Dodaj do ulubionych

Bezbarwny lakier do paznokci łamliwych i ...

13.03.05, 13:48
Bezbarwny lakier do paznokci łamliwych i rozdwajajacych się Nail Experts
Warto kupić? Co o nim sądzicie?
Za odpoweidź z góry dzięki smile
Obserwuj wątek
    • katewalker Re: Bezbarwny lakier do paznokci łamliwych i ... 13.03.05, 15:51
      Nie wiem co sądzic o nim...Dla mnie to on ma takie dzialanie jak zwykly lakier
      bezbarwny za 4 zł...
      Do tego złazi płatami z paznokci...
    • chicarica Re: Bezbarwny lakier do paznokci łamliwych i ... 13.03.05, 16:30
      Jak chcesz coś, co faktycznie pomoże rozdwajającym się i słabym paznokciom, to
      lepiej zrób sobie kurację olejkiem Strong Results. Naprawdę działa - dla mnie
      to jeden z hitów Avonu.
      • antoku Re: Bezbarwny lakier do paznokci łamliwych i ... 13.03.05, 19:23
        a ile ta odżywka kosztuje?

Ania
        • biba46 Re: Bezbarwny lakier do paznokci łamliwych i ... 13.03.05, 19:31
          Strong Results w K04 kosztuje 13,90 zł
      • bezsenna Re: Bezbarwny lakier do paznokci łamliwych i ... 13.03.05, 19:32
        Niestety Strong Results nie pomogło mi- mimo regularnego i przepisowego
        stosowaniasad( Wiec tym razem zamawiam własnie ten lakier- wierze,ze zdziala cudasmile
        • chicarica Re: Bezbarwny lakier do paznokci łamliwych i ... 13.03.05, 21:54
          A może słabe paznokcie to kwestia diety? Może szkoda pieniędzy na kolejne
          odżywki? Na paznokcie bardzo pomagają galaretki (jak się nie brzydzisz, to
          łyżeczka żelatyny zalanej wodą dziennie). Pomagają też orzechy i wszystko co
          zawiera wapń (mleko, twarożki) oraz preparaty z wyciągiem ze skrzypu.
          Może to być także kwestia genów.
          • biba46 Re: Bezbarwny lakier do paznokci łamliwych i ... 14.03.05, 07:17
            lekarstwa, środki chemiczne - wszystko to osłabia nawet najlepsze "genetycznie"
            paznokcie. Nie umiem zmywać w rękawiczkach, więc jak gdzieś mam inny płyn, to
            zaraz zaczynają się problemy. A kuracja antybiotykowa, to bank, że nie pozbędę
            się rozwarstwiających paznokci na miesiące. Właśnie teraz stosowałam, za radą
            dziewczyn z forum Uroda, odżywkę NailTek i poza tym, że paznokcie błyszczą, to
            jest to katorżnicza praca.
            A, poradzono mi bym nie piłowała paznokci metalowym pilnikiem, to zabójstwo dla
            takich "łuszczących" się, papierowy (ścierny) a najlepiej szklany. To
            inwestycja, która się opłaci, choć początkowo było mi trudno opanowac sztukę
            piłowania ("zbiera" znacznie więcej niż metalowy).
            • nea2 biba46 14.03.05, 18:44
              biba46 napisała:

>> A, poradzono mi bym nie piłowała paznokci metalowym pilnikiem, to zabójstwo
              dla takich "łuszczących" się, papierowy (ścierny) a najlepiej szklany. To
              > inwestycja, która się opłaci...

a można wiedzieć ile taki pilnik kosztuje?Czytałam w gazecie,że taki jest
              najlepszy,ale nie podali ceny.
              • biba46 Re: biba46 14.03.05, 19:23
                jednostronny kupiłam w Sephorze w Galerii Dominikańskiej (Wrocław) za około 20
                zł. Słyszałam, że można je kupić na targu na Zielińskiego za 9-10 zł, ale wtedy
                nie bardzo wiedziałam jak odróżnić dwu- od jednostronnego, więc wolałam nie
                ryzykować. Firmowy NailTek kosztuje podobno prawie 90 zł.
                • nea2 Re: biba46 14.03.05, 19:29
                  pewnie te z Zielińskiego to podróbki.Chyba warto zainwestować więcej,tzn.mam na
                  myśli 20zł, a nie 90 smile.Dziękuję za odpowiedź.
    • sister52 Re: Bezbarwny lakier do paznokci łamliwych i ... 13.03.05, 16:34
      Ja powiem tyle, że nie zauważyłam, aby pomógł mi na rozdwajające się
      paznokcie sad Ale za to bardzo długo trzyma mi się na paznokciach, nie
      odpryskuje i nie odchodzi płatami, jak wyżej wspomniano. Jeśli chcę mieć
      paznokcie długo ładne i schludne, bez malowania kolorowym lakierem, to używam
      właśnie jego.
      Na rozdwajające się paznokcie pomógł mi za to sławetny flamaster, którego już w
      ofercie Avonu nie ma sad((
      • chicarica Re: Bezbarwny lakier do paznokci łamliwych i ... 13.03.05, 16:41
        Flamaster wycofali? Ale lipa sad
        To w zasadzie z dobrych odżywek do paznokci pozostał tylko olejek.
      • biba46 Re: Bezbarwny lakier do paznokci łamliwych i ... 13.03.05, 16:45
        ja stosuję metodę codziennego pokrywania jedną warstwą i po tygodniu zmywam;
        wtedy paznokcie rzeczywiście lepiej wytrzymują i tak się nie "łuszczą", ale jak
        wspomniała sister nalepszy był flamaster. Jedyna nadzieja, że w ofertach netto
        się pojawi, a wtedy zrobię zapasy big_grin
        • bezsenna Re: Bezbarwny lakier do paznokci łamliwych i ... 13.03.05, 19:35
          uuu flamaster tez mi nie pomogl-ale ja ma bardzo slabe paznokcie podejrzewam,ze
          genetycznie po mamusi odziedziczone ( siostra tez zawsze ma krotkie ) , wiec
          nie chcialabym robic antyreklamy. Aczkowliek wlasnie osoby ze sklonnoscia do
          slabych paznokci sa odbiorcami w/w- niestety nie dzialaja one tak jak sobie bym
          zyczyla. Ale coz, moze jak bede stosowala takie preparaty przez rok to wtedy sie
          wypowiem.
          • biba46 Re: Bezbarwny lakier do paznokci łamliwych i ... 13.03.05, 19:43
            spróbuj mojej metody, paznokcie mam długie mimo klepania w klawiaturę
            wytrzymują, mam jeszcze tylko problem z jednym u wskazującego.
            A tak przy okazji, popatrzyłam do K04 i tam ten bezbarwny jest taki lekko
            morski (ni to niebieski, ni to zielony), a ten co ja używam jest różowy.
            Zmienili, czy co?
      • katewalker Re: Bezbarwny lakier do paznokci łamliwych i ... 13.03.05, 19:56
        Coz wypadalo by podkreslic ze Tobie nie schodzi platami...u mnie tak wlasnie sie
        dzieje...
        • sister52 Re: Bezbarwny lakier do paznokci łamliwych i ... 13.03.05, 19:59
          Chyba wiadomo, że mi smile Piszę za siebie z własnych obserwacji.
          • dadulka Re: Bezbarwny lakier do paznokci łamliwych i ... 13.03.05, 20:57
            czyli najlepsza jest wzmacniająca odżywka do paznokci Strongs Results?
            • miszczynia Re: Bezbarwny lakier do paznokci łamliwych i ... 13.03.05, 21:48
              Ja także uważam, że Strong Results jest hitem Avonu, poza tym stale używam
              kremu do rąk i paznokci. Często nawet na same paznokcie.
            • gocha221 Re: Bezbarwny lakier do paznokci łamliwych i ... 14.03.05, 18:55
              potwierdzam, ze Strong Results jest super!
              właśnie dziś odebrałam kolejne opakowanie i juz 2 razy nasmarowałamsmile
              tylko jej zapachu nie lubię, ale cos za cośsmile
    • justa_79 Re: Bezbarwny lakier do paznokci łamliwych i ... 14.03.05, 13:29
      ja nie widziałam żadnych efektów po tym lakierze, ot, zwykły lakier bezbarwny,
      na pewno nie zapobiegał rozdwajaniu. najlepszy na rozdwajające się paznokcie
      był dla mnie utwardzacz we flamastrze, na drugim miejscu olejek Strong Results.
      • miszczynia Re: Bezbarwny lakier do paznokci łamliwych i ... 14.03.05, 20:54
        Już nie pamiętam gdzie to czytałam, ale ktoś polecał napełnianie flamastra po
        wyczerpaniu Multi-kompleksem odżywczym Nail Experts, tylko, czy on nadal jest w
        ofercie?
        • biba46 Re: Bezbarwny lakier do paznokci łamliwych i ... 15.03.05, 07:23
          przeglądałam 2x tabelkę produkty nie ukazane w katalogu 04 i nie znalazłam, a
          od 05 już takiej oferty nie będzie. Natomiast w tej samej tabeli do K03 też nie
          widzę, ale to może dlatego, ze strasznie drobno napisane a ja jeszcze nie
          całkiem obudzona jestem
          • bezsenna Re: Bezbarwny lakier do paznokci łamliwych i ... 16.03.05, 22:50
            Wracając do tematu -ja własnie zaczelam kuracje w/w specyfikiem. Ponieważ moje
            pazokcie sa slabe - bedzie widać efekty ( jeżeli beda), nie omieszkam poinformowacsmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka