kusiciel_dusz 29.05.09, 12:51 ....spędzacie przed lustrem przygotowując się do wyjścia np.do pracy? :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cafem Re: ile czasu .... 29.05.09, 12:52 15 minut w laziene, lacznie z porannym prysznicem. Z czego jakies 7 przed lustrem. Odpowiedz Link Zgłoś
kusiciel_dusz Re: ile czasu .... 29.05.09, 12:54 no to chyba jesteś rekordzistką w tym temacie :) a może jesteś na tyle ładna że wszelkie poprawki Twej urody nie mają sensu? :) Odpowiedz Link Zgłoś
big__mama Re: ile czasu .... 29.05.09, 12:59 Pięć minut na tapetę, dwie minuty na dezodorant, perfum i włosy. Razem ok 7 minut. Czy coś wygrałam? Odpowiedz Link Zgłoś
ursyda Re: ile czasu .... 29.05.09, 13:01 różową frotkę:) big__mama napisała: > Pięć minut na tapetę, dwie minuty na dezodorant, perfum i włosy. > Razem ok 7 minut. Czy coś wygrałam? Odpowiedz Link Zgłoś
kusiciel_dusz Re: ile czasu .... 29.05.09, 13:06 weekend w spa:) ale nie ma tak dobrze, musisz pojechać tam ze mną :) Odpowiedz Link Zgłoś
cafem Re: ile czasu .... 29.05.09, 13:07 Alez ja sie maluje przed wyjsciem do pracy. I nakladam balsam do ciala, i krem, i zel pod oczy, i podklad itd... Ale jak sie czlowiek sprezy to moze:) Odpowiedz Link Zgłoś
kusiciel_dusz Re: ile czasu .... 29.05.09, 13:12 masz ze cztery ręce, czy mąż Ci rano pomaga? :) Odpowiedz Link Zgłoś
big__mama Re: ile czasu .... 29.05.09, 13:17 To się nazywa: doskonała organizacja czasu :-) Odpowiedz Link Zgłoś
just-for-fun Re: ile czasu .... 29.05.09, 13:00 Do 15 minut. Rekordzistką w drugą stronę jest moja współlokatorka - 50 minut blokuje mi łazienkę:/. Ale nie dlatego spędzam w niej tak mało czasu. Po prostu tyle mi wystarcza. Odpowiedz Link Zgłoś
ursyda Re: ile czasu .... 29.05.09, 13:00 kusiciel_dusz napisał: > ....spędzacie przed lustrem przygotowując się do wyjścia np.do pracy? > :) > 10 min Odpowiedz Link Zgłoś
mruff Re: ile czasu .... 29.05.09, 13:02 Jak rano myję włosy to 20 min, bez mycia włosów-10 :) Odpowiedz Link Zgłoś
kusiciel_dusz Re: 15 min z myciem ząbków 29.05.09, 13:05 Czyli większość kobiet z tego forum wyznaje zasadę "jak pięknie być sobą" :) Odpowiedz Link Zgłoś
just-for-fun Re: 15 min z myciem ząbków 29.05.09, 13:08 Może to generalizacja, ale ja uważam, że pięknie być sobą, naturalną kobietą:) Odpowiedz Link Zgłoś
big__mama Re: 15 min z myciem ząbków 29.05.09, 13:09 Z kłąkami w różnych miejscach też? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kusiciel_dusz Re: 15 min z myciem ząbków 29.05.09, 13:11 są sytuacje kiedy naturze trzeba pomóc :) Odpowiedz Link Zgłoś
latoya25 Re: 15 min z myciem ząbków 29.05.09, 14:12 Mycie, makijaż, czesanie, ubranie plus przygotowanie sniadania do pracy - wszystko w 45 minut. Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: ile czasu .... 29.05.09, 13:18 Wstaję 6.15, z domu wychodzę 6.50. W ciągu 35 minut jem śniadanie, myję zeby, mazgam się po oczach tuszem, piję spokojnie kawę.;) Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: ile czasu .... 29.05.09, 13:25 kusiciel_dusz napisał: > a siusiu robisz w pracy? :) > Dobry gospodarz takie rzeczy zostawia w domu. :P Az takich szczegółów oczekiwałeś? To powinnam dopisać: włączam gaz, rozbijam skorupki jajek, smażę jajecznicę ze szczypiorem, kroję pomidora, robię kawę, .... piję jem... ;) Ocipiałeś?:D Odpowiedz Link Zgłoś
kusiciel_dusz Re: ile czasu .... 29.05.09, 13:42 o rany, jak można zawsze jeść te samo śniadanie :) Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: ile czasu .... 29.05.09, 13:57 Nie to samo. Jadam jajka kurze na zmianę ze strusimi, przepiórczymi, szczypior jest drobny, z dymki czy z czosnku, a i pomidory mogą być zwykłe albo koktailowe, albo z puszki. Mnóstwo wariacji. A kiedy jeszcze dodam, że smażę raz na maśle, raz na oliwie, innym razem na oleju to już w ogóle mega liczba różnych śniadań. :P Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: ile czasu .... 29.05.09, 13:58 I nie to samo na śniadanie, bo każdego dnia mam świeże śniadanie, a nie resztki z poprzedniego.:P Odpowiedz Link Zgłoś
kusiciel_dusz Re: ile czasu .... 29.05.09, 15:15 oj chyba wpadnę do Ciebie na śniadanko :) Odpowiedz Link Zgłoś
grassant Re: ile czasu .... 29.05.09, 14:27 piję spokojnie kawę na pewno hehe ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
niebieski_lisek Re: ile czasu .... 29.05.09, 13:27 Jeśli myję głowę rano, to godzinę zajmuje mi wyszykowanie się do pracy (bez śniadania) - czyli mycie głowy, układanie włosów (nie jakoś specjalnie, ale mam długie i jednak to wszystko trwa), mycie ciała, twarzy, nakładanie kremu na twarz, podkład, puder, ubranie się (chwilę czasu zajmuje mi wybranie ciuchów i jeśli zachodzi taka potrzeba to uprasowanie ich), uczesanie się i wyjście. Jeśli nie myję głowy to mieszczę się w 30 minutach. Odpowiedz Link Zgłoś
martola80 Re: ile czasu .... 29.05.09, 13:32 ja tam siem nie malujem, bo jestem naturalne piękna;) myjem ząbki, uczesze włoski , wpaćkam kremidło i już gotowam, potem jeszcze popodziwiwiam całą sylwetkę w pełnej krasie:)5 min Odpowiedz Link Zgłoś
ultraviolet6 Re: ile czasu .... 29.05.09, 13:44 Samo narysowanie twarzy zajmuje mi około 10 minut :) Przed lustrem też suszę włosy i się czeszę więc to dodatkowe 10 minut (czasem mniej). Prysznic 10 minut. Więc łącznie wychodzi okrąglutkie pół godziny :) Odpowiedz Link Zgłoś
kusiciel_dusz Re: ile czasu .... 29.05.09, 13:52 prysznic 10 minut? to chyba nie jesteś tam sama :) Odpowiedz Link Zgłoś
ultraviolet6 Re: ile czasu .... 29.05.09, 14:21 Jak nie jestem tam sama to z reguły zajmuje ciut więcej czasu :D Odpowiedz Link Zgłoś
ultraviolet6 Re: ile czasu .... 29.05.09, 15:36 To zależy od baaardzo wielu czynników :) Odpowiedz Link Zgłoś
kusiciel_dusz Re: ile czasu .... 29.05.09, 15:55 a ja myślałem że tylko od jednego ale za to dużego :) Odpowiedz Link Zgłoś
ultraviolet6 Re: ile czasu .... 29.05.09, 15:59 To jest czynnik główny, ale bywają też czynniki dodatkowe ;) Odpowiedz Link Zgłoś
looona Re: ile czasu .... 29.05.09, 14:02 Ok pół godziny. A to dlatego, że wszytskie poranne czynności robię na wpółśpiąco, co oznacza - z lekka flegmatycznie. ;D Odpowiedz Link Zgłoś
julyana Re: ile czasu .... 29.05.09, 14:02 Takie typowe "przed lustrem" czyli makjaż i włosy, jakieś 10-20 minut. Zalezy czy chce mi sie szaleć (mocne oko lub czerwone usta, prostownica), czy nie (lekki makijaż, włosy umyte i ułozone wieczorem). Odpowiedz Link Zgłoś
kitek_maly Re: ile czasu .... 29.05.09, 14:12 Zależy czy mam czas i co muszę zrobić. Jeśli muszę umyć włosy to około godziny. Na szczęście nie robię tego codziennie. :) Jeśli hery są w porządku, to jakieś 15min (mówię tu o mejkapie i ubraniu się). Moim rekordem jest 12 min - od wstania z łóżka, poprzez prysznic, szybki mejkap, ubranie się, zrobienie śniadania do pracy, wyjście w pełnym rynsztunku z domu. :) Ale robiłam to wszystko w biegu - dosłownie. :) Tak to jest jak człowiek zaśpi. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kitek_maly Re: ile czasu .... 29.05.09, 14:23 Hery to jest to samo co 'bosz'. :) Odpowiedz Link Zgłoś
grassant Re: ile czasu .... 29.05.09, 14:26 kusiciel_dusz napisał: > ....spędzacie przed lustrem przygotowując się do wyjścia np.do pracy? > :) łącznie z prysznicem, goleniem 40 min hehe Odpowiedz Link Zgłoś
elf_15 Re: ile czasu .... 29.05.09, 14:42 suszenie włosów - 20minut makijaż i ubranie się - 15minut Odpowiedz Link Zgłoś
lacido Re: ile czasu .... 29.05.09, 14:50 dobre :) uświadomiłeś mi, że w ogóle do lusterka prawie nie patrzę ;) a rano to już najmniej na to czasu mam :))) po pracy lubię jak rozczesuję włosy i jeszcze jak rozmawiam przez stacjonarny bo akurat przy lustrze mam :) Za to uwielbiam przeglądać siew wystawach sklepowych :DDD Odpowiedz Link Zgłoś
kusiciel_dusz Re: ile czasu .... 29.05.09, 15:17 w wystawach sklepowych? a to interesujące :) Odpowiedz Link Zgłoś
lacido Re: ile czasu .... 29.05.09, 15:20 to norma :))) raz że widzisz niemal całą postać a dwa że w ruchu :) Odpowiedz Link Zgłoś
lacido Re: ile czasu .... 29.05.09, 21:36 no nie wiem, ja nosze okulary i jest git :D Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: ile czasu .... 29.05.09, 19:05 kusiciel_dusz napisał: > w wystawach sklepowych? a to interesujące :) > raczej powszechne codziennie w jednym miejscu stoję w korku przy wystawach sklepowych, codziennie przechodzą ci sami ludzie, mniej wiecej 10 babkom moglabym mowic "Dzien dobry".. wszystkie patrzą w odbicia na wystawach, no wszystkie i to po kilka razy jakby jakaś nie spojrzala, to bym pomyslala, ze ma cięzki okres/menopauzę/dzien niepotrzebne skreslic Odpowiedz Link Zgłoś
kora3 Przed samym lustrem to tak ok. 20- 25 min 29.05.09, 15:20 Makijaż to najkrótsza czesc :) mam wprawę po 20 latach :), ale natura obdarowala mnie grubymi i gęstymi włosami z tendencją do bycia niesfornymi, wiec pozostała czesc czasu to prostowanie z fluidem :) Wczesniej oczywiscie prysznic z myciem włosów, no i zęby - zatem kolejne 15 minut. Acha nie blokuję łazienki, bo maluję się i "prostuję" gdzie indziej :) Odpowiedz Link Zgłoś
lilka120 10min 29.05.09, 15:59 Myje się rano, więc po południu jak idę się spotkać z chłopakiem myję tylko twarz i zęby, nastepnie nakładam krem, czasami krem-podkład to zależy czy mi sie chce, nałoże jakis kolor na oki, podkreśle maskara, włosy mam bujne gęste i z loczkami także to mi nadaje całokształt;) + uczesanie to zajmuje mi 10min;) Odpowiedz Link Zgłoś
uleczka_k Re: ile czasu .... 29.05.09, 16:23 Nie licząc suszenia włosów przed lustrem, czyli jakieś 10 minut, to reszta tego twardego stania przed lustrem (mycie buźki, ząbków + tapeta) będzie w sumie z 10 minut (ale to już z górką). Reszta wgapiania się w lustro odbywa się na siedzeniu pasażera w drodze do pracy: lusterko w klapie nad szybą albo boczne ;) Podziwiam się Odpowiedz Link Zgłoś
wacikowa Re: ile czasu .... 29.05.09, 18:49 Sama ze sobą:P Wyjmuję dwa żebra i jazda:) Odpowiedz Link Zgłoś
magnolia_liliflora Re: ile czasu .... 29.05.09, 17:33 15 minut, ale... jeżeli uwzględnić kąpiel, mycie i suszenie włosów, pozostałe czynności pielęgnacyjne oraz w międzyczasie kawa i coś jadalnego, a także proces "wciągania żółtka" - albo wstaję godzinę wcześniej, albo rezygnuję z części rytuału i też przeżyję. Odpowiedz Link Zgłoś
madai Re: ile czasu .... 29.05.09, 18:49 prysznic, suszenie i ukladanie wlosow - 30 min. makijaz 5 min. ubieranie 5 min. Odpowiedz Link Zgłoś
nerri Re: ile czasu .... 29.05.09, 18:52 Możliwe:P Jestem sową i nie lubię rano wstawać;) Odpowiedz Link Zgłoś
sundry Re: ile czasu .... 29.05.09, 19:07 Pół godziny (wliczam w to mycie,malowanie i ubieranie).Jak myję włosy to 10 minut dłużej. Odpowiedz Link Zgłoś