Dodaj do ulubionych

Chciałam się tylko wygadać

28.06.09, 16:34
Część wątków na fk (najczęściej o temperaturze powieści dla kucharek) kończy
się nieśmiertelnym "Nie oczekuję, od was dziewczyny rad, bo sama muszę
zdecydować. Chciałam się tylko wygadać."

W czym pomaga wygadanie się w internecie obcym, którzy w najlepszym razie
pokiwają wirtualnie z politowaniem głowami?
Obserwuj wątek
    • wanilinowa Re: Chciałam się tylko wygadać 28.06.09, 16:35
      przyganiał kocioł garnkowi :D
      • murzynier Re: Chciałam się tylko wygadać 28.06.09, 16:36
        wanilinowa napisała:

> przyganiał kocioł garnkowi :D

czy ja tak kończę swoje wątki?
        • wanilinowa Re: Chciałam się tylko wygadać 28.06.09, 16:40
          nie wiem, ale tworzysz wątki w celu wygadania się
          • murzynier Re: Chciałam się tylko wygadać 28.06.09, 16:40
            wanilinowa napisała:

> nie wiem, ale tworzysz wątki w celu wygadania się

nieprawda, niosę kaganek oświaty pośród ciemne masy
            • wanilinowa Re: Chciałam się tylko wygadać 28.06.09, 16:42
              murzynier napisał:

> wanilinowa napisała:
              >
              > > nie wiem, ale tworzysz wątki w celu wygadania się
              >
              > nieprawda, niosę kaganek oświaty pośród ciemne masy
              >
              >

prawdę powiedziawszy to po lekturze tego postu:
              forum.gazeta.pl/forum/w,16,97180463,97180463,Kobieta_atrakcyjna_nigdy_nie_jest_samotna.html

moje pierwsze skojarzenie brzmiało : no to się wygadałeś.
              • murzynier Re: Chciałam się tylko wygadać 28.06.09, 16:44
                wanilinowa napisała:

> moje pierwsze skojarzenie brzmiało : no to się wygadałeś.

wyraziłem swoją opinię przekłuwając przy okazji pewien hmm balonik

na fk napisałem jeden (słownie jeden) wątek który miał w tytule pytanie
            • heureuse-beauty Re: Chciałam się tylko wygadać 28.06.09, 16:44
              Jaśnie Oświecony, no to dawaj ten kaganek oświaty :D
              Jestem otwarta na wszelkie nowe prądy umysłowe ;)
              • murzynier Re: Chciałam się tylko wygadać 28.06.09, 16:48
                heureuse-beauty napisała:

w dużym uproszczeniu wygląda to tak

forum.gazeta.pl/forum/w,16,97215293,97215582,Re_Miej_Wasc_litosc_.html
                • heureuse-beauty Re: Chciałam się tylko wygadać 28.06.09, 16:53
                  E no sorry, ale mnie to nie dotyczy ;)
                  • murzynier Re: Chciałam się tylko wygadać 28.06.09, 16:54

> E no sorry, ale mnie to nie dotyczy ;)

to tylko przykład, takich wątków tu jest sporo i dotyczą wszystkiego: problemów
                    z mężem/facetem, nauką, życiem i tak dalej

nie sugerowałem, że masz nadwagę :)
                    • heureuse-beauty Re: Chciałam się tylko wygadać 28.06.09, 17:04
                      Istotnie, jest tu sporo takich wątków( czasem ewidentnie
                      trollujące), ale to chyba forum pt. Kobiety?
                      No to o czym mają pisać kobiety, wg Ciebie?
                      Myślisz, że faceci( często porzuceni) nie wylewają żalów na forach?
                      Jeśli tak sądzisz, to jesteś w błędzie.
                      I dobrze, że nie sugerujesz mi nadwagi, bo jej faktycznie nie mam :D
                      • murzynier Re: Chciałam się tylko wygadać 28.06.09, 17:06

> Myślisz, że faceci( często porzuceni) nie wylewają żalów na forach?

nie myślę, takich też jest pełno
                        • heureuse-beauty Re: Chciałam się tylko wygadać 28.06.09, 17:10
                          murzynier napisał:

>
                          > nie myślę, takich też jest pełno
                          >
                          No więc o co chodzi? Niech sobie piszą, jedni i drudzy, skoro im
                          taka autoterapia może przynieść ulgę.
                          • murzynier Re: Chciałam się tylko wygadać 28.06.09, 17:13

> No więc o co chodzi? Niech sobie piszą, jedni i drudzy, skoro im
                            > taka autoterapia może przynieść ulgę.

oto właśnie tan kaganek oświaty: zamiast pisać posty rozwiązuj problem

wolałbym poczytać jakieś zabawne historyjki typu "uwiódł mnie goryl", niż
                            kolejny wątek chiałamsięwygadać
                            • heureuse-beauty Re: Chciałam się tylko wygadać 28.06.09, 17:22
                              > oto właśnie tan kaganek oświaty: zamiast pisać posty rozwiązuj
                              problem
                              W tym rzecz, że autoterapia - na forum również - może prowadzić do
                              rozwiązania problemu. Dobrze jest czasem uzmysłowić jak na to patrzą
                              inni, z boku. I wybrać sposób rozwiązania optymalny dla siebie.

> wolałbym poczytać jakieś zabawne historyjki typu "uwiódł mnie
                              goryl", niż
                              > kolejny wątek chiałamsięwygadać

Goryle są pod ochroną ;D
                              • murzynier Re: Chciałam się tylko wygadać 28.06.09, 17:29

> W tym rzecz, że autoterapia - na forum również - może prowadzić do
                                > rozwiązania problemu.

może to i racja, ale świadomy człowiek wie jak się w życiu zachowywać

> Goryle są pod ochroną ;D

może być opos ;)
                                • kazio.maciolka Re: murzynier 28.06.09, 17:30
                                  ty samotna frustratko, nie masz z kim pogadać w realu ?
                                • bakejfii Re: Chciałam się tylko wygadać 28.06.09, 17:32
                                  OGORY W PAPAJA .
                                • heureuse-beauty Re: Chciałam się tylko wygadać 28.06.09, 17:39
                                  > może to i racja, ale świadomy człowiek wie jak się w życiu
                                  zachowywać

Hmmm...najtrudniej jest się i swoja sytację oceniać będąc w "oku
                                  cyklonu", czyli w wirze wydarzeń.

> może być opos ;)
                                  Pozwolisz, że pozostanę w obrębie mojego gatunku, ludzkiego ;)
                                  • murzynier Re: Chciałam się tylko wygadać 28.06.09, 17:41

> Hmmm...najtrudniej jest się i swoja sytację oceniać będąc w "oku
                                    > cyklonu", czyli w wirze wydarzeń.

nie zgadzam się, kto wie więcej o danej sprawie niż jej bezpośredni uczestnik?

problem polega na tym, że brak właściwego dystansu do sprawy
                                    • heureuse-beauty Re: Chciałam się tylko wygadać 28.06.09, 17:47
                                      Wiedzieć o sprawie, a mieć dystans do sprawy to dwie różne rzeczy,
                                      racja.
                                      Nie można oczekiwać, aby zainteresowani zdystansowali się na tyle,
                                      żeby rozwiązywać problemy na bieżąco. Nikt tego nie potrafi, nawet
                                      najwytrawniejszy strateg musi przemyśleć sytuację i podjąć decuzję.
                                      A na to potrzeba nieco czasu.
                                      • murzynier Re: Chciałam się tylko wygadać 28.06.09, 17:48

> A na to potrzeba nieco czasu.

po co go więc tracić pytając o coś nie mających pojęcia o sprawie obcych ludzi?
                                        • heureuse-beauty Re: Chciałam się tylko wygadać 28.06.09, 17:51
                                          Nawet Napoleon miał swoich doradców :D
                                          To nie strata czasu, uwierz, to potrzebny czas do namysłu, to
                                          również podpowiedź sposobu rozwiązania problemu.
                                          • murzynier Re: Chciałam się tylko wygadać 28.06.09, 17:54

> Nawet Napoleon miał swoich doradców :D

miał :) służyli do wykonywania rozkazów :)
                                            • heureuse-beauty Re: Chciałam się tylko wygadać 28.06.09, 18:11
                                              > miał :) służyli do wykonywania rozkazów :)

niezupełnie ;)
                                              Faktem jest, że decyzje podejmował sam, co w efekcie nie wyszło mu
                                              na dobre ;)
                                              Wracając do meritum: każda decyzja(rozwiązanie) wymaga przemyślenia,
                                              oczywiście w stosownym czasie.
                                              • murzynier Re: Chciałam się tylko wygadać 28.06.09, 18:12

> Wracając do meritum: każda decyzja(rozwiązanie) wymaga przemyślenia,
                                                > oczywiście w stosownym czasie.

ale po co zastanawiać się nad oczywistościami, szybka decyzja to dobra decyzja
                                                • heureuse-beauty Re: Chciałam się tylko wygadać 28.06.09, 18:18
                                                  Znasz takie polskie przysłowie: co nagle to po diable? ;)
                                                  • murzynier Re: Chciałam się tylko wygadać 28.06.09, 18:19

> Znasz takie polskie przysłowie: co nagle to po diable? ;)

znam, ale miałem na myśli często przywoływane tu sytuacje; mąż pije, bije,
                                                    zdradza... nad czym się tu zastanawiać?
                                                  • heureuse-beauty Re: Chciałam się tylko wygadać 28.06.09, 18:27
                                                    A widzisz, to są niełatwe decyzje, szczególnie, gdy w takich
                                                    związkach są dzieci, jest silna więź z partnerem( często toksyczna).
                                                    Decyzje o rozstaniu podejmowane są najczęściej w ekstremalnych
                                                    przypadkach i bywa, że przy udziale i interwencji osób trzecich.
                                                  • murzynier Re: Chciałam się tylko wygadać 28.06.09, 18:33

> A widzisz, to są niełatwe decyzje, szczególnie, gdy w takich
                                                    > związkach są dzieci, jest silna więź z partnerem( często toksyczna).

bez przesady, są pewne pryncypia
                                                  • heureuse-beauty Re: Chciałam się tylko wygadać 28.06.09, 18:35
                                                    Tylko te pryncypia muszą dojrzeć i dotrzeć w odpowiednim czasie.
                                                    A nie zawsze tak bywa.
                                      • bakejfii Re: Chciałam się tylko wygadać 28.06.09, 17:49
                                        Sprawa skonczona nie ma dyskusji.
                                        • heureuse-beauty Re: Chciałam się tylko wygadać 28.06.09, 18:17
                                          To do mnie takie kategoryczne przesłanie? ;)
                                          Odpowiem: nie interesuje mnie kto kim jest, czy lesbijką, czy gejem,
                                          czy też drug queen ;)
                                          Jestem tu od niedawna i nie znam genezy tutejszych waśni, ani też
                                          specjalnie mnie ona nie interesuje. Po prostu rozmawiam z
                                          forumowczem.
                                          Trollem może być każdy, na dobrą sprawę, więc nie bądźmy tacy
                                          małostkowi ;)Ok.?
                • kochanica-francuza ale na rozwiązanie trzeba czasem poczekać 28.06.09, 22:30
                  albo jest niemożliwe.

A wygadać się trzeba. Jak się nie wygadam i noszę problem, to nerwicowo spać nie
                  mogę.

Inna sprawa - komu.
      • elderlane Re: Chciałam się tylko wygadać 28.06.09, 16:37
        "czasami człowiek musi, inaczej się udusi.." - nie wiem czemu...
        niech się wypowiedzą te osoby, które się "wygadują".
        • bakejfii Re: Chciałam się tylko wygadać 28.06.09, 16:40
          ogor gumowy dla murzyniera.
      • obrotowy Chciałas się tylko wygadać - szansa na sukces :) 28.06.09, 16:40
        wanilinowa napisała:

> przyganiał kocioł garnkowi :D

Waniliowa, Ty nie zbywaj chlopaka, tylko rozwin temat.
        potrafisz to jak malo kto :)
        • wanilinowa Re: Chciałas się tylko wygadać - szansa na sukces 28.06.09, 16:46
          obrotowy napisał:

> wanilinowa napisała:
          >
          > > przyganiał kocioł garnkowi :D
          >
          > Waniliowa, Ty nie zbywaj chlopaka, tylko rozwin temat.
          > potrafisz to jak malo kto :)

niechcemisię
          • obrotowy Re: Chciałas się tylko wygadać - szansa na sukces 28.06.09, 16:55
            wanilinowa napisała:

> niechcemisię

A to najmocniej przepraszam.
            Kazdemu nalezy sie odrobina niedzielnego lenistwa :)

• obrotowy Miej Wasc litosc :) 28.06.09, 16:43
      murzynier napisał:
      > W czym pomaga wygadanie się w internecie obcym, którzy w najlepszym razie pokiwają wirtualnie z politowaniem głowami?

Miej litosc :)

a) kobiety maja zazwyczaj slabsze watroby.
      b) a te, ktore maja mocniejsze, same nadal uwazaja
      - ze samotnie do lustra pic nie wypada
      • kazio.maciolka [...] 28.06.09, 16:45
        Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
      • murzynier Re: Miej Wasc litosc :) 28.06.09, 16:46
        obrotowy napisał:

> b) a te, ktore maja mocniejsze, same nadal uwazaja
        > - ze samotnie do lustra pic nie wypada

problemy trzeba rozwiązywać, a nie o nich wygadywać

Klasyka: jestem gruba i leniwa, a przez to nieszczęśliwa, zamiast mniej jeść i
        ruszać się "wygadam się" o tym na forum
        • kazio.maciolka [...] 28.06.09, 16:49
        • obrotowy Re: Miej Wasc litosc :) 28.06.09, 16:57
          murzynier napisał:
          > Klasyka:

Istotnie , ale czy przez dyskusje, zmienisz te Klasyke Gatunku,
          ze jednym jest o problemach latwiej mowic, a innym latwiej je rozwiazywac ? :)
          • kazio.maciolka [...] 28.06.09, 17:00
            • aurelia_aux Re: Miej Wasc litosc :) 28.06.09, 17:07
              Czasami tak jest, że trzeba po prostu się komuś wygadać kiedy się siedzi w 4
              ścianach i nie ma się ku temu innej możliwości w tym momencie.
              A czemu ludziom nieznajomym w internecie?
              Bo trzeba ufać tylko sobie i nikomu innemu :-)
              Więc nie koniecznie trzeba się zwierzać ze swoich problemów koleżanka, czy
              chłopakowi.
          • murzynier Re: Miej Wasc litosc :) 28.06.09, 17:08
            obrotowy napisał:

>ale czy przez dyskusje, zmienisz te Klasyke Gatunku,
            > ze jednym jest o problemach latwiej mowic, a innym latwiej je rozwiazywac ? :)

moim sukcesem będzie jeśli któraś babina zastanowi się przynajmniej PRZED
            napisaniem takiego wątku
    • stinefraexeter Re: Chciałam się tylko wygadać 28.06.09, 21:36
      Czepiasz się i na dodatek zgrywasz głupka, udając, że nie wiesz o co chodzi.

Wygadanie się pozwala uporządkować własne myśli przede wszystkim i spojrzeć na
      sprawę z dystansu, chociażby pod wpływem uwag czy pytań forumowiczów. To akurat
      może przynieść dużo dobrego, nawet jeśli nie zgadzamy się z opiniami.

A gdyby wszyscy potrafili mieć jasną głowę, to nie byłoby ani problemów ani
      niedomówień i wszyscy żylibyśmy na zupełnie innym świecie.
      • sootball Re: Chciałam się tylko wygadać 28.06.09, 22:30
        Oprócz tego co napisała stinefraexeter, podzielenie się czymś co boli przynosi
        ulgę, po prostu. Z obcą osobą można być szczerym, bo nigdy się jej nie spotka.
        Nie chcesz, nie czytaj.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka