Dodaj do ulubionych

JAK PIC BY SIE NIE UPIC

IP: *.euronet.net.pl 30.12.03, 19:21
chodzi mi o sprawdzone sposoby na picie. tzn. jedni mowia zeby jesc tluste
jedzenie, inni zeby napic sie troszke oliwy (bleee) jeszcze ini, ze wit.C
pomaga... a czy Wy macie jakies swoje sposoby?
Obserwuj wątek
    • gensek Re: JAK PIC BY SIE NIE UPIC 30.12.03, 19:25
      ja do wódki piję ile wlezie wody mineralnej niegazowanej,dużo się bawię,zero
      tytoniu,świeże powietrze tymi metodami przetrzymałem niejednego nałoga
    • Gość: pijak i złodziej Re: JAK PIC BY SIE NIE UPIC IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.03, 19:36
      Przed dużym piciem obowiązkowo kanapeczki z masłem i czymś dobrze tłustym .Nie
      gonić kolejki jedna za drugą,ale równomiernie całą nockę.Nie palić i wyjś sobie
      czasem na powietrze.W żadnym wypadku nie mieszać alkoholi[wino,wóda ,piwo,no i
      mamay ją nieżywą},nie zaszkodzi połknąć z 6 witaminek B dzień przed piciem,po
      tym jest naprawdę lżejszy kac.Miłego chlania!!!
      • conveyor Re: JAK PIC BY SIE NIE UPIC 30.12.03, 20:43
        Ja od 3 dni wypijam dziennie 2 piwa, z teorii przemian alkoholu w organizmie
        wynika ze indukcja enzymow watrobowych spowoduje szybszy metabolizm wodki a
        tym samym slabsze dzialanie:)) jutro sprawdze w praktyce :D:D
    • e_wok Re: JAK PIC BY SIE NIE UPIC 30.12.03, 20:53
      No wiec najskuteczniejsza jest metoda "Egipcjanina Sinuhe" czyli jednak picie
      oleju lub oliwy - mniej wiecej pol godziny przed wyjsciem. Stosujac ja, na
      studiach z powodzeniem przepijalam swoich zaprawionych w bojach kumpli, co w
      normalnych warunkach byloby niemozliwe (kobiety maja nizsza tolerancje
      alkoholu).
    • triss_merigold6 Re: JAK PIC BY SIE NIE UPIC 30.12.03, 21:14
      Nie mieszać alkoholi. Wcześniej zjeść coś tłustego (rosół, bigos), w czasie
      picia alkoholu nie popijać napojów gazowanych ani kawy i podjadać.
      • Gość: aga Re: JAK PIC BY SIE NIE UPIC IP: 62.114.154.* 30.12.03, 23:03
        i zadnych slodyczy przed, w trakcie czy po!!! i nic slodzonego, czyli jak
        najmniej slodkich sokow do drinkow itp.
    • Gość: Martini Re: JAK PIC BY SIE NIE UPIC IP: *.dialsprint.net 31.12.03, 00:23
      Saczyc drinka a nie chlac czysciochy pelnym ryjem. Podklad dobry oczywiscie
      musi byc.
      • fajny_chlopak1 Re: JAK PIC BY SIE NIE UPIC 31.12.03, 00:39
        I pod tym się szanowny kolego podpisuję. Umiar trzeba mieć jak we wszystkim.
    • iffko Re: JAK PIC BY SIE NIE UPIC 31.12.03, 00:45
      to ja jeszcze dodam, ze jesli chce sie pic ROZNE alko podczas wieczoru,
      to rozlozyc w czasie, stopniowac od najslabszych do coraz mocniejszych
      (absolutnie nie mieszac)
    • Gość: stachenka Re: JAK PIC BY SIE NIE UPIC IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 31.12.03, 06:26
      powściągliwie
    • malagao Re: JAK PIC BY SIE NIE UPIC 31.12.03, 08:13
      Słyszałam od zaprzyjaźnionych że warto wypić Alka Zeltzer przed imprezą, ze 2
      tabletki ;)) To pomaga nie tylko na kaca. A druga sprawa to gdy czujesz że już
      Cię bierze, przestań pić alkohol, tak do ponownego otrzeźwienia, a później, po
      utrwaleniu, możesz pić i już nie spadniesz ;) Pozdrawiam i życzę udanego
      nieupicia ;)
    • k.j Re: JAK PIC BY SIE NIE UPIC 31.12.03, 08:39
      u mnie od rana ten temat na topie w pracy i podobno skuteczne jest przed balem
      zjedzenie cytryny i kilka witamin C
      sama nie sprawdzalam tego, ale podobno nie ma sie pozniej kaca
    • pajdeczka Re: JAK PIC BY SIE NIE UPIC 31.12.03, 08:45
      małymi łyczkami i rzadko
      • thomas21cry picie bez upicia się nie ma sensu!!!!! SKANDAL!!! 31.12.03, 09:17
        To tak jak byś uprawiał sex bez orgazmu, palił joint bez marihany i papierosy
        bez nikotyny!!! TO PROFANACJA PICIA POWINNI ZABRONIĆ PICIA ALKOHOLU JEŚLI KTOŚ
        NIE MA ZAMIARU SIĘ UPIĆ!!!!!!
        • a-ndrzej Re: picie bez upicia się nie ma sensu!!!!! SKANDA 31.12.03, 15:42
          Thomas masz troche racji. Jedzenie tluszczu w czasie, lub przed piciem bardzo
          zle wplywa na trzustke i watrobe. Zdecydowanie bardziej niz wtedy, kiedy
          jedlibysmy to bez alkoholu, lub pili bez jedzenia tego tluszczu:)) Moze troche
          skomplikowalem:)Poza tym, zjedzenie szprotek w oleju naprawde spowoduje ze
          trudniej sie upic (oslonka na zoladku, wolniejsze przenikanie alkoholu do
          krwi), ale kac jest potem zawalisty.
    • Gość: narko Re: JAK PIC BY SIE NIE UPIC IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.04, 13:08
      cóz, jak lubisz eksperymenty z alternatywnymi używkami polecam po wypiciu kilku
      głębszych scieżkę kokainki lub amfetaminę. możesz chlać do rana i nie padniesz.
      z drugiej strony rozwiązanie to nie jest najlepsze z wiadomych względów. lepiej
      pić równomiernie i dużo jeść...
    • adogaj Re: JAK PIC BY SIE NIE UPIC 03.01.04, 03:42
      W dobrym towarzystwie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka