fergie18 13.05.09, 20:06 czy po 17 dniach od stosunku jest wiarygodny? wyszedł mi negatywny, laborantka mówi że na pewno brak ciąży, ale zastanawiam się czy po 17 dniach od stosunku wyszedłby już pozytywny? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wanilinowa Re: test HCG z krwi - wiarygodność 13.05.09, 20:23 co tam laborantka, forum prawdę Ci powie! Odpowiedz Link Zgłoś
fergie18 Re: test HCG z krwi - wiarygodność 13.05.09, 20:30 chcę się tylko upewnić :) skoro w ulotkach od testów ciążowych są błędy bo np twierdzi się tam że hormon ciążowy jest wydzielany od momentu ZAPŁODNIENIA a nie ZAGNIEŻDŻENIA to laborantka też się może mylić ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ann_alice Re: test HCG z krwi - wiarygodność 13.05.09, 20:31 Podobno, ale to podobno jest wiarygodny. Tak "wiarygodny", że w szpitalu kiedyś wszyscy mi wmawiali patrząc na wynik, że jestem w ciąży. Drugi test następnego dnia wyszedł negatywnie. Więc wiarygodność tego testu trudno ocenić. Odpowiedz Link Zgłoś
fergie18 Re: test HCG z krwi - wiarygodność 13.05.09, 20:36 może miałaś problemy z tarczycą albo samoistne poronienie? Odpowiedz Link Zgłoś
lacido Re: test HCG z krwi - wiarygodność 13.05.09, 20:40 spróbuj w innym laboratorium na innym forum wyczytałam, że już 4 dni po zapłodnieniu można potwierdzić w ten sposób ciążę a po 7dniach to pewność Odpowiedz Link Zgłoś
kitek_maly Re: test HCG z krwi - wiarygodność 13.05.09, 20:47 Ty tak co miesiąc będziesz teraz sprawdzać czy aby nie jesteś w ciąży? Odpowiedz Link Zgłoś
fergie18 Re: test HCG z krwi - wiarygodność 13.05.09, 20:51 teraz dostałam skierowanie na to badanie od lekarza bo zaczynam leczenie przeciwnowotworowe i musi być pewność że nie jestem w ciąży a mieliśmy z chłopakiem jedną ryzykowną sytuację i dlatego zlecono mi to badanie Odpowiedz Link Zgłoś
kitek_maly Re: test HCG z krwi - wiarygodność 13.05.09, 20:52 A, to przepraszam. Myślałam, że to początki jakiejś obsesji. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
lady.re Re: test HCG z krwi - wiarygodność 13.05.09, 20:57 Test jest wiarygodny,wiem co pisze.Zycze powodzenia w walce z choroba. Odpowiedz Link Zgłoś
fergie18 Re: test HCG z krwi - wiarygodność 13.05.09, 22:41 dziękuję bardzo bo martwiłam się czy to czasem nie za wcześnie a okresu i tak od jakiegoś czasu nie mam to nawet nie wiem czy mam jakiekolwiek dni płodne czy coś w tym stylu, na szczęście to nowotwór niezłośliwy, do szybkiego usunięcia, ale martwiłam się bo nikt się mnie nie pytał z lekarzy kiedy był ostatni stosunek, tylko od razy stwierdzili że ten test pokaże czy jestem czy nie w ciąży, czyli moge być spokojna co do ciąży? Odpowiedz Link Zgłoś
jj1978 Re: test HCG z krwi - wiarygodność 14.05.09, 00:12 a jesli nie jest wiarygodny to co? bedziesz sobie zyla ze swoim nowotworem niezlosliwym? rozumiem ze lekarze powinni sie przejmowac bardziej wyimaginowana ciaza niz pacjentka. powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
fergie18 Re: test HCG z krwi - wiarygodność 15.05.09, 17:35 chodzi mi tylko o to, że w czasie leczenia nie chcę poronić a leki przeciwnowotworowe wywołują poronienie jeśli jest ciąża i dlatego pytam Odpowiedz Link Zgłoś
jendza1 Re: test HCG z krwi - wiarygodność 16.05.09, 05:23 Powinien juz wyjsc prawidlowo, ale jak to w zyciu - bywa roznie, czasem cos moga skiepscic w laboratorium... Dla pewnosci powtorzylabym te bete - teraz masz pare dni wiecej. I jesli po raz drugi wyjdzie ujemna, masz z glowy:). Trzymaj sie jak najzdrowiej:))! j Odpowiedz Link Zgłoś
fergie18 Re: test HCG z krwi - wiarygodność 16.05.09, 14:59 to badanie to tez juz było powtórzone bo pierwszą robiłam po 14 dniach, potem lekarz kazał powtórzyć i zrobiłam 3 dni póżniej i oba wyniki n egatywne Odpowiedz Link Zgłoś
lacido Re: test HCG z krwi - wiarygodność 16.05.09, 13:42 tak hipotetycznie gdybyś była w ciąży przesunełabyś terapię? Odpowiedz Link Zgłoś
fergie18 Re: test HCG z krwi - wiarygodność 16.05.09, 14:58 dowiedziałam się od lekarza że przysługiwałoby mi prawo do legalnej aborcji i myślę że skorzystała bym z niego Odpowiedz Link Zgłoś
fergie18 Re: test HCG z krwi - wiarygodność 17.05.09, 17:13 może ktoś jeszcze się wypowie?? Odpowiedz Link Zgłoś