Dodaj do ulubionych

Bezsenność

09.02.11, 00:40
Czy ktoś też nie śpi bo nie może zasnąć?
Obserwuj wątek
    • hulio1985 Re: Bezsenność 09.02.11, 05:48
      ja nie spie kazdej nocy do 6
      • hulio1985 Re: Bezsenność 09.02.11, 06:22
        a klade sie kolo 23
        • sadgirl25 Re: Bezsenność 15.02.11, 17:08
          A jaki jest powód Twojej bezsenności?
    • joannagw1 Piwko 10.02.11, 19:21
      Dwa piwka i po bólu, śpię jak dziecko.
      • sadgirl25 Re: Piwko 10.02.11, 23:41
        ja w ogóle nie piję.nie mogę ze względów zdrowotnych
    • woophy Re: Bezsenność 12.02.11, 00:44
      Jak to było...
      Nie jem śniadania bo myślę o tobie.
      Nie jem obiadu bo myślę o tobie.
      Nie jem kolacji bo myślę o tobie.
      Nie mogę spać bo jestem cholernie głodny! wink
      • sadgirl25 Re: Bezsenność 12.02.11, 22:04
        Świetny jest ten tekst,dzięki że go przypomniałeśsmile
        • woophy Re: Bezsenność 12.02.11, 22:29
          To w ramach terapii przedwalentynkowej wink
          • sadgirl25 Re: Bezsenność 13.02.11, 09:08
            Dzięki.Jeśli chodzi o mnie,to jakoś przeżyję ten dzień.Będzie trochę ciężej niż w pozostałe 364 dni w roku,ale dam radę.
            • taki_sobie_ludzik Re: Bezsenność 13.02.11, 11:25
              dlaczego Ci tak ciężko?
              • sadgirl25 Re: Bezsenność 13.02.11, 11:59
                Wybacz,ale akurat Tobie nie powiem
                • taki_sobie_ludzik Re: Bezsenność 13.02.11, 13:45
                  może w ten sposób tracisz bezpowrotnie szansą
                  • sadgirl25 Re: Bezsenność 13.02.11, 14:00
                    tracę bezpowrotnie szansę?na co?
                    • taki_sobie_ludzik Re: Bezsenność 13.02.11, 16:23
                      na wybawczą Cię rozmowę
                      • sadgirl25 Re: Bezsenność 13.02.11, 18:23
                        Czyżbyś chciał ze mną porozmawiać?
                        • taki_sobie_ludzik Re: Bezsenność 13.02.11, 20:31
                          pewnie, że tak
                          • sadgirl25 Re: Bezsenność 13.02.11, 21:10
                            nie wiem co mogłabym Ci powiedzieć.a tak w ogóle to przecież ja tylko stękam,jęczę,narzekam i marudzę więc chyba nie chciałbyś rozmawiać z kimś takim.
                            • taki_sobie_ludzik Re: Bezsenność 13.02.11, 21:26
                              drugi raz próbujesz mnie obrazić, dlaczego?
                              • sadgirl25 Re: Bezsenność 13.02.11, 21:35
                                Nie wiem dlaczego odbierasz to co piszę jako obrazę Ciebie.Nigdy nie obrażam ludzi.Nie jestem taka okropna jak myślisz.Ale jeśli tak odbierasz moje słowa to mogę jedynie Cię za nie przeprosić.
                                • sadgirl25 Re: Bezsenność 13.02.11, 21:57
                                  Jeśli już nie chcesz ze mną o czymkolwiek porozmawiać to znikam stąd
                                  • taki_sobie_ludzik Re: Bezsenność 13.02.11, 22:11
                                    zwrot "z komś taki jak ty" nie jest odbierany nigdy przjaźnie
                                    • sadgirl25 Re: Bezsenność 13.02.11, 22:13
                                      ja już naprawdę nie wiem co mam mówić
                                      • taki_sobie_ludzik Re: Bezsenność 13.02.11, 22:15
                                        to, co sama chciałabyś słyszeć
                                        • sadgirl25 Re: Bezsenność 13.02.11, 22:20
                                          nie chciałam nikogo obrazić
    • antracytowa Re: Bezsenność 13.02.11, 23:54
      Ja cierpię na bezsenność z niedzieli na poniedziałek - przedłużam sonie weekendwink
      • sadgirl25 Re: Bezsenność 14.02.11, 00:09
        ja znów mam od dzisiaj 2 tyg feriismile
        • the-only-madeline Re: Bezsenność 15.02.11, 18:53
          Ja przeważnie sypiam dobrze...aż za dobrze nawet powiedziałabym, bo uwielbiam spać. No chyba, że mam jakiś poważny stres lub zmartwienie, wtedy całą noc przewalam się w łóżku i wściekam tym, że nie mogę zasnąć. Na szczęście takie sytuacje sdarzają się rzadko.
          A dlaczego Walentynki to dla Was kiepski dzień? To dzień jak każdy inny, w dodatku pseudoświęto zapożyczone z Zachodu, które jest świętem głównie dla handlowców, nie ma się czym przejmować wink Oczywiście miło jest dostać walentynkę czy kwiaty od kogoś o kto o nas pamiętał, ale dla mnie ten dzień naprawdę nie ma większego znaczenia.
          • sadgirl25 Re: Bezsenność 15.02.11, 19:08
            No to zazdroszczę Ci tego dobrego snusmileu mnie to raczej kiepsko wygląda.
            A wczorajszy dzień na szczęście minął bardzo szybko,dzisiaj jest taki sam,
            trzeba jakoś zapełniać tą pustkę.
            • sadgirl25 Re: Bezsenność 17.02.11, 00:10
              Szkoda,że wszyscy już śpiąsad
              • sadgirl25 Re: Bezsenność 21.02.11, 00:15
                potrzebna dobra i skuteczna rada na bezsenność sad
                • 7stefan7 Re: Bezsenność 21.02.11, 00:44
                  spróbować zasnąć wink
                  • sadgirl25 Re: Bezsenność 21.02.11, 00:51
                    każdej nocy próbuję zasnąć.leżę w łóżku z zamkniętymi oczami i czekam na sensad
                    • 7stefan7 Re: Bezsenność 21.02.11, 00:58
                      To nie zazdroszczę, ja nie spię tylko dlatego, że pospałem dzis dłużej rano i teraz mnie do wyrka nie ciagnie wink
                      • sadgirl25 Re: Bezsenność 21.02.11, 01:01
                        za to ja Ci zazdroszczęsmile tego,że położysz głowę na poduszce i śpiszsad
                        • 7stefan7 Re: Bezsenność 21.02.11, 01:06
                          A myślałem, że mi to specjalnie nie ma czego zazdrościć he he - a jednak się coś znalazło. Niestety nie da się tego podzielić. A propblem "spaniowy" to przejściowy stan czy bardziej permanentny?
                          • sadgirl25 Re: Bezsenność 21.02.11, 01:08
                            od 2009 rokusad
                            • 7stefan7 Re: Bezsenność 21.02.11, 01:13
                              Miewałem kilkumiesięczne problemy ale było to stresogeniczne mocno i z czasem przejścia stresu i problem niespania się skończył smile
                              • sadgirl25 Re: Bezsenność 21.02.11, 01:17
                                to dobrzesmile nie będę już Ciebie tutaj zatrzymywać.znikam nie wiem gdzie
    • tomaszysz Re: Bezsenność 21.02.11, 15:00
      borykam sie z tym problemem od lat i ciagle nie skonczylem wiec podam ci wiec kilka moich sposobow
      Strategia wojenna:
      -mysle ze trzeba jesc obowiazkowo sniadania i regularni odzywiac sie o okreslonych porach dnia nie robic takich rzeczy jak jeden posilek wieczorem a wszystko zeby wejsc w rytm zeby organizm sam wiedzial czego ma rządać i kiedy no i jesc zdrowo
      -odrzucilem alkochol bo po nim co prawda zasypialem ale budzilem sie w nocy albo wstawalem z bolaca glowa, nie pije kawy chyba za z rana nie pobudzam sie na wieczor zeby nie wytracac sie z rytmu
      -wiem ze jak fizycznie sie mecze caly dzien to pozniej spie ale to sie rzadko mi zdarza
      polecam moze zapisz sie na jakies treningi karate byloby idealne
      -musisz koniecznie dazyc do wstawania wczesnie rano o 7 u mnie dziala to wazne nawet jak nie spalas w nocy
      -nie jesc pozno po 21(indywidualnie) to stopniowo trzeba osiagnac bp na poczatku bedziesz tak glodna wieczorami ze i tak nie zasniesz
      pojedyncz bitwy:
      -pomaga czasem wstawanie i robienie czeegos przez godzine jak sie nie da zasnac, a i tak nie zasniesz
      -kiedys wypilem taka cherbatke "gynostemma królewska" i po niej zasnalem w ciagu dnia co mi sie wyjatkowo rzadko zdarza i ogolnie troche mi pomogla ale juz nie pije
      -zakladam sluchawki i slucham jakiejs zamulajacej muzyki nie probowalem jeszcze mantry ale moze sie okazac skuteczna, bo ostatnio calkiem skutecznie zasypiam przy audiobookach
      -oczywiscie jak nie sluchawki to zatyczki kompletna ciemnosc to podstawa,trzeba sie odciac od bodzcow zewnetrznych
      -czasem lozko jest w zlym kierunku wtedy przesuwam je o 90 stopni wiem ze to nienormalne ale tak juz jest

troche sie rozpisalem a i tak czuje ze nie napisalem wszystkiego ale wiem jedno z dnia na dzien sie nie wyleczysz chyba ze u ciebie te problemy maj inne podloze i moje sposoby okaza sie nieskuteczne przeczytak i zrob z tym co zechcesz
      • sadgirl25 Re: Bezsenność 21.02.11, 15:42
        Dzięki za odpowiedź smile
        -śniadania jem,codziennie w pracy,tak około 8-9.00,popołudniu jem obiady,kolacje jem wieczorem tak około 19.00,staram się zdrowo odżywiać
        -nie jem późno,bardzo rzadko (raz na kilka miesięcy mam jakiś nocny napad głodu,np na czekoladę)
        -alkoholu zero,nie piję wcale,a kawę rzadko
        -wysiłek fizyczny w moim przypadku nie pomaga
        praca,dojazd do niej i powrót zabierają mi dużo czasu i sił ale i tak nie zmrużę oka
        -wstaję codziennie o 6-6.30,a budzę się ok.5.30 zawsze bez budzika,obojętnie o której bym nie poszła spać i obojętnie o której bym nie zasnęła.
        tylko jeden jedyny raz kiedyś po powrocie z pracy i po kolacji, około 20.00 udało mi się zasnąć,(bo poprzedniej nocy spałam godzinę)obudziłam się o 1.00 w nocy i przeleżałam do rana w łóżku,nie zasnęłam już,mimo że oczy mi się zamykały.Wstałam o 6 ubrałam się i pojechałam do pracy na 8.00

to by było na tyle,z dzienniczka bezsennejsmile
        pozdrowienia
        smutna dziewczyna

• tomaszysz Re: Bezsenność 21.02.11, 17:13
          wiec problem tylko i wylacznie w glowie cos cie meczy ale chyba nie masz zamiaru powiedziec co chyba ze znowu spudlowalem
          • sadgirl25 Re: Bezsenność 21.02.11, 18:03
            a skąd wiesz że problem jest tylko i wyłącznie w mojej głowie?przecież nic takiego nie powiedziałam.przecież gdyby wszytko było ok to umiałabym spać po 12 godzinnej pracy biurowej po której przewracam się ze zmęczenia
            • tomaszysz Re: Bezsenność 21.02.11, 18:16
              nic niewiem na pewno ale tak bym stawial czy w 2009 cos ci sie przydarzylo
              • sadgirl25 Re: Bezsenność 21.02.11, 18:25
                różnie bywało,jak to w życiu.ale przecież jeśli człowiek jest wykończony to dlaczego nie umie spać?
                • tomaszysz Re: Bezsenność 23.02.11, 03:58
                  no ja dzis znowu
                  • sadgirl25 Re: Bezsenność 23.02.11, 16:49
                    znowu Ciebie dziś dopadła bezsenność
                    • tomaszysz Re: Bezsenność 28.02.11, 23:00
                      ja ostatnio spie dobrze nie ma nikogo w pokoju jestem sam , nie ma zadnych libacji do 6 rano i jakos spie dobrz co tam u ciebie?
                      • sadgirl25 Re: Bezsenność 28.02.11, 23:43
                        Skoro odpisuję w tym wątku to nietrudno zgadnąć że u mnie kiepskosad
                        • tomaszysz Re: Bezsenność 03.03.11, 11:24
                          mialem nadzieje ze nie odpiszesz
                          • sadgirl25 Re: Bezsenność 03.03.11, 20:40
                            Trzeba było tak od razu powiedzieć.Teraz już wiem i przyrzekam,nie odpiszę wiecej.
    • easydobranocka Re: Bezsenność 11.03.11, 12:53
      • easydobranocka Re: Bezsenność 11.03.11, 12:55
        Witaj.Też nie mogę zasnąć.Wówczas włączam radio i słucham muzyki .
    • kajetan_123 Re: Bezsenność 11.03.11, 17:33
      Wyobrażam sobie i chyba Cie rozumiem - znam kogos mi bliskiego co tak miał(a) ale chyba z innego powodu... mam taka nadzieje... Ja moge Ci doradzic jazdę na rowerze - na swieżym powietrzu, no i oczywiście przed snem a nie zamiast smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka