ona-inka 19.10.05, 13:53 podklad w plynie czy plynny podklad matujacy??? mam cere mieszana tlusta/wrazliwa-naczynkowa.czekam na Wasze opinie Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
schera Re: <podklad> ktory lepszy? 19.10.05, 15:04 Czesc. Każdy podkład matujący jest do cery tłustej, do cery suchej sa podkłady nawilżające. Jeżeli nie masz badzo suchych partii skóry to jak najbardziej polecam matujący, skóra poprostu nie bedzie sie świeciła, jako wykonczenie makijażu puder sypki (puder w kamieniu-sucha skóra). pozdrawiam Odpowiedz Link
ona-inka Re: <podklad> ktory lepszy? 19.10.05, 15:07 jedank zauwazylam,ze nie moge uzywac nawilazjacych pudrow/podkladow moja cera tego nie lubi,i ta w strefie T i ta wrazliwa,na KWC dziewczyny pisza ze podklad w plynie nawilza sucha skore na policzkach boje sie troche tego... ale znow co bedzie jesli ten matujacy zbytnio ja wysuszy?? Odpowiedz Link
schera Re: <podklad> ktory lepszy? 19.10.05, 15:21 Kazda skóra nieważne czy tłusta sucha czy mieszana ZAWSZE potrzebuje nawilżenia. Jeżeli skóra będzie dobrze nawilżona kremami to naprawdę nie będzie problemu przy podkładzie ze za bardzo ja wysuszy. A jeżeli naprawde jest bardzo wrażliwa to możesz poszukać podkładów do cery wrażliwej, takich niestety w avonie nie ma. Dobrym rozwiązaniem są też kremy tonujące-polecam z vichy oraz duzo tańszy z nivea. Nivea ma niestety dość ciemne odcienie. Kremy ładnie wyrównują koloryt skóry i niepotrzebne są podkłady. Odpowiedz Link
justa_79 Re: <podklad> ktory lepszy? 19.10.05, 15:28 te podkłady różnią się głównie wykończeniem: pod podkładzie w płynie skóra wygląda naturalnie, zaś po matującym jest nienaturalnie matowa, "otynkowana" nie podoba mi się taki efekt. po każdym z nich skóra i tak zaczyna się w błyszczeć w tych miejscach, w których zwykle się błyszczy. używałam tylko próbek, więc nie wiem, czy na dłuższą metę podkład nie wysusza. ten w płynie nawet lubię. Odpowiedz Link
janette0 Re: <podklad> ktory lepszy? 19.10.05, 16:03 Mam taką samą cere i uzywam podkładu rozswietlająco - antystresowago (jest w płynie) z Avonu, jestem z niego bardzo zadowolona Ale nic nie przebije rozświetlającego kremu koloryzującego - jest po prostu wspaniały, bez niego nie wychodze z domu ) Odpowiedz Link
justa_79 Re: <podklad> ktory lepszy? 19.10.05, 16:20 jesteś pewna, że masz cerę tłustą lub mieszaną? bo moja cera obu tych produktów nie toleruje. pierwszy jest tłusty i oblepiający, a drugi daje efekt a'la łojotok. Odpowiedz Link
ona-inka Re: <podklad> ktory lepszy? 19.10.05, 16:51 dzieki za odpowiedzi! hmmm chyba wezme ten w plynie bo nie chce zadnej maski... pzdrawiam ps.jesli ktos chciaby cos dodac chetnie przeczytam... Odpowiedz Link
ona-inka do janetteO 19.10.05, 16:53 a czy czasem nie swiecisz sie w strefie T po kilku dniach uzywania tego kremu rozswietlajacego?? ja tez uwazam ze jest swietny ale niestety... swiece sie Odpowiedz Link
janette0 Re: do janetteO 19.10.05, 17:57 hmmm, mam cere mieszaną, tłustą w strefie "T". Kremik fajny,daje odcień "zdrowej" skóry Fakt, za bardzo nie matuje, ale po nałożeniu go przypruszam twarz zwykłym transparentnym pudrem (i nie uzywam wtedy podkladow). A jesli chodzi o podkład to uzywam go do zamaskowania niedoskonalosci, tak od czasu do czasu Jeśli mam być szczera to taki zwykły puder w kamieniu chyba jest najlepszy dla osób z tłustą cerą. Ale nie jestem specjalistka i pisze to co wiem z własnych doświadczeń pozdrowionka) Odpowiedz Link