kalina_m Re: Książki na wakacje 27.07.12, 18:48 ja w wakacje wracam do starych kryminałów :) Odpowiedz Link Zgłoś
olakalola2012 Re: Książki na wakacje 17.08.12, 00:02 Ja to jakie książki? Koniecznie grube:) Np. Lód Dukaja. Nie dość że wystarczy na całe lato to jeszcze... ochłodzi (chociaż ja czytałam zimą, przy kominku, i też było miło) Odpowiedz Link Zgłoś
anulka_09 Re: Książki na wakacje 22.08.12, 14:43 Ja teraz czytam "Cztery pory lata" polecam:-) lekka wakacyjna:-) Odpowiedz Link Zgłoś
dzdzasta Re: Książki na wakacje 23.08.12, 14:40 Wątek trochę stary ale polecam Igrzysta śmierci :) Film fantastyczny, ale książka jeszcze lepsza :) Odpowiedz Link Zgłoś
malimonka Re: Książki na wakacje 20.09.12, 12:25 Ja teraz czytam książkę 'Biała masajka'' - jest to tak na prawdę pamiętnik autorki. Ale bardzo ciekawa i wciągająca. Odpowiedz Link Zgłoś
tadammania Poker z Pitagorasem 27.09.12, 00:18 Wakacje się skończyły , więc ja o książce powakacyjnej, Poker z Pitagorasem został napisany przez profesora matematyki z Oxfordu Marcusa du Sautoy. Jest napisana językiem prostym jasnym a traktuje o wcale poważnych sprawach, Może pomóc komuś zrozumieć matematykę, zabłysnąć na lekcji i uwierzyć w siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
tymona Re: Książki na wakacje 27.09.12, 22:19 Już po wakacjach :) a ja kończę Zwodniczy punkt D.Browna -polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
besarabia Mózg incognito David Eagleman 17.10.12, 20:24 Za plecami naszej świadomości nasz mózg i tak robi swoje. O tym jest książka neurofizyka, Davida Eaglemana. Można się sporo dowiedzieć o naszych "świadomych decyzjach" Odpowiedz Link Zgłoś
tadammania Re: Mózg incognito David Eagleman 14.12.12, 13:42 Czy jest w niej coś o wyborze partnerów? Dlaczego wybieramy takiego a nie innego, czy taką a nie inną? Odpowiedz Link Zgłoś
szczoteczka Re: Książki na wakacje 25.10.12, 18:06 Powakacyjna może być? Bo się dopiero w październiku ukazała. Pluton wyrzutków Seana Parnella to wstrząsająca książka o wojnie w Afganistanie. Już ja porównują z Helikopterem w ogniu i z Czasem apokalipsy...Autor dowodził wyrzutkami w latach 2006- 2007 na granicy z Pakistanem i przeżył prawdziwe piekło. Książka bardzo odpowiednia dla TŻ, ale nie tylko. Odpowiedz Link Zgłoś
modna.wygodna Re: Książki na wakacje 19.12.12, 08:20 Fajna książką na letni okres jest chociażby "Natalii 5" Olgi Rudnickiej. To całkiem fajny kryminał z przymrużeniem oka :) Odpowiedz Link Zgłoś
tadammania Tak blisko Tammara Webber 28.02.13, 23:41 To miał być miły romans, taki do pociągu. Przeczytać i zapomnieć. Jednak ta książka jest inna. Prócz zgrabnego wątku romantycznego, autorka porusza ważną sprawę. Przemoc seksualną wobec kobiet. I stosunek przyjaciół i znajomych tak do ofiary jak i do sprawcy. Odpowiedz Link Zgłoś
atolijka Re: Książki na wakacje 22.04.13, 21:57 Na wakacje polecam przede wszystkim coś lekkiego. Letni klimat można łatwo wydobyć z książek podróżniczych bądź traktujących w mniejszym lub większym stopniu o jakimś egzotycznym terenie. Ostatnio czytałam o Ameryce Łacińskiej autorstwa znanego i lubianego Piotra Kraśko. Naprawdę fajne czytadło, z którego można się dowiedzieć wielu ciekawych informacji. Odpowiedz Link Zgłoś