jeruba 24.05.03, 23:31 Ale się zdziwiłem, że jeden z lokatorów zaproponował zrobienie kapliczki na osiedlu. CO o tym sądzicie? pzdry, j.j. ------------------------------------------------------- moja skóra coś mięknie Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pieskuba Re: Kapliczka 24.05.03, 23:34 Nie pomyślałabym o tym, ale... Jeśli byłaby prosta i estetyczna a nie jakieś kiczowate paskudztwo, jakich wiele, to właściwie czemu nie? pieskuba Odpowiedz Link
sprawiedliwyyy Re: Kapliczka 25.05.03, 01:44 Oj chyba jednak jestem za a nawet przeciw... wstążeczki, sztuczne kwiaty, kiczowate obrazki... w poprzednim miejscu, gdzie mieszkałem wycięto 2 piękne kasztanowce, aby wbetonować strzelisty kawał pospawanych rur + dekoracja jak wyżej... straaaaaaaszy do dziś! Tak sobie myślę, że jak już ktoś może - to wystraczy, że będzie na co dzień pokazywał, że naprawdę żyje w zgodzie z tym w co wierzy. Bo jakoś nie za bardzo to widać - blisko połowa osób nie płaci czynszu a niektórzy tak uduchowieni, że nawet ciałem nieobecni... Odpowiedz Link
mistrzu19 Re: Kapliczka 25.05.03, 02:21 ja zdeczydowanie nie !!! ale jesli bedzie duza grupa ktora zechce miec kapilczeke to nie bedzie wyboru!! lepijej zajac sie wlasna wiara niz stawiac kapliczki !! Odpowiedz Link
jeruba Re: Kapliczka 25.05.03, 09:42 to ja teraz trochę pospiskuje jeśli powstanie kapliczka to wg prawa nie można sprzedawac alkoholu w odległosci iluś tam metrów od obiektu sakralnego jakim nie wątpliwie jest kapliczka i tu mnie jakoś naszło, że jest to może sprytny pomysł walki z GT swoją drogą sprytne co nie? a może to tylko akt spontanicznej wiary i uczynienia ofiary za cud który nas spotkał pzdry, j.j. ------------------------------------------------------- sam siebie nie poznaję Odpowiedz Link