Dodaj do ulubionych

Świat bez mężczyzn

26.11.03, 14:03
Jestem w szoku :) Mężczyźni przestaną istnieć? Kobiety silniejszą płcią?
Przecież od tysiącleci wtłaczano nam, że jsteśmy wyłącznie ku "ozobie i
rodzeniu dzieci"... Co o tym sądzicie?

Fragment artykułu z Przekroju:
"Mężczyźni są skazani na wymarcie. Tak brzmi najnowsza teza brytyjskich (i nie
tylko) genetyków, którą można porównać do trzęsienia ziemi. "Męskość mężczyzn
nieustannie zanika, zarówno w sferze biologii, jak i stosunków społecznych",
pisze Steve Jones, wykładowca genetyki w londyńskim University College, w
nowej, a już głośnej w świecie książce "O pochodzeniu mężczyzny". "Jeśli chodzi
o znaczenie mężczyzny dla kontynuacji gatunku, to mężczyznę trzeba uznać za
pasożyta samicy. Bo mężczyźni już rodzą się ułomni."

Ciąg dalszy...
http: //kiosk. onet. pl/art. asp? DB=162&ITEM=1141728&KAT=242
Obserwuj wątek
    • kiitek Re: Świat bez mężczyzn 26.11.03, 14:09
      atlantis75 napisała:

> Jestem w szoku :) Mężczyźni przestaną istnieć? Kobiety silniejszą płcią?
      > Przecież od tysiącleci wtłaczano nam, że jsteśmy wyłącznie ku "ozobie i
      > rodzeniu dzieci"... Co o tym sądzicie?
      >
      > Fragment artykułu z Przekroju:
      > "Mężczyźni są skazani na wymarcie. Tak brzmi najnowsza teza brytyjskich (i
      nie
      > tylko) genetyków, którą można porównać do trzęsienia ziemi. "Męskość mężczyzn
      > nieustannie zanika, zarówno w sferze biologii, jak i stosunków społecznych",
      > pisze Steve Jones, wykładowca genetyki w londyńskim University College, w
      > nowej, a już głośnej w świecie książce "O pochodzeniu mężczyzny". "Jeśli
      chodzi
      >
      > o znaczenie mężczyzny dla kontynuacji gatunku, to mężczyznę trzeba uznać za
      > pasożyta samicy. Bo mężczyźni już rodzą się ułomni."

Szczerze mówiąc wcale nie podoba mi się ta wizja świata bez mężczyzn ... no ale
      za tych pareset tysięcy lat i tak mnie nie będzie ...
    • atlantis75 Jeszcze raz link 26.11.03, 14:15

kiosk.onet.pl/art.asp?DB=162&ITEM=1141728&KAT=242
      • rose2 Re: Jeszcze raz link 26.11.03, 14:27
        no no, dobrze, ze mnie juz wtedy nie bedzie na tym swiecie!
        • atlantis75 Re: Jeszcze raz link 26.11.03, 14:32
          rose2 napisała:

> no no, dobrze, ze mnie juz wtedy nie bedzie na tym swiecie!

Ale sam fakt, że mężczyźni mogą wiginąć, jest przerażający! Bo przecież "mężczyzną i
          kobietą stworzył ich Bóg"...
    • astrit Re: Świat bez mężczyzn 26.11.03, 14:25
      Oczywiście, ze mężczyźni to niższy podgatunek, ale ja ich lubię... ;-)))
    • charlie_x Re: Świat bez mężczyzn 26.11.03, 14:43
      ..oo!!W takim razie musze pokazac obowiazkowo ten tekscik mojej pani.Niech wie
      jakie ja szczescie spotkalo..8))
      • thomas21cry A jutro tez wam uciekniemy!!!!! ........:))) 26.11.03, 16:00
        No to Sesmisja okazało sie filem proroczym:))
        Fajne teraz każdy facet jest wyjatkowy musicie sie o nas trszczyć i rozpieszczać
        trzeba nam sprowadzać coraz to nowsze samice abysmy mogli przetrwać:))
        Pozdrawiam:
        Thomas21cry (Pod ścisłom ochroną)
        • atlantis75 Re: A jutro tez wam uciekniemy!!!!! ........:))) 26.11.03, 16:04
          thomas21cry napisał:

> Fajne teraz każdy facet jest wyjatkowy musicie sie o nas trszczyć i rozpieszcza
          > trzeba nam sprowadzać coraz to nowsze samice abysmy mogli przetrwać:))

Dinozaury też były wyjątkowe ;P Może za 125 tys. lat wygrzebiemy jakieś wasze szczątki i
          zaniesiemy do muzeum oraz nakręcimy Walkę o ogień2 ;)
          • thomas21cry Re: A jutro tez wam uciekniemy!!!!! ........:))) 26.11.03, 16:10
            Ale dinozaury nie były aż tak wyjątkowe jak my !!!
            My jestesmy sexy a dinozaury nie:)))
            Pozaty sex bez nas mógby troszkę stracić:)

"ty masz taką mądrosć głupią której wszyscy od Ciebie się uczą"
            • atlantis75 Re: A jutro tez wam uciekniemy!!!!! ........:))) 26.11.03, 17:22
              thomas21cry napisał:

> Ale dinozaury nie były aż tak wyjątkowe jak my !!!
              > My jestesmy sexy a dinozaury nie:)))
              > Pozaty sex bez nas mógby troszkę stracić:)

Przyznaję ci rację. Nie wyobrażam sobie seksu z mąskim duplikatem!

> "ty masz taką mądrosć głupią której wszyscy od Ciebie się uczą"

Lewe lewe lewe loff loff loff loff :)))
    • Gość: Triss Merigold Re: Świat bez mężczyzn IP: *.acn.waw.pl 26.11.03, 16:22
      Na szczęście nie musi mnie obchodzić co będzie z 120 tysięcy lat.
      • wcalenietakimaly Re: Świat bez mężczyzn 26.11.03, 16:26
        atlantis,
        A zakupy zrobila na sobotni i niedzielny obiad dla swego jeszcze istniejacego
        chlopa?
        kaziu
        • atlantis75 Re: Świat bez mężczyzn 26.11.03, 17:24
          wcalenietakimaly napisał:

> atlantis,
          > A zakupy zrobila na sobotni i niedzielny obiad dla swego jeszcze istniejacego
          > chlopa?
          > kaziu

Zrobiła. I bieliznem kupiła koronkowom tak jak mój chłop lubi ;)
          • wcalenietakimaly Re: Świat bez mężczyzn 26.11.03, 18:35
            atlantis75 napisała:

> Zrobiła. I bieliznem kupiła koronkowom tak jak mój chłop lubi ;)

Nie ma to jak co dopiero poslubiona. Dba o zoladek i miewa nawet rozne pomysly.
            kaziu
    • l2m Mam propozycję :-) 26.11.03, 17:12
      Zbieramy koszty na zasadach społecznych i zaczynamy nowy program badawczy,
      mający służyć podtrzymywaniu ginącego gatunku, mianowicie, mężczyzn. ;-) Bo ja
      tam wolę, żeby jednak przetrwali, niezależnie od tego, czy są tymi pasożytami,
      czy też nie. :-) Nie unieszczęsliwiajmy nasze prapraprapra............wnuczki,
      chrońmy mężczyzn!
      Hej, zieloni, co wy na to? Bo niby co, wieloryby chronić można, a mężczyzn - to
      już nie?
      • anahella Re: Mam propozycję :-) 26.11.03, 17:18
        l2m napisała:

> Hej, zieloni, co wy na to? Bo niby co, wieloryby chronić można, a mężczyzn -
        > to już nie?

No to proponuje jakis rezerwat. Zbierze sie po kilka sztuk kazdej rasy i bedzie
        sie ich chronic. Moze ktoras z obecnych na forum pan zechce odstapic na te wazna
        okolicznosc swoja sypialnie?;)
        • atlantis75 Re: Mam propozycję :-) 26.11.03, 17:26
          anahella napisała:

> No to proponuje jakis rezerwat. Zbierze sie po kilka sztuk kazdej rasy i bedzie
          > sie ich chronic.

A może arka Noego? Sklecić z kilku desek okręcik i wybrać kilku najbardziej naładowanych
          testosteronem :)
          • Gość: mala Re: Mam propozycję :-) IP: 81.21.197.* 26.11.03, 18:11
            przeciez by sie powybijali nawzajem
            za duzo tego testosteronu nie moze byc!
      • astrit Re: Mam propozycję :-) 27.11.03, 13:52
        No pewnie, że szkoda by było, gdyby wyginęli. Kto by mi otwierał słoiki? ;-)))
    • Gość: Marcin Re: Świat bez mężczyzn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.03, 18:41
      zawsze pozstanie wam niezawodny wibratorek :)
      • l2m Re: Świat bez mężczyzn 26.11.03, 19:14
        No coś ty... Wibratorek mi wora z ziemniakami nie przytarga! :-) Będę musiała
        sama taszczyć, a ja to jakoś nie bardzo lubię...
        • Gość: Marcin Re: Świat bez mężczyzn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.03, 20:01
          babochłop ?:)
          • l2m Re: Świat bez mężczyzn 26.11.03, 20:54
            Mus... :-)
            • Gość: Marcin Re: Świat bez mężczyzn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.03, 21:28
              a może chłopobaba ?:)
              • l2m Re: Świat bez mężczyzn 27.11.03, 13:38
                Obie alternatywy takie fajne, że trudno na którąś zadecydować :-)
                • Gość: Marcin Re: Świat bez mężczyzn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.03, 20:01
                  Czyli najlepsze niwersalne zwierze ?:)
                  • l2m Re: Świat bez mężczyzn 27.11.03, 20:54
                    Fajnie to określiłeś :-)
    • Gość: kalina Re: Świat bez mężczyzn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.03, 19:29
      Znacie ten żart?
      Jak wyglądałby świat bez mężczyzn?
      ....pełen szczęśliwych, grubych kobiet.
      • yeto a ten? 26.11.03, 19:54
        Dlaczego Bóg stworzył faceta?
        - bo wibrator nie ma opcji koszenia trawnika :)))

PS. I...ja naprawdę nie jestem feministką :)))

Kobiety zakładajmy menpeace!!! Będziemy musiały kogoś oblewać farbą olejną :)))
        Tylko kogo? Nas czy ich? A może zwierzęta ??? :)

• Gość: Beata Re: Świat bez mężczyzn???? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 26.11.03, 21:30
      Ostatnio rzeczywiscie brak jest szacunku i zrozumienia dla plci meskiej. Jako
      matke chlopcow oburza mnie ten typ szmirowatych artykulow i nie tylko zreszta
      artykulow. Chlopcy zostaja dzis w tyle jesli chodzi o czytanie i pisanie,
      natomiast dziewczynki zmniejszyly dystans w dziedzinach nauk scislych do
      chlopcow. Mimo iz dystans ten wynosil w najgorszym momencie polowe tego ktory
      dzis maja chlopcy w czytaniu w stosunku do dziewczyn. Aby dziewczyny mogly
      podciagnac sie w naukach scislych zrobiono duzo, ale problemy z jakimi
      spotykaja sie chlopcy sa totalnie ignorowane i wysmiewane. Dziewczyny to
      straszne rasistki i wcale sie nie dziwie ze chlopaki w pewnym okresie ich nie
      cierpia.
      • Gość: julia Re: Świat bez mężczyzn???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.03, 22:06
        Jesteś pomylona.Jaki szacunek i zrozumienie dla płci męskiej? A co z
        szacunkiem dla kobiet?Czy mają go mężczyźni gdy zupa jest za słona. Myślę ,że
        jeszcze nie nastąpiło równouprawnienie w dalszym ciągu przed facetem przyszłość
        jest jaśniejsza.
        Powiedz mi proszę z jakimi to problemami "które są totalnie ignorowane i
        wyśmiewane"spotykają się chłopcy?
        Wyjaśnij proszę,co wspólnego mają poglądy dziewczyn na sprawy rasy, z ich
        kontaktami z chłopcami?
        • Gość: Beata Re: Świat bez mężczyzn???? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 26.11.03, 22:53
          Pomylona i w dodatku chamska jestes ty bo nie umiesz w sposob kulturalny z
          ludzmi dyskutowac. Jesli sama nie okazesz innym ludziom szacunku, co powyzej
          wlasnie dobitnie udowodnilas to nie spodziewaj sie dostac go sama. Nigdy nie
          mialam osobiscie problemu z powodu zbyt slonej zupy, wiec moze masz do
          czynienia z kims o niskiej kulturze osobistej. Ale to juz temat na inny watek.
          W moim poscie napisalam dokladnie o co mi chodzi. Przeczytaj uwaznie, zamiast
          obrzucac innych epitetami. Rusz wlasnym mozgiem i zacznij samodzielnie
          obserwowac swiat. Nie powtarzaj jak owca co wykrzykuja zapatrzone tylko w
          siebie niektore feministki. Powtorze wiec dla ciebie raz jeszcze: chlopcy w
          szkolach podstawowych i srednich sa zaniedbywani w dziedzinach takich jak:
          czytanie i pisanie.Roznica jest kolosalna. I gdyby to dziewczyny byly w tak
          niekorzystnej sytuacji to feministki bilyby na alarm, ale skoro krzywda i
          zaniedbanie dzieje sie chlopcom to jest to OK. Jesli jestes tak wzburzona
          slowem rasism to wstaw sobie slowo seksism, czyli dyskryminacje ze wzgledu na
          plec, ale oczywiscie to przysluguje tylko paniom i dziewczynkom. Tylko my
          mozemy byc dyskryminowane ze wzgledu na plec, nieprawdaz??? W druga strone
          jest wszystko w porzadku, ale czy aby napewno? Patrzac na ignorowanie
          problemow chlopcow w szkole trzeba by jednak powiedziec ze niektore kobiety
          lubia role bezkarnych dyskryminatorek. Moze dlatego wlasnie i dziewczynki moga
          bezkarnie wysmiewac sie ze swoich kolegow?
          • Gość: julia Re: Świat bez mężczyzn???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.03, 09:35
            Nie jestem osobą chamską i nie rozumiem Twego oburzenia. Czy tylko dlatego,że
            nie zgadzam się z Tobą zasłużyłam na ten przykry epitet?
            Twoja teoria jakoby chłopców w szkole nie uczono czytać i pisać , a
            przynajmniej w sposób znaczny utrudniano im opanowanie tej sztuki jest
            nowatorska. Można wręcz powiedzieć ,że zaskoczyła mnie.Sama mam syna i
            obserwując codziennie jego postępy w nauce nie widzę, aby ktoś mu kłody pod
            nogi rzucał. Wręcz przeciwnie cieszy się dużą sympatią nauczycieli i koleżanek.

Feministek u nas w kraju tych co by tak biły na alarm to ja nie widzę.Grupa
            posłanek SLD działająca w sejmie prędzej chce zbić kapitał polityczny na swych
            wystąpieniach niż cokolwiek wywalczyć.

Cieszę się ,że zajrzałąś do słownika wyrazów obcych. Pomiędzy słowem rasizm , a
            seksizm istnieje drobna różnica- różnica poglądów.Człowiek uczy się przez całe
            życie i dzień wczorajszy nie był dniem straconym ,poznałaś nowe słowo.Brawo!
            Już myślałam,że masz czarne dzieci stąd problem razizmu z jakim się spotykają.

Problemy znęcania się nad członkiem rodziny z powodu zbyt slonej zupy dotyczą w
            dziewiędziesięciu kilku procentach kobiet.To one są ofiarami.
            Piszę . piszę i dochodzę do wniosku, że dyskutuję z facetem prowokatorem.
    • Gość: sexart No i zostanie wam tylko dildo.... IP: *.dialsprint.net 27.11.03, 20:06
      buaahahahahah
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka