saninka 30.01.09, 12:34 W jakiej pozycji najzdrowiej zasypiać? Co pod głowę zamiast zwykłej poduszki tak żeby rano plecy nie bolały? Czekam na poważne rady. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
idasierpniowa28 Re: Komfort snu... 30.01.09, 12:40 Nie wiem jak jest najzdrowiej, wiem jak mi jest najwygodniej :) Zasnę tylko na prawym boku i muszę mieć poduszkę i jaśka :) Ten ostatny ugnieciony i uformowany w coś w rodzaju kuli :) Kiedyś mi się obiło o uszy, że powinno się spać możliwie plasko. Dla mnie- niekwykonalne :) Odpowiedz Link Zgłoś
paulinaa Re: Komfort snu... 30.01.09, 18:43 a ja kiedyś zasypialam tylko na co najmniej 3 jaśkach a teraz śpię na płasko;) inaczej nie mogę;) ne wiem czemu mi się tak odmieniło;) a jak jest najzdrowiej to nie wiem... btw Ida dawno Cie nie widziałam :D Odpowiedz Link Zgłoś
idasierpniowa28 Re: Komfort snu... 30.01.09, 18:53 Ja Ciebie też nie :D I zastanawialam się, gdzie to się zagubiłaś :P Odpowiedz Link Zgłoś
rlena Re: Komfort snu... 30.01.09, 18:27 To indywidualna sprawa. Ja zasypiam na boku, ale kiedys zasypialam na plecach. Moja poduszka musi abyc srednij wielkosci, nie za miekka i nie za twarda. Kluczowa sprawa jest chodzenie spac zawsze mniej wiecej o tej samej porze, nie objadanie sie przed snem.(ciepla kapiel, szklanka cieplego mleka - wskazane). Bardzo dobrze sypiam. Odpowiedz Link Zgłoś
anaisanais Re: Komfort snu... 30.01.09, 18:52 a materac masz dobry, twardy? ja mam poduszke ortopedyczna b fajna Odpowiedz Link Zgłoś
jane-bond007 Re: Komfort snu... 30.01.09, 19:15 w jakiej poz. zasypiac to nie wiem (ja uwielbiam na brziuchu) ale spac jest najzdrowiej na płasko - ja mam b plaska poduche 40x80cm, nienawidze 80x80 a puchowa to juz szok kompletny :/ Odpowiedz Link Zgłoś
au_lait Re: Komfort snu... 30.01.09, 19:21 Gdyby możliwe było, żeby spać przez całą noc w jednej pozycji*, to pewnie na wznak i bez poduszki, na materacu o twardości dostosowanej do masy ciała - im ktoś grubszy - tym twardszy materac. Bardzo lubię zasypiać j.w., jednak przy zmianie pozycji, brak czegoś pod głową daje się we znaki. ___________________________________ *Jednak to raczej niewykonalne. Odpowiedz Link Zgłoś
ola_bozena Re: Komfort snu... 30.01.09, 23:40 Spotkałam się z opinią, że najlepiej zasypiać w pozycji embrionalnej, nie zaciskać kołdry czy poduszki za mocno rękoma. Odpowiedz Link Zgłoś