Dodaj do ulubionych

Samotni po 30-stce

23.08.10, 17:14
Forum dla ludzi osamotnionych i samotnych po 30-stce.
Portal dla wszystkich samotnych (zwłaszcza dla ludzi w związkach).
Samotność ma różne oblicza.

Jeśli jesteś po 30-stce i czujesz się osamotniony zapraszam na stronę:
Forum Osamotnieni 30+
Nie szukamy szczęścia i miłości.
My tylko rozmawiamy o swoich problemach, zainteresowaniach, o swoim życiu.

Na Forum Osamotnieni 30+ nikt nie jest sam.
www.osamotnieni30plus.fora.pl/
Obserwuj wątek
    • piorex12 Re: Samotni po 30-stce 24.08.10, 08:58
      Zaczyna pomału robic sie tam nuda
    • niebieskooka76 Re: Samotni po 30-stce 23.06.11, 19:35
      Dlaczego tego forum już nie ma?....
      • noajdde Re: Samotni po 30-stce 23.06.11, 22:59
        Bo takich ludzi prawie nie ma.
      • tapatik Re: Samotni po 30-stce 23.06.11, 23:38
        niebieskooka76 napisała:

> Dlaczego tego forum już nie ma?....

A co? mało for o tej tematyce?
        • niebieskooka76 Re: Samotni po 30-stce 24.06.11, 20:09
          Nie chodzi o ilość for tylko o jakość dyskusji... Na forum bodajże samotnosc.waw.pl też dyskusje o samotnosci a jednak większosc młodzieży. Tam było wyraźnie: 30 plus.
          • ivetta447 Re: Samotni po 30-stce 10.07.11, 13:50
            Samotność może dopaść każdego, niezależnie od wieku, chociaż im człowiek starszy tym samotność bardziej doskwiera. Im więcej lat w metryce tym trudniej znaleźć odpowiedniego partnera. Ludzie po przejściach - są bardziej nieufni, ostrożni, boją się ponownego zranienia itd.
            Nie wierzę w spotkania typu samotni single łączmy się, nie wierzę w internetowe randki, biura matrynonialne (partner na zamówienie, a co gorsze miłość na zamówienie). To wszystko jest złudzeniem, iluzją. Trzeba z tym skończyć i nauczyć się żyć prawdziwie.

Każdy człowiek musi nauczyć się być szczęśliwym sam ze sobą, być samowystarczalnym, musi nauczyć się dbać o siebie, traktować się z miłością, musi sam dla siebie być oparciem w życiu, tylko to daje siłę do podejmowania nowych wyzwań, przed którymi stajemy każdego dnia. Ponadto trzeba mieć marzenia, nawet takie malutkie i małymi kroczkami zbliżać się do nich każdego dnia.
            Nie należy czekać na nikogo, nie należy czekać na miłość. Ona sama nas odnajdzie w najmniej oczekiwanym momencie. Ona sama do nas przyjdzie. A teraz po prostu trzeba cieczyć się życiem i chwilą, która trwa.
            • noajdde Re: Samotni po 30-stce 10.07.11, 14:56
              "Nie należy czekać na nikogo, nie należy czekać na miłość. Ona sama nas odnajdzie w najmniej oczekiwanym momencie." - to prawdziwy klasyk w kanonie frazesów smile Mi się kiedyś stary spinacz za łóżkiem odnalazł.
              • ivetta447 Re: Samotni po 30-stce 10.07.11, 16:11
                No, widzisz - już straciłaś (-eś) nadzieję, że ten spinasz się znajdzie, a stało się inaczej....
                Tak samo jest z miłością przestajemy w nią wierzyć i jej szukać na siłę - a ona sama przychodzi.... smile
                • xzarovichx Re: Samotni po 30-stce 10.07.11, 16:15
                  Z tego co zauważyłem to niekoniecznie.
                  • prawdziwyupiorek Re: Samotni po 30-stce 11.07.11, 01:09
                    Koniecznie, ja tak leżę i pachnę już 36 wiosen. To już chyba miłość powinna mnie znaleźć. O kurczę! A może ja podałam niewłaściwy adres? Bzdura! Żeby ludzie w tym wieku w t akie głupoty wierzyli. Nic Was nie znajdzie, bo nic Was nawet nie próbuje szukać. Statystyczne rzecz ujmując, po trzydziestce mam większe szanse paść ofiarą ataku terrorystycznego lubzginąć rażona piorunem niż znaleźć sobie normalnego faceta.
                    • oszukany.32 Re: Samotni po 30-stce 11.07.11, 06:37
                      A mi się nawet na imprezę nie chce iść już. Wolę już do dentysty pomęczyć się. smile Wolę czytać też jakieś książki, np. Encyklopedię (strasznych) chorób.
                      Na razie planuję na najbliższe tygodnie zamknąć się na trasie chata-tramwaj-praca-tramwaj-chata z przerwą na wyskoczenie do sklepu nad ranem albo pod wieczór żeby ludzi nie było widać i żeby oni mnie nie widzieli.
                    • noajdde Re: Samotni po 30-stce 11.07.11, 19:10
                      No nie, normalnego to już raczej nie.
                • baffinola Re: Samotni po 30-stce 11.07.11, 23:02
                  Sama przychodzi starość, czas sam płynie. Miłość nie przyjdzie i nie zapuka mówiąc cześć to ja, no chyba że z wzajemnością się zakochamy w komorniku czy listonoszu albo jakimś innym domokrążcy smile
                  • xzarovichx Re: Samotni po 30-stce 12.07.11, 20:04
                    To trochę jak z pracą - jeśli nie szukasz to mało prawdopodobne że znajdziesz (zwłaszcza satysfakcjonującą) No chyba że masz nadzwyczajne kwalifikacje i firmy się o ciebie bijąsmile
                    Oczywiście szukanie niestety nie gwarantuje sukcesu.
                    • barosz.2 Re: Samotni po 30-stce 17.07.11, 20:42
                      poznam samotną dziewczyne(panne)skromną,wierna która w przyszłości chce założyc rodzine-która pokocha na dobre i złe-wiek do 33l,dziewczyne nie palącą mazowieckie ,lubelskie
            • 81celtycka Re: Samotni po 30-stce 02.08.11, 14:14
              ivetta447 napisała:
              >
              > Każdy człowiek musi nauczyć się być szczęśliwym sam ze sobą, być samowystarczal
              > nym, musi nauczyć się dbać o siebie, traktować się z miłością, musi sam dla sie
              > bie być oparciem w życiu, tylko to daje siłę do podejmowania nowych wyzwań, prz
              > ed którymi stajemy każdego dnia. Ponadto trzeba mieć marzenia, nawet takie malu
              > tkie i małymi kroczkami zbliżać się do nich każdego dnia.
              > Nie należy czekać na nikogo, nie należy czekać na miłość. Ona sama nas odnajdzi
              > e w najmniej oczekiwanym momencie. Ona sama do nas przyjdzie. A teraz po prostu
              > trzeba cieczyć się życiem i chwilą, która trwa.

Faktem jest, że trzeba siebie kochać, ale nie można się w sobie zakochać i siebie poślubić.
              Wystarczy zaobserwować zachowania zwierząt, załóżmy, że to samiec szuka partnerki a partnerka przecież daje się znaleźć, czy ona się przed nim ukrywa?

Jeśli przez lata skupię się na sobie i tylko swoich potrzebach to jak mam się potem przestawić na potrzeby drugiej osoby? Takie długie singlowanie pogłębia złe nawyki i przyzwyczajenia.

Moim zdaniem trzeba mieć odwagę i umieć wziąźć odpowiedzialność za swoje życie.
              Nie płakać nad złym losem i tym, że może nic mnie już dobrego w życiu nie spotka, ale próbować to zmienić.

Czasem trzeba pocałować 10 żab zanim trafi się na prawdziwego księcia wink
    • barbarella-3 Re: Samotni po 30-stce 22.07.11, 11:43
      Szukam osób z śląskiego na wspólne wypady po województwie. Mam 32 lata mieszkam w Rybniku. dakota_1979@tlen.pl
    • drjackyl Re: Samotni po 30-stce 05.08.11, 10:35
      Ja szukam ludzi z dolnośląskiego. Mam fajne pomysly na aktywne spędzanie czasu ale nie mam z kim. Zapraszam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka