sadgirl25 09.02.11, 00:40 Czy ktoś też nie śpi bo nie może zasnąć? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sadgirl25 Re: Piwko 10.02.11, 23:41 ja w ogóle nie piję.nie mogę ze względów zdrowotnych Odpowiedz Link
woophy Re: Bezsenność 12.02.11, 00:44 Jak to było... Nie jem śniadania bo myślę o tobie. Nie jem obiadu bo myślę o tobie. Nie jem kolacji bo myślę o tobie. Nie mogę spać bo jestem cholernie głodny! Odpowiedz Link
sadgirl25 Re: Bezsenność 12.02.11, 22:04 Świetny jest ten tekst,dzięki że go przypomniałeś Odpowiedz Link
sadgirl25 Re: Bezsenność 13.02.11, 09:08 Dzięki.Jeśli chodzi o mnie,to jakoś przeżyję ten dzień.Będzie trochę ciężej niż w pozostałe 364 dni w roku,ale dam radę. Odpowiedz Link
taki_sobie_ludzik Re: Bezsenność 13.02.11, 13:45 może w ten sposób tracisz bezpowrotnie szansą Odpowiedz Link
sadgirl25 Re: Bezsenność 13.02.11, 21:10 nie wiem co mogłabym Ci powiedzieć.a tak w ogóle to przecież ja tylko stękam,jęczę,narzekam i marudzę więc chyba nie chciałbyś rozmawiać z kimś takim. Odpowiedz Link
taki_sobie_ludzik Re: Bezsenność 13.02.11, 21:26 drugi raz próbujesz mnie obrazić, dlaczego? Odpowiedz Link
sadgirl25 Re: Bezsenność 13.02.11, 21:35 Nie wiem dlaczego odbierasz to co piszę jako obrazę Ciebie.Nigdy nie obrażam ludzi.Nie jestem taka okropna jak myślisz.Ale jeśli tak odbierasz moje słowa to mogę jedynie Cię za nie przeprosić. Odpowiedz Link
sadgirl25 Re: Bezsenność 13.02.11, 21:57 Jeśli już nie chcesz ze mną o czymkolwiek porozmawiać to znikam stąd Odpowiedz Link
taki_sobie_ludzik Re: Bezsenność 13.02.11, 22:11 zwrot "z komś taki jak ty" nie jest odbierany nigdy przjaźnie Odpowiedz Link
antracytowa Re: Bezsenność 13.02.11, 23:54 Ja cierpię na bezsenność z niedzieli na poniedziałek - przedłużam sonie weekend Odpowiedz Link
the-only-madeline Re: Bezsenność 15.02.11, 18:53 Ja przeważnie sypiam dobrze...aż za dobrze nawet powiedziałabym, bo uwielbiam spać. No chyba, że mam jakiś poważny stres lub zmartwienie, wtedy całą noc przewalam się w łóżku i wściekam tym, że nie mogę zasnąć. Na szczęście takie sytuacje sdarzają się rzadko. A dlaczego Walentynki to dla Was kiepski dzień? To dzień jak każdy inny, w dodatku pseudoświęto zapożyczone z Zachodu, które jest świętem głównie dla handlowców, nie ma się czym przejmować Oczywiście miło jest dostać walentynkę czy kwiaty od kogoś o kto o nas pamiętał, ale dla mnie ten dzień naprawdę nie ma większego znaczenia. Odpowiedz Link
sadgirl25 Re: Bezsenność 15.02.11, 19:08 No to zazdroszczę Ci tego dobrego snuu mnie to raczej kiepsko wygląda. A wczorajszy dzień na szczęście minął bardzo szybko,dzisiaj jest taki sam, trzeba jakoś zapełniać tą pustkę. Odpowiedz Link
sadgirl25 Re: Bezsenność 21.02.11, 00:15 potrzebna dobra i skuteczna rada na bezsenność Odpowiedz Link
sadgirl25 Re: Bezsenność 21.02.11, 00:51 każdej nocy próbuję zasnąć.leżę w łóżku z zamkniętymi oczami i czekam na sen Odpowiedz Link
7stefan7 Re: Bezsenność 21.02.11, 00:58 To nie zazdroszczę, ja nie spię tylko dlatego, że pospałem dzis dłużej rano i teraz mnie do wyrka nie ciagnie Odpowiedz Link
sadgirl25 Re: Bezsenność 21.02.11, 01:01 za to ja Ci zazdroszczę tego,że położysz głowę na poduszce i śpisz Odpowiedz Link
7stefan7 Re: Bezsenność 21.02.11, 01:06 A myślałem, że mi to specjalnie nie ma czego zazdrościć he he - a jednak się coś znalazło. Niestety nie da się tego podzielić. A propblem "spaniowy" to przejściowy stan czy bardziej permanentny? Odpowiedz Link
7stefan7 Re: Bezsenność 21.02.11, 01:13 Miewałem kilkumiesięczne problemy ale było to stresogeniczne mocno i z czasem przejścia stresu i problem niespania się skończył Odpowiedz Link
sadgirl25 Re: Bezsenność 21.02.11, 01:17 to dobrze nie będę już Ciebie tutaj zatrzymywać.znikam nie wiem gdzie Odpowiedz Link
tomaszysz Re: Bezsenność 21.02.11, 15:00 borykam sie z tym problemem od lat i ciagle nie skonczylem wiec podam ci wiec kilka moich sposobow Strategia wojenna: -mysle ze trzeba jesc obowiazkowo sniadania i regularni odzywiac sie o okreslonych porach dnia nie robic takich rzeczy jak jeden posilek wieczorem a wszystko zeby wejsc w rytm zeby organizm sam wiedzial czego ma rządać i kiedy no i jesc zdrowo -odrzucilem alkochol bo po nim co prawda zasypialem ale budzilem sie w nocy albo wstawalem z bolaca glowa, nie pije kawy chyba za z rana nie pobudzam sie na wieczor zeby nie wytracac sie z rytmu -wiem ze jak fizycznie sie mecze caly dzien to pozniej spie ale to sie rzadko mi zdarza polecam moze zapisz sie na jakies treningi karate byloby idealne -musisz koniecznie dazyc do wstawania wczesnie rano o 7 u mnie dziala to wazne nawet jak nie spalas w nocy -nie jesc pozno po 21(indywidualnie) to stopniowo trzeba osiagnac bp na poczatku bedziesz tak glodna wieczorami ze i tak nie zasniesz pojedyncz bitwy: -pomaga czasem wstawanie i robienie czeegos przez godzine jak sie nie da zasnac, a i tak nie zasniesz -kiedys wypilem taka cherbatke "gynostemma królewska" i po niej zasnalem w ciagu dnia co mi sie wyjatkowo rzadko zdarza i ogolnie troche mi pomogla ale juz nie pije -zakladam sluchawki i slucham jakiejs zamulajacej muzyki nie probowalem jeszcze mantry ale moze sie okazac skuteczna, bo ostatnio calkiem skutecznie zasypiam przy audiobookach -oczywiscie jak nie sluchawki to zatyczki kompletna ciemnosc to podstawa,trzeba sie odciac od bodzcow zewnetrznych -czasem lozko jest w zlym kierunku wtedy przesuwam je o 90 stopni wiem ze to nienormalne ale tak juz jest troche sie rozpisalem a i tak czuje ze nie napisalem wszystkiego ale wiem jedno z dnia na dzien sie nie wyleczysz chyba ze u ciebie te problemy maj inne podloze i moje sposoby okaza sie nieskuteczne przeczytak i zrob z tym co zechcesz Odpowiedz Link
sadgirl25 Re: Bezsenność 21.02.11, 15:42 Dzięki za odpowiedź -śniadania jem,codziennie w pracy,tak około 8-9.00,popołudniu jem obiady,kolacje jem wieczorem tak około 19.00,staram się zdrowo odżywiać -nie jem późno,bardzo rzadko (raz na kilka miesięcy mam jakiś nocny napad głodu,np na czekoladę) -alkoholu zero,nie piję wcale,a kawę rzadko -wysiłek fizyczny w moim przypadku nie pomaga praca,dojazd do niej i powrót zabierają mi dużo czasu i sił ale i tak nie zmrużę oka -wstaję codziennie o 6-6.30,a budzę się ok.5.30 zawsze bez budzika,obojętnie o której bym nie poszła spać i obojętnie o której bym nie zasnęła. tylko jeden jedyny raz kiedyś po powrocie z pracy i po kolacji, około 20.00 udało mi się zasnąć,(bo poprzedniej nocy spałam godzinę)obudziłam się o 1.00 w nocy i przeleżałam do rana w łóżku,nie zasnęłam już,mimo że oczy mi się zamykały.Wstałam o 6 ubrałam się i pojechałam do pracy na 8.00 to by było na tyle,z dzienniczka bezsennej pozdrowienia smutna dziewczyna Odpowiedz Link
tomaszysz Re: Bezsenność 21.02.11, 17:13 wiec problem tylko i wylacznie w glowie cos cie meczy ale chyba nie masz zamiaru powiedziec co chyba ze znowu spudlowalem Odpowiedz Link
sadgirl25 Re: Bezsenność 21.02.11, 18:03 a skąd wiesz że problem jest tylko i wyłącznie w mojej głowie?przecież nic takiego nie powiedziałam.przecież gdyby wszytko było ok to umiałabym spać po 12 godzinnej pracy biurowej po której przewracam się ze zmęczenia Odpowiedz Link
tomaszysz Re: Bezsenność 21.02.11, 18:16 nic niewiem na pewno ale tak bym stawial czy w 2009 cos ci sie przydarzylo Odpowiedz Link
sadgirl25 Re: Bezsenność 21.02.11, 18:25 różnie bywało,jak to w życiu.ale przecież jeśli człowiek jest wykończony to dlaczego nie umie spać? Odpowiedz Link
tomaszysz Re: Bezsenność 28.02.11, 23:00 ja ostatnio spie dobrze nie ma nikogo w pokoju jestem sam , nie ma zadnych libacji do 6 rano i jakos spie dobrz co tam u ciebie? Odpowiedz Link
sadgirl25 Re: Bezsenność 28.02.11, 23:43 Skoro odpisuję w tym wątku to nietrudno zgadnąć że u mnie kiepsko Odpowiedz Link
sadgirl25 Re: Bezsenność 03.03.11, 20:40 Trzeba było tak od razu powiedzieć.Teraz już wiem i przyrzekam,nie odpiszę wiecej. Odpowiedz Link
easydobranocka Re: Bezsenność 11.03.11, 12:55 Witaj.Też nie mogę zasnąć.Wówczas włączam radio i słucham muzyki . Odpowiedz Link
kajetan_123 Re: Bezsenność 11.03.11, 17:33 Wyobrażam sobie i chyba Cie rozumiem - znam kogos mi bliskiego co tak miał(a) ale chyba z innego powodu... mam taka nadzieje... Ja moge Ci doradzic jazdę na rowerze - na swieżym powietrzu, no i oczywiście przed snem a nie zamiast Odpowiedz Link