Dodaj do ulubionych

Pachnidła:)

22.02.05, 19:26
Już kilka razy trafiłam na opinie forumowiczek mówiące o tym, że jakiś zapach
kosmetyku, wody z Avonu przypomina zapachem kosmetyk innego producenta.
Tak sobie pomyślałam, że warto by było założyć taki wątek, gdzie każdy mógłby
się podzielić swoimi spostrzeżeniami.
No to ja pierwsza smile
-Individual FH bardzo przypomina mi L'eau par Kenzo - moje
pierwsze "przwdziwe" perfumy. Natomiast "Today" kojarzą mi się z wodą
toaletową, czy perfumowaną, która była hitem w moim mieście jakieś 15 lat
temu. Producent był polski, a nazywała się "Currara" Co to był za zapachsmile
Czekam na wasze skojarzeniasmile
Obserwuj wątek
    • mariolkka Re: Pachnidła:) 22.02.05, 19:33
      A dla mnie Tomorrow przypomina wode toaletowa firmy Coty jak dobrze pamietam
      nazwe Wanilia Musk smile
      • vanillaice Re: Pachnidła:) 22.02.05, 21:28
        A mi Surrender przypomina Angel, a Always Green Tea Elizabeth Arden
    • cutsson Re: Pachnidła:) 22.02.05, 21:45
      Mnie z kolei Lyrical przypomina zapach bzowy Ives Rochera. Bardzo ladny, ale
      avonowy jakby bardziej mdly.
      Cat
      • salma88 Re: Pachnidła:) 23.02.05, 11:53
        A mnie, jak juz napisalam w innym watku, Always bardzo przypomina O oui
        Lancome, tlyko jest mniej trwaly. Niestety niemal identyczny. Natomiast
        namietnosc kojarzy mi sie z Angel Innocent.
    • sister52 Re: Pachnidła:) 23.02.05, 13:33
      Zadziwiają mnie Wasze skojarzenia smile
      Ani Always nie przypomina Green Tea Elizabeth Arden (gdzie konwalii do zielonej
      herbaty?) ani Tomorrow zapachu waniliowego Coty (Vanilla Fields - to była
      czysta wanilia, ja w Tomorrow prawie w ogóle jej nie czuję).
      Za to Surrender dla Niej to oczywiście Angel Thierry'ego Muglera. Ostatnio
      także pojawił się nowy zapach Escady - Rockin' Rio - jest to wykapany avonowski
      Wink.
      Co do pozostałych zapachów Avonu to nie mam jakichś konkretnych skojarzeń.
      • amarga Re: Pachnidła:) 23.02.05, 17:39
        Wink jest bardzo bliską kopią sezonowego Sexi Graffiti Escady, jakie wycofano akurat wtedy, gdy Avon wprowadził swój odpowiednik tego zapachu, (czym wprawił mnie po prostu w zachwyt tongue_out )
        Escada często robi krótkie serie charakterystycznych, owocowych zapaszków, właśnie z rejonu Wink. Dzięki za info - biegnę jutro powąchać ten nowy smile
    • karioka1985 Re: Pachnidła:) 23.02.05, 13:39
      tak jak już wcześniej pisałam, treselle przypomina mi l'eau par kenzo.
    • sarunieczka Re: Pachnidła:) 23.02.05, 17:32
      Jestem zaskoczona Waszymi porównaniami smile
      L'eau par Kenzo do Treselle lub Individual Blue?Kompletnie nie podobne,a mam
      Kenzo właśnie smile A uwielbiam Surrender,a Angel nie znoszę smileNo ale kazdy ma
      swoje skojarzenia smile Znajoma mówi że Surrender to identyczny jak Organza,ale
      niewiem bo nie znam tego zapachu.
      • sister52 Re: Pachnidła:) 23.02.05, 19:33
        Surrender nie jest ani trochę do Organzy podobny - oba zapachy mam smile
    • amarga Re: Pachnidła:) 25.02.05, 11:10
      Przelotem będąc wczoraj w jednej z perfumerii postanowiłam sprawdzić teorie zapachowe na własny nos smile

Treselle - należy do tego samego typu zapachu co L'eau Kenzo, ale nie jest z nim identyczna. Podobna, ale nie identyczna. IBH zdecydowanie bardziej pod CK One by podchodziła, niż pod L'eau Kenzo.
      Surrender - bardzo, bardzo podobny do Angel, co nie jest odosobnioną opinią smile
      Wink - tu też brak niespodzianki: Escada Rockin' Rio (nie wiem, czy nazwy nie przekręciłam - to podobno nowość, choć zapach trzeci rok z rzędu taki sam, tylko pod inną nazwą)
      Tomorrow - podobne do Sensi Armaniego (nie identyczne, tylko w typie)

Potem mi już wszystkie zapachy bokiem wychodziły, zatem kolejne eksperymenta przeprowadzę przy kolejnej (mam nadzieję, iż nieodległej) okazji

Dziękuję też za pocieszenie, że Always (jeszcze nie wąchałam) nie jest podobne do Green Tea. To daje mi pewne nadzieje na przyszłość smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka