doktorhaust 01.04.09, 23:50 portalwiedzy.onet.pl/2562,quiz.html Kurczę wyciągnąłem 9/20. Chyba jednak mam w sobie silny kobiecy pierwiastek. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kochanica-francuza Re: Jaką masz płeć mózgu 01.04.09, 23:57 11/20 Jestem prawie androgyniczna. Odpowiedz Link Zgłoś
zawszezabulinka Re: Jaką masz płeć mózgu 02.04.09, 00:11 15 :D plec mojego mozgu - kobieca Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhaust Re: Jaką masz płeć mózgu 02.04.09, 01:02 kochanica-francuza napisała: > 11/20 Heh, to razem mamy okrągłe 20 :) Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Jaką masz płeć mózgu 02.04.09, 03:03 7/20. Kobieta :D Ale czy aby na pewno? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
wanilinowa Re: Jaką masz płeć mózgu 02.04.09, 08:06 a ja w samym środku - 10, czyli Miriam :) Odpowiedz Link Zgłoś
mira.bella Re: Jaką masz płeć mózgu 02.04.09, 22:26 wanilinowa napisała: > a ja w samym środku - 10, czyli Miriam :) > miriam? :) tez mi wyszlo 10. tyle ze od razu siebie nazwalam obojniakiem. twoja wersja bardziej mi odpowiada :))) Odpowiedz Link Zgłoś
au_lait Re: Jaką masz płeć mózgu 02.04.09, 08:32 7/20 - nie wiem, jak to interpretować :) Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhaust Re: Jaką masz płeć mózgu 02.04.09, 08:42 au_lait napisał: > 7/20 - nie wiem, jak to interpretować :) Było ganiać po drzewach w dzieciństwie? Teraz masz zagwozdkę ;] Odpowiedz Link Zgłoś
sorrento_8 Re: Jaką masz płeć mózgu 02.04.09, 09:52 portalwiedzy.onet.pl/4868,31980,1550565,1,czasopisma.html A teraz te wyniki z quizu zestawmy z długością palców :)i znowu wyjdzie, że... nic nie wiadomo :D Odpowiedz Link Zgłoś
cafem Re: Jaką masz płeć mózgu 02.04.09, 09:55 11/20. Zawsze mi mowili, ze mysle jak facet:) Odpowiedz Link Zgłoś
happy_time Re: Jaką masz płeć mózgu 02.04.09, 10:40 6/20, chyba jestem mało kobieca ;) Odpowiedz Link Zgłoś
lacido Re: Jaką masz płeć mózgu 02.04.09, 11:12 bez sensu troche lubienie sportów sprawnościowych świadczy o męskości mózgu?? Albo z tą mapą, dla mnie liczne że z mapą jest łatwiej :) Odpowiedz Link Zgłoś
ja-27 Re: Jaką masz płeć mózgu 02.04.09, 11:18 Ja mam 7 na 20 tez chyba malo we mnie baby:) Ale nie jest to dla mnie zaskoczeniem:) Odpowiedz Link Zgłoś
kitek_maly Re: Jaką masz płeć mózgu 02.04.09, 11:19 13/20 - jednak jestem kobietą ;) Ale test głupi. A jak ktoś co nieco wie na ten temat, to potrafi odpowiedzi dopasować tak, żeby wynik był zgodny z oczekiwaniami. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
au_lait Re: Jaką masz płeć mózgu 02.04.09, 12:04 Po co dopasowywać odpowiedzi, gdy można być szczerym? Takie testy zazwyczaj pozostawiają wiele do życzenia. :) Odpowiedz Link Zgłoś
lacido Re: Jaką masz płeć mózgu 02.04.09, 12:14 au_lait napisał: > Takie testy zazwyczaj pozostawiają wiele do życzenia. :) to ja standardowo życzę sobie gwiazdkę z nieba ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kitek_maly Re: Jaką masz płeć mózgu 02.04.09, 12:17 > Po co dopasowywać odpowiedzi, gdy można być szczerym? Np po to, że się twierdzi, że się posiada męskie spojrzenie na różne sprawy i jakoś to trzeba udowodnić. :P Nie lubię takich testów, bo często zwyczajnie nie wiem którą odpowiedź wybrać, bo np nie pamiętam jaka byłam w dzieciństwie. :) Odpowiedz Link Zgłoś
au_lait Re: Jaką masz płeć mózgu 02.04.09, 12:28 Ostatnio szefowa w pracy dała mi podobny test z wyraźnym poleceniem rozwiązania i podzielenia się wynikiem... :) Odpowiedz Link Zgłoś
kitek_maly Re: Jaką masz płeć mózgu 02.04.09, 12:33 Hehe to ciekawe czym jej podpadłeś. :P Odpowiedz Link Zgłoś
au_lait Re: Jaką masz płeć mózgu 02.04.09, 14:10 Wszyscy dostali, nie tylko ja. Test określał temperament. :) Odpowiedz Link Zgłoś
wanilinowa Re: Jaką masz płeć mózgu 02.04.09, 12:42 au_lait napisał: > Po co dopasowywać odpowiedzi, gdy można być szczerym? Takie testy > zazwyczaj pozostawiają wiele do życzenia. :) bo ludzie lubią się postrzegać w określony sposób, nawet jeśli nie jest to zgodne z prawdą. kobiety na przykłąd często wolą mieć "męski mózg" bo uznają to za coś nobilitującego Odpowiedz Link Zgłoś
kitek_maly Re: Jaką masz płeć mózgu 02.04.09, 12:48 kobiety na przykłąd często wolą mieć "męski > mózg" bo uznają to za coś nobilitującego Dokładnie o to mi chodzi. :) Widać to choćby po tym wątku. I sama też tak myślę, choć wiem, że to głupie. :D Odpowiedz Link Zgłoś
au_lait Re: Jaką masz płeć mózgu 02.04.09, 14:14 Kobiety same się w ten sposób demaskują; można domniemywać, jakoby uważały (pewnie, że nie wszystkie), jakoby posiadanie niemęskiego mózgu było czymś gorszym... Oj, kobiety, kobiety!... (Tu palcem pogroził dwuznacznie.) :) Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: Jaką masz płeć mózgu 02.04.09, 16:00 No cóż, przez wieki nam to właśnie wmawialiście. Odpowiedz Link Zgłoś
hermina25 Re: Jaką masz płeć mózgu 02.04.09, 12:08 5 na 20 ;))) coz,jestem stuprocentowym samcem w ciele kobietki ;) Odpowiedz Link Zgłoś
e1982 Re: Jaką masz płeć mózgu 02.04.09, 12:33 ale z palców wychodzi pod kobietę...więc co jestem..hybryda jakaś? :D Odpowiedz Link Zgłoś
yoko0202 18/20:) 02.04.09, 12:52 tylko teraz nie wiem, czy ma mi sodówa uderzyć, że jestem taka real woman, czy przeciwnie, może od razu iść może jakieś koło albo dwa w samochodzie zmienić, coby się dostosować bo przecież w dzisiejszym świecie równouprawnienie rulez:) Odpowiedz Link Zgłoś
as.iak a ja bym chciala byc kobieca! 02.04.09, 14:21 mi testy nie potrzebne i tak kazdy mi wyrzuca, ze umyslowo jestem facetem:( chcialabym byc bardziej kobieca!!! nawet wskazujacy mam krotszy... i wlasnie to, ze umyslowo jestem facetem bardzo przyciaga inne kobiety do mnie, a mezczyzn- wizualnie i owszem, ale po kilkunatu minutach rozmowy odpycha jestem bardzo rzeczowa i malo kobieca, a faceci jednak lubia sprawowac kontrole... Odpowiedz Link Zgłoś
n_nicky Re: Jaką masz płeć mózgu 02.04.09, 14:50 8/20, nie jestem zdziwiona, zawsze miałam "męski" charakter i zainteresowania ;) Odpowiedz Link Zgłoś
daslicht Re: Jaką masz płeć mózgu 02.04.09, 19:56 Te testy są takie stereotypowe, że wiadomo, które odpowiedzi są dla jakiej płci i można symulować. Mi wyszło 6/20... no i co z tego? Mam się pociąć z rozpaczy, bo nie jestem kobietą, bo lubię mapy, plany budynków i rozkręcanie rzeczy na części? Pfffff...! Ja tam wolę powiedzieć, że jestem kobietą z wyobraźnią i ciekawością świata :P Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhaust Re: Jaką masz płeć mózgu 02.04.09, 20:18 daslicht napisała: > Te testy są takie stereotypowe, że wiadomo, które odpowiedzi są dla > jakiej płci i można symulować. > > Mi wyszło 6/20... no i co z tego? Mam się pociąć z rozpaczy, bo nie > jestem kobietą, bo lubię mapy, plany budynków i rozkręcanie rzeczy > na części? Pfffff...! Przecież to jest quiz nie nie jakiś tam miarodajny test www.sjp.pl/quiz Odpowiedz Link Zgłoś
daslicht Re: Jaką masz płeć mózgu 02.04.09, 20:24 No wiem przecież ^^ Niemniej mogliby się bardziej wysilić, a nie powielać stereotypy. Naczyta się potem jeden z drugim głupot w internecie i potem jest "ja pani pomogę, bo kobiety nie umieją czytać map" czy "synku, nie baw się lalką, bo wyrosniesz na pedzia". Niby durne testy, ale nie każdy wie że to durne ^^ Odpowiedz Link Zgłoś
zloty.strzal Re: Jaką masz płeć mózgu 02.04.09, 20:22 www.bbc.co.uk/science/humanbody/sex/add_user.shtml To sobie zróbcie. U nie mózg bezpłciowy. Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhaust Re: Jaką masz płeć mózgu 02.04.09, 21:21 zloty.strzal napisała: > www.bbc.co.uk/science/humanbody/sex/add_user.shtml > To sobie zróbcie. img55.imageshack.us/img55/6426/sexid.jpg :( Odpowiedz Link Zgłoś
daslicht Re: Jaką masz płeć mózgu 02.04.09, 21:46 No ten już fajniejszy, choć czasem musiałam zerknąć do słownika :) ja lubię takie z układaniem figur czy kątami, a nie "oceń w skali 1- 10 jak bardzo lubisz chodzić w klapkach". Najbardziej podoba mi się test 3D, który robiłam gadając przez telefon (ludzie zawsze wiedzą kiedy dzwonić) a i tak 11 punktów nabiłam: "If you scored 10 - 12: Are you an engineer or do you have a science background? People with these skills tend to score in this range. Past studies have concluded that people in this range have a more male brain." i empatia 1/20 buehehehehe :))) Jakieś tam pierdoły typu mierzenie palców mam gdzieś, ale ciekawa jestem ocb z tym podziałem kasy (ja wzięłam 30) ^^ aaaa, rezultat, no tak: img218.imageshack.us/img218/4302/sextest.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
wanilinowa Re: Jaką masz płeć mózgu 02.04.09, 21:48 > Jakieś tam pierdoły typu mierzenie palców mam gdzieś, ale ciekawa > jestem ocb z tym podziałem kasy (ja wzięłam 30) ^^ > hehe, ja 40, bo pomyślałam sobie że każdy będzie wolał 10 zamiast 0:) Odpowiedz Link Zgłoś
daslicht Re: Jaką masz płeć mózgu 02.04.09, 21:50 A ja sobie myślę: ludzie są durni i wydają kasę na pierdoły, przepłacają i nie umieja liczyć... no ale znowu będzie że wredna jestem, więc wezmę 30, żeby i tak mieć większość udziałów ^^ Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhaust Re: Jaką masz płeć mózgu 02.04.09, 22:16 daslicht napisała: > i empatia 1/20 buehehehehe :))) Co z ciebie za człowiek he he??? Ja 16/20 :) > ale ciekawa > jestem ocb z tym podziałem kasy (ja wzięłam 30) ^^ I słusznie.. Facet i kobita zasiadają do kolacji na stole dwa kawałki ryby. Gość sięga po ten większy i kładzie na swój talerz Święcie oburzona kobita pyta: Dlaczego wybrałeś ten większy? Gość opowiada pytaniem: A który ty byś wybrała? -No ten mniejszy -Więc w czym masz problem? :) Odpowiedz Link Zgłoś
daslicht Re: Jaką masz płeć mózgu 02.04.09, 22:25 16/20 to ja mam w systemach ^^ w ogóle jestem konkretno-kostruktywno- systemowa :)))) Jedzonka to bym kazała sobie oddać część, żeby było po równo, co mam z głodu pasc? To co, wie ktoś ocb z tym podziałem? Ponoć kobiety lubią trzymac kasę i są straszne materialistki... A czy jest jakaś różnica w tym czy oceniałam twarze męskie, czy kobiece? Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhaust Re: Jaką masz płeć mózgu 02.04.09, 22:54 daslicht napisała: > To co, wie ktoś ocb z tym podziałem? Ponoć kobiety lubią trzymac > kasę i są straszne materialistki... "Sex differences are small in this task. Demanding less than 60% of the pot (ie £30) is more typically female. Demanding more than 65% of the pot (ie £32.50) is more typically male." Odpowiedz Link Zgłoś
zloty.strzal Re: Jaką masz płeć mózgu 03.04.09, 21:14 > Najbardziej podoba mi się test 3D, który robiłam gadając przez > telefon (ludzie zawsze wiedzą kiedy dzwonić) a i tak 11 punktów > nabiłam: > "If you scored 10 - 12: Are you an engineer or do you have a science > background? People with these skills tend to score in this range. > Past studies have concluded that people in this range have a more > male brain." Ja też tu miałam sporo, ale ja akurat jestem na drodze do bycia inżynierem. W ogóle dwóch moich kumpli jeszcze go robiło i jeden ma żeński mózg, drugi ma męski, a ja mam nijaki. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna_duma Re: Jaką masz płeć mózgu 02.04.09, 23:35 6/20. Chyba nie na darmo na FF uważają mnie za faceta... Odpowiedz Link Zgłoś