Gość: kk IP: 62.114.154.* 27.10.03, 21:09 mam juz ze dwa lata trzy malutkie guzki pod pacha (wielkosci 0,5cm). nie mozna ich wycisnac, bo wiem, ze takie tez sie zdarzaja. czy wiecie co to moze byc? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kolorka2 Re: guzki pod pacha 27.10.03, 21:32 DO LEKARZA!!!! NATYCHMIAST!!!!!!! Może to tylko małe nic, może zwyczajny tłuszczak czy cos takiego, ale nie możesz tak ryzykować! Do lekarza - zbadac się, zdiagnozowac i mieć spokój. Tego życzę i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kora3 Re: guzki pod pacha 28.10.03, 00:04 Gość portalu: kk napisał(a): > mam juz ze dwa lata trzy malutkie guzki pod pacha (wielkosci 0,5cm). nie > mozna ich wycisnac, bo wiem, ze takie tez sie zdarzaja. czy wiecie co to > moze byc? Radze iść do lekarza ..ale nie panikować ..z twojego opisu guzki mogą być powiększonymi węzłami chłonnymi ...Nawet jeśli tak jest to tez powodów do zamartwiania się jeszcze nie ma :) węzły chłonne powiekszają się pod pachą nawet na skutek golenia pach... Radzę jednak iść z tym do lekarza ...zapytaj ginekologa przy badaniu piersi (jakby sie nie kwapił badać - sama poproś) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Linn Re: guzki pod pacha IP: *.dialup.tiscali.it 28.10.03, 17:17 Moga byc skutkiem uzywania antyperspirantow, ale niekoniecznie. Czasem nastepuje zablokowanie gruczolow potowych. Tylko dlaczego czekasz 2 lata? Idz do lekarza. Mnie wystarczyl domowy. Jesli jest to zablokowanie gruczolow, wystarcza kuracja 7 do 10 dni / nie pamietam nazw, ale jest to plyn do przemywania typu lotion + puder /. Odpowiedz Link Zgłoś
andzia_24 Re: guzki pod pacha 28.10.03, 23:58 2 lata temu zauwazylam u siebie taki guzek. Nie bylam wtedy w Polsce, nie psozlam do lekarza. Troche sie przestraszylam. zanim on sie pojawil strasznie bolaly mnie pachy, nie moglam podniesc rak do gory nosic nic. Mysle, ze cos takiego stalo sie przez uzywanie antyperpiratow, ktore zaraz odstawilam i po pewnym czasie guzek zniknal i juz sie wiecej nie pojawil. Mimo wszystko radze wybrac sie do lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Linn Re: guzki pod pacha IP: *.dialup.tiscali.it 29.10.03, 10:23 Pierwsze pytanie mojego lekarza bylo, czy uzywam antyperspirantow. Nie uzywalam, wiec powod byl inny. Moze sie zdarzyc dysfunkcja gruczolow np. podczas dlugotrwalych upalow. Odpowiedz Link Zgłoś