Dodaj do ulubionych

Forum osiedla, strona WWW itp tematy

15.05.07, 09:12
Witam wszystkich na wstępie...

Na to forum trafiłem czystym przypadkiem, szukając telefonu do naszej
spółdzielni (miałem nadzieje, że Google mi i tym razem pomoże). Rok temu
kupiłem mieszkanie na K18 i w porównaniu z innymi osiedlami tego typu
brakowało mi właśnie jakiejś strony osiedla, forum itp. Okazuje sie, ze takowe
sa, ale chyba mało kto o nich wie.

Moja propozycja to uruchomienie www.kondratowicza18.pl. Ze swojej strony daje
hosting, domene i stworzenie strony osiedla z forum, newsami i czym tam bedzie
trzeba. Prowadze firme, ktora zajmuje sie takimi tematami, wiec powyzsze nie
stanowi zadnego problemu.

Pytanie czy wedlug was jest/byloby zapotrzebowanie na cos takiego. Glupio jest
robic cos, co nikomu sie nie przyda. Z tego co widze to forum na gazeta.pl ma
pewna stala publicznosc, wiec moze jest sens...

Wszelkie uwagi mile widziane...
Obserwuj wątek
    • oscarek Re: Forum osiedla, strona WWW itp tematy - uwaga 15.05.07, 09:15
      Mala uwaga do powyzszego... Poza stworzeniem serwisu nie mam zamiaru go
      prowadzic. Niestety nie mam na to czasu, ale poprzez stworzenie prostego panelu
      administracji serwisem moge oddac go do redakcji komus innemu, kto ma na to czas
      i checi.
      • spolecznik1 Re: Forum osiedla, strona WWW itp tematy - uwaga 24.05.07, 20:09
        to znowu ja jeżeli macie jakies materiały zdjecia przesyłajcie na adres
        info@kondratowicza18.pl i nie wiem jak uważacie ale chyba sprawniej bedzie
        zacząc od forum i w tym samym czasie rychtować strone ?
      • zyga02 Re: Forum osiedla, strona WWW itp tematy - uwaga 03.06.07, 20:10
        Witam, jak idzie budowa strony? jeśli nadal nie ma zdjęc to ja jutro je zrobię
        i prześlę. Zapraszam na stronę www.wincentego.waw.pl
        • pieskuba Re: Forum osiedla, strona WWW itp tematy - uwaga 04.06.07, 18:10
          O, super, bo ja niestety nic nie mam :o(
    • smootek Re: Forum osiedla, strona WWW itp tematy 16.05.07, 21:15
      Moim zdaniem - istnienie strony www osiedla ma sens - a jej brak wynika
      poniekąd z nieciekawej historii SBM "ZM" i tego, że tak potrzebna inicjatywa i
      chęć działania prospołecznego dawno uleciała wraz z kasą, którą trzeba było
      dopłacać za kredyty, które zapewne dziś komuś pracują, a były brane w imeiniu
      wszystkich członków SBM. I teraz - co wg mnie oczywiste - jeszcze długo - jeśli
      w ogóle - ludzie odzyskają chęć robienia czegoś wspólnie. A spraw do wspólnych
      decyzji wiele - szczególnie jak Syndyk sobie pójdzie, co niechybnie stanie się
      niebawem. Jeśli masz dobrą wolę zakładaj smile)))). Dziś nikt nie podważy tego, że
      to medium jest i będzie coraz bardziej wygodnym sposobem wymiany informacji.
      • spolecznik1 Re: Forum osiedla, strona WWW itp tematy 18.05.07, 06:40
        swego czasu uruchamiałem forum z mizernym efektem o www tez myslalem bo i ja sie
        zajmuje tym co i ty smile szczerze dla ilu osób ma istnieć ta strona ? 2 , 3 . Nie
        wiem inne osiedla bloki maja sajty fora tętniące życiem a u nas szkoda gadać
        • spolecznik1 Re: Forum osiedla, strona WWW itp tematy 18.05.07, 06:46
          ale jezeli chesz to realizowac chetnie sie przylacze daj znac
        • dlug1 Re: Forum osiedla, strona WWW itp tematy 18.05.07, 17:40
          Być może słaba frekwencja na forum wynika ze specyficznej pacyfikacji przez
          aktywne 2, 3 osoby wszelkich poruszanych tematów (zob. np. wątek: zapraszam na
          zebranie). W końcu każdy temat wcześniej czy później przekształca się w kozetkę
          psychoanalityka dla tych 2, 3 osób, a psychoanalityków niestety brak.
          • smootek Re: Forum osiedla, strona WWW itp tematy 18.05.07, 21:59
            Jedni piszą, inni czytają, jeszcze inni nie chcą pisać, a może z czasem znajdą
            sie tacy, którzy zaczną? Niezależnie od chęci pisania, czy nie-pisania na
            forum - trzeba będzie się porozumieć w sprawie wspólnoty. I z tego powodu warto
            mieć stronę i forum. Może będzie mniej "jatkowo" a bardziej świadomie podczas
            zebrań dla tych, którzy będą chcieli się dowiedzieć? To naprawdę poruszające,
            że tak łatwo zapomnieć, że jedną z przyczyn tego, że tak łatwo wyprowadzono
            kiedyś kasę było to, że kilkaset osób nie interesowało sie co kilkanaście osób
            robi z tą kasą i wierzyło w kit wciskany nt. przestojów i innych bzdur. A
            przecież na Ursynowie część osób miało wtedy uż wyrobione zdanie na temat
            rzetelności SBM - czy byłoby tak jak się stało, gdyby tamte osoby dały znać
            innym jak jest? Czy uczestniczą w tej upadłości - czy może mają dziś wspólnotę
            i nie musieli współfinansować tej budowy - jak my ich? To tak gwoli takiego
            swobodnego odpuszczania sobie tematu komunikacji - łatwiej narzekać, że 2-3
            osoby pacyfikują - a co powiedzieć o kilkuset milczących?
    • zyga02 Re: Forum osiedla, strona WWW itp tematy 19.05.07, 08:09
      Fajnie, że ktoś ma możliwośc i deklaruje założenie strony www.Wydaje mi się, że
      powinna to byc już strona wspólnoty mieszkaniowej, gdyż SBM powoli odchodzi w
      niebyt jest to kwestia /mam taką nadzieję/ kilku miesięcy.
      • spolecznik1 Re: Forum osiedla, strona WWW itp tematy 20.05.07, 14:25
        ja ta kwestie poruszalem juz ponad rok temu , ale sam nie bede tworzył strony z
        racji zajmowania sie wieloma projektami . Pomoć moge , zrobic sam moge bo
        również zajmuje sie tym zawodowo tylko po co ? Na forum uczestniczy kilka osob i
        od poprzedniego czasu nie wiele sie zmienilo . Zrobic mozna tylko zal bedzie
        patrzec jak pieknie wykonana www i forum nie beda sie rozwijać z zasady takie
        miejsca maja tworzyc społecznośc !!! a czy my nia jesteśmy ocencie sami
        • smootek Re: Forum osiedla, strona WWW itp tematy 20.05.07, 23:44
          Ze smutkiem przyznaję, że nie jesteśmy sad
          Ale w mojej ocenie prosta strona ma sens - może wreszcie Syndyk, czy Zarząd
          Wspólnoty jak już powstanie mógłby informować o tym, co i jak się dzieje.
          Inaczej - samowolka.
          A forum - wątpię, by ruszyło intensywniej niż to obecne...
          • spolecznik1 Re: Forum osiedla, strona WWW itp tematy 21.05.07, 00:47
            strona nakrecila by forum . Mozna zrobic www nasze smile tylko kto bedzie ja
            aktualizował ? mamy jakis kontakt do osób najlepiej poinformowanych ?
            • zyga02 Re: Forum osiedla, strona WWW itp tematy 21.05.07, 07:36
              Stronę powininien aktualizowac zarząd wspólnoty mieszkaniowej, ponieważ on
              będzie najlepiej poinformowany. Jeśli nawet niewiele osób będzie się
              wypowiadało na forum to może dużo więcej będzie czytało i tym sposobem wszyscy
              mieszkańcy będą lepiej poinformowani.
              • spolecznik1 Re: Forum osiedla, strona WWW itp tematy 21.05.07, 12:53
                a posiada ktoś kontakt do tych osób ??
                • smootek Re: Forum osiedla, strona WWW itp tematy 21.05.07, 15:15
                  Zgadzam się, że to aktaulne WŁADZE powinny odpowiadać za nadzór merytoryczny
                  nad zawartością strony. Wiele osób miałoby wgląd i aktaulną informację - czy
                  dziś ktoś wie, jaki aktualny stan upadłościowy - do kiedy Syndyk, itd.? A
                  przecież warto by się jakoś przygotować do tego dnia samodzielności.

W GABLOTKACH aktualne po Walnym zmiany, może właśnie test WWW dowiódłby tego,
                  czy te osoby chcą coś zmienić, a informowanie o tym co się dzieje i dziać
                  będzie od zawsze nie działało - jak nie wierzycie - poczytajcie sobie listy z
                  Drewnianej, a ostatnio POZWY w sprawach nienaliczonych opłat podatkowych od
                  użytkowania wieczystego. A więc sznona WŁADZO - warto podziękować za inicjatywę
                  i spotkać się z Sąsiadem co potrafi, by dać mu wsad smile i błogosławieństwo... A
                  reszta poczeka cierpliwie i popatrzy sobie, a może i podopinguje?
                  • spolecznik1 Re: Forum osiedla, strona WWW itp tematy 21.05.07, 17:22
                    smootku pomożesz z wypełnieniem treścią zarysu www ?
                    • smootek Re: Forum osiedla, strona WWW itp tematy 21.05.07, 21:08
                      Pomogę smile Myślę sobie, że wystarczą proste rozwiązania. I niech reszta
                      czytelników zgłasza zapotrzebowanie na zawartość. To jedyny sposób, by było
                      ciekawie. Najpierw zgoda, co do struktury, potem zawartość. I warto
                      poczytać/pooglądać strony innych , małych wspólnot.
    • spolecznik1 Re: Forum osiedla, strona WWW itp tematy 22.05.07, 02:04
      to działamy smile
    • spolecznik1 Re: Forum osiedla, strona WWW itp tematy 22.05.07, 17:37
      domene juz mamy kondratowicza18.pl smile
      • smootek Re: Forum osiedla, strona WWW itp tematy 23.05.07, 07:41
        No to warto zacząć zbieranie pomysłów na zawartość - jakie tematy są dla
        Kondratowicza18 ważne? Kto chce mieć wpływ - niech pisze. Ciekawe co na to
        Syndyk i reszta władz?
        • spolecznik1 Re: Forum osiedla, strona WWW itp tematy 23.05.07, 14:29
          więc tak , potrzeba mi zdjęć naszego pięknego budynku , otoczenia ( nie tych co
          jest brzydkie i nie odpowiednie ). Tekst o nas big_grin bez prania brudów tylko co to
          jak powstało o histori niesty trzeba bedzie wspomniec ale bez rozwijania ) mam
          nadzieje ze pare osob się włączy w tworzenie , na syndyka bym nie liczył ale kto
          wie !
    • katarina9944 Re: Forum osiedla, strona WWW itp tematy 25.05.07, 13:43
      witam wszystkich ,
      Jestem zdecydowanie "za" , to bardzo dobry pomysł!
      Ja osobiście mam tylko propozycję na zakładkę dla "osiedlowych mam", poniewaz
      chodzi mi po głowie pomysł spotkania, tylko jeszce nie wiem gdzie i kiedy, na
      którym mogłybyśmy sie spotkac , porozmawiać czy zorganizować "małą giełdę
      odzieżową" . Czy Wam drogie Mamy nie brakuje nowych ciuszków dla swoich
      pociech,które rosna w tempie express, a stare, za małe, nie mieszczą sie w
      szufladach??? Bo mnie tak.Może się powymieniamy, czy też posprzedajemy za
      symboliczne "pare złoty"...
      Co Wy na to???
      pozdrawiam
      katarina
      • spolecznik1 Re: Forum osiedla, strona WWW itp tematy 25.05.07, 16:06
        pomysl fajny zostanie uwzgledniony smile szykujemy juz stronę wieć mam nadzieje ze
        lada dzien cos bedzie do pokazania tylko szkoda ze tak malo osob jest
        zangazowanych ale coż moze pozniej ktos pomoże
        • kondraa Re: Forum osiedla, strona WWW itp tematy 29.05.07, 21:57
          Ja rowniez uwazam, ze to bardzo dobra i potrzebna inicjatywa. W niedlugim czasie
          moge podrzucic jakies fotki, tylko jestem technicznym laikiem, wiec poprosze o
          mala podpowiedz jak mozna to zrobic. I jeszcze jedno, potrzeba nam nadac calemu
          przedsiewzieciu szerszy rozglos (nie wierze, ze w naszym bloku, tylko kilka
          osob ma dostep do sieci, ze nie wspomne o miejscu pracy smile). Czy informacja w
          gablotkach wystarczy? Moze warto wykorzystac tez szybe Panow ochroniarzy, ktora
          i tak w duzej mierze jest przyslonieta ekranem komputerowym (chyba). Bede na
          biezaco sledzila postepy.
          Pozdrawiam
          • spolecznik1 Re: Forum osiedla, strona WWW itp tematy 29.05.07, 23:14
            strona jest w przygotowaniu a bez zdjęć ciężko cokolwiek robić wiec prosiłbym o
            podesłanie ich na maila info@kondratowicza18.pl

generalnie tylko ja jestem zangazowany w tworzenie tej strony reszta ma głęboko
            • kondraa Re: Forum osiedla, strona WWW itp tematy 31.05.07, 13:38
              Na fotki to moze lepiej poczekac na ladniejsza pogode ze sloneczkiem?
              • spolecznik1 Re: Forum osiedla, strona WWW itp tematy 31.05.07, 15:13
                do galerii tak , ale muszę wykonać grafikę strony a nie wyobrażam sobie jej bez
                elementu zdjęć naszego budynku

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka