Dodaj do ulubionych

sprzedaż samochodu a formalności - pomocy

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.04, 09:26
Witam wszystkich,

Sprzedałam samochód, a ponieważ zdarzyło mi się to pierwszy raz nie wiem czy
coś muszę w związku z tym załatwić (kogoś poinformować, itp.)
Na umowie zostało napisane, że wszelkiego rodzaju koszty transakcji obciążają
kupującego, ale czy jest jeszcze coś..........
Obserwuj wątek
    • etom Re: sprzedaż samochodu a formalności - pomocy 19.08.04, 14:03
      Tylko wyrejestrowac ( do 30 dni ) i ewentualnie odebrac z ubezpieczalni pozostala czesc ubezpieczenia ( jezeli z tegorocznej polisy nic nie bylo wyplacane ),ewentualnie zalicza ta pozostalosc w polisie nowego samochodu.
      Tak jest przynajmniej w PZU.
      • Gość: Aro Re: sprzedaż samochodu a formalności - pomocy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.04, 16:12
        Jak to wyrejestrować ? To nowy właściciel w momencie rejestracji, nie
        wyrejestrowuje przy okazji ? Chyba myslę logicznie.
        • etom Re: sprzedaż samochodu a formalności - pomocy 19.08.04, 20:03
          Niestety ,to jest obowiazek sprzedajacego.
          Z umowa sprzedazy-kupna trzeba sie przejsc do wydzialu komunikacji i wypisac wniosek + znaczek (w Katowicach 5,50zł ).
          Dostaje sie potwierdzenie na tej umowie.
          • bebik3 Re: sprzedaż samochodu a formalności - pomocy 19.08.04, 20:39
            Witam! Sprzedałem niedawno auto więc mam świeże informacje. Z umową sprzedaży
            idziesz do swojego wydziału komunikacji (tzn. tam gdzie auto było
            zarejestrowane), tam w odpowiednim okienku (we Wrocławiu było to w informacji)
            wypełniasz krótki formularz (wyjątkowo krótki), urzędnik wklepuje coś do
            komputera, stawia pieczątkę na twojej umowie i tyle w wydziale komunikacji. U
            mnie nie było żadnych opłat. Z podbitą umową idziesz do swojego ubezpieczyciela
            i tam zgłaszasz fakt sprzedania auta (i ewentualnie odzyskujesz część
            ubezpieczenia). I to wszystko.
    • Gość: ania Re: sprzedaż samochodu a formalności - pomocy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.04, 08:42
      Wielkie dzięki.:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka