rudolf.ss 02.05.09, 21:58 Po co kobiety pokazują dekolt, jeżeli nie dla mężczyzn żeby ich prowokować? Jakoś mężczyźni nie odczuwają potrzeby noszenia dekoltów i pokazywania wszystkim swojej klaty :D Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tygrysio_misio Re: Po co pokazujecie dekolt? 02.05.09, 21:59 bo nasz w przeciwienstwie do waszych jest ładny Odpowiedz Link Zgłoś
zawszezabulinka Re: Po co pokazujecie dekolt? 02.05.09, 22:05 hehe ja nosze bo mam co pokazac a z drugiej strony nie mozna miec calej szafy w golfach. jeszcze gdyby nie bylo dekoldow to moze bysmy przezyly - wszystkie kobiety w golfach, ale jest roznorodnosc, kazda bluzka inaczej lezy i wyglada to kobiety maja rozne ciuszki Odpowiedz Link Zgłoś
crazyrabbit Re: Po co pokazujecie dekolt? 03.05.09, 10:04 Zabulinko, duży biust w obciłym golfie wygląda często nawet bardziej prowokująco niż w bluzce z dekoltem :))) Ja tam kilka golfów mam... Odpowiedz Link Zgłoś
kitek_maly Re: Po co pokazujecie dekolt? 03.05.09, 12:42 > Zabulinko, duży biust w obciłym golfie wygląda często nawet bardziej > prowokująco niż w bluzce z dekoltem :))) Niekoniecznie musi to być duży biust. :) Odpowiedz Link Zgłoś
feminasapiens Re: Po co pokazujecie dekolt? 02.05.09, 22:02 > Jakoś mężczyźni nie odczuwają potrzeby noszenia dekoltów i pokazywania > wszystkim swojej klaty :D Jak to nie?! Odpowiedz Link Zgłoś
forumowicz_pospolity Re: Po co pokazujecie dekolt? 02.05.09, 22:05 klaty może nie ale jak kolo ma za sobą 3 miechy dzwigania hantli to juz lata w koszulce bez rekawów zeby bickiem przyszpanowac:) Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Bo 02.05.09, 22:15 wbrew pozorom dekolty pomniejszają optycznie biust (pod warunkiem, że kończą się nadeń). Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Bo k...a jest gorąco! 02.05.09, 22:16 Idzie lato! W lecie jak rozumiem każda baba nienosząca burki czyni to wyłącznie ku prowokacji mężczyzn, choćby pot się z niej lał strumieniami? Odpowiedz Link Zgłoś
silic Re: Bo k...a jest gorąco! 03.05.09, 02:18 >W lecie jak rozumiem każda baba nienosząca burki czyni to wyłącznie > ku prowokacji mężczyzn, choćby pot się z niej lał strumieniami? Jak rozumiem odsłanianie biustu to jedyny sposób na ochłodę dla kobiety ? Podobno pies musi chłodzić się przez język, ale że kobieta musi przez biust... Kup sobie przewiewną bluzkę to niczego nie będziesz musiała odsłaniać. Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: Bo k...a jest gorąco! 09.05.09, 16:32 mi? > > Jak rozumiem odsłanianie biustu to jedyny sposób na ochłodę dla kobiety ? DEKOLTU. Czyli części pomiędzy biustem a szyją. Biustu - NIE. Odpowiedz Link Zgłoś
kitek_maly Re: Po co pokazujecie dekolt? 02.05.09, 22:16 > Po co pokazujecie dekolt? Żebyście mieli, chłopcy, trochę uciechy z życia. :P Odpowiedz Link Zgłoś
jan_hus_na_stosie Re: Po co pokazujecie dekolt? 02.05.09, 22:18 kitek_maly napisała: > > > Po co pokazujecie dekolt? > > Żebyście mieli, chłopcy, trochę uciechy z życia. :P Czyli tak z dobroci serca rozumiem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kitek_maly Re: Po co pokazujecie dekolt? 02.05.09, 22:39 > Czyli tak z dobroci serca rozumiem ;) Oczywiście. ;) I miłości do bliźniego. ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
jan_hus_na_stosie Re: Po co pokazujecie dekolt? 02.05.09, 22:46 kitek_maly napisała: > Oczywiście. ;) > I miłości do bliźniego. ;)) Tak też właśnie myślałem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
soulshunter Re: Po co pokazujecie dekolt? 02.05.09, 22:23 > Żebyście mieli, chłopcy, trochę uciechy z życia. :P no i mamy jak widzimy czsem te wasze "dekolty" buhahaha. Wiecej samokrytyki i skromnosci dziewczyny, lustro nie klamie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
zawszezabulinka Re: Po co pokazujecie dekolt? 02.05.09, 22:28 facet musi sie patrzec na piersi bo to jest w jego naturze i przeczytalam w gazecie wypowiedz seksuologa(w co kto wierzy oczywiscie) zeby wlasnie mezczyznie nie zabraniac gabic sie na inne dekolty (nie wiem czemu pisze dekold - moze ze sluchu?) a jesli chodzi o nas to u nas to jest zbedna porada. moje piersi sa duze ladne , nosze dekolty i on albo ma do wyboru : mnie, albo obwisle piersi 60 latki albo cytrynki 20 latki :) Odpowiedz Link Zgłoś
soulshunter Re: Po co pokazujecie dekolt? 02.05.09, 22:32 albo cytrynki 60-cio latki i obwisle 20-latki Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Ależ nie musi 02.05.09, 22:37 podobnie jak czterolatek nie musi sikać gdzie popadnie POD WARUNKIEM, ŻE SIĘ GO TEGO NAUCZY. A że seksuolog napisał, to co? Często się zdarza, że naukowcy sprzedają własne poglądy i chętki jako prawdy nauki przez nich reprezentowanej. Odpowiedz Link Zgłoś
silic Re: Ależ nie musi 03.05.09, 02:16 > podobnie jak czterolatek nie musi sikać gdzie popadnie POD WARUNKIEM, ŻE SIĘ GO > TEGO NAUCZY. Spróbuj czterolatka nauczyć niesikania... Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: Ależ nie musi 03.05.09, 03:14 > Spróbuj czterolatka nauczyć niesikania... Żartujesz? Moja trzylatka nie sika gdzie popadnie, ale to dziewczynka, więc może dlatego taka pojętna;) Odpowiedz Link Zgłoś
silic Re: Ależ nie musi 03.05.09, 10:39 Nie żartuję. Nie zrozumiałaś tego co napisałem. Odróżniasz nie sikanie od nie sikania gdzie popadnie ? Odpowiedz Link Zgłoś
kitek_maly Re: Po co pokazujecie dekolt? 02.05.09, 22:40 > no i mamy jak widzimy czsem te wasze "dekolty" buhahaha. Wiecej samokrytyki i s > kromnosci dziewczyny, lustro nie klamie ;) Oj mój drogi, ja to nie mam czego pokazywać, więc nie do mnie te nauki. :P Odpowiedz Link Zgłoś
soulshunter Re: Po co pokazujecie dekolt? 02.05.09, 22:42 grzeczny kitek, grzeczny, masz wiskasa w nagrode Odpowiedz Link Zgłoś
nerri Re: Po co pokazujecie dekolt? 02.05.09, 22:40 Bo lubimy i mamy co pokazać:P:P Odpowiedz Link Zgłoś
kam-ka Re: Po co pokazujecie dekolt? 02.05.09, 22:48 rudolf.ss napisał: > Po co kobiety pokazują dekolt, jeżeli nie dla mężczyzn żeby ich prowokować? > Jakoś mężczyźni nie odczuwają potrzeby noszenia dekoltów i pokazywania > wszystkim swojej klaty :D Jeju, wiadomo, kobiety eksponują swoja urodę, młodość, co ma świadczyć pośrednio o płodności. A mężczyźni swój status ekonomiczny i społeczny, co ma świadczyć o tym, ze będą w stanie zapewnić byt potomstwu. Dlatego Wy chętnie popisujecie się samochodem, dobrą pracą, pozycja w towarzystwie itp. Proste. Odpowiedz Link Zgłoś
soulshunter Re: Po co pokazujecie dekolt? 02.05.09, 22:52 w jakiej gazecie wyczytalas takie bzdury? Odpowiedz Link Zgłoś
kam-ka Linki 03.05.09, 09:46 W jakiej prasie można o tym przeczytać? Och, w na każdym kroku, psychologia ewolucyjna dotyka tematów mocno interesujących większość ludzi (o czym świadczy choćby ten wątek na forum). Więc na wyrywki z tej tematyki można się natknąć w wielu gazetach. Zaciekawiony/na? Skoro pytasz o prasę, to polecam: www.google.pl/search?hl=pl&lr=&q=+site:charaktery.eu+psychologia+ewolucyjna+charaktery A bardziej usystematyzowana wiedza w klasycznej już książce: www.pedagogika.com.pl/product/416.html Odpowiedz Link Zgłoś
bertrada Re: Po co pokazujecie dekolt? 02.05.09, 23:14 Jak to po co? Po to, żeby ciągać po sądach frajerów, którzy się na niego zaczną gapić. Taka nasza feministyczna rozrywka. Odpowiedz Link Zgłoś
mijo81 Re: Po co pokazujecie dekolt? 03.05.09, 02:59 Tu nie o facetów chodzi! Tu chodzi o inne kobiety żeby zaczęła je zżerać zazdrość! Odpowiedz Link Zgłoś
lampka_nocna5 Re: Po co pokazujecie dekolt? 03.05.09, 03:18 a ja noszę po to, aby w pracy, gdy prowadzę prezentację albo szkolenie z czegoś tam, nie zaczęly padać z sali merytoryczne pytania, bo jestem tylko blondynką i nie umiałabym merytorycznie odpowiedzieć, a tak faceci się ślinią, a dziewczyny zgrzytają:-) Odpowiedz Link Zgłoś
grzeczna_dziewczynka15 Re: Po co pokazujecie dekolt? 03.05.09, 10:47 A czemu nie? POnadto mezczyni maja potrzebe pokazywania klaty. KOlesie czesto robieraja sie na koncertach, albo zmieniaja publicznie koszulke. Oczywiscie jesli maja fajna klate. Odpowiedz Link Zgłoś
durneip Re: Po co pokazujecie dekolt? 03.05.09, 11:06 > Jakoś mężczyźni nie odczuwają potrzeby noszenia dekoltów i pokazywania > wszystkim swojej klaty :D taaak, zwłaszcza w sopocie (i podobnych) od maja do września. wcale co drugi otłuszczony gamoń nie ma tiszerta przewieszonego przez ramię jak trofeum. Odpowiedz Link Zgłoś
justysialek Re: Po co pokazujecie dekolt? 03.05.09, 12:07 >Po co kobiety pokazują dekolt, jeżeli nie dla mężczyzn żeby ich prowokować? Dla innych kobiet - lubię zarówno jak kobiety patrzą na moje piersi jak i patrzeć na piersi innych kobiet. Lubię też sama patrzeć na swoje piersi kusząco wystające z bluzeczki. Faceci mi wiszą w tym względzie. Odpowiedz Link Zgłoś
jan_hus_na_stosie Re: Po co pokazujecie dekolt? 03.05.09, 12:34 justysialek napisała: > Dla innych kobiet - lubię zarówno jak kobiety patrzą na moje piersi > jak i patrzeć na piersi innych kobiet. Lubię też sama patrzeć na > swoje piersi kusząco wystające z bluzeczki. Faceci mi wiszą w tym > względzie. W tym co napisałaś jest pewna niespójność logiczna. Najpierw piszesz, że "Lubię też sama patrzeć na swoje piersi kusząco wystające z bluzeczki" a zaraz potem, że "Faceci mi wiszą w tym względzie.". To czy Twoje piersi są kuszące mogą stwierdzić właśnie faceci (którzy podobno Ci wiszą w tym względzie), NIE TY sama. Atrakcyjność ludzi ocenia otoczenie, nie oni sami. Zatem jeśli piszesz, że "wiszą Ci faceci w tym względzie" to kłamiesz, chyba tylko po to, aby zaprezentować na forum swoją sztuczną niezależność i podkreślić indywidualność, ewentualnie masz jakieś niemiłe doświadczenia z facetami i traktujesz ich z pewną pogardą. No chyba, że jesteś lesbijką, to w takim razie przepraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
kitek_maly Re: Po co pokazujecie dekolt? 03.05.09, 12:40 Zatem jeśli piszesz, że "wiszą Ci faceci w tym względzie" to kłamiesz > , > chyba tylko po to, aby zaprezentować na forum swoją sztuczną niezależność i > podkreślić indywidualność, ewentualnie masz jakieś niemiłe doświadczenia z > facetami i traktujesz ich z pewną pogardą. > > No chyba, że jesteś lesbijką, to w takim razie przepraszam. Albo po prostu żartuje? Janie, rilaks! :D Jak można na podniesione pytanie odpowiadać poważnie? W zimie faceci narzekają, że kobiety zapięte na ostatni guzik, w lato źle, że ciało pokazują. Eh, Wam nie można dogodzić. :P Odpowiedz Link Zgłoś
justysialek Re: Po co pokazujecie dekolt? 03.05.09, 12:46 Nie jestem lesbijką, jeśli już to raczej bi ;) A to co napisałeś, to nieprawda. Jest jeszcze coś takiego jak autoerotyzm ;) Dla mnie moje piersi są atrakcyjne i kuszące, lubię na nie patrzeć, pobawić się nimi. Nikt mi nie jest do tego potrzebny. Pozdrawiam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
niesubordynacja Re: Po co pokazujecie dekolt? 03.05.09, 12:35 justysialek napisała: > >Po co kobiety pokazują dekolt, jeżeli nie dla mężczyzn żeby ich > prowokować? > > Dla innych kobiet - lubię zarówno jak kobiety patrzą na moje piersi > jak i patrzeć na piersi innych kobiet. Lubię też sama patrzeć na > swoje piersi kusząco wystające z bluzeczki. Faceci mi wiszą w tym > względzie. > :D a co jest takiego krecacego w tym ze inne kobiety patrza Ci w dekolt?:] (jesli rzeczywiscie patrza) ja akurat rzadko nosze glebokie dekolty, wydaje mi sie ze jak nie jest taki duzy to nie jest podane wszystko na tacy, i wtedy jest ciekawiej. Golf rzeczywiscie potrafi byc seksy;] ( oczywiscie wraz z ciepla aura golfy sobie odpuszczam).Dekolt ma te przewage ze ladniej sie prezentuje szyja, jest jej przedluzeniem i wyglada sie wtedy bardziej elegancko, choc nie mam przy tym na mysli koniecznie 3/4 biustu na wierzchu;] Odpowiedz Link Zgłoś
black-emissary Re: Po co pokazujecie dekolt? 03.05.09, 12:53 Bo lubię takie kroje. Odpowiedz Link Zgłoś
aniolek_ola Re: Po co pokazujecie dekolt? 03.05.09, 22:07 żeby chłodniej i seksy było:) Odpowiedz Link Zgłoś
lacido Re: Po co pokazujecie dekolt? 03.05.09, 22:08 chyba z tego samego powodu co nogi czy przedramiona :))) Odpowiedz Link Zgłoś