Dodaj do ulubionych

czy koordynatorki powinny byc uczciwe

05.08.04, 17:42
mam pytanie jak można pracować z szefem który jest niedoinformowany i
posługuje się fałszywymi informacjami w swojej pracy, tym samym oszukując
swoich klientów i konsultantów, czy Avon nie powinien zwalniać nieuczciwych
koordyantorów czy raczej jawnie stoi za taka propagandą. Mam styczność z
koordynatorkami które na codzień rozsiewają fałszywe plotki, nie mogąc jednak
zrzucic to na niewiedzę ze względu na fakt posiadanie wszelakich informacji
na tematy w których się wypowiadają.
Obserwuj wątek
    • chicarica Re: czy koordynatorki powinny byc uczciwe 06.08.04, 08:23
      Człowieku, weźże wyluzuj bo jesteś naprawdę nudny. Jęczysz i jęczysz.
      W zawodach, w których jest to sprawą życia i śmierci (np. pilot) przeprowadza
      się okresowe kontrole umiejętności pracownika. Natomiast w Avonie to jest TYLKO
      sprzedaż, nie żadne wielkie rzeczy, trudno żeby kontrolować każdego
      najdrobniejszego koordynatora. Prawdę mówiąc, ja wiele razy spotkałam się z
      przypadkami niekompetencji czy głupoty osób na stanowiskach kierowniczych - i
      co? NIC. Jak Ci szef nie odpowiada to go zmieniasz i tyle.
      Zresztą u Was w Ori wcale nie jest lepiej - ja się na forum Gazety natknęłam
      wiele razy na fałszywe informacje szerzone przez Waszych liderów (np. rzekome
      kary za nieskładanie zamówień), czy też oszczerstwa bez poparcia prawnego (np.
      plagiat).
      Tak więc przestań już piszczeć i naucz się odróżniać rzeczy ważne od
      nieważnych. Naprawdę te rozgrywki są już męczące. Są wakacje, wyjedź gdzieś,
      odpocznij zamiast się żołądkować na forum. A przede wszystkim przestań już
      zaśmiecać to forum, bo niedobrze się robi na widok tych postów.
    • chicarica Re: czy koordynatorki powinny byc uczciwe 06.08.04, 08:24
      roberti.ori napisał:

> Mam styczność z
      > koordynatorkami które na codzień rozsiewają fałszywe plotki, nie mogąc jednak
      > zrzucic to na niewiedzę ze względu na fakt posiadanie wszelakich informacji
      > na tematy w których się wypowiadają.

To idź i im to powiedz, a nie nam tu jęczysz. Co, mamy Cię pogłaskać po głowie
      i powiedzieć "taaaak, Robercik, jaki Ty biedny jesteś, Avon atakuje..."?
      • omango Re: czy koordynatorki powinny byc uczciwe 06.08.04, 09:15
        Osobiscie uwazam ze ten topik powinien byc usuniety.
        Tytul sugeruje, ze jestesmy nieuczciwe, a to juz jest nie w porzadku - mozna
        juz poczuc sie obrazonym. A tym bardziej, ze Robert nie podaje zadnego
        konkretnego przykladu, bo takie gadanie ze on z kims tam sie styka, to jest
        rzadne gadanie! Ja jestem uczciwa osoba, staram sie dobrze robic to, do czego
        sie zobowiazalam i jakos nikt na mnie nie narzeka. Wiec takie generalizowanie
        przez Roberta opinii o koordynatorkach jest wlasnie nieuczciwe!
        Robert - jezeli masz jakis problem z konkretna koordynatorka, to zglos sie do
        jej przelozonej - to forum nie jest od zalatwiania takich spraw!

PS. ja zdaje sobie sprawe, ze Robert specjalnie pisze na tym forum tylko po to,
        zeby podnosic (np. mi) cisnienie we krwii - i powinnam olac i wcale nie
        reagowac, ale - sorry - to po prostu jest przegiecie!
        Ja nie mam nic przeciwko zeby jego wypowidzi od razu kasowac!
        • chicarica Usuwanie wątków 06.08.04, 09:24
          No może i powinien być usunięty, ale jak go usunę, to będzie że cenzurę
          wprowadzam... Jak sądzicie?
          • sister52 Re: Usuwanie wątków 06.08.04, 09:34
            Do tej pory w ogóle nie wypowiadałam się na tematy poruszane przez tego pana,
            bo nie miałam nic do powiedzenia. Ale uważam, że usunięcie tego wątku i
            zabanowanie tego pana to naturalna kolej rzeczy. Tak, według mnie, powinnaś
            zrobić, Kasiu. Ten pan nic nie wnosi do tego forum, niczego ciekawego nam nie
            powiedział i tylko sobie, że tak brzydko powiem, jaja robi czytając nasze
            odpowiedzi na jego bzdetne posty.
            Zabanuj go i usuń wątek, a na pewno żadna z pozostałych forumowiczek się nie
            obrazi smile
    • chicarica Robert, a czy Ty przestałeś już bić swoją żonę? ;) 06.08.04, 09:25
      wink
      • nikasob Re: Robert, a czy Ty przestałeś już bić swoją żon 06.08.04, 09:33
        Do kosza z tym smile
      • sister52 :-((( 06.08.04, 09:35
        Nie zniżajmy się do jego poziomu i nie grajmy w jego karty. Szkoda nerwów i
        klawiatury.
    • justa_79 Re: czy koordynatorki powinny byc uczciwe 06.08.04, 09:37
      Robert, zastanów się, czy można tak uogólniać i na podstawie kilku osób, kóre
      spotkałeś, oceniać wszystkich koordynatorów? powiem Ci szczerze, że ja nigdy w
      życiu nie słyszałam od swojej OKS czy koordynatorki złego słowa o Oriflame, co
      więcej nie słyszałam od nich w ogóle żadnego słowa nt. tej firmy, nawet nazwy!
      przykro słyszeć, że istnieją takie osoby. ale zauważ, że my też mogłybyśmy
      oceniać całe Oriflame po szyliderze, który od samego początku tak oczerniał
      Avon, że chyba bardziej się nie da. A jednak tego nie robimy i rozmawiamy z
      Tobą.
      • emilia.kosecka Re: czy koordynatorki powinny byc uczciwe 06.08.04, 10:42
        najwazniejsze ze jestem doinformowana w sprawach któe dotycza mojej prcy, czyli
        AVON a nie mam obowiazku byc doinformowana w sprawach ORIFLAME
      • emilia.kosecka Re: czy koordynatorki powinny byc uczciwe 06.08.04, 10:48
        wiesz o ile Orifleme w calej okazałosci ma oewna klase, o tyle ty psujesz ten
        wizerunek
        takze jestem za usunieciem watku i zbanowaniem pana roberti.ori
    • roberti.ori Re: sprostowanie 06.08.04, 18:45
      mój post był tylko zapytaniem, jesli kogos obraziłem to przepraszam (
      przeprosiny nie dotyczą pani Koseckiej)cenię niektóre koordynatorki bo dobrze
      się z nimi porozumiewam, natomiast jest też kilka bardzo nieuczciwych, jeśli
      natomiast chodzi o przykłady rozsiewanych tekstów to proszę, np.
      "jesli nie będziesz robił piramidy to ci nie wypłaca pieniędzy", " nie wyrobisz
      z planem sprzedazy to zapłacisz karę" itp
      • chicarica Re: sprostowanie 07.08.04, 09:46
        Doooobrze, Robercik, ustalmy jedno: jesteśmy wredne, okropne, fałszywe,
        złośliwe, kłamiemy, podkopujemy wspaniałych, uczciwych i wcale nie nachalnych
        konsultantów Oriflame oraz jesteśmy stare, brzydkie (to od kiepskich kosmetyków
        Avonu), mamy pryszcze i jesteśmy zwariowanymi feministkami nienawidzącymi
        mężczyzn (czytaj: oriflejmowców). Zadowolony?
        Jestem pewna że na portalu Gazeta.pl jest mnóstwo forów, gdzie przyjmą Ciebie i
        Twoją propagandę z otwartymi ramionami. Dlatego uważam, że pisząc tutaj,
        marnujesz swój cenny biznesowy czas oraz niepotrzebnie się denerwujesz. Jeszcze
        wrzodów dostaniesz albo inszej zarazy, i co?... wink

A tak naprawdę to ciekawa jestem jakiej reakcji spodziewasz się, publikując
        takie a nie inne wątki... Naprawdę, jeśli nadal będziesz tak postępować to Cię
        zwyczajnie zabanuję, bo nie wnosisz dosłownie NIC konstruktywnego do dyskusji,
        a tylko niepotrzebnie siejesz konflikty.
        • roberti.ori Re: sprostowanie 07.08.04, 13:08
          droga Kasiu piszę na twoim forum bo po to ono istnieje,jakie jesteście to
          wiecie sami, jedne z was są nawet tak samotne ze piszę z gadugadu sms w srodku
          nocy,(nie wiem czy jestem tak popularny, czy też tak mnie kochająa) niektóre z
          was sa swietnymi rozmówcami i bardzo inteligętnymi osobami i bardzo je szanuję.
          piszę i będę pisać ponieważ panuje wolność słowa i mysli jeśli mnie zabanujesz
          to okaże się że nie jesteś lepsza od pani Koseckiej która boi się szczerości i
          odpowiedzialności za swoje fałszywe wypowiedzi, wierzę Kasiu że jednak tak nie
          jest.
          • chicarica Re: sprostowanie 07.08.04, 15:45
            roberti.ori napisał:

> droga Kasiu piszę na twoim forum bo po to ono istnieje,jakie jesteście to
            > wiecie sami, jedne z was są nawet tak samotne ze piszę z gadugadu sms w srodku
            >
            > nocy,(nie wiem czy jestem tak popularny, czy też tak mnie kochająa)

Taaaaa jak się podaje publicznie swój numer, to można się spodziewać czegoś
            takiego. Tylko nie mów że nie ostrzegałam...

> niektóre z
            > was sa swietnymi rozmówcami i bardzo inteligętnymi osobami i bardzo je
            szanuję.

A ja mam cichą nadzieję, że żadna z nas nie jest inteligĘtna. wink

>
            > piszę i będę pisać ponieważ panuje wolność słowa i mysli jeśli mnie
            zabanujesz
            > to okaże się że nie jesteś lepsza od pani Koseckiej która boi się szczerości
            i
            > odpowiedzialności za swoje fałszywe wypowiedzi, wierzę Kasiu że jednak tak
            nie
            > jest.

Wiesz co Robercik, prawdę mówiąc - niespecjalnie zależy mi na akurat Twoim
            szacunku, więcej nawet: jego brak będzie dla mnie komplementem. wink
            A zabanuję Cię jak będziesz dalej zakładał takie wątki, bo od razu widać że nie
            chcesz rozmawiać tylko szukasz zaczepki.
            • emilia.kosecka Re: sprostowanie 07.08.04, 17:31
              Roberciku, zbanowałm ci ponewaz miales pod moim kierunkiem wyjazdy osobiste, a
              to swiadczy o Tobie a nie o mnie. Człowieko pewnym poziomie intelektualnym,
              inteligencji i klasie osobistej po prostu tak sie zachowuje, a ja nie bede
              tolerowała chamstwa, populizmu i innych zachowań na moim forum, jest to forum
              prywatne i mam do tego prawo. Swoje wywody mozesz pisac na forach publicznych.
              Dokładnie tak, jak nie musze cie zapraszac i tolerowac na moich przyjeciach i
              imprezach, ale mozesz pójsc na impreze tzw masową.
              Pozdrwawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka