Dodaj do ulubionych

przegląd prasy

15.11.09, 08:16
1. grypa, chorzy. Przerażająca świadomość zagrożenia, gdy rzecz nazywa się
"epidemią" lub "pandemią".
2. przegraliśmy z Rumunią w nogę. szkoda.
3. dzień poszkodowanych w wypadkach samochodowych. Pod rozwagę.
4. Słowo na niedzielę. Dzisiejsza ewangelia mnie przerasta.
5. wróżba z chińskiego ciasteczka: Wszystko, czym jesteśmy, wynika z naszych
myśli. Też mnie przerasta.
Położę się. Wstanę raz jeszcze, tym razem prawą nogą.
Obserwuj wątek
    • kontik_71 Re: przegląd prasy 15.11.09, 08:21
      Zapomnialas o wmuszaniu krzyzy w szkolach i dyskusji na temat wyroku
      sadu w ich sprawie..
      • elokwentna_marysia Re: przegląd prasy 15.11.09, 08:23
        o kryzysie owszem piszą, że sobie poszedł, przepadł był smile)
        o szkołach w aspekcie krzyży... tematy zastępcze odciągające uwagę od tematów
        waznych.
        • kontik_71 Re: przegląd prasy 15.11.09, 08:27
          Nie zgadzam sie, ze to temat zastepczy.. Biorac pod uwage panoszenie
          sie i kase jaka sasysa kosciol, jest to temat bardzo wazny.. o
          indoktrynacji dzieci juz nie wspomne..
          • elokwentna_marysia Re: przegląd prasy 15.11.09, 08:34

przypomnij mi kto podpisał konkordat czy aby nie lewica?
            • kontik_71 Re: przegląd prasy 15.11.09, 08:37
              A jakie to ma znaczenie kto podpisal? Dla mnie ma znaczenie kto
              wreszcie przetnie ten wrzod.. A oczywiscie do tego dochodza zwykle
              przekrety i oszustwa robione przez kler..
              • elokwentna_marysia Re: przegląd prasy 15.11.09, 08:46
                ano ma bo lewica jest raczej ateistyczna.
                Nikt nic nie zrobi, zważ jaką moc ma słowo z ambony przed wyborami, opłaca się
                "trzymać" z klerem...
                wiadomo, wybory wygrane dostęp do "kręcenia lodów" dla siebie.
                • kontik_71 Re: przegląd prasy 15.11.09, 08:53
                  Raczej glupota i brak wlasnego pomyslunku owieczek jest ta moca..
                  • elokwentna_marysia Re: przegląd prasy 15.11.09, 09:08
                    moim zdaniem wiara w Boga, Buddę etc. jest wygodna... pomaga w czasie gdy jest
                    ciężko, gdy wpadniemy w marazm... brak pracy, brak zrozumienia przez otoczenie,
                    bądź w obliczu śmierci bliskiej osoby modlitwa pomaga a raczej wiara w
                    wysluchanie i pomoc z nieba.
                    W gruncie rzeczy z naszą wiarą jest tak jak w powiedzeniu: jak trwoga to do
                    boga.. Na starość gdy kres jest blisko zmienia się podejście, zmieniają się
                    prioritety zaczynamy na wszelki wypadek gdyby jednak bóg istniał, o zgrozo
                    piekło istniało zbliżać się modlitwą żarliwą... gubią ludzie zdrowy rozsądek
                    wierzą księżom bezgranicznie, z bojaźni nie przez głupotę jak piszesz.
                    • kontik_71 Re: przegląd prasy 15.11.09, 09:14
                      To nie jest rozmowa o wierze bo z nia nie ma nic wspolnego. To jest
                      rozmowa o indoktrynacji UZYWAJACEJ pojecia wiary. Owieczki sa glupie bo
                      nie znaja i nie chca znar roznicy pomiedzy wiara a religia i
                      organizacja kosciola.
                      • elokwentna_marysia Re: przegląd prasy 15.11.09, 09:20
                        nie dasz sie przekonać, że to z bojaźni...
                        • kontik_71 Re: przegląd prasy 15.11.09, 09:24
                          Przed czym? Przed wlasna niechecia do ryszenia tylka' Do wziecia spraw
                          w swoje rece i zrobienia czegos ze swoim zyciem? Nie nie dam sie
                          przekonac..
                          • elokwentna_marysia Re: przegląd prasy 15.11.09, 09:30
                            ja tymczasem idę do kościoła smile) miłego dnia, cześć .
                            • kontik_71 Re: przegląd prasy 15.11.09, 09:40
                              trudno... Twoj wybor
                      • sensi_spring Re: przegląd prasy 15.11.09, 09:39

Jeśli można to ja też kilka literek na ten temat.
                        Już od dawna, bardzo dawna zżyma mnie na widok tego, co dzieje się w
                        kościołach jako instytucji właśnie. Wiara dla mnie to wiara w Boga,
                        a nie bezgraniczna, ślepa wiara w księdza. Przerażenie ogarnia, gdy
                        ludzie ślepo podążają za wskazówkami nie mającymi nic wspólnego z
                        religią, Bogiem, a dotyczącymi np. życia politycznego. Kościół
                        powinien być miejscem, w którym w ciszy i spokoju można szukać
                        wskazówek życiowych dotyczących sfer duchowych, czy porad
                        dotyczących życia małżeńskiego, etc., jeśli szuka się tam wsparcia,
                        ale nie powinien być miejscem głoszenia postulatów politycznych z
                        ambony.

"...every day for us something new...open mind for a different
                        view...and nothing else matters..."
                        • kontik_71 Re: przegląd prasy 15.11.09, 09:44
                          Nic dodac, nic ujac smile Niech no Cie przytule w podziece smile
                          • sensi_spring Re: przegląd prasy 15.11.09, 10:28
                            Umysł o poranku jeszcze nie najgorzej się spisujewink
                            No to w imię wyższych celów...masz...przytulajsmile)

• kontik_71 Re: przegląd prasy 15.11.09, 10:40
                              widze, zes wyjatkowo dobra niewiasta i zwracasz uwage na potrzeby
                              otoczenia.. smile
                              • sensi_spring Re: przegląd prasy 15.11.09, 10:46
                                Cieszą mnie Twoje słowa...bo przed minutką przeczytałam gdzieś, żem
                                okrutna kobietawink)))

• kontik_71 Re: przegląd prasy 15.11.09, 10:48
                                  Hmm pewnie nie zostalas tak nazwana bez przyczyny.. uncertain
                                  • sensi_spring Re: przegląd prasy 15.11.09, 10:50

A jednak...bez żadnej, ale to żadnej przyczynywink)

• kontik_71 Re: przegląd prasy 15.11.09, 10:54
                                      Jakos ciezko mi w to uwierzyc.. moze po prostu nie widzisz oczywistej
                                      przyczyny? Moze zamykasz oczy i zyjesz w nieswiadomosci? Nie wyobrazam
                                      sobie aby ktokolwiek mogl bez przyczyny wypowiedziec takie slowa..
                                      • sensi_spring Re: przegląd prasy 15.11.09, 11:07

Fakt..przyczyną jest ogromna zachłanność...Ktokolwiek ją wykazałwink

• kontik_71 Re: przegląd prasy 15.11.09, 11:11
                                          O, widze, ze przechodzi kolezanka do ataku.. Niestety nie jest nam dane
                                          przesluchac druga strone uncertain
                                          • sensi_spring Re: przegląd prasy 15.11.09, 11:15

Uruchom wyobraźnięwink to powinno pomóc w poznaniu stanowiska drugiej
                                            stronywink)

• kontik_71 Re: przegląd prasy 15.11.09, 11:18
                                              Nie moja droga..w tak waznych rzeczach nie wolno opierac sie na
                                              wyobrazni. Tym bardziej, ze w obecnej chwili jest ona karmiona przez
                                              Ciebie a co za tym idzie, jest jednostronna..
                                              • sensi_spring Re: przegląd prasy 15.11.09, 11:35

Obłudnikwink)))

• kontik_71 Re: przegląd prasy 15.11.09, 11:48
                                                  Ja? a coz ja Ci uczynilem Sprezynko, no coz? Staram sie byc bezstronny,
                                                  chce przeanaliwosc wszelakie mozliwe watki... i jaka nagroda mnie
                                                  spotyka? Publicznie obwolany obludnikiem uncertain
                                                  • elokwentna_marysia Re: przegląd prasy 15.11.09, 11:55
                                                    kto się czubi ten się lubi wink)
                                                  • sensi_spring Re: przegląd prasy 15.11.09, 12:07

To taka publiczna chłosta byławink)) za tzw. bezstronność...nieustanny
                                                    brak wiary w mą łagodność...i za wszystko "cóżeś mi uczynił"wink))

• kontik_71 Re: przegląd prasy 15.11.09, 12:10
                                                    Chec bycia bezstronnym i dobrze poinformowanym nie jest brakiem wiary..
                                                    Ale widze pewne zapieczenie sie kolezanki i niechec do demokratycznych
                                                    procedur uncertain
                                                  • sensi_spring Re: przegląd prasy 15.11.09, 12:12

Jak chcesz, żeby było demokratycznie, to ja tu mogę nawet i cały rys
                                                    historyczny omawianej sytuacji przedstawićwink))

• elokwentna_marysia Re: przegląd prasy 15.11.09, 12:15
                                                    ja poproszę w postaci komiksu wink) ten rys.
                                                  • sensi_spring Re: przegląd prasy 15.11.09, 12:21

To trochę potrwa, ołówki się temperująwink)

• elokwentna_marysia Re: przegląd prasy 15.11.09, 12:26
                                                    ciekawe jak się nam odszczeknie wink)) powiem odrobinę drżę wink)
                                                  • elokwentna_marysia Re: przegląd prasy 15.11.09, 12:11
                                                    Prawdą jest, że kontik71 ostatnio ani nie prawi komplementów, ani nie ulega w
                                                    dyskusji a stawia się wręcz ! smile) co oznacza, że traktuje nas poważnie? czy może
                                                    oznacza to, że swoją nieomylność męskość podkreśla obnażając nasze slabości? jak
                                                    myślisz
                                                  • sensi_spring Re: przegląd prasy 15.11.09, 12:19
                                                    elokwentna_marysia napisała:

> Prawdą jest, że kontik71 ostatnio ani nie prawi komplementów, ani
                                                    nie ulega w
                                                    > dyskusji a stawia się wręcz ! smile) co oznacza, że traktuje nas
                                                    poważnie? czy moż
                                                    > e
                                                    > oznacza to, że swoją nieomylność męskość podkreśla obnażając nasze
                                                    slabości? ja
                                                    > k
                                                    > myślisz

Marysiu...zacznijmy od tego...jakie słabości..?smile))
                                                    A co do naszego Szanownego Kolegi..to może to taki haust
                                                    wolności...?wink

• elokwentna_marysia Re: przegląd prasy 15.11.09, 12:24
                                                    pisząc słabości miałam na myśli, że kobiety cechuje syndrom matki Polki, staramy
                                                    sie niańczyć faceta, być miłe...

Zapomnialam, że kontik wolny z dnia na dzień się staje coraz bardziej i być może
                                                    sie tym delektuje wink))
                                                  • sensi_spring Re: przegląd prasy 15.11.09, 12:29

> pisząc słabości miałam na myśli, że kobiety cechuje syndrom matki
                                                    Polki, staram
                                                    > y
                                                    > sie niańczyć faceta, być miłe...
                                                    >

Ja Cię zrozumiałam w trzy sekundy...co nie przeszkodziło mi w
                                                    zaakcentowaniu, że "my" nie mamy żadnych słabościwink)
                                                    A co do syndromu, to masz ogromną rację...choć jestem daleka od
                                                    uogólnień, to bywa jednak, że kobieta drży nad swoim mężczyzną
                                                    gotowa najmniejszy kamyczek usunąć mu spod stóp...a trzeba "twardą
                                                    być, a nie miętką"smile))

• elokwentna_marysia Re: przegląd prasy 15.11.09, 12:31
                                                    dużo się mogę od Ciebie nauczyć smile)))
                                                    zazdroszczę podejścia, bezkompromisowości smile)
                                                    chyba do tych mientkich sie zaliczam ...
                                                  • sensi_spring Re: przegląd prasy 15.11.09, 12:54

No jakby tu powiedzieć....doświadczenia życiowe mobilizująsmile) Sama
                                                    siebie czasem aż zaskakujęwink))

• kontik_71 Re: przegląd prasy 15.11.09, 12:31
                                                    Zapomnialam, że kontik wolny z dnia na dzień się staje coraz bardziej i
                                                    być może sie tym delektuje wink))

Wolnosc jest wartoscia sama w sobie tongue_out
                                                  • kontik_71 Re: przegląd prasy 15.11.09, 12:29
                                                    Manipulantki jestescie tongue_out Aby ukryc fakt niedostatku informacji,
                                                    chcecie rozmyc temat, wciagajac nowe watki tongue_out
                                                  • elokwentna_marysia Re: przegląd prasy 15.11.09, 12:33
                                                    znów się nie dał smile)) cwany lis smile) jaki masz sensi pomysł aby Go podejść? smile)
                                                  • kontik_71 Re: przegląd prasy 15.11.09, 12:35
                                                    A podchodzcie kolezanko, podchodzcie tongue_out
                                                  • elokwentna_marysia Re: przegląd prasy 15.11.09, 12:43
                                                    powalić Cię na łopatki (słowem) marzenie mam wink))
                                                  • kontik_71 Re: przegląd prasy 15.11.09, 12:56
                                                    Wole fizyczne powalanie na lopatki tongue_out
                                                  • sensi_spring Re: przegląd prasy 15.11.09, 13:04

Nas dwie...to możesz mieć w pakiecie coś dla ciała i coś dla
                                                    ducha...smile))

• buena_luna Re: przegląd prasy 15.11.09, 13:06
                                                    hm... powalanie na łopatki kończy się zwykle tym , że wcześniej czy później ktoś
                                                    musi klepnąć w matę, to tak jakby w dyskusji przyznać, że nie ma się
                                                    racji.....wiec może warto najpierw podyskutować nim się podejmie rozwiązania
                                                    siłowe? wink
                                                  • sensi_spring Re: przegląd prasy 15.11.09, 13:14

No cóż...pewnie masz rację...ale pokusa jest silniejszawink)

• sensi_spring Re: przegląd prasy 15.11.09, 12:59
                                                    Lis...? Kotek taki..mrauuuu...smile))
                                                    My się nie damy sprowokowaćwink)..żadna zmiana tematu nie weszła w
                                                    rachubę...ja tam szykuję rys, coby Marysia rozeznanie
                                                    miała...zresztą i bez niego potwierdzić już może, że jaka ze mnie
                                                    okrutna kobieta? Sama słodycz i radość przez moje literki
                                                    przemawiasmile)

P.S. A co do kwoty, o której rozmawiałyśmy...podaj proszę Marysiu
                                                    numer konta...smile)))

• elokwentna_marysia Re: przegląd prasy 15.11.09, 13:01
                                                    hahahahahahahahahaha z Tobą sensi przyjemnością jest gawędzić smile
                                                  • sensi_spring Re: przegląd prasy 15.11.09, 13:04

I vis a viswink smile))))

• kontik_71 Gubie sie w tej galazce.. :/ 15.11.09, 13:10
                                                  • elokwentna_marysia Re: Gubie sie w tej galazce.. :/ 15.11.09, 13:13
                                                    Houston macie problem? wink)
                                                  • sensi_spring Re: Gubie sie w tej galazce.. :/ 15.11.09, 13:22

> Houston macie problem? wink)

Tak, z gałązką, na której siedzimy...trzymaj się Maryś, bo zaraz
                                                    będzie twarde lądowaniesmile))

• elokwentna_marysia Re: Gubie sie w tej galazce.. :/ 15.11.09, 13:24
                                                    cicho, bo się wyda wink) i zaginiony w akcji nas ...namierzy smile)
                                                  • sensi_spring Re: Gubie sie w tej galazce.. :/ 15.11.09, 13:29

Rozumiem powagę sytuacji...milczę...ciiii...smile)

• buena_luna Re: Gubie sie w tej galazce.. :/ 15.11.09, 13:31
                                                    Chuk Norris załatwi sprawę kopniakiem z półobrotu ;p ....
                                                  • sensi_spring Re: Gubie sie w tej galazce.. :/ 15.11.09, 13:36

Ale czy z Chuckiem to takie byłoby kuszące?..hmm...sama nie wiemsmile)

• sensi_spring Re: Gubie sie w tej galazce.. :/ 15.11.09, 13:16

I zaraz powiesz, że przez to zgubiłeś wątek?wink

• kontik_71 Re: Gubie sie w tej galazce.. :/ 15.11.09, 13:29
                                                    Alez ja nie zgubilem watku.. tylko odpisywanie w takim natloku mija sie
                                                    z celem...ale jak sobie chcecie siedziec na tej galezi to sobie
                                                    siedzcie tongue_out
                                                  • sensi_spring Re: Gubie sie w tej galazce.. :/ 15.11.09, 13:35

Marysiu, zostałyśmy samewink)

• elokwentna_marysia Re: Gubie sie w tej galazce.. :/ 15.11.09, 13:41
                                                    hmmm zatęsknią wrócą smile w końcu ko-ko kochane jesteśmy smile)
    • elokwentna_marysia Re: przegląd prasy 15.11.09, 08:58
      Niepokoi mnie natomiast mówienie nt. oszczędzania na czas emerytury.
      Pojawił się artykuł kto jak oszczędza na przyszłość, przyznam wszystko fajnie
      się czyta, gdy gwiazdy, gwiazdki się wypowiadają, których apanaże są iście
      imponujące... jednak jak to się ma do zwykłego zjadacza chleba, któremu ledwo
      starcza od pierwszego do pierwszego...
      musi go szlag trafiać. Nie czuję sie zwyklym zjadaczem, zarabiam więcej niż
      średnia krajowa, nie mam jednak dzieci na których pomoc na starość mogę liczyć a
      jednak chciałabym aby świadczenie emerytalne było wystarczające do godnego życia.
      • kontik_71 Re: przegląd prasy 15.11.09, 09:13
        Czyli, podobnie jak ja, jestes goraca zwolenniczka zlikwidowania
        wszelkich wczesniejszych emerytur, zmiany i wyrownania wieku
        emerytalnego, tak?
        • elokwentna_marysia Re: przegląd prasy 15.11.09, 09:28
          póki co jestem na etapie "zawiści"
          zazdroszczę osobom, które przeszły na wcześniejsze emerytury, zasilki
          emerytalne, ubolewam, że mnie nie będzie dane mieć takiej alternatywy.
          Osoby te uważam, że mialy w ogóle dobrze w życiu, jest to pokolenie powojenne,
          gdy w kraju praca była , nie żyli bojąc sie, ze z dnia na dzień stracą środki do
          życia, budowalo się, były przydzialy na mieszkania, na auta...byly hotele
          robotnicze, niejednokrotnie zakłady pracy dofinansowywały wynajem mieszkania
          przez pracownika, potem to pokolenie podczas prywatyzacji dostało akcje firm w
          których pracowali... a teraz idąc na emeryturę zakład pracy dał im cudne
          odprawy, mogą sobie dorabiać do świadczenia...
          A JA MAM ODKŁADAĆ OD DZIŚ NA EMERYTURĘ. ano pewnie, bo mnie grozi praca do 67
          roku życia, bo mnie nikt odprawy nie da, ot zwolnią...

no zawiszczę!
          • kontik_71 Re: przegląd prasy 15.11.09, 09:33
            Zawisc to nieladne uczucie.. Tym bardziej gdy jest oparta na blednych
            zalozeniach.. Zylas wtedy i wiesz dobrze jak to naprawde wygladalo,
            jaka to byla praca, ile dziesiatkow lat czekalo sie na ten upragniony
            "przydzial", itd, itp. Do sytuacji bardziej pasuje ZLOSC, zlosc na
            tych, dzieki ktorym my bedziemy musieli sobie samo zapracowac na nasza
            starosc..
    • sensi_spring Re: przegląd prasy 15.11.09, 09:02
      Może jednak w ten niedzielny, słoneczny poranek sięgnij po inną
      gazetęwink

Dzień dobry tym, którzy wstali o porankusmile

• elokwentna_marysia Re: przegląd prasy 15.11.09, 09:09
        cześć smile)) co sugerujesz? Pudelka? wink)
        • sensi_spring Re: przegląd prasy 15.11.09, 09:11

No ładnie...ale na niski pułap mnie oceniłaśsmile))

P.S. Proszę zerknąć do pobudki...zdaję relację tamwink

• elokwentna_marysia Re: przegląd prasy 15.11.09, 09:14
            wcale, że nie bo ja ... na Pudelka obowiązkowo w weekend zagladam smile)
    • claire.ampres Re: przegląd prasy 15.11.09, 10:51
      Subiektywne odniesienie się do przeglądu prasy:

> 1. grypa, chorzy. Przerażająca świadomość zagrożenia, gdy rzecz nazywa się "epidemią" lub "pandemią".

Proszę o siebie dbać, forumki. Ale też nie panikować zawczasu. I nie unikać lekarzy. Tak, ja też nie znoszę do nich chodzić. No ale mus to mus.

> 2. przegraliśmy z Rumunią w nogę. szkoda.

Polacy, nic się nie stało... Pan Smuda w obecnym stanie piłki cudów chyba nie zdziała. A szkoda, bo naród lubi cuda.

> 3. dzień poszkodowanych w wypadkach samochodowych. Pod rozwagę.

Zawsze mnie zastanawia, dlaczego ludzie jadący z przepisową prędkością są uważani za mięczaków? Nie lepiej być takim mięczakiem zamiast mieć miękkie wszystko po stłuczce?

> 4. Słowo na niedzielę. Dzisiejsza ewangelia mnie przerasta.

Wyszukanie tego słowa i skomentowanie go również mnie przerasta wink

> 5. wróżba z chińskiego ciasteczka: Wszystko, czym jesteśmy, wynika z naszych myśli. Też mnie przerasta.

Czy to gadające ciasteczko zawsze się tak mądrzy? wink

> 6. Zapomnialas o wmuszaniu krzyzy w szkolach i dyskusji na temat wyroku sadu w ich sprawie..

Narodzie, skończże z tą hipokryzją... Za M.L.Kingiem powiem: "I have a dream..." Marzę o tym, by w końcu kiedyś żyć w normalnym kraju. Wiadomo jak King skończył, obawiam się, że to marzenie skończy podobnie.

Szkoda Marysiu, że nie zamieściłaś też jakiegoś obiadowego przepisu na niedzielę. Takiego na ugoszczenie rodziców. Bo mam zagwozdkę niemiłosierną, a czas mi pika, tyka, pstryka...
      • elokwentna_marysia Re: przegląd prasy 15.11.09, 11:58
        odniosę się do pytania, obiad na niedzielę, ja robię jedno danie gulasz
        ziemniakami i buraczkami. mam karczek. cebulkę uduszę na margarynie, dodam
        mięso, podsmażę dolewać będę potem wodę, zrobię zawiesisty sos podbije
        śmietaną... ziemniaki po ugotowaniu zgniotę ze śmietaną na tzw pirejkę smile)
        • claire.ampres Re: przegląd prasy 15.11.09, 19:06
          Dzięki za pomysł, Marysiu. Wyleciałam jednak wcześniej do sklepu i zrobiłam 3
          rodzaje lasagne, do tego wino. Familia się najadła i nawychwalała smile A ja jak
          nie umiałam gotować tradycyjnych potraw tak nadal nie umiem. Prędzej fiu bździu
          wymyślę niż zwykłego kotleta... pokręcona jestem :]
          • elokwentna_marysia Re: przegląd prasy 15.11.09, 19:16
            dla mnie lazania jest daniem z restauracji, wyszukanym smile)
            • claire.ampres Re: przegląd prasy 15.11.09, 19:32
              Ja niestety nie umiem gotować z przepisu, a lazania jest takim daniem, w którym
              można takie czary - mary robić ze składnikami, że hoho smile Coś dla mnie, wtedy
              czuję się jak szalony Szopen przy fortepianie ;D Chociaż nie wiem, czy Szopen
              był szalony, tak mi się z fryzurą skojarzyło wink
              A taki głupi kotlet mielony nigdy mi nie wyjdzie normalnie.
              Nie lubię kurczę gotować... uncertain Nie na co dzień i nie wg przepisów.
              • elokwentna_marysia Re: przegląd prasy 15.11.09, 19:53
                doskonale Cię rozumiem smile
                u nas babcia w domu gotowała, nie wymyślała...
                i to przy niej się nauczyłam, w małżeństwie czasem tylko jadaliśmy w domu, albo
                u rodziców albo na mieście albo wcale... świąt sama nigdy nie przygotowywalam.
                tak więc nie rozwijałam sie kulinarnie.
                • claire.ampres Re: przegląd prasy 15.11.09, 20:01
                  Od razu mi raźniej smile
    • srebrnalza Re: przegląd prasy 15.11.09, 11:06
      > 5. wróżba z chińskiego ciasteczka: Wszystko, czym jesteśmy, wynika
      z naszych
      > myśli. Też mnie przerasta.
      > Położę się. Wstanę raz jeszcze, tym razem prawą nogą.

Złota myśl od zakrętki tymbarka: Kto jak nie Ty?,
      Uśmiech to podstawa smile))))
      • elokwentna_marysia Re: przegląd prasy 15.11.09, 12:02
        kto jak nie my smile)
    • bezsilnosc_synaps Re: przegląd prasy 15.11.09, 13:06
      Nie wiem gdzie wy mieszkacie, bo ja to chyba sto lat za
      murzynami...W kiosku żadnej dzisiejszej gazety nie mieli.Właściwie,
      to kiosk nawet nieczynny był.
      • elokwentna_marysia Re: przegląd prasy 15.11.09, 13:15
        masz racje niefortunny tytuł wybralam, prawdą jest, że czytałam wiadomości na
        portalach wp, onet, interia, pudelek czyli nie korzystałam z prasy.
      • sensi_spring Re: przegląd prasy 15.11.09, 13:16

W naszej wiosce gazety są drukowane w komputerzewink

• bezsilnosc_synaps Re: przegląd prasy 15.11.09, 13:26
          A gdzie szum papieru,śliniony palec (bleeeeeeeee, jak ja tego nie
          znoszę, choćbym miał pół godziny na kartki dmuchać, to palca nie
          poślinię), gdzie plama po kawie...Achhhhhhh, ta wstrętna
          cywilizacja. No i jeszcze dwie najważniejsze sprawy: primo-w co
          zawiniecie jutrzejszą wałówkę, a sekundo-z laptopem na kibelek, to
          nie to samo.
          • elokwentna_marysia Re: przegląd prasy 15.11.09, 13:31
            na szczęście papier toaletowy jest dostępny wink) miałbyś jeszcze jeden argument.
            A serio to ja akurat kupuję gazety nie dzienniki lecz tygodniki od kilku lat te
            same tzn Angorę oraz Wprost lub Politykę zamiennie w zależności, który nagłówek
            ciekawszy.
            • bezsilnosc_synaps Re: przegląd prasy 15.11.09, 13:36
              Ja raczej się skupiam na artykułach, a nie nagłówkach. wink
    • fallen86 Re: przegląd prasy 15.11.09, 16:46
      1 - Bzdura i nabijanie koncernom farmaceutycznym kieszeni.
      2 - Standard, można się przyzwyczaić tongue_out
      3 - No tak o głupotach myślą a o poważnych sprawach już nie.
      4 - Błogosławieni pokorni albowiem oni nie potrzebują władzy.
      5 - Cóż... Dobre choć było to ciasteczko? tongue_out
      • elokwentna_marysia Re: przegląd prasy 15.11.09, 17:01
        chińskie ciasteczko wirtualne, ani smaku, ani zapachu ... bezplciowe smile
        • fallen86 Re: przegląd prasy 15.11.09, 17:30
          Oszustwo tongue_out
          To może będą wirtualne szczepionki? big_grin
          • elokwentna_marysia Re: przegląd prasy 15.11.09, 17:34
            jesteś przyczyną moich zmarszczek śmiechowych! smile) doigrasz się, na maila Ci
            fakturę za ich usuwanie kiedyś wyślę wink)
            • fallen86 Re: przegląd prasy 16.11.09, 01:09
              Ha!
              Skasuje sobie maila i żadna faktura nie dotrze big_grin
              Trzeba będzie założyć:
              Fundusz pomocy poszkodowanym przez forum
              • elokwentna_marysia Re: przegląd prasy 16.11.09, 12:24
                nie, nie ma tak, konsekwencję należy ponosić smile to jaki będziesz miał
                alternatywny adres ? wink)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka