Dodaj do ulubionych

start i pakiet startowy

06.08.04, 17:08
".... jak wspomagamy start ....

Nowym Konsultantkom oferujemy możliwość uczestnictwa w specjalnym programie.
Składając regularne zamówienia przez pierwszych sześć kampanii, otrzymują
nasze bestsellerowe produkty zupełnie bezpłatnie. Chcemy w ten sposób nie
tylko osłodzić im trudne niekiedy początki, ale także dać szansę lepszego
poznania naszej oferty. Zawsze możesz na nas liczyć." czy tak jest
rzeczywiście??? bo ja zostałam poinformowana tylko o jakis 4 stopniowym
programie dla nowych konsultantek (ciekawe jak na początku mam mieć
zamówienie na taką kwotę ;/) ale o żadnych darmowych kosmetykach nie było
mowy.

Co zawiera pakiet startowy???
Obserwuj wątek
    • emilia.kosecka Re: start i pakiet startowy 06.08.04, 17:24
      TO jest tak:

Dopewnego czasu był faktycznie system podziału na kampanie, a teraz nie ma juz
      tego systemu, teraz sa katalogi (2 terminy w kazdym) i teraz program "Twój pewny
      strat" trwa przez 4 kolejne katalogi. Sprawa wyglada jednak troszke inaczej.
      kiedys wystarczyło złozyc zamowienie w kazdej z 6 kolejnych kampani i nie
      wypadało sie z programu, teraz nie wystarczy złozyc zamowienia na katalog,
      zamowienie musi miec odpowiednia wartosc:
      katalog 1 - 320 zł
      katalog 2 - 380 zł
      katalog 3 - 440 zł
      katalog 4 - 500 zł

i oczywiscie dostajesz prezenty:

katalog 1 - zestaw SENSES: żel pod prysznic, mydło w płynie i balsam do ciała
      (takie prezenty obowiazuja w 3 kwartale roku)
      katalog 2 - kremy Hydrofirming na dzien + na noc
      katalog 3 - AVON SOLUTIONS Mleczko ujedrniajace do ciała + zel do biustu +
      ADVANCE TECHNIQUES szampon do włosów 3w1
      katalog 4 - woda toaletowa Passion Dance + torba konsultantki

jesli dzielnie sie przejdzie i zbierze wszystkie prezenty, wchodzisz w program
      lojalnosciowy, a jakie tam sa prezenty....

pozdrawiam
    • emilia.kosecka Re: start i pakiet startowy 06.08.04, 17:26
      Zapomiałam dodac, ze po kazdym twoim katalogu w nastepnym mozesz sobie nabyc
      zestaw próbek w korzystnej cenie czyli kat 2 - zestaw szminek, kat 3 - zestaw
      zapachów kat 4 - zestaw kremow i kat 5 zestaw podkładów
      • gigi_avon Re: start i pakiet startowy 06.08.04, 17:28
        dzięki za odpowiedź.

A co zawiera zestaw startowy????? bo to pytanie pominęłaś
        • sister52 Re: start i pakiet startowy 06.08.04, 19:36
          Zestaw startowy (do końca wakacji kosztuje tylko 10zł) zawiera: segregator wraz
          z literaturą i forularzami), pudełko z próbkami oraz torebkę na to wszystko.
          Prezenty w programie TPS są bardzo fajne i warto wysilić się i uzbierać
          zamówienia na określone sumy. Bo potem w programie lojalnościowym jest
          możliwość zakupu dodatkowych produktow demo w śmiesznych cenach (np. w tym
          katalogu za 23zł był zestaw 6 produktów Avon Colour V - takich produktów nawet
          Klub Róży nie dostał). Polecam i życzę miłego startu!
    • natural19 Re: start i pakiet startowy 06.08.04, 23:26
      tak kicha trochę
      dlaczego w avonie trzeba skladac zamowienie przynajmniej na
      160,o1 ????????????// to glupie, przeciez wcale nie tak prosto uzbierac
      zamowienia na taka kwote, szczegolnie poczatkujacym, czyli w sumie nic nie
      zarabiasz ;/
      • chicarica Re: start i pakiet startowy 07.08.04, 09:37
        E, bez przesady - 160 zł po cenach katalogowych to nie jest chyba żaden
        problem! Pamiętam że jak ja zaczynałam, program dla nowych konsultantek
        obejmował 6 regularnych zamówień (czyli 3 katalogi), żeby z niego nie wypaść
        trzeba było zamawiać w każdej "kampanii" (tak się to nazywało) czyli co 2
        tygodnie, i jakoś nie miałam z tym większego problemu: wystarczyło że
        przyniosłam katalog na uczelnię (anglistyka, więc prawie same baby) i jakoś
        samo się niemal zbierało. A i prezenty były duuuużo skromniejsze, bo tylko po
        jednej sztuce, od chyba dezodorantu szałwiowego w kulce poprzez krem z serii
        podstawowej, mleczko 3 w 1 z serii Naturals, krem Hydrofirming na noc po
        perfumy Women of Earth i torbę konsultantki.
        Za takie prezenty jak są teraz sama bym chętnie trochę powalczyła. wink
      • sister52 Re: start i pakiet startowy 07.08.04, 10:36
        Ja kiedyś też byłam początkująca i powiem szczerze nigdy, nigdy nie myślałam,
        że 160zł (a raczej 150zł, bo wtedy tyle jeszcze było) to jest kwota
        nieosiągalna. Jak wybiorę coś dla siebie, do domu do łazienki, demo i próbki to
        dla mnie samej wychodzi 160zł. A zamówienia klientów? Tak więc ja sądzę, że
        160zł jest kwotą osiągalną dla każdej konsultantki, od czegoś trzeba zacząć.
        Przecież firma nie ustali tego limitu na 50zł bo za tyle średnio to klientki od
        nas zamawiają. A jak ktoś nie daje rady 160zł co katalog, to powinien
        zrezygnować z bycia konsultantką i pozostać klientką. Proste smile
        • justa_79 Re: start i pakiet startowy 09.08.04, 09:38
          sister52 napisała:
          A jak ktoś nie daje rady 160zł co katalog, to powinien
          > zrezygnować z bycia konsultantką i pozostać klientką. Proste smile

albo przenieść się do firmy, w której nie ma takiego wymogu smile również proste smile
          • sister52 Re: start i pakiet startowy 09.08.04, 10:51
            Też dobrze smile
            Czy w Nu Skin nie ma takiego wymogu? Pytam, bo jestem ciekawa jak działają inne
            firmy.
            • justa_79 Re: start i pakiet startowy 09.08.04, 12:41
              nie ma. ale nie mam tu na myśli tylko Nu Skin - żeby nie było, że to reklama wink
              przecież w Oriflame też nie ma takiego wymogu, w ATW... z tego, co kojarzę, to
              Avon chyba jest jedyną firmą, która ma minimalny wymagany próg zamówienia, by
              uzyskać upust. jeśli się mylę i w jeszcze jakiejś firmie tak jest, to czekam na
              info. i to jest ciekawe. jedyna firma, która ma takie utrudnienie, a jednak
              konsultantek najwięcej wink
              • nikasob Re: start i pakiet startowy 09.08.04, 13:07
                Ciekawe smile Badania psychologiczne już dawno dowiodły, ze ludzie cenią dużo
                bardziej to, do czego doszli z trudem, niż to, co dostali bez wysiłku.
                A coś, co jest trudno osiągalne jest bardziej atrakcyjne smile
                • gigi_avon Re: start i pakiet startowy 09.08.04, 18:39
                  a dowiem się w końcu co zawiera ten pakiet startowy????????? bo gadacie tu zupe
                  lnie o czymś innym, a ja zadałam pytanie i nikt na nie nie odpowiedział ;/
                  CO ZAWIERA PAKIET STARTOWY?????
                  • sister52 Re: start i pakiet startowy 09.08.04, 18:49
                    Pohamuj się z tymi znakami zapytania może, dobrze? Tu nikt nie ma obowiązku
                    odpowiadać na pytania innych, to po pierwsze. A po drugie, to ja już dawno
                    odpowiedziałam na Twoje pytanie. Poczytaj może inne posty z tego wątku zanim
                    zaczniesz krzyczeć na innych drukowanymi litermai, dobrze? Wystarczy poczytać
                    to co inni piszą a nie robić od razu drakę. Trochę luzu...
                • justa_79 Re: start i pakiet startowy 10.08.04, 09:49
                  trudno osiągalne, być może... ale czy etyczne ze strony firmy? szylider takie
                  dodatkowe opłaty w Ori nazywa nagrodą dla tych, którzy są bardziej aktywni. ale
                  czy rzeczywiście tak jest? bo moim zdaniem fakt, iż osoby, których zamówienie
                  jest mniejsze niż 160 zł nie otrzymują żadnego wynagrodzenia za swoją pracę -
                  pracują dla firmy za darmo - jest po prostu nieetyczny. co więcej, licząc
                  opłatę za spakowanie małej paczki - wychodzą na minus. jak dla mnie, to to się
                  kwalifikuje do PIPu, to niepłacenie za pracę poniżej poziomu X.
                  • sister52 Re: zamówienia poniżej 160zł 10.08.04, 10:28
                    Witam,
                    sprawa jest trochę bardziej skomplikowana niż na to wygląda. Opłata za
                    spakowanie małej paczki 12zł jest uzasadniona, bo gdyby jej nie było,
                    konsultantki zamawiałyby sobie krem do rąk na COK (czy nawet w dostawie
                    regularnej) i taki kartonik z wydrukowaną fakturą i z przydziałową literaturą
                    jechałby z Garwolina do niej czy do COKu. Na pewno znalazłyby się takie osoby,
                    które wolałyby odebrać paczkę niż stać w kolejce sklepowej w COKu. I tak
                    najmniejsze zamówienia puszczałyby na paczki. A przygotowanie takiej paczki
                    kosztuje, dlatego opłata 12zł jest zniesiona (bo koszt przygotowania jej się
                    zwraca) przy zamówieniu powyżej 160zł.
                    Natomiast brak upustu przy zam. poniżej 160zł też jest niejako
                    usprawiedliwiony. Ale zgadzam się z tym tylko częsciowo. Chodzi tu głównie o
                    to, że kiedyś w sklepie obowiązywała taka zasada, że każdy ma te ustawowe 23%
                    niezależnie od tego czy kupuje raz na katalog szampon czy na ponad 1000zł w
                    katalogu. Tylko Klubowiczki Róży miały 35%. A korzystając z tego koordynatorzy
                    zapisywali "konsultantki" aby kupowały w sklepie dla siebie, nawet jeden
                    szampon w katalogu, nic im to nie przeszkadzało, o ile były aktywne. I tak
                    wytworzyła się spora grupa pseudo-konsultantek, które nigdy w życiu nie zrobiły
                    zamówienia ani zakupów na powyżej 160zł. To były typowe klientki, które nawet
                    Panoramy i Gazety KK nie czytały. Raz na jakiś czas wybierały sie do sklepu i
                    coś sobie kupowały z 23% opustem. Nawet sobie katalogu nie kupowały, tylko
                    dzwoniły do biura okręgu, aby im wysłać katalog. Firma postanowiła to ukrócić.
                    Upust należy się konsultantkom a nie klientkom. Nawet jak ktoś kupuje dla
                    siebie, to pokazuje katalog siostrze, cioci, mamie, babci - i tak bez problemu
                    uzbiera się te 160zł. A te osoby nikomu katalogu nie pokazywały, robiły zakupy
                    w wymiarze 40-50zł tylko dla siebie. Więc z jakiej racji taka osoba ma dostać
                    upust taki sam jak konsultantka z prawdziwego zdarzenia, która robi zamówienia
                    na 500zł w katalogu?
                    Jednak z drugiej strony płacenie cen katalogowych w tej chwili to rzecz bardzo
                    przykra, np. dla kogoś kto normalnie jest konsultantką, ale założmy, wyjeżdża
                    na dłużej czy jest chory, czy zwyczajnie sobie chce katalog przerwy od Avonu
                    zrobić. Wraca i co? Nie ma upustu. Moim zdaniem powinien być dla takich osób
                    jakiś minimalny opust, załóżmy 10% dostępny tylko przez jeden katalog po
                    utracie upustu "wypracowanego". W ten sposób uniknęlibyśmy pseudo-konsultantek
                    i tego bólu, że konsultantka płaci ceny katalogowe...
                  • matej_lublin Re: start i pakiet startowy 10.08.04, 11:51
                    zacznijmy od tego, że chyba ani justa_79 ani nikt inny z Konsultantek Avonu nie
                    podpisywał umowy o pracę, tylko zwyczajną umowę cywilnoprawną
                    zatem PIP nic tu nie zadziała
                    poza tym takie są zasady działania firmy, że od pewnego poziomu daje rabat i w
                    zależności od wysokości zamówień ten rabat wzrasta
                    jest wolny rynek i jeśli ktoś jest niezadowolony to niech zmieni firmę, nikt
                    nikogo nie trzyma na siłę
                    a że są opłaty to muszą być bo zarówno Avon, czy Oriflame czy inne firmy by
                    tylko dokładały do paczki z pomadką za 8 zł, której koszt wysyłki przewyższa
                    cenę tej pomadki
                    w końcu jeśli ktoś zamawia na mniej niż te 160zł to jest tzw. klientem
                    detalicznym i wówczas bardzię opłaca mu się zamawiac u dobrej Konsultantki,
                    które jeszcze wynagrodzi odpowiednio składane przez niego zamówienia, dostarczy
                    gdzie trzeba i nie musi stać w kolejkach i składać na siłę zamówień

pozdrawiam,
                    Krysia
                    (-)
                    • justa_79 Re: start i pakiet startowy 10.08.04, 12:30
                      sister, rozumiem Twoje wyjaśnienie. jednak jeszcze niedawno wiele koordynatorek
                      szukało tzw. klientek bezpośrednich - więc ten argument odpada. wynika z tego,
                      ze chcą mieć klientki bezpośrednie, ale takie, które zamawiają za określoną
                      kwotę. w innych firmach bez problemu można być klientem bezpośrednim bez takich
                      wymagań. i firma też na tym zarabia. dlatego sądzę, że może wysyłanie paczek do
                      takich osób byłoby przesadą, ale dlaczego nie umożliwić im zakupów w COKu ze
                      stałym upustem? no i jest to nie fair wobec osób, które sprzedają na małą
                      skalę - np. maja 2 klientki, z których każda zamawia po 40 zł.

matej, nie tak ostro, chyba można wyrazić swoją opinię? wiem, że PIP tu nic nie
                      zdziała, chciałam tylko podnieść kwestię uczciwości takich działań firmy wobec
                      sprzedawców. jest wiele firm, które płacą swoim sprzedawcom tylko prowizję od
                      sprzedaży zamiast stałej pensji (hurtownie, przedstawiciele handlowi,
                      ubezpieczyciele itp.). ale jednak płacą zawsze, nawet od 1 sztuki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka