pyton1978 09.05.09, 14:08 Zdrada... Pozytyw czy negatyw w związku? Zapraszam do dyskusji... Artykuł przeczytajcie zanim się wypowiecie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ginusia Re: Zdrada.... 09.05.09, 14:17 Bez czytania artykulu :). Wedlug mojego, bardzo subiektywnego, spojrzenia moze to byc i pozytyw i negatyw. Negatywna strone znamy wszyscy, nie ma sie co rozwodzic. Pozytywna strona -dla mnie oczywiscie- to jest to, ze zdrada wnosi swiezy powiew do zwiazku. Moze pokazac nam, ze nasz partner jest jednak najmilszy, najbardziej czuly... i co tam jeszcze. Majac lekkie wyrzuty sumienia staramy sie byc bardziej kochajacy, dbajacy o nasze szczescie. Nie wspomne, ze zachowujemy absolutna dyskrecje ;). Odpowiedz Link Zgłoś
lacido Re: Zdrada.... 09.05.09, 14:18 czytałam jak dla mnie koszmarny rozkład winy Oczywiście za problemy odpowiedzialni są oboje, jednak za skutek problemów w postaci zdrady winny jest zdradzający tyle Odpowiedz Link Zgłoś
lacido Re: Zdrada.... 09.05.09, 14:20 zapomniałam pozytyw: dowiadujesz się kim naprawdę jest człowiek z którym jesteś, masz szansę znaleźć lepszego i nie marnować reszty życia z obłudnikiem negatyw: zazwyczaj niesie ze sobą cierpienie Odpowiedz Link Zgłoś
pyton1978 Re: Zdrada.... 09.05.09, 15:03 Osobiście uważam, że problem kobiet jest brak odpowiedzialności. Nie wiem w genach to macie. Nie wystarczy być kobietą, związek to sztuka kompromisu. Nauka jaka płynie dla nas ze zdrady, to niekoniecznie że mamy sukinsyna za męża. To zależy czy będzie chciał to zmienić, czy widzicie wady jakie mam wasz związek. Czasami brakuje seksu, czasami brak porozumienia. lacido napisała: > zapomniałam > pozytyw: dowiadujesz się kim naprawdę jest człowiek z którym jesteś, masz szans > ę > znaleźć lepszego i nie marnować reszty życia z obłudnikiem > > negatyw: zazwyczaj niesie ze sobą cierpienie Odpowiedz Link Zgłoś
lacido Re: Zdrada.... 09.05.09, 15:05 Osobiście uważam ze brak odpowiedzialności nie jest wyłącznie domeną kobiet :) Miło że wpisałeś swój pozytyw jak dla mnie o tym, że facet chce więcej seksu wolałbym się dowiedzieć z bezpośredniej rozmowy a nie dzięki wnioskowaniu z faktu że ma kochankę :) Odpowiedz Link Zgłoś
pyton1978 Re: Zdrada.... 09.05.09, 15:13 Słusznie, święta racja i brawa dla tej Pani. Jestem teraz w związku w którym chcę rozmawiać z partnerką a ona ze mną niekoniecznie. Ale to ważne dla związku umieć rozmawiać i pracować nad kompromisami... lacido napisała: > Osobiście uważam ze brak odpowiedzialności nie jest wyłącznie domeną kobiet :) > Miło że wpisałeś swój pozytyw jak dla mnie o tym, że facet chce więcej seksu > wolałbym się dowiedzieć z bezpośredniej rozmowy a nie dzięki wnioskowaniu z > faktu że ma kochankę :) Odpowiedz Link Zgłoś
lacido Re: Zdrada.... 09.05.09, 15:22 proponuję pokazać Twej wybrance ten artykuł :) rozmowa to podstawa Odpowiedz Link Zgłoś