Dodaj do ulubionych

Pierścionek czy kolia na zaręczyny?? HELP!!:)

IP: 62.121.73.* 13.10.03, 12:43
hej, no własnie, czy podarować dziewczynie pireścionek czy kolię, którą
mogłaby założyć do sukni ślubnej? mam problem, ponieważ moje Kochanie ma już
3 pierścionki , wszystkie z brylantem (2 ode mnie:)) no i czwarta będzie
obrączka , nie ma więc miejsca na pierścionek. Za to taka kolia to by bylo
coś, fajna, praktyczna.. wiem wiem, to nie ma być praktyczne..:) no nic,
jakbyście miały jakieś uwagi to tu piszcie, co będzie lepsze, 4ty pierścionek
czy piękna kolia???
Obserwuj wątek
    • Gość: kohol Re: Pierścionek czy kolia na zaręczyny?? HELP!!:) IP: *.crowley.pl 13.10.03, 12:47
      Sejf.
    • oberver Dobrym pomysłem będzie też np. ... 13.10.03, 12:50
      kooh-i-noor, chyba też jeszcze nie ma, a jakie to praktyczne ;-)))
    • Gość: Czytelnik Re: Pierścionek czy kolia na zaręczyny?? HELP!!:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.03, 12:51
      hm............
      a może tak nowa narzeczoną która jeszcze nie ma 4-go...
      ?????????? zabawne dylematy.............

P.s. Dziękuje bardzo !
      REWELWELACYJNIE POPRAWIŁEŚ MI HUMOR!!!!!!!!!

Pozdrawiam Czytelnik

• diab.lica Re: Pierścionek czy kolia na zaręczyny?? HELP!!:) 13.10.03, 12:52
      , ponieważ moje Kochanie ma już
      > 3 pierścionki , wszystkie z brylantem (2 ode mnie:)) no i czwarta będzie
      > obrączka , nie ma więc miejsca na pierścionek.

to twoje kochanie nosi je wszystkie jednoczesnie?
      ja chyba wolalabym w takiej sytuacji kolie.

• Gość: Lea Re: Pierścionek czy kolia na zaręczyny?? HELP!!:) IP: *.bielsko.dialog.net.pl 13.10.03, 13:00
      mam problem, ponieważ moje Kochanie ma już
      > 3 pierścionki , wszystkie z brylantem (2 ode mnie:)) no i czwarta będzie
      > obrączka , nie ma więc miejsca na pierścionek

Chyba podsunę te Twoje słowa mojemu Ukochanemu...;)

Hmmm, ale skoro masz taki problem, to może kup... kolczyki:D I koniec
      dylematu:) Będą i do sukni slubnej i do jakiejkolwiek innej kreacji, a może i
      nawet na codzień.
      • Gość: ziemek Re: Pierścionek czy kolia na zaręczyny?? HELP!!:) IP: 62.121.73.* 13.10.03, 13:17
        wreszcie ktoś normalny... nie wiem, czy to jakieś dziwactwo że się nie chcę
        powtarzać i kupować kolejnego pierścionka?? oryginalnym trzeba być, a nie na
        łatwiznę pójść, tak myślę... no ale kolczyki odpadają, bo ona ich po prostu nie
        lubi. Mój , cytuję "śmieszny" dylemat sprowadza się po prstu do tego, czy
        kobieta (nieważne czy moja czy inna) nie będzie rozczarowana jak dostanie coś
        innego zamiast tradycyjnego, obrosłego latami przyzwyczajeń piescionka ???
        pzdr
        • Gość: Lea Re: Pierścionek czy kolia na zaręczyny?? HELP!!:) IP: *.bielsko.dialog.net.pl 13.10.03, 13:32
          To faktycznie kolczyki odpadają. Więc w takim wypadku pozostaje kolia. Co
          prawda ja bym wolała pierścionek, ale ja nie mam na razie ani jednego, więc
          jeden by mi nie zaszkodził;) Ale skoro Twoja Ukochana już ma komplet, to lepiej
          kupić coś innego. W końcu zaręczyny to ma być wyjątkowy dzień, a skoro
          pierścionki z brylantem to dla niej już "chleb powszedni" (ale ma z Tobą
          dobrze:)), to kup kolię:) Ale postaraj się, żeby pasowała do reszty biżuterii:)
          • Gość: ziemek Re: Pierścionek czy kolia na zaręczyny?? HELP!!:) IP: 62.121.73.* 13.10.03, 13:42
            no widzisz, piszesz, "żeby pasowała".. a czy srebrna kolia z kilkoma
            brylancikami będzie pasować do złotych pierścionków z tymiż??? wiem, że te
            pytania może wydają się śmieszne, ale ja naprawdę mam z tym kłopot. Nic to, w
            każdym razie thx za zrozumienie:))
            • Gość: Lea Re: Pierścionek czy kolia na zaręczyny?? HELP!!:) IP: *.bielsko.dialog.net.pl 13.10.03, 13:50
              Niestety złoto ze srebrem to raczej kiepskie połączenie... Biżuteria ma to do
              siebie, że srebro nosi się ze srebrem, a złoto ze złotem. No, gdyby pierścionki
              były z białego złota, to wtedy oczywiście mogłoby być, ale złoto i srebro nie
              pasują:( No, przynajmniej ja tak uważam, moze się mylę, ale akurat mam
              koleżankę w sklepie jubilerskim (w takim, w którym mnie nawet na pół kolczyka
              nie stać:)) i jakoś ona tez tak mówi.
    • Gość: nowy Re: Pierścionek czy kolia na zaręczyny?? HELP!!:) IP: 217.153.88.* 13.10.03, 13:04
      Kolia jest bardziej praktyczna, bo nie trzeba jej zdejmować przy dojeniu krów,
      a pierścionki niestety tak. Więc ja kochanie położy je byle gdzie to się mogą
      zapodziać.
      • Gość: ziemek Re: Pierścionek czy kolia na zaręczyny?? HELP!!:) IP: 62.121.73.* 13.10.03, 13:13
        he, zauwazam dużą dozę ironii zaprawioną niebywałą empirią w poruszanym temacie.
        cóż mogę powiedzieć, jedynie tyle, że musisz być bardzo bogaty skoro Twoja żona
        doi wasze krowy w kolii i z pierścionkami.. pozdrowienia dla żony i rogacizny
        • Gość: nowy Re: Pierścionek czy kolia na zaręczyny?? HELP!!:) IP: 217.153.88.* 13.10.03, 13:20
          U mnie taką biżuterie nosi tylko rogacizna (ew. kolczyki), pierścionki są nie
          praktyczne a żona nie daje mleka więc nie zasługuje na biżuterię
    • Gość: serene Re: Pierścionek czy kolia na zaręczyny?? HELP!!:) IP: 213.241.20.* 13.10.03, 13:54
      hej - co prawda mi to jeszcze nie grozi ale w razie czego - poniewaz nie znosze
      pierscionkow bede sugerowac mojemu lubemu bransoletke ;) to najczesciej noszony
      przeze mnie egzemplarz bizuterii troche mniej praktyczny niz pierscionek ale
      moze miec ta wartosc ze twoja kobieta bedzie ja miala czesto przy sobie (w
      kolii do pracy? ;) )- jesli twoja kobieta je lubi - bedzie zadowolona - a kolie
      trzeba kupic raczej jako uzupelnienie sukienki slubnej a nie na odwrot ;)
    • jodis pierscionek, ale nie z brylantem 13.10.03, 14:10
      polaz troche po sklepach jubilerskich teraz jest tyle naprawde ladnej bizuterii
      pierscionkow bez oczek (nie lubie tych tradycyjnych z kamykami)
      moze wez jakas kobiete (siostre, kuzynke, kumpele) ktora ma dobry i podobny do
      twojej lubej gust,
      a z kolia to sie wstrzymaj do momentu ujrzenia sukni, jesli dziewczyna ci pokaze
      nie moze byc tak by dobierala suknie tak by dekolt, czy kolor byl odpowiedni do
      kolii

bransoletka to tez bardzo dobry pomysl, jesli naprawde nie chcesz pierscionka
    • ion-tichy Re: Pierścionek czy kolia na zaręczyny?? HELP!!:) 13.10.03, 14:16
      haha
      praktyczna to będzie pralka automatyczna lub coś w tym stylu.
      pierścionek i tyle - jak sama nazwa wskazuje zaręczynowy jest pierścionek i już.
      zaręczynowa pralka...
      ;)
      • gero1 diamonds are girl's best friends.. 13.10.03, 15:52
        Wiekszość brylantów robi sie z diamentów pochodzących z afryki. Zajmuje się tym
        firma "De beers" praktycznie monopolista handlu diamentami. I nie jest to firma
        z tych sympatycznych. W angoli wywołała wojne domową w innych ktajach tez
        finansowała watażków. Mysle ze twojej lali bedzie do twarzy w kolii umoczonej w
        krwi. W podróz poślubna polecam Wybrzeże Kości Słoniowej. Po sezonie Liberia
        tez jest tania.
    • Gość: alia Re: Pierścionek czy kolia na zaręczyny?? HELP!!:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.03, 23:12
      Tradycja nakazuje pierścionek i myślę, że jednak...
      Ostatnio nosi się pierścionek zaręczynowy na tym samym palcu co obrączkę, więc
      miejsce na rączce znajdzie. A przecież nie musi nosić wszystkich pierścionków
      naraz:)))
      Jeśli "twoje Kochanie" przywykło do dostawania od Ciebie pierścionków z
      brylantem, a nie wie o Twoich planach, może w pierwszym momencie nie zgadnąć o
      co ci chodzi(zakładam, że oprócz pierścionka planujesz jakąś romantyczną
      atmosferę i że zdarzyło ci się zrobić jej już wcześniej jakąś niespodziankę) i
      zadając jej pytanie uzyskasz element zaskoczenia
      • lutraki Re: Pierścionek czy kolia na zaręczyny?? HELP!!:) 14.10.03, 10:08
        Czesc
        rozumiem cie i tyle, tez chce dostac ladny z byrlatem piersonek na zareczyny
        np. z bialego zlota. Ja gdybym byla na m-scu Twoje przyszlej to chyba jednak
        wolalbym pierscionek bo on by mi sie koarzyl z zareczynami, bo mialabym go na
        palcu a koli na codzien sie nie nosi.
        skoro masz wprawe w kupowaniu tego typu bizuteri, to powiedz mi jaki jest koszt
        tego typu piersionka?
        pozdr.
        IZABELLA
        .p.s.dalam pyt. na forum ale same durne odp. :(
        • uzywaj-kruszyw-amfibolitowych kolega lutraki 14.10.03, 10:16
          > IZABELLA
          > .p.s.dalam pyt. na forum ale same durne odp. :(

Kolego lutraki, durne to ty zadajesz pytania, np.:
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=16&w=8500916
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=16&w=8501004
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=16&w=8500676
          I zdecyduj sie wreszcie, czy udajesz izabele, czy anete.
        • Gość: kohol Re: Pierścionek czy kolia na zaręczyny?? HELP!!:) IP: *.crowley.pl 14.10.03, 10:20
          lutraki napisała:

> .p.s.dalam pyt. na forum ale same durne odp. :(

Zaczynam żałować, że ci odpowiedziałam.
          • tabykyrkby Re: Pierścionek czy kolia na zaręczyny?? HELP!!:) 14.10.03, 10:49

o co choidz z L:utraki? moze ma 2 imiona i tyle,

Gość portalu: kohol napisał(a):

> lutraki napisała:
            >
            > > .p.s.dalam pyt. na forum ale same durne odp. :(
            >
            > Zaczynam żałować, że ci odpowiedziałam.
            • Gość: kohol Re: Pierścionek czy kolia na zaręczyny?? HELP!!:) IP: *.crowley.pl 14.10.03, 10:51
              Ale przecież ja nie tych dwóch imion się czepiam :)
        • Gość: ziemek Re: Pierścionek czy kolia na zaręczyny?? HELP!!:) IP: 62.121.73.* 14.10.03, 12:22
          hej, no różnie z tymi cenami bywa, można kupić za z maltkim oczkiem za kilkaset
          PLN, no a górna granica jest raczej nieograniczona.. pewnie jakieś
          kilkadziesiąt mln $:)) ale ja osobiście kupowałem takie za około 1tysPLN, więc
          nie są to jakieś porażające kwoty. Wejdź sobie np. na stronę www.wkruk.pl , tam
          są różne pierścionki, no i obraczki razem z cenami. Wogóle sobie pochodź po
          sklepach z biżuterią:))
          • ka2 Re: Pierścionek czy kolia na zaręczyny?? HELP!!:) 14.10.03, 12:59
            szczerze ?
            okopnie pańciowate te pierścionki Kruka, dla strarych matron
            zaczynam doceniać inwencję mojego męża
            • Gość: ziemek Re: Pierścionek czy kolia na zaręczyny?? HELP!!:) IP: 62.121.73.* 14.10.03, 16:49
              toż ja przecież nie mówię żeby sobie tam kupowała, tylko że np. tam może sobie
              sprawdzić ceny, bo o to chodziło. PZDR
    • Gość: majah Re: Pierścionek czy kolia na zaręczyny?? HELP!!:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.03, 19:14
      kolczyki !!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka