bezsenna 21.09.04, 23:08 Mam paznokcie bardzo słabe-łamia sie,rozdwajają,są miękkie..Co mogłybyście polecic Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
justa_79 Re: Co na paznokcie? 22.09.04, 09:18 mnie najbardziej służy odżywka Strong Results. Odpowiedz Link
justa_79 Re: Co na paznokcie? 04.11.04, 09:57 zdążyłam już zrewidować nieco swoje poglądy - jeszcze lepiej mi służy utwardzacz do paznokci we flamastrze. jest super, paznokcie, mocne, długie, nie połamane, nie rozdwojone. Odpowiedz Link
reni_78 zwykły olej kuchenny 24.09.04, 11:32 kończąc smażyć, odczekaj chwilę aż tłuszcz przestygnie, przelej go do salaterki, zamocz końce palców z paznokciami i czekaj aż całkowicie ostygnie - zajmij się pogaduchami albo telewizją - wiem, że to niezbyt profesjonalnie, ale ja ręce myłam w płynie do naczyń - potem krem do rąk - już się nie łamią, nie rozdwajają, nie pękają Odpowiedz Link
ksenia23 Re: to już lepiej oliwa z oliwek 24.09.04, 15:40 Zgadzam sie z justa. Moczenie w cieplej oliwie z oliwek jest dobrym pomyslem. U mnie szybciej rosly i byly troszke mocniejsze. W ostatecznosci mozna uzyc cieply olej, ale jednak przed smazeniem (chociaz nie znam efektow po smazeniu). Avonowski utwardzacz mnie mile zaskakuje, moja pazurki sa coraz twardsze. Odpowiedz Link
bezsenna Re: to już lepiej oliwa z oliwek 03.11.04, 22:03 jeśli chodzi o olej z patelni to słyszałam ,ale jestem zbyt mało systematyczna a tu trzeba posiedzieć z paznokciami w salaterce czy czymś... miałam falamster- troche lepiej,a teraz mam Strong Results-i paznokcie zaczynaja wystwac zza opuszka palca!! choć dziś i tak juz jeden poszedł -papa ale liczę na te specyfiki bo sobie powiedziałam,ze nie odpuszczę im !!!I nawet sprzątam w rękwiczkach,a one się buntuja i są slabe-ehh...co za sprawiedliwość-ale jeśli chodzi o twardość to chyba jeszcze trochę poczekam Odpowiedz Link
mariolkka Re: to już lepiej oliwa z oliwek 03.11.04, 22:06 A ja od prawie dwoch tygodni uzywam flamasterka i musze przyznac, ze widze duza poprawe, sa twardsze i juz sie tak nie rozdwajaja ) Musze przyznac ze udany zakup ) MAriolkka Odpowiedz Link
asjak Re: to już lepiej oliwa z oliwek 03.11.04, 22:21 A może przydałoby się jeszcze coś na wzmocnienie od wewnątrz... Drożdże z kompleksem witamin to wydatek 6-7 złotych, a preparatów ze skrzypem też mamy mnóstwo, w zależności od tego ile chcemy wydać pieniędzy Powodzenia! Odpowiedz Link
asjak Re: zwykły olej kuchenny 03.11.04, 22:17 Już lepiej chyba nie oszczędzać na tym tłuszczu i używać innego niż po smażeniu W końcu podczas smażenia powstają związki, które mogą być dla naszego organizmu toksyczne. Wprawdzie w takich małych ilościach i podane transdermalnie nie wywołają u nas od razu szkodliwego działania, ale po co się podtruwać. Zdecydowanie lepszym rozwiązaniem jest oliwa, a ze swojej strony polecam jeszcze olej rycynowy. Pozdrawiam Odpowiedz Link
bezsenna Re: zwykły olej kuchenny 03.11.04, 22:23 asjak-łykałam i drożdze i skrzyp-wiec to tez nie pomagało-dlatego teraz odzywiam w ten sposob-zdesperowana Odpowiedz Link
asjak Re: 03.11.04, 22:40 W stosowaniu tego typu preparatów też niestety konieczna jest systematyczność. Efekty pojawiaja się po dobrych kilku tygodniach... A może problem tkwi jeszcze głebiej- w braku żelaza w Twoim organizmie? Jeśli dodatkowo czujesz się osłabiona, a skóra jest jakby bledsza niz normalnie, to moznaby się tego spodziewać. Zwyczajna morfologia z poziomem hemoglobiny i wszystko jasne i już nie błądzimy. Ale jeżeli jestem nadgorliwa, to powodzenia z oliwą- jak czytałaś pomagało innym. Pozdrawiam Odpowiedz Link
bezsenna Re: 04.11.04, 21:20 nie no odzywka to luz bo mniej babrania nizli z olejem-ale z krwia z tego co wiem ok-chyba poprostu takie geny-zwazywszy na paznokcie mej mamy i siostry Odpowiedz Link
misia777 Re: Co na paznokcie? 04.11.04, 10:47 No cóż, ja mam to szczęście że mi paznokcie i włosy rosna bardzo bardzo szybko. Ale aby sie nie łamały maluję je zaraz po zmyciu starego lakieru. To utwardza. Maluje 2 warstwami lakieru (inglot lub pierre rene) a na koncu jeszcze nakładam "preparat wielofunkcyjny" Killis (czy coś takiego). Między innymi służy jako utwardzacz. Jeszcze nie złamał mi sie paznokieć od kiedy noszę długie. pozdrawiam Odpowiedz Link
justa_79 Re: Co na paznokcie? 04.11.04, 12:07 heh, a mi lakiery właśnie wybitnie osłabiają paznokcie i niszczą je - po lakierach mam zawsze bardzo rozdwojone paznokcie, dlatego rzadko ich używam. Odpowiedz Link
mariolkka Re: Co na paznokcie? 04.11.04, 12:12 Mi dzieki lakierom bardzo sie wzmocnily paznokcie, sa twardsze i nie lamia sie, ale czasem rozdwajaja niestety ( Odpowiedz Link
bezsenna Re: Co na paznokcie? 04.11.04, 21:21 a ja kocham miec pomalowane paznokcie bo dlon to wizytowka kobiety-no ale chwilowo,musze przechodzic asceze z racji odzywiania Odpowiedz Link
justa_79 Re: Co na paznokcie? 05.11.04, 10:11 a myślisz, że pomalowane paznokcie są ładniejsze od paznokci zadbanych? Odpowiedz Link
bezsenna Re: Co na paznokcie? 05.11.04, 19:29 uwazam,ze pomalowane ,zadbane paznokcie sa sexy Odpowiedz Link
bezsenna Re: Co na paznokcie? 05.11.04, 19:29 bo opcji niezadbanych paznokci wogole nie biore pod uwage Odpowiedz Link