Dodaj do ulubionych

NPL-Nocna i Świąteczna Pomoc Lekarska ZOZ Bródno

17.02.11, 21:39
OD 1 marca najprawdopodobniej Łojewska Bez Nocnej i świątecznej Pomocy Lekarskiej do dnia 17 .02 Zoz Bródno Nie podpisał umowy z NFZ .Ciekawe gdzie będziemy w nocy udawać się do Lekaża czy tak jak pacięci Zdrowia na Dąbrowszczaków?
Obserwuj wątek
    • sibeliuss Re: NPL-Nocna i Świąteczna Pomoc Lekarska ZOZ Bró 18.02.11, 09:37
      Na Dąbrowszczaków też już nie ma nocnej pomocy lekarskiej. zostaje Szpial Bródnowski i Praski, a dla dzieci Niekłańska.
      • mk968 Re: NPL-Nocna i Świąteczna Pomoc Lekarska ZOZ Bró 18.02.11, 11:06
        Dany ZOZ lub Przychodnia ma mieć 50 tyś paciętów aby mieć NPL .Chory system.
        • ola Re: NPL-Nocna i Świąteczna Pomoc Lekarska ZOZ Bró 18.02.11, 11:51
          ja jeszcze nigdy nie korzystałam, ale z dziećmi po nocach włóczę się często. Już się przyzwyczaiłam, że najbliżej mam do Szpitala Bielańskiego. Dzięki Bogu mam samochód, bo nie wyobrażam sobie nocnym pocinać na Ostry Dyżur na drugi koniec miasta
          • mk968 Re: NPL-Nocna i Świąteczna Pomoc Lekarska ZOZ Bró 18.02.11, 14:19
            Jagielońska 34 tam ZOZ PRAGA PŁN i Zdrowie mają NPL
    • mk968 Bez zmian 05.03.11, 22:56
      NPL Tylko dla pacjętów ZOZu Bródno a Dzieciaki do 7 Roku na Bielany
      • kowcia Re: Bez zmian 07.03.11, 10:36
        Dla mieszkańców Bródna i całego Targówka NPL-ka miała być realizowana w przychodni przy Łojewskiej(link do wykazu placówek: www.nfz-warszawa.pl/download/npl/2011/NPZ_MIEJSCA_UDZIELANIA_SWIADCZEN_2011R_3.xls ) Ale obecnie NFZ rozpisał nowe konkursy dotyczące NPL-ki dla nas: osobno dla Targówka (obszar: Zacisze, Targówek Mieszkaniowy, Targówek Fabryczny, Elsnerów, Utrata) i osobno dla bródna (obszar: Bródno, Bródno Podgrodzie); na Bródnie za pewne będzie to Łojewska . Taki układ ma obowiązywać od 13 marca - jesli Fundusz podpisze umowy. Czyli w sumie dobrze.
        A i na Bródnie zamieszkuje ok 100 tys ludzi, więc bedzie 2 lekarzy ( co nie oznacza że obydwaj beda w przychodni bo jeden z nich moze prowadzić wizyty wyjazdowe w domu...).
        Nie jest tak że ZOZ musi mieć 50tysi pacjentów zarejestrowanych aby mieć NPL. NFZ sam okreslił że na danym teranie będzie funkcjonował tylko jedem punkt z NPL i w zależności od danych GUS-owskich podał czy ma przyjmowac tam ma 1 lekarz ( jęsli populacja liczy do 50 tyś mieszkańców), czy też 3-ech ( jesli na danym terenie zamieszkuje 150 tyś osób).

Ale warto pamiętać, że po pomoc w nocy może się udać każdy kto nadanym terenie przebywa i potrzebuje pomocy w tym zakresie. Od 1 marca nie ma czegoś takiego jak rejonizacja ( będąc w nocy na Mokotowie Górnym można sie udać po pomoc do NPL-ki na Malczewskiego 47A, a na Bielanach - na Żeromskiego, itd.). I muszą przyjąć! NPL-ki zaczęły działac jak izby przyjęć w szpital i SOR-y.
        To chyba tyle w tym temacie.

Pozdr.
        • mk968 Re: Bez zmian 07.03.11, 16:03
          troszeczkę nie dokońca wedle sekretariatu dyr Kawackiego (dyr zoz Bródno) NPL tylko dla paciętów ZOZu Bródno mowa o przychodni na Łojewskiej.mam nadzieje że jestem w błędzie.tel na Tykocińską do dyr.22 518 26 41
          • kowcia Re: Bez zmian 07.03.11, 18:58
            mk968 napisał:

> troszeczkę nie dokońca wedle sekretariatu dyr Kawackiego (dyr zoz Bródno) NPL t
            > ylko dla paciętów ZOZu Bródno mowa o przychodni na Łojewskiej.mam nadzieje że j
            > estem w błędzie.tel na Tykocińską do dyr.22 518 26 41

Sekretariat Pana Dyrektora, nie jest dla mnie żadnym autorytetem w tej sprawie, zarządzenia Prezesa NFZ i pracownicy Wydziału Podstawowej Opieki Zdrowtnej Mazowieckiego OW z Chałubińskiego - tak.
            Ale każdy z nas ma wolną wolę i może dokonać własnych wyborów. To nasze prawo.

Pozdr.
    • anikaone Re: NPL-Nocna i Świąteczna Pomoc Lekarska ZOZ Bró 07.03.11, 16:32
      mk968 napisał:

> OD 1 marca najprawdopodobniej Łojewska Bez Nocnej i świątecznej Pomocy Lekarski
      > ej do dnia 17 .02 Zoz Bródno Nie podpisał umowy z NFZ .Ciekawe gdzie będziemy w
      > nocy udawać się do Lekaża czy tak jak pacięci Zdrowia na Dąbrowszczaków?
      Wybacz, może się czepiam... ale przeskadzają mi Twoje błędy ortograficzne tj, lekaża (lekarza) czy pacięci (pacjenci). Może czasem warto zajrzeć do słownika ortograficznego wink
      Jeśli chodzi o dyżur na Łojewskiej, to byłam tam wczoraj i bez problemu zostałam przyjęta. Jednak zastanawiające jest to, że prawie w ogóle nie było ludzi. Nadmienię, że jestem ich petentką...Pozdrawiam
      • mk968 Re: NPL-Nocna i Świąteczna Pomoc Lekarska ZOZ Bró 07.03.11, 16:51
        nie jestem tak doskonały tak jak ty nie posiadam aureoli nad głową.
        • anikaone Re: NPL-Nocna i Świąteczna Pomoc Lekarska ZOZ Bró 07.03.11, 17:57
          mk968 napisał:

> nie jestem tak doskonały tak jak ty nie posiadam aureoli nad głową.

nie twierdzę, że jestem doskonała i święta. wręcz przeciwnie wink Nie chciałam Cię urazić a tylko zwrócić Twoją uwagę na błędy. Całe życie człowiek się uczy... I żeby nie było; ja Ciebie nie atakuję...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka