niedosniona 24.06.09, 19:12 Boję się jak stu diabłów;/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nederlandka Re: Jutro mam obronę pracy mgr 24.06.09, 19:13 Będzie dobrze.Trzymam kciuki:) Odpowiedz Link Zgłoś
laracroft82 Re: Jutro mam obronę pracy mgr 24.06.09, 19:18 ja mam 14 lipca, nie ma sie czego bac :P, powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
niedosniona Re: Jutro mam obronę pracy mgr 24.06.09, 19:29 Dzięki... mam nadzieję, że przeżyję dzień jutrzejszy!:( Odpowiedz Link Zgłoś
laracroft82 Re: Jutro mam obronę pracy mgr 24.06.09, 19:34 a chociaz ciekawy temat pracy? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
niedosniona Re: Jutro mam obronę pracy mgr 24.06.09, 19:44 Metafory i znaczenia niedosłowne w zaburzonych wypowiedziach osób z afazją (eksperyment językowy). Dla mnie ciekawy - rok pracowałam nad badaniami:) Ale dla komisji to będzie trzecia obrona o afazji tego dnia, więc może być nudny, więc mogą coś "ciekawego" wymyślić i tego się boję;);/ Odpowiedz Link Zgłoś
joanna29 Re: Jutro mam obronę pracy mgr 24.06.09, 19:36 Napewno bedzie dobrze. Obrona to zupełnie inny egzamin od reszty i naprawde przyjemny. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
niedosniona Re: Jutro mam obronę pracy mgr 24.06.09, 19:44 A dlaczego inny i przyjemny? Bo się pierwszy raz bronię ;) i nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
madai Re: Jutro mam obronę pracy mgr 24.06.09, 19:46 bo wszyscy sa mili, mowia, zeby sie nie denerwowac, usmiechaja sie, a na koniec gratuluja i mowia, ze nie bylo tak strasznie :) Odpowiedz Link Zgłoś
wanilinowa Re: Jutro mam obronę pracy mgr 24.06.09, 19:48 racja, na obronie wszyscy grają do jednej bramki i o ile ewidentnie nie nawalisz to nie oceniają surowo Odpowiedz Link Zgłoś
niedosniona Re: Jutro mam obronę pracy mgr 24.06.09, 19:48 oby u mnie też tak było... czyli: to pierwszy egzamin, na którym nie starają się udowodnić, że nic nie umiesz?;):P Trochę mi się humor polepsza jak Was czytam...:) Odpowiedz Link Zgłoś
julyana Re: Jutro mam obronę pracy mgr 24.06.09, 19:47 Trzymaj sie, nie ma co się stresować, ja przeżyłam 2 obrony i wspominam ok.:) A inny bo dotyczy czegoś co stworzyłaś/napisałaś i jest taki jakiś bardziej dorosły, przynajmniej mnie sie wydawało, że komisja ma inne podejscie niz niektórzy egzaminujacy wykladowcy. Odpowiedz Link Zgłoś
obywatelka_dziopkowa Re: Jutro mam obronę pracy mgr 24.06.09, 19:47 nie bój nic :) szanownej komisji też zależy, żeby się ciebie jak najszybciej z uczelni pozbyć :) Odpowiedz Link Zgłoś
niedosniona Re: Jutro mam obronę pracy mgr 24.06.09, 19:50 Ha! To jest rewelacyjny argument:) A to prawda, że promotor dostaje kasę za każdą OBRONIONĄ pracę?... Odpowiedz Link Zgłoś
wanilinowa Re: Jutro mam obronę pracy mgr 24.06.09, 19:52 niedosniona napisała: > A to prawda, że promotor dostaje kasę za każdą OBRONIONĄ pracę?... hehe, po ten argument raczej nie sięgaj jutro :) uśmiechaj się, mów z przekonaniem o pracy (z tego co piszesz to nie będzie trudne) i będzie ok Odpowiedz Link Zgłoś
niedosniona Re: Jutro mam obronę pracy mgr 24.06.09, 19:58 nie o, nie sięgnę :) ale zawsze fajnie go mieć w podświadomości:) Nie wierzę w zabobony, ale..kto moze to niech trzyma kciuki koło 10.00, co??...<prosi z miną kota ze Shreka> Odpowiedz Link Zgłoś
laracroft82 Re: Jutro mam obronę pracy mgr 24.06.09, 20:10 oczywiscie, a pozniej prosimy o wrazenia ;) Odpowiedz Link Zgłoś
niedosniona Re: Jutro mam obronę pracy mgr 25.06.09, 17:15 Zdałąm, zdałam, zdałam!!! Ale co się nastresowałam to moje.. A tak w ogóle to promotor powiedział mi i koleżance, że obrona jest o 10.00, więc my o 9.30 już z kwiatami czekamy. A tu wchodzi do uczelni kobietka, która miała być w komisjji, patrzy na nas: "A co Wy tu robicie?", "No zdajemy, pani doktor", "ale przecież dopiero o 13.00!". I okazało się, że nam powiedział, że o 10.00, a członkom komisji, że o 13.00. Masakra. Poza tym, byli tak zmęczeni (ósma i dziewiąta obrona dzisiaj), że przepytali nas bardzo szybko:) Więc od dzisiaj mam tytuł mgr przed nazwiskiem.:) Ale jaja:D Odpowiedz Link Zgłoś
varna771 Re: Jutro mam obronę pracy mgr 24.06.09, 20:35 bardzo milo wspominam swoja obrone ,a 17 lipca bedzie już 7 lat :) Powodzenia ... Odpowiedz Link Zgłoś
sundry Re: Jutro mam obronę pracy mgr 24.06.09, 20:21 Jako 2-tygodniowy magister trzymam kciuki i zapewniam,że nie ma się czego bać:) Odpowiedz Link Zgłoś
just-for-fun Re: Jutro mam obronę pracy mgr 24.06.09, 20:27 POWODZENIA! Nie ma się czego bać. To pryszcz w porównaniu z innymi egzaminami, które czekają cię w życiu. Odpowiedz Link Zgłoś
donyaa Re: Jutro mam obronę pracy mgr 24.06.09, 20:29 Aaaa, podobno nie taki diabeł straszny jak go malują :) Myślę, że liczby mnogiej też się to tyczy :D Powodzenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: Jutro mam obronę pracy mgr 24.06.09, 20:32 jeśli ją sama napisałaś to chyba nie za bardzo jest się czego bać? Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: Jutro mam obronę pracy mgr 24.06.09, 20:34 aha komisji zależy też, żebyś obroniła bo jak na wydział przyjdzie komisja akredytacyjna i się okaże że się studenci nie bronią, albo wcale nie podchodzą, to taka komisja może nawet sprawić, że wydział zamkną :) plus pozycja promotora - bo przecież jakoś Twoja praca i to co zaprezentujesz świadczy też o nim itd.. pelen relaks, spac idz najlepiej Odpowiedz Link Zgłoś
absoluteleylive Re: Jutro mam obronę pracy mgr 24.06.09, 20:48 moja obrona 17 czerwca tego roku trwała może z pięć minut i aż się sam zdziwiłem, że moja praca i egzamin oceniono na bdb:))) A na dyplomie elegancka czwóreczka będzie:D Pozdrawiam, mgr prawa. Ps. zagadnień na egzamin nauczyłem się w bibliotece wydziałowej jakieś 2 godziny przed obroną :P Odpowiedz Link Zgłoś
princessofbabylon Re: Jutro mam obronę pracy mgr 24.06.09, 21:58 Ja mam dopiero 22 lipca, ale i tak s.ram jak sobie o tym pomyślę ;) A to moja druga obrona, więc nie wiem czemu się boję. Ale zawsze mam nerwy przed ustnym. Nawet jak miałąm zwykłe ustne egzaminy w czasie studiów, to się denerwowałam. Co ciekawe publicznych wystąpień, przed masą ludzi się nie boję... Odpowiedz Link Zgłoś
delayla Re: Jutro mam obronę pracy mgr 24.06.09, 22:16 Powodzenia! Ja 07.07 mam obronę licencjata... Odpowiedz Link Zgłoś
stinefraexeter Re: Jutro mam obronę pracy mgr 25.06.09, 17:20 Bez obaw, tak jak ludzie piszą, przy tym egzaminie wszyscy są po twojej stronie :) Zresztą rozchodzi się też o osobę promotora, który firmuje niejako twoją pracę. Zazwyczaj na recenzenta zaprasza się jakąs nieskłóconą z promotorem osobę i jest luzik. Przewodniczący czasem nie ma pojęcia, o czym mowa, więc zadaje bardzo proste pytania. Nie jest źle. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiasjs Re: Jutro mam obronę pracy mgr 25.06.09, 17:56 Ja się bronie we wrześniu, stresu mniej i czasu więcej. Za wszystkich czerwiec/lipiec trzymam kciuki. Obecnie wracam do pisania mgr;) Odpowiedz Link Zgłoś
niedosniona Re: JAK POSZŁO? 26.06.09, 06:59 Zdałąm, zdałam, zdałam!!! Ale co się nastresowałam to moje.. A tak w ogóle to promotor powiedział mi i koleżance, że obrona jest o 10.00, więc my o 9.30 już z kwiatami czekamy. A tu wchodzi do uczelni kobietka, która miała być w komisjji, patrzy na nas: "A co Wy tu robicie?", "No zdajemy, pani doktor", "ale przecież dopiero o 13.00!". I okazało się, że nam powiedział, że o 10.00, a członkom komisji, że o 13.00. Masakra. Poza tym, byli tak zmęczeni (ósma i dziewiąta obrona dzisiaj), że przepytali nas bardzo szybko:) Więc od dzisiaj mam tytuł mgr przed nazwiskiem.:) Ale jaja:D Odpowiedz Link Zgłoś