Dodaj do ulubionych

koordynator

25.04.05, 17:23
czy ktos moglby mi wytlumacz na czym polega ta praca, jakie sa zarobki, co
trzeba robic i czy jest to oplacalne. Interesuje mnie kazdy szczegol smile
Obserwuj wątek
    • sister52 Re: koordynator 25.04.05, 17:30
      Skorzystaj z wyszukiwarki, na tym forum znajdziesz całą masę postów
      poświęconych pracy koordynatora, wystarczy wklepać słowo "koordynator" do
      wyszukiwarki.
      A zupełnie na marginesie - skoro się tym interesujesz, zapewne Twoja OKS
      zaproponowała Ci tę "posadę" smile Powiem krótko: nie zgadzaj się, nawet "na
      próbę", bo tylko stracisz czas a ani grosza za to nie dostaniesz.
      • hepinka Re: koordynator 25.04.05, 17:33
        xia4 już o to pytałaś....

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=16217&w=20984206&a=20984206
    • xia4 Re: koordynator 25.04.05, 17:45
      no tak pytalam, ale pytam jeszcze raz bo nie otrzymalam takiej odpowiedzi na
      jaka liczylam. Chodzi mi o to jak wyglada ta praca i na czym polega ??? i nikt
      nie odpowiedzila mi na to pytanie w tamtym poscie, dlatego pytam jescze raz, bo
      moze znajdzie sie taka oisoba ktora wyczerpujaco opisze ta posade :]
      • justa_79 Re: koordynator 25.04.05, 18:40
        jak praca wygląda i na czym polega - to chyba proste - na zapisywaniu nowych
        konsultantek smile wszelkie sposoby dozwolone, sądząc po zaobserwowanych
        praktykach. np. jeśli wiesz, że ktoś jest klientką, mówisz mu, że może przecież
        kupować dla siebie taniej. słowem nie wspominasz o tym, że za zamówienia
        poniżej 150 zł się płaci. stoisz na prospektingach w centrach handlowych (taka
        Avonowa promocja) i próbujesz zapisać każdego, kto się zbliży do stoiska,
        najlepiej nie zwracając uwagi na to, że Twoja koleżanka-koordynatorka zaczęła
        rozmowę z tą osobą pierwsza.
      • sister52 Re: koordynator 27.04.05, 00:32
        Justa Ci aż zanadto wyczerpująco opisała posadę. Koordynator ma za zadanie
        wszelkimi możliwymi środkami zapisać do Avonu jak najwięcej nowych konsultantek
        i potem utrzymać je wszystkie aktywne w każdej kampanii. Ponadto czasem
        pomagasz przy spotkaniach okręgu, musisz zajmować się swoimi konsultantkami,
        kupować im motywujące do większych zamówień prezenty i namawiać na zapisanie
        się na szkolenia. I to tyle. Czy chcesz wiedzieć jeszcze coś więcej? Jeśli tak,
        to zadaj konkretne pytanie. Bo na pytanie: jak wygląda praca koordynatora? już
        Ci odpowiedziałyśmy.
    • beata9922 Re: koordynator 25.04.05, 18:31
      Bardzo mnie dziwi wypowiedz sister52-być może była lub jest koordynatorem i
      wie,jak wygląda praca koordynatora.Sama znam kilka dziewczyn,które tym się
      zajmują-zazwyczaj narzekają.Lecz kiedy jedna z nich dowiedziała się,że jest
      zwolniona-był wielki płacz.Pytanie dlaczego?Jeśli pracowała za darmo to
      dlaczego było jej żal?A może koordynatorki boją się konkurencji?
      • sister52 Re: koordynator 27.04.05, 00:27
        A dlaczego Cię moja wypowiedź dziwi? Ja po prostu znam realia pracy
        koordynatora, wielokrotnie byłam namawiana na to, aby nim zostać. Znam wielu
        koordynatorów ponieważ współpracuję z moim okręgiem i bardzo często pomagałam
        koordynatorkom w akcjach prospektingowych. Dlatego wiem co mówię - nie warto
        zostawać koordynatorem, bo to tylko strata czasu i pieniędzy.
    • dezole Re: koordynator 26.04.05, 00:00
      byłam kordynatorem i zrezygnowałam po roku bo poprostu nie zarabiałam!!!!!! po
      roku pracy miałam pod soba 80 konsultantek i dalej nie zarabiałam bo musiałam
      plaćić zus a jak wiecie to nie sa małe pieniądze
      na poczatku były obietnice OKSki ze mi pomoże i faktycznie na samym początku
      tak było bo pracowałam akurat u niej w biurze wiec jak cos to mianowania szły
      na mnie ale to na nic sie zdało a ogólnie wiadomo że w tej chwili z
      mianowaniami baaaardzo ciężko
      w rzeczywistości to jest bardzo stresujące zajęcie masz plan który musisz
      wykonać a jak nie to papa a wiadomo to nie jest miłe być zwalnianym obojetnie z
      dobrej czy też złej posady
      do tego wszystkiego zawsze jest sie mamionym ze od nastepnego kwartału bedzie
      lepiej że coś sie poprawi w wynagrodzeniach itd...
      policzcie sobie ile trzeba osób pod sobą i ile czasu zeby starczyło na
      założenie działalności na bilety albo benzyne, zus skoro przy 80 konsultantkach
      wychodzi sie na zero...................
      była to najgorsza praca jaką miałam i moge ja polecić tylko tym którzy lubią
      pracować harytatywnie
      • avonkoordynator Re: koordynator 28.04.05, 13:45
        Ja jestem koordynatorem od ponad roku.Wpelnym roku podpisałam 50 umów sama -
        zupełnie sama - bez żadniej pomicy od OKS. W biurze moga tylko podpisywać umowy
        jej sekretarka, ale tych umow nikt nigdy nie otrzymywał zostawiała wyłącznie
        dla siebie i pewnie dla córki która jest również koordynatorem w naszym okręgu.
        OKS otrzymują bezpośrednio z Warszawy kontakty osób które chcą podpisać umowę.
        Jesli chodzi o opłaty ZUS to umowa Avonu jest na męża który pracuje w
        państwowej firmie i prowazi własa działalność więc tylko opacamy zdrowotne.
        Jeśli chodzi o mianowania to faktycznie baaaardzo ciężko zwłaszcza od 3 kat
        gdzie zrobili podział nad dzielnicę - pracujemy w oprzarze swojego domu ale i w
        nim spotykamy osoby z innych okolic które by chciały bardziej podjąć współpracę
        z Avonem niż te z tego terenu - ale nie mozemy podpisać umowy. Powinnam wtedy
        wziąść kontakt i oddać go koleżance z innego okręgu a ona może kiedyś da
        kontakt mnie - ale ja nie mogę ryzkować nie wiadomo jak długo bedę tym
        koordynatorem cały czas straszy nas OKS że jeśli nie będziemy miały mianowań to
        ona rozwiąże z nami umowę. A na naszym oprzaże same blokowisko i fabryki nic
        nie mozna zorganizować, żadnej imprezy więc ostatnio dwa miesiące stałyśmy w
        Glomi mini hipermarket gdzie za weekend płaciłyśmy z własnej kieszeni 150+22%
        vat. Z tego miałam 10 kontaktów a z nich tylko 1 podpisaną umowę, 5 klientek i
        4 nieprawdziwe konakty tel i adresowe.
        pozdrawiam
        • wesolawdowka Re: koordynator 30.04.05, 07:07
          Roznosząc ulotki reklamowe zarobisz więcej i bez żadnych stresów.To co piszą
          dziewczyny to ŚWIĘTA PRAWDA.OKS-ki tzw. szefowe ciągle straszą stosując
          mobing.Biorą pieniądze za PRACE NASZYCH konsultantEK za nic.Same zarabiają po
          około 40 tys. zł. miesięcznie w zależności jakie mają ilośći konsultantek w
          całym okręgu i zmuszają nas do prospektingowania za własne pieniądze / bo one
          są na dorobku, bo nabrały lepszych samochodów na raty i trzeba spłacać /.Nie
          wspomne już o zarobkach DYWIZYJNYCH.Wszystkie te pseudo damy chcą pokazać tylko
          swoj co to nie ja ,a faktycznie niektórym słomma wystaje z butów / przepraszam
          słomę /Pamiętajcie jedno,że żadna OKS-ska nie mówi prawdy.W całej Polsce jest
          kicha z mianowaniami a jeżeli już są to fikcyjne.AVON już przeżytek ,z nim jest
          jak ze polska służbą zdrowia.To co zrobili od katalogu 3 miało być dla naszego
          dobra ,a w rezultacie jest to kretynizm ,takie zmiany mogli wymyśleć tylko w
          Avonie.W Poznaniu już zlikwidowano COK - BRAWO, A Z TAKIMI POMPAMI JE
          OTWIERANO .A zobaczycie co będzie dalej ,jeszcze troche.Paczki będą do odbioru
          na poczcie itp.,itd. Być konsultantką w Avonie to dopiero trzeba mieć
          zdrowie.TAK TRZYMAĆ. Konkurencje do dzieła
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka