dadulka 13.03.05, 13:48 Bezbarwny lakier do paznokci łamliwych i rozdwajajacych się Nail Experts Warto kupić? Co o nim sądzicie? Za odpoweidź z góry dzięki Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
katewalker Re: Bezbarwny lakier do paznokci łamliwych i ... 13.03.05, 15:51 Nie wiem co sądzic o nim...Dla mnie to on ma takie dzialanie jak zwykly lakier bezbarwny za 4 zł... Do tego złazi płatami z paznokci... Odpowiedz Link
chicarica Re: Bezbarwny lakier do paznokci łamliwych i ... 13.03.05, 16:30 Jak chcesz coś, co faktycznie pomoże rozdwajającym się i słabym paznokciom, to lepiej zrób sobie kurację olejkiem Strong Results. Naprawdę działa - dla mnie to jeden z hitów Avonu. Odpowiedz Link
antoku Re: Bezbarwny lakier do paznokci łamliwych i ... 13.03.05, 19:23 a ile ta odżywka kosztuje? Ania Odpowiedz Link
biba46 Re: Bezbarwny lakier do paznokci łamliwych i ... 13.03.05, 19:31 Strong Results w K04 kosztuje 13,90 zł Odpowiedz Link
bezsenna Re: Bezbarwny lakier do paznokci łamliwych i ... 13.03.05, 19:32 Niestety Strong Results nie pomogło mi- mimo regularnego i przepisowego stosowania( Wiec tym razem zamawiam własnie ten lakier- wierze,ze zdziala cuda Odpowiedz Link
chicarica Re: Bezbarwny lakier do paznokci łamliwych i ... 13.03.05, 21:54 A może słabe paznokcie to kwestia diety? Może szkoda pieniędzy na kolejne odżywki? Na paznokcie bardzo pomagają galaretki (jak się nie brzydzisz, to łyżeczka żelatyny zalanej wodą dziennie). Pomagają też orzechy i wszystko co zawiera wapń (mleko, twarożki) oraz preparaty z wyciągiem ze skrzypu. Może to być także kwestia genów. Odpowiedz Link
biba46 Re: Bezbarwny lakier do paznokci łamliwych i ... 14.03.05, 07:17 lekarstwa, środki chemiczne - wszystko to osłabia nawet najlepsze "genetycznie" paznokcie. Nie umiem zmywać w rękawiczkach, więc jak gdzieś mam inny płyn, to zaraz zaczynają się problemy. A kuracja antybiotykowa, to bank, że nie pozbędę się rozwarstwiających paznokci na miesiące. Właśnie teraz stosowałam, za radą dziewczyn z forum Uroda, odżywkę NailTek i poza tym, że paznokcie błyszczą, to jest to katorżnicza praca. A, poradzono mi bym nie piłowała paznokci metalowym pilnikiem, to zabójstwo dla takich "łuszczących" się, papierowy (ścierny) a najlepiej szklany. To inwestycja, która się opłaci, choć początkowo było mi trudno opanowac sztukę piłowania ("zbiera" znacznie więcej niż metalowy). Odpowiedz Link
nea2 biba46 14.03.05, 18:44 biba46 napisała: >> A, poradzono mi bym nie piłowała paznokci metalowym pilnikiem, to zabójstwo dla takich "łuszczących" się, papierowy (ścierny) a najlepiej szklany. To > inwestycja, która się opłaci... a można wiedzieć ile taki pilnik kosztuje?Czytałam w gazecie,że taki jest najlepszy,ale nie podali ceny. Odpowiedz Link
biba46 Re: biba46 14.03.05, 19:23 jednostronny kupiłam w Sephorze w Galerii Dominikańskiej (Wrocław) za około 20 zł. Słyszałam, że można je kupić na targu na Zielińskiego za 9-10 zł, ale wtedy nie bardzo wiedziałam jak odróżnić dwu- od jednostronnego, więc wolałam nie ryzykować. Firmowy NailTek kosztuje podobno prawie 90 zł. Odpowiedz Link
nea2 Re: biba46 14.03.05, 19:29 pewnie te z Zielińskiego to podróbki.Chyba warto zainwestować więcej,tzn.mam na myśli 20zł, a nie 90 .Dziękuję za odpowiedź. Odpowiedz Link
sister52 Re: Bezbarwny lakier do paznokci łamliwych i ... 13.03.05, 16:34 Ja powiem tyle, że nie zauważyłam, aby pomógł mi na rozdwajające się paznokcie Ale za to bardzo długo trzyma mi się na paznokciach, nie odpryskuje i nie odchodzi płatami, jak wyżej wspomniano. Jeśli chcę mieć paznokcie długo ładne i schludne, bez malowania kolorowym lakierem, to używam właśnie jego. Na rozdwajające się paznokcie pomógł mi za to sławetny flamaster, którego już w ofercie Avonu nie ma (( Odpowiedz Link
chicarica Re: Bezbarwny lakier do paznokci łamliwych i ... 13.03.05, 16:41 Flamaster wycofali? Ale lipa To w zasadzie z dobrych odżywek do paznokci pozostał tylko olejek. Odpowiedz Link
biba46 Re: Bezbarwny lakier do paznokci łamliwych i ... 13.03.05, 16:45 ja stosuję metodę codziennego pokrywania jedną warstwą i po tygodniu zmywam; wtedy paznokcie rzeczywiście lepiej wytrzymują i tak się nie "łuszczą", ale jak wspomniała sister nalepszy był flamaster. Jedyna nadzieja, że w ofertach netto się pojawi, a wtedy zrobię zapasy Odpowiedz Link
bezsenna Re: Bezbarwny lakier do paznokci łamliwych i ... 13.03.05, 19:35 uuu flamaster tez mi nie pomogl-ale ja ma bardzo slabe paznokcie podejrzewam,ze genetycznie po mamusi odziedziczone ( siostra tez zawsze ma krotkie ) , wiec nie chcialabym robic antyreklamy. Aczkowliek wlasnie osoby ze sklonnoscia do slabych paznokci sa odbiorcami w/w- niestety nie dzialaja one tak jak sobie bym zyczyla. Ale coz, moze jak bede stosowala takie preparaty przez rok to wtedy sie wypowiem. Odpowiedz Link
biba46 Re: Bezbarwny lakier do paznokci łamliwych i ... 13.03.05, 19:43 spróbuj mojej metody, paznokcie mam długie mimo klepania w klawiaturę wytrzymują, mam jeszcze tylko problem z jednym u wskazującego. A tak przy okazji, popatrzyłam do K04 i tam ten bezbarwny jest taki lekko morski (ni to niebieski, ni to zielony), a ten co ja używam jest różowy. Zmienili, czy co? Odpowiedz Link
katewalker Re: Bezbarwny lakier do paznokci łamliwych i ... 13.03.05, 19:56 Coz wypadalo by podkreslic ze Tobie nie schodzi platami...u mnie tak wlasnie sie dzieje... Odpowiedz Link
sister52 Re: Bezbarwny lakier do paznokci łamliwych i ... 13.03.05, 19:59 Chyba wiadomo, że mi Piszę za siebie z własnych obserwacji. Odpowiedz Link
dadulka Re: Bezbarwny lakier do paznokci łamliwych i ... 13.03.05, 20:57 czyli najlepsza jest wzmacniająca odżywka do paznokci Strongs Results? Odpowiedz Link
miszczynia Re: Bezbarwny lakier do paznokci łamliwych i ... 13.03.05, 21:48 Ja także uważam, że Strong Results jest hitem Avonu, poza tym stale używam kremu do rąk i paznokci. Często nawet na same paznokcie. Odpowiedz Link
gocha221 Re: Bezbarwny lakier do paznokci łamliwych i ... 14.03.05, 18:55 potwierdzam, ze Strong Results jest super! właśnie dziś odebrałam kolejne opakowanie i juz 2 razy nasmarowałam tylko jej zapachu nie lubię, ale cos za coś Odpowiedz Link
justa_79 Re: Bezbarwny lakier do paznokci łamliwych i ... 14.03.05, 13:29 ja nie widziałam żadnych efektów po tym lakierze, ot, zwykły lakier bezbarwny, na pewno nie zapobiegał rozdwajaniu. najlepszy na rozdwajające się paznokcie był dla mnie utwardzacz we flamastrze, na drugim miejscu olejek Strong Results. Odpowiedz Link
miszczynia Re: Bezbarwny lakier do paznokci łamliwych i ... 14.03.05, 20:54 Już nie pamiętam gdzie to czytałam, ale ktoś polecał napełnianie flamastra po wyczerpaniu Multi-kompleksem odżywczym Nail Experts, tylko, czy on nadal jest w ofercie? Odpowiedz Link
biba46 Re: Bezbarwny lakier do paznokci łamliwych i ... 15.03.05, 07:23 przeglądałam 2x tabelkę produkty nie ukazane w katalogu 04 i nie znalazłam, a od 05 już takiej oferty nie będzie. Natomiast w tej samej tabeli do K03 też nie widzę, ale to może dlatego, ze strasznie drobno napisane a ja jeszcze nie całkiem obudzona jestem Odpowiedz Link
bezsenna Re: Bezbarwny lakier do paznokci łamliwych i ... 16.03.05, 22:50 Wracając do tematu -ja własnie zaczelam kuracje w/w specyfikiem. Ponieważ moje pazokcie sa slabe - bedzie widać efekty ( jeżeli beda), nie omieszkam poinformowac Odpowiedz Link