aaa3 04.07.04, 22:07 mam pytanie, klientka reklamuje cień do powiek, gdzie mogę to załatwić?-to moja pierwsza reklamacja Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wilnianka Re: reklamacje 04.07.04, 23:22 Najpierw wypelniasz formularz zwrotow, gdzie zaznaczasz, czy chcesz zwrot pieniedzy czy wymieniasz cien na inny z tej samej serii... Cien z tym formularzem mozesz oddac pracownikom w COK (najszybsze i darmowe rozwiazanie) lub wyslac poczta (niestety ponosisz koszty wysylki) do Avonu dokladne instrukcje sa na odwrotnej stronie formularza, a takze powinny byc w strefie konsultantki na stronie Avon'u... Jezeli reklamacja zostanie uznana, to kwote za cien odejma Ci od jednej z nastepnych faktur lub w nastepnej paczce przysla cien, na ktory chcialas wymienic ten wadliwy. Mam nadzieje, ze nie zagmatwalam... Bozenka sloneczna miodzio dziewczyna Warszawa, Avon Odpowiedz Link
szexpir_gdynia Re: reklamacje 05.07.04, 09:44 wilnianka napisała: > Cien z tym formularzem mozesz oddac pracownikom w COK (najszybsze i darmowe > rozwiazanie) Czy każdy COK musi przyjąć zwrot?? Odpowiedz Link
reirei Re: reklamacje 05.07.04, 10:13 niestety nie, mnie babka w łodzi powiedziała, ze oni zwrotów nie przyjmują i muszę wysłać pocztą. Odpowiedz Link
qdlaata Re: reklamacje 05.07.04, 16:22 Przecież to bzdura! Tylko utrudnia prace. Nie wiem ile kosztuje wysyłak paczki (no wlaśnie ile??, ale nie sądzę, żeby konsultant nic nie tracił na takim zwrocie... Odpowiedz Link
reirei Re: reklamacje 05.07.04, 21:19 paczka polecona wartościowa-bo tak życza sobie aby przesyłać zwroty, kosztuje 7 zl. Odpowiedz Link
emilia.kosecka Re: reklamacje 12.07.04, 19:05 Jesli chcesz wysłać tylko cien, to bez steesu, wyślij listem poleconym w kopercie babelkowej, ewentualnie poleconym, jestem konsultantka ponad 5 lat i nigdy nie mialam z tym problemów. Nawet jeśli wysyłasz zwroty w kartoniku, to jesli ciężar nie przekracza 1 kilograma, tez możesz to wysłac jako list, tak samo jak w kopercie może byc paczka, wszystkozalezy od zawartości i wagi przesyłaki. w razie pytań zapraszam KOORDYNATOR SPRZEDAŻY - OKRĘG 159 ŁÓDŹ EMILIA KOSECKA GG: 4679933 Odpowiedz Link
ciemnogrodzianka Re: reklamacje 08.07.04, 15:56 reirei napisała: > niestety nie, mnie babka w łodzi powiedziała, ze oni zwrotów nie przyjmują i > muszę wysłać pocztą. A jak jest we Wrocławiu? Musze oddac dwa opakowania demakijazu z odzywka Odpowiedz Link
justa_79 Re: reklamacje 08.07.04, 16:23 a coś nie tak z tym preparatem do demakijażu? czy po prostu klientki zrezygnowały z zakupu? Odpowiedz Link
mariolkka Re: reklamacje 08.07.04, 12:34 Ja ostatnio reklamowalam dwie rzeczy i za przesylke zapalcilam tylko 4,5 za przesylke no i plus 1 zl za koperte. Odpowiedz Link
kati_p Re: reklamacje 08.07.04, 19:49 Moim zdaniem nie powinnyśmy w ogóle płacić za przesyłkę... Powinno byc tak jak dawniej, że się zanosiło zwrot do biura okręgowego i płaciło symboliczną złotówkę. Dlaczego za "słynną gwarancję Avonu" mają bulić konsultantki? Odpowiedz Link
qdlaata Re: reklamacje 08.07.04, 22:29 Bo "słynna gwarancja Avonu" jest wymuszana przez Polskie Stowarzyszenie Sprzedaży Bezpośredniej. Każda firma, ktora należy do PSSB, musi spełniać taki warunek: Mary Kay, Oriflame, Zepter itd... Ale według mnie zwroty powinny być realizowane COKach (w każdym!) i w dodatku bezpłatnie. To bez sensu, że konsultanci płacą za niezadowolenie klientek, a już tym bardziej bez sensu, gdy produkt jest wadliwy! Odpowiedz Link
mariolkka Zwroty!!!!!!!!!!!! 12.07.04, 18:34 Zareklamowalam ostatnio cienie do powiek kosztowaly 21,90 , gdyz klientka nie byla zadowolona i dzis zagladam na srone internetowa Avonu i okazuje sie ze odliczaja mi tylko 16,86 zl czy reszte musze zwrocic klientce z wlasniej kieszenie? nie bardzo wiem jak to jest bo robilam to pierwszy raz. Odpowiedz Link
jodarek1 Re: Zwroty!!!!!!!!!!!! 12.07.04, 18:41 Cienie kosztowały 21,90 ale zapewne kupiłaś je z 23% zniżką czyli za 16,86 - i tyle dokładnie Avon Ci zwraca. Tracisz po prostu swój zarobek. Pozdrawiam Joasia Odpowiedz Link
mariolkka Re: Zwroty!!!!!!!!!!!! 12.07.04, 18:47 Czyli reszte zwracam z wlasnej kieszeni? Odpowiedz Link
jodarek1 Re: Zwroty!!!!!!!!!!!! 12.07.04, 18:50 mariolkka napisała: > Czyli reszte zwracam z wlasnej kieszeni? No tak, tracisz swój zarobek. Odpowiedz Link
matej_lublin Re: Zwroty!!!!!!!!!!!! 14.07.04, 09:25 tzn. firma - tak jak napisała jodarek - zwraca kwotę za jaką kupiłaś produkt jesli na fakturze masz cenę zakupu 8 zł, a Ty sprzedałaś Klience za 10 zł to firma zwróci Ci 8 zł, bo w końcu za tyle go kupiłaś oprócz tego oczywiście dochodzą koszty zwrotu, które ponosisz sama pozdrawiam serdecznie, Krysia Odpowiedz Link
oanka Re: Zwroty!!!!!!!!!!!! 14.07.04, 10:27 Dziewczyny, mieszkam w małej mieścinie i dotychczas zwroty(mało ich mam) zanosiłam do mojej koordynatorki, która je gdzieś odwoziła.Pewnego dnia stwierdziła, ze nie zawozi juz zwrotów, bo wynikł z tym jakiś problem. Więc teraz musze na włąsną rękę wysyłać do Garwolina. Czy mam wysyłać na adres, który widnieje na każdym opakowaniu produktów avon? I czy paczką poleconą? Odpowiedz Link
matej_lublin Re: Zwroty!!!!!!!!!!!! 14.07.04, 14:39 ciekawe jaki miała z tym problem ? pewnie tylko finansowy a poza tym Koordynatorzy nie chcą brać produktów do zwrotu, by w ten sposób zniechęcić Konsultantów do dokonywania zwrotów, bo one pomniejszają im obrót jeśli chodzi o wysyłkę to na adres podany na formularzu przesyłki zwrotnej Avon Operations Polska Sp. z o.o., ul. Stacyjna 77, 08-400 Garwolin najlepiej jako przesyłkę wartościową, bo jakby coś zginęło to otrzymasz odszkodowanie w wysokości, jaką zadeklarowałaś Pozdrawiam, Krysia Odpowiedz Link
szexpir_gdynia Re: Zwroty!!!!!!!!!!!! 14.07.04, 15:20 Wnie strasznie wkurzyła sytuacja jaka miała miejszcze w moim okręgu. Mam uszkodzone produkty. Idę do biura żeby je oddać do zwrotu. Pani kręci nosem i nie przyjmuje zwrotu. Zmuszony jestem wysłać sam. I tu moje ogromne zdziwienie! Oddając do biura i płacąc 2zł za 1szt zwrotu czekałem około 3 miesięcy na korekte. Myślałem, że tak długo to trwa w Garwolinie, więc nic nie mówiłem. Jakie było moje zdzwiwienie, że dzisiaj (środa) już mam korekty wysłanych w poniedziałek produktów... Hamstwo! Nie dość, że muszę płacić 2zł za 1szt. to jeszcze to przedtrzymują! Odpowiedz Link
emilia.kosecka Re: Zwroty!!!!!!!!!!!! 14.07.04, 15:38 OOOOOOOO!!! Co do szybkości korygowania to różnie bywa, czasami czekam 1 dzień, czasami 3 tygodnie (3 miesięcy nigdy, pewnie mieli jakis problem systemowy ) Ja od około roku odworze zwroty do Warszawy, wcześniej wysyłam bądż zwykła paczką, bądz mniejsze listem poleconym. Przez 5 lat nic sie nie wydarzyło, nic nie zginęło, tylko czas reakcji był różny. Odpowiedz Link