna jak najszybciej od niego odejść. Dla dobra obojga. Odpowiedz Link Zgłoś
mgla_1 Re: po co mężczyźni oglądają sięza innymi dziewcz 16.08.08, 21:57 shine69 napisał: > jeśli Ty piszesz o jakimś konkretnym związku konkretnej dwójki ludzi, to ona > powinna jak najszybciej od niego odejść. Dla dobra obojga. nie odejdzie, bo to taki rzep, przyzwyczajony do bycia poniżanym i pełnienia roli zastępstwa, upajający się substytutem miłości :) Odpowiedz Link Zgłoś
5er Re: po co mężczyźni oglądają sięza innymi dziewcz 17.08.08, 13:55 shine69 napisał: > to w końcu ma widzieć czy nie widzieć? Bo raz piszesz, że nie powinien się > obejrzeć, teraz że nie powinien udawać, że nie widzi. gdy ogladam się dodaję jakąś niesympatyczna uwagę: źle ubrana, kiepski makijaż, ...itp mam spkój Odpowiedz Link Zgłoś
mgla_1 Re: po co mężczyźni oglądają sięza innymi dziewcz 16.08.08, 21:27 kitek_maly napisała: > > Można. > Ale skąd miałabym wiedzieć, że ogląda się za jej osobowością a nie ciałem? > mógłby oglądać się za jednym i drugim, ale jeżeli nie masz intuicji, to oczywiście, nie mogłabyć=ś wiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
kitek_maly Re: po co mężczyźni oglądają sięza innymi dziewcz 16.08.08, 21:46 Nie mam intuicji. W ogóle kończę tę 'dyskusję', bo popadamy w paranoję. Mam intuicyjnie wyczuć z jakiego względu facet ogląda się za kobietą. Śmiech na sali. Odpowiedz Link Zgłoś
mgla_1 Re: po co mężczyźni oglądają sięza innymi dziewcz 16.08.08, 22:02 kitek_maly napisała: > > Nie mam intuicji. > W ogóle kończę tę 'dyskusję', bo popadamy w paranoję. > Mam intuicyjnie wyczuć z jakiego względu facet ogląda się za kobietą. Śmiech na > sali. może nawet nie nazwałabym tego intuicją, po prostu, gdy zna się dobrze swojego meżczyznę,rozumie jego potrzeby, to wie się, kto może go interesować. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczkabig Re: po co mężczyźni oglądają sięza innymi dziewcz 16.08.08, 20:23 A to róznie. Niekiedy po to, żeby popodziwiać a niekiedy patrzą na takie idące cudo i myslą : "O mój Boże! Czy to "coś" lustra nie ma??? Jak dobrze, że przy mnie idzie ta najpiękniejsza i najukochańsza!" Odpowiedz Link Zgłoś
mgla_1 Re: po co mężczyźni oglądają sięza innymi dziewcz 16.08.08, 20:37 kaczkabig napisała: > A to róznie. Niekiedy po to, żeby popodziwiać - popodziwiadź tę nie tak seksowną, piękną itd ??? a niekiedy patrzą na > takie idące cudo i myslą : "O mój Boże! Czy to "coś" lustra nie > ma??? Jak dobrze, że przy mnie idzie ta najpiękniejsza i > najukochańsza!" a ile razy trzeba się obejrzeć żeby dojść do wniosku, że dziewczyna chyba w domu lustra nie ma ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
mgla_1 Re: po co mężczyźni oglądają sięza innymi dziewcz 16.08.08, 20:38 kaczkabig napisała: > A to róznie. Niekiedy po to, żeby popodziwiać a niekiedy patrzą na > takie idące cudo i myslą : "O mój Boże! Czy to "coś" lustra nie > ma??? Jak dobrze, że przy mnie idzie ta najpiękniejsza i > najukochańsza!" czyżby raz to było za mało ? Odpowiedz Link Zgłoś
gweeny Re: po co mężczyźni oglądają sięza innymi dziewcz 16.08.08, 20:41 a Tobie nigdy nie zdarzyło się obejrzeć albo popatrzeć na jakiegoś faceta? Odpowiedz Link Zgłoś
mgla_1 Re: po co mężczyźni oglądają sięza innymi dziewcz 16.08.08, 20:52 gweeny napisała: > a Tobie nigdy nie zdarzyło się obejrzeć albo popatrzeć na jakiegoś > faceta? > > > Oczywiście, wile razy, ale ja jestem sama...więc nikomu swym zachowaniem przykrości nie sprawiam. :) Zastanawiam się, co może czuć dziewczyna, której chłopak/mąż ogląda się na ulicy, albo gdziekolwiek indziej np za swoją dawną, lub też wciąż aktualną największą miłością ? - Udaje, że nie widzi, a może nic nie czuje, bo jej mężczyzna stara sie robić to dyskretnie, tak, że ta jest niczego nieświadoma ? Odpowiedz Link Zgłoś
gweeny Re: po co mężczyźni oglądają sięza innymi dziewcz 16.08.08, 21:04 mgla_1 napisała: > Zastanawiam się, co może czuć dziewczyna, której chłopak/mąż ogląda się na > ulicy, albo gdziekolwiek indziej np za swoją dawną, lub też wciąż aktualną > największą miłością ? teraz to już nie rozumiem o co Ci chodzi... Odpowiedz Link Zgłoś
mgla_1 Re: po co mężczyźni oglądają sięza innymi dziewcz 16.08.08, 21:14 gweeny napisała: > mgla_1 napisała: > > > Zastanawiam się, co może czuć dziewczyna, której chłopak/mąż > ogląda się na > > ulicy, albo gdziekolwiek indziej np za swoją dawną, lub też wciąż > aktualną > > największą miłością ? > > > teraz to już nie rozumiem o co Ci chodzi... > to wróć, kiedy twój poziom intelektualny wzrośnie Odpowiedz Link Zgłoś
mgla_1 Re: żenujący poziom 16.08.08, 21:28 gweeny napisała: > :| > > rzeczywiście, taki właśnie dzisiaj prezentujesz Odpowiedz Link Zgłoś
shine69 Re: po co mężczyźni oglądają sięza innymi dziewcz 16.08.08, 20:44 bo mają oczy. Ja jestem ze swoją kobietą - i jestem jej wierny - nie dlatego, że jestem ślepy i myślę że innych ładnych kobiet nie ma. Ani też nie dlatego, że żadna inna mnie nie chce. Bo fajnych dziewczyn jest mnóstwo, i całkiem sporej części z nich się podobam. Nie, jestem z nią, bo taka jest moja decyzja, i moja potrzeba - by być z tą jedną i tylko z nią. I daję jej to do zrozumienia na tyle miłych sposobów, że nie przeszkadza jej, jak czasem na kogoś spojrzę. Odpowiedz Link Zgłoś
mgla_1 Re: po co mężczyźni oglądają sięza innymi dziewcz 16.08.08, 20:56 shine69 napisał: Ja jestem ze swoją kobietą - i jestem jej wierny - nie dlatego, ż > e > jestem ślepy i myślę że innych ładnych kobiet nie ma. Ani też nie dlatego, że > żadna inna mnie nie chce. Bo fajnych dziewczyn jest mnóstwo, i całkiem sporej > części z nich się podobam. > Nie, jestem z nią, bo taka jest moja decyzja, i moja potrzeba - by być z tą > jedną i tylko z nią. I daję jej to do zrozumienia na tyle miłych sposobów, że > nie przeszkadza jej, jak czasem na kogoś spojrzę. nawet ja na kogoś nieprzypadkowego ? > bo mają oczy. no, niektórzy nawet dalekowzroczne... Odpowiedz Link Zgłoś
shine69 Re: po co mężczyźni oglądają sięza innymi dziewcz 16.08.08, 21:13 a to zależy, co masz na myśli, mówiąc "ktoś nieprzypadkowy". Byłą? Znamy swoją historię nawzajem, mamy wspólne plany na przyszłość - kwestie byłych partnerów mamy powyjaśniane i wyczyszczone. Tutaj tym wieksze zastosowanie ma to, co napisałem wcześniej. Postanowiłem być z nią, a nie z 'tamtą'. I jeśli poza tym spacerem z 'oglądaniem się' zachowuję się w porządku, to spojrzenie, a nawet zamienienie paru słów nie jest niczym złym. Moja kobieta jest na tyle mądra, że wie, że dziewczyna z którą byłem kilka lat nie może być jakaś głupia czy zła. Prawdopodobnie ma wręcz z nią trochę wspólnego. Nie ma powodu do nienawiści. Zwłaszcza, że to z nią teraz jestem. Odpowiedz Link Zgłoś
mgla_1 Re: po co mężczyźni oglądają sięza innymi dziewcz 16.08.08, 21:23 shine69 napisał: > a to zależy, co masz na myśli, mówiąc "ktoś nieprzypadkowy". Byłą? Znamy swoją > historię nawzajem, mamy wspólne plany na przyszłość - kwestie byłych partnerów > mamy powyjaśniane i wyczyszczone. Tutaj tym wieksze zastosowanie ma to, co > napisałem wcześniej. Postanowiłem być z nią, a nie z 'tamtą'. I jeśli poza tym > spacerem z 'oglądaniem się' zachowuję się w porządku, to spojrzenie, a nawet > zamienienie paru słów nie jest niczym złym. Moja kobieta jest na tyle mądra, że > wie, że dziewczyna z którą byłem kilka lat nie może być jakaś głupia czy zła. > Prawdopodobnie ma wręcz z nią trochę wspólnego. Nie ma powodu do nienawiści. > Zwłaszcza, że to z nią teraz jestem. ale ludziom różnie się układa, może o tym, że akurat ktoś jest tą a nie inną zadecydował tylko przypadek ? dobrze, że ciebie ten problem nie dotyczy. Ale ja znam takie przypadki... I jestem pewna, że jeśli dziewczyny tych oglądających się chłopaków są inteligentne, to nigdy nie zaznają spokoju... chyba, że nie przeszkadza im, że ich mężowie wzdychają do byłych i godzą sie na bycie tymi, co najwyżej drugimi.. Odpowiedz Link Zgłoś
shine69 Re: po co mężczyźni oglądają sięza innymi dziewcz 16.08.08, 21:28 wiesz, tylko on nie przestanie wzdychać do byłej z powodu zakazu oglądania się za nią na ulicy. Najwyżej jeszcze bardziej za nią zatęskni, jeśli będzie obrywał za spojrzenie - bo była pewnie tego nie robiła. A związek, w którymś jest 'tylko przez przypadek' z kimś, kto wzdycha za ekspartnerem raczej i tak nie ma przyszłości. I robienie awantur o kierunek, w którym zwraca gałki oczne nie pomoże, bo na czymś innym polega problem. Odpowiedz Link Zgłoś
kitek_maly Re: po co mężczyźni oglądają sięza innymi dziewcz 16.08.08, 21:47 Shine, podziwiam Cię za to, że masz jeszcze cierpliwość ciągnąć ten temat. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
mgla_1 Re: po co mężczyźni oglądają sięza innymi dziewcz 16.08.08, 22:15 shine69 napisał: > wiesz, tylko on nie przestanie wzdychać do byłej z powodu zakazu oglądania się > za nią na ulicy. Najwyżej jeszcze bardziej za nią zatęskni, jeśli będzie obrywa > ł > za spojrzenie - bo była pewnie tego nie robiła. A związek, w którymś jest 'tylk > o > przez przypadek' z kimś, kto wzdycha za ekspartnerem raczej i tak nie ma > przyszłości. I robienie awantur o kierunek, w którym zwraca gałki oczne nie > pomoże, bo na czymś innym polega problem. masz rację, ale czasami poczucie odpowiedzialności wygrywa z rozsądkiem...i względnie można trwać nawet przez długie lata w związku, w którym nie ma szans na spełnienie. Ja znam problem od środka... inni muszą doświadczyć tego samego na własnej skórze, by za naście/ dziesiąt lat stwierdzić, że nie warto poświęcać się, bo tak naprawdę nikomu to nie wychodzi na dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
wubetka Re: po co mężczyźni oglądają sięza innymi dziewcz 16.08.08, 21:07 shine69 napisał: > bo mają oczy. Ja jestem ze swoją kobietą - i jestem jej wierny - nie dlatego, ż > e > jestem ślepy i myślę że innych ładnych kobiet nie ma. Ani też nie dlatego, że > żadna inna mnie nie chce. Bo fajnych dziewczyn jest mnóstwo, i całkiem sporej > części z nich się podobam. > Nie, jestem z nią, bo taka jest moja decyzja, i moja potrzeba - by być z tą > jedną i tylko z nią. I daję jej to do zrozumienia na tyle miłych sposobów, że > nie przeszkadza jej, jak czasem na kogoś spojrzę. racja :) tak samo to dziala, gdy kobieta oglada sie za facetem. zdarza mi sie to, nie czesto, ale jednak. i robie to z przyjemnoscia :) a mojemu towarzystwu to nie przeszkadza. kwestia zaufania i zrozumienia. bez tego ani rusz w zwiazku Odpowiedz Link Zgłoś
shine69 Re: po co mężczyźni oglądają sięza innymi dziewcz 16.08.08, 21:17 wubetka napisała: > kwestia zaufania i zrozumienia. bez tego ani rusz w zwiazku o to właśnie chodzi. Ja chcę, żeby moja kobieta podobała się innym facetom, sam też chcę podobać się kobietom (zwłaszcza swojej, ale i w ogóle). Nie chcę, by była ze mną z powodu braku zainteresowania innymi facetami. Chcę, żeby ze mną była, bo właśnie się facetami interesuje, a mnie uważa za najlepszego z nich. A całej reszcie musi wystarczyć jej spojrzenie rzucone na ulicy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
wubetka Re: po co mężczyźni oglądają sięza innymi dziewcz 16.08.08, 21:25 jestesmy tu w mniejszosci, mowiac tak :) a szkoda. bo moze wiecej ludzi zadbaloby o wyglad przed pokazaniem sie publicznie. dla zwyklej estetyki, a nie wygladu modelki czy modela Odpowiedz Link Zgłoś
mgla_1 Re: po co mężczyźni oglądają sięza innymi dziewcz 16.08.08, 21:40 shine69 napisał: > wubetka napisała: > > > kwestia zaufania i zrozumienia. bez tego ani rusz w zwiazku > > > o to właśnie chodzi. Ja chcę, żeby moja kobieta podobała się innym facetom, sam > też chcę podobać się kobietom (zwłaszcza swojej, ale i w ogóle). Nie chcę, by > była ze mną z powodu braku zainteresowania innymi facetami. Chcę, żeby ze mną > była, bo właśnie się facetami interesuje, a mnie uważa za najlepszego z nich. A > całej reszcie musi wystarczyć jej spojrzenie rzucone na ulicy ;) problem w tym, że nie wszyscy swoje kobiety uważają za te najlepsze, moje pytanie było ironiczne, ale cóż, kto nie chciał tego dostrzec, to udał, że nie dostrzegł... Odpowiedz Link Zgłoś
shine69 Re: po co mężczyźni oglądają sięza innymi dziewcz 16.08.08, 21:45 ale problemu w takim związku - gdzie jedno wolałoby być z kimś innym - nie rozwiąże zakaz ogladania się na ulicy pod groźbą awantury. Ja sobie nie wyobrażam bycia w takim związku. Szczerze, nie wyobrażam sobie. Więc nie potrafię się wczuć i ocenić. Potrafię tylko stwierdzić, jak to wygląda w sytuacjach które znam albo z autopsji, albo z bliskiej obserwacji. Więc tylko o takich piszę. Odpowiedz Link Zgłoś
mgla_1 Re: po co mężczyźni oglądają sięza innymi dziewcz 16.08.08, 22:23 shine69 napisał: > ale problemu w takim związku - gdzie jedno wolałoby być z kimś innym - nie > rozwiąże zakaz ogladania się na ulicy pod groźbą awantury. Ja sobie nie > wyobrażam bycia w takim związku. Szczerze, nie wyobrażam sobie. Więc nie > potrafię się wczuć i ocenić. Potrafię tylko stwierdzić, jak to wygląda w > sytuacjach które znam albo z autopsji, albo z bliskiej obserwacji. Więc tylko o > takich piszę. ale mnie wcale nie zależy, żeby ktoś się awanturował, z jednej strony takie sytuacje są dla mnie śmieszne, z drugiej w pewnym sensie współczuję tym dziewczynom a z innej zastanwaiam sie, co da komuś patrzenie na mnie (jakim prawem cieszy oczy moim widokiem, skoro na to nie zasługuje). Odpowiedz Link Zgłoś
shine69 Re: po co mężczyźni oglądają sięza innymi dziewcz 16.08.08, 22:56 to nie wychodź na ulicę. Jak jesteś w miejscu publicznym, to nie tylko każdy może ci się do woli przyglądać, ale nawet, wyobraź sobie, robić ci zdjęcia. Jak uważasz, że ludzie nie zasługują na twój widok - zostań w domu, albo noś burkę. Nie będą cieszyć - albo karać, nie wnikam - swoich oczu twoją twarzą. Odpowiedz Link Zgłoś
mgla_1 Re: po co mężczyźni oglądają sięza innymi dziewcz 16.08.08, 23:26 shine69 napisał: > to nie wychodź na ulicę. Jak jesteś w miejscu publicznym, to nie tylko każdy > może ci się do woli przyglądać, ale nawet, wyobraź sobie, robić ci zdjęcia. Jak > uważasz, że ludzie nie zasługują na twój widok - zostań w domu, albo noś burkę. > Nie będą cieszyć - albo karać, nie wnikam - swoich oczu twoją twarzą. zdecydowanie cieszyć, bo nikt nie będzie oglądał się po sto razy za osobą, której widoku nie może znieść, to chyba jest logiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
mgla_1 Re: po co mężczyźni oglądają sięza innymi dziewcz 16.08.08, 23:30 shine69 napisał: > ale problemu w takim związku - gdzie jedno wolałoby być z kimś innym - nie > rozwiąże zakaz ogladania się na ulicy pod groźbą awantury. Ja sobie nie > wyobrażam bycia w takim związku. Szczerze, nie wyobrażam sobie. Więc nie > potrafię się wczuć i ocenić. Potrafię tylko stwierdzić, jak to wygląda w > sytuacjach które znam albo z autopsji, albo z bliskiej obserwacji. Więc tylko o > takich piszę. a jaką masz gwarancję, że dziewczyna, z która jesteś, nie wolałaby być z kimś innym ? ...bo zapewnia cię słownie ? ...ani słowa, ani seks, ani dzieci, ani ślub nie muszą świadczyć o tym, że jesteś dla kogoś naj. I najczęściej nie świadczą. Odpowiedz Link Zgłoś
shine69 Re: po co mężczyźni oglądają sięza innymi dziewcz 16.08.08, 23:42 wiem. Między dwójką bliskich ludzi komunikacja polega nie tylko na rzucaniu hasłami. Wiem też dlatego, że byłem przyjacielem swojej dziewczyny, gdy ona była jeszcze z kimś innym. Więc wiem, czego od faceta chce, a czego nie. I dlatego, że dość poważnie zmieniła swoje życiowe plany, by zwiekszyć szansę na to, że uda nam się być razem - gdy jeszcze nie byliśmy. Odpowiedz Link Zgłoś
mgla_1 Re: po co mężczyźni oglądają sięza innymi dziewcz 17.08.08, 00:00 myslisz, że przyjaciele zawsze zwierzają się ze swych tajemnic ? Ja znam taką parę, gdzie dziewczyna ciągle pilnuje sie, by sprawiać przed znajomymi wrażenie pewnej siebie (pewnej miłości swojego chłopaka), stara się nie ujawniać zazdrości, przekonuje o swym spokoju wewnętrznym a jednocześnie w bardzo osobistych myślach zadaje pytanie (sobie, temu X ?), dlaczego ten nie potrafi się przed nią otworzyć, jak myslisz, jaki może być powód utrzymywania dystansu przez tę drugą osobę ? Dla mnie wytłumaczenie jest proste, kiedy jesteś z kimś od ciebie zupełnie innym, nie ma możliwości, by nawiązała się między wami bardzo silna więź, tylko przy tej drugiej przysłowiowej połówce nie obawiasz się być sobą. :) Poza tym, jak można być całkowicie otwartym, kiedy nie jedno ma się na sumieniu ? Toż to byłaby głupota. Odpowiedz Link Zgłoś
shine69 Re: po co mężczyźni oglądają sięza innymi dziewcz 17.08.08, 01:32 nieprawda - ja mam właśnie niejedno na sumieniu, jesli chodzi o przeszłość. No, szalałem, głównie jeśli chodzi o bardziej lub mniej przygodny seks. Zwłaszcza że obie moje profesje znakomicie to ułatwiają. Od paru lat jestem jednak grzeczny; w zasadzie od momentu, kiedy poznałem swoją poprzednią dziewczynę. Tyle, że ona z tą moją przeszłością miała problem, choć wiedziała o niej niewiele. Więc starałem się, by nie dowiadywała się więcej. Obecna z kolei dowiedziała się wszystkiego, bez wygładzania, jeszcze zanim się związaliśmy. Ja o niej również. Po prostu kumplowaliśmy się, przyjaźnili, lubilismy ze sobą gadać; i owszem, zwierzaliśmy się sobie szczerze. Nadal to robimy i nie mamy zamiaru przestać. Odpowiedz Link Zgłoś
wubetka Re: po co mężczyźni oglądają sięza innymi dziewcz 16.08.08, 23:49 mgla_1 napisała: > shine69 napisał: > > > ale problemu w takim związku - gdzie jedno wolałoby być z kimś innym - ni > e > > rozwiąże zakaz ogladania się na ulicy pod groźbą awantury. Ja sobie nie > > wyobrażam bycia w takim związku. Szczerze, nie wyobrażam sobie. Więc nie > > potrafię się wczuć i ocenić. Potrafię tylko stwierdzić, jak to wygląda w > > sytuacjach które znam albo z autopsji, albo z bliskiej obserwacji. Więc t > ylko o > > takich piszę. > a jaką masz gwarancję, że dziewczyna, z która jesteś, nie wolałaby być z kimś > innym ? ...bo zapewnia cię słownie ? ...ani słowa, ani seks, ani dzieci, ani > ślub nie muszą świadczyć o tym, że jesteś dla kogoś naj. I najczęściej nie świa > dczą. a co swiadczy o tym, ze kobieta/facet nie chce byc z kims innym? Odpowiedz Link Zgłoś
mgla_1 Re: po co mężczyźni oglądają sięza innymi dziewcz 17.08.08, 00:06 wubetka napisała: > > > potrafię się wczuć i ocenić. Potrafię tylko stwierdzić, jak to wygl > ąda w > > > sytuacjach które znam albo z autopsji, albo z bliskiej obserwacji. > Więc t > > ylko o > > > takich piszę. > > a jaką masz gwarancję, że dziewczyna, z która jesteś, nie wolałaby być z > kimś > > innym ? ...bo zapewnia cię słownie ? ...ani słowa, ani seks, ani dzieci, > ani > > ślub nie muszą świadczyć o tym, że jesteś dla kogoś naj. I najczęściej ni > e świa > > dczą. > > a co swiadczy o tym, ze kobieta/facet nie chce byc z kims innym? czasami tylko głupi lęk, lub przystosowanie do wygód, brak siły na dokonanie zmian dla niego pożytecznych Odpowiedz Link Zgłoś
wubetka Re: po co mężczyźni oglądają sięza innymi dziewcz 17.08.08, 02:06 mgla_1 napisała: > a co swiadczy o tym, ze kobieta/facet nie chce byc z kims innym? > czasami tylko głupi lęk, lub przystosowanie do wygód, brak siły na dokonanie > zmian dla niego pożytecznych nie rozumiem tego. rozumienie "plcia" zupelnie do mnie nie przemawia. albo ktos jest wartosciowy, albo nie. jesli ktos ma byc sensem mojego zycia, tylko dlatego ze jest facetem, to dzieki bardzo. glupi lek, przystosowanie do wygod, niechec (nie brak) sil do zmian, to problem. ale wszystko jest kwestia proporcji. trzeba kalkulowac co sie moze zyskac :) no i wylamalam sie od zasady, zeby tu nie gadac od rzeczy ;p Odpowiedz Link Zgłoś
braun_f Re: po co mężczyźni oglądają sięza innymi dziewcz 17.08.08, 05:57 > ,kiedy np. u ich boku kroczy, ta jedyna, najukochańsza, najseksowniejsza, taka to ona jest przez pierwszy miesiac miodny po tym okresie ochronnym przgerywa z rzeczywistoscia Odpowiedz Link Zgłoś
k2i heh:D 17.08.08, 08:30 temat nudny jak flaki z olejem To jest taka sama sprawa jak z samochodami, są piękne inne samochody na ulicach ale wiemy dobrze że są poza zasięgiem i niestety idziemy w zaparte że nasz samochodzik za 15tys zł jest najlepszy w swojej klasie:D:P Odpowiedz Link Zgłoś
rose-ana Re: po co mężczyźni oglądają sięza innymi dziewcz 17.08.08, 09:38 > ,kiedy np. u ich boku kroczy, ta jedyna, najukochańsza, najseksowniejsza, > żona, narzeczona (w którą są - rzekomo- tak strasznie zapatrzeni? Myślę, że "rzekomo" jest tu słowem kluczowym i należy je wstawić jeszcze przed "jedyna, najukochańsza, najseksowniejsza". I dobrze ktoś napisał, że taka ona jest przez miesiąc. Tylko baby maja takiego pie... na punkcie swoich facetów, że mając do wyboru Brada Pitta i Zdziśka wybiorą Zdziśka. Z reszta wystarczy poczytać wątki z problemami typu: nie dzwoni, nie mówi że kocha, poszedł sam na imprezę, rozstaliśmy sie i nie wiem jak żyć. Żałość ogarnia. Odpowiedz Link Zgłoś
bon_zai Re: po co mężczyźni oglądają sięza innymi dziewcz 17.08.08, 10:17 bo są wzrokowcami Odpowiedz Link Zgłoś
rachela25 Re: po co mężczyźni oglądają sięza innymi dziewcz 17.08.08, 13:27 Ja jestem kobietą i też sie oglądam za kobietami. no i co z tego ?! Odpowiedz Link Zgłoś
k2i do rachela25 17.08.08, 16:34 rachela25 napisała: > Ja jestem kobietą i też sie oglądam za kobietami. no i co z tego ?! jesteś lesbijką??:o :P Odpowiedz Link Zgłoś
5er hgw 17.08.08, 13:50 mgla_1 napisała: > ,kiedy np. u ich boku kroczy, ta jedyna, najukochańsza, najseksowniejsza, > żona, narzeczona (w którą są - rzekomo- tak strasznie zapatrzeni? > Czy w późniejszym wieku nie dorabiają się jakichś zwyrodnień kręgów szyjnych ? Odpowiedz Link Zgłoś
sundry Re: po co mężczyźni oglądają sięza innymi dziewcz 17.08.08, 16:37 Może po to,by ocenić,czy ta blondynka,która właśnie go minęła,nie jest czasem seksowniejsza niż ta przy jego boku?Dla mnie oglądanie się to nic strasznego,co budzi wielkie zdziwienie kolegów mojego chłopaka,że ja mu "pozwalam";) Odpowiedz Link Zgłoś