20.03.12, 17:58
Czy masochizm to dobry sposób na wiosenne zmiany?
postanowiłam nauczyć się chodzić na obcasach. Zakupiłam buty na początek niewysoki i obcasik i w drogę. Zrobiłam jakieś 15km. MASAKRA!!!!!!!!!!! Myślałam, że tam zejdę a już na pewno nie, że dojdę (do celu).
Obserwuj wątek
    • lonelyshe29 Re: masochizm 20.03.12, 20:08
      czemu od razy 15 km hehe?
      • desper.atka Re: masochizm 20.03.12, 22:20
        tak jakoś wyszło miałam trochę spraw do załatwienia. Zwykle nie korzystam z komunikacji miejskiej, zawsze własna dwójka mi wystarczałabig_grin
    • goral27 a masz ladne nogi? 20.03.12, 23:38
      to kluczowe pytanie - czy warto sie meczyc :o)
      • desper.atka Re: a masz ladne nogi? 20.03.12, 23:56
        dobre pytaniewink
        • szary_ludz Re: a masz ladne nogi? 21.03.12, 02:01
          A właśnie że złe pytanie. Nawet niezbyt atrakcyjne nogi na obcasie i tak będą dużo fajniej wyglądać niż niezbyt atrakcyjne bez obcasów. Troszkę przesadziłaś z tym dystansem ale nie zniechęcaj się bo myślę że warto.
          • lonelyshe29 Re: a masz ladne nogi? 21.03.12, 05:46
            też myślę, że warto ....byle nie za każdą cenę ...... smile skoro wiosna idzie
            • desper.atka Re: a masz ladne nogi? 21.03.12, 13:17
              ja się tak łatwo nie poddajębig_grin
          • desper.atka Re: a masz ladne nogi? 21.03.12, 13:15
            szary_ludz napisał:

> A właśnie że złe pytanie. Nawet niezbyt atrakcyjne nogi na obcasie i tak będą d
            > użo fajniej wyglądać niż niezbyt atrakcyjne bez obcasów.

W pewnym sensie masz rację ale to nie zupełnie tak działa. Buty trzeba odpowiednio dobrać do sylwetki i przede wszystkim umieć w nich chodzić. Ktoś mi kiedyś powiedział, że nie ważne jak się chodzi ważny jest look. Zupełnie się z tym nie zgadzam. Nie raz widziałam młode dziewczynki w 10cm szpilach które wyglądały jak kaleki mimo, że figurki miały bardzo ładne.
            Ja myślę, że pajaca z siebie nie robię, z chodzeniem na obcasach sobie radzę (chociaż nigdy za tym nie przepadałam). Ale po dość długiej przerwie moje stopy się odzwyczaiły od takiego obuwia co objawiło się CHOLERNYM bólem. A no i jest jeszcze jedna kwestia - znacznie spadło mi tempo. Do tej pory wszyscy koło mnie truchtali a teraz ja będę truchtać koło nichwink
            W kwestii nóg myślę, że moje na obcasie wyglądają korzystniej ale generalnie ostatnio nie jest z nimi źle.

Troszkę przesadziłaś z
            > tym dystansem ale nie zniechęcaj się bo myślę że warto.

nie zniechęcam się. Właściwie to normalne, że nowe buty trzeba rozchodzić. Z resztą teraz to już nie mam wyjściabig_grin
            • szary_ludz Re: a masz ladne nogi? 21.03.12, 21:04
              Obcasy nie są dla dziewczynek. Wyglądają śmiesznie oraz robią swemu organizmowi krzywdę. Truchtaj. smile
              • desper.atka Re: a masz ladne nogi? 21.03.12, 22:53
                szary_ludz napisał:

> Obcasy nie są dla dziewczynek.

szkoda, że one o tym nie wiedzą

Wyglądają śmiesznie oraz robią swemu organizmowi krzywdę.

i to jaką. W zasadzie to wszystkie kobiety chodząc na obcasach robią sobie krzywdę. W imię czego?
                • raziel24 Re: a masz ladne nogi? 22.03.12, 11:44
                  Też zadaje sobie to pytanie. Nie chciałbym żeby moja dziewczyna męczyła się specjalnie tylko dlatego aby mi się bardziej podobać (No chyba, że naprawdę lubi takie buty to oksmile
                  • desper.atka Re: a masz ladne nogi? 22.03.12, 18:43
                    tzn ja wiem po co i bynajmniej nie chodzi atrakcyjność. Nie sądzę, żebym mogła się nagle komuś spodobać po włożeniu butów na obcasie.
                    Po pierwsze taką mam fantazję, poza tym jak bolą nogi to można zapomnieć o innych problemachwink
                    Po drugie myślę, że taka zmiana stylu zrobi mi dobrze podczas szukania pracy, bo wiadomo, że na rozmowę kwalifikacyjną nie pójdę w trampkach, bojówkach i bokserce czy bluzie z kapturembig_grin
    • sheneeds Re: masochizm 21.03.12, 21:51
      desper.atka napisała:

> Czy masochizm to dobry sposób na wiosenne zmiany?
      > postanowiłam nauczyć się chodzić na obcasach. Zakupiłam buty na początek niewys
      > oki i obcasik i w drogę. Zrobiłam jakieś 15km. MASAKRA!!!!!!!!!!! Myślałam, że
      > tam zejdę a już na pewno nie, że dojdę (do celu).

myślę, że to było ok 7,5 km smile, 15 km to dosyć spora 'wycieczka', też szlifuję obcasiki, witaj w klubie smile
      • desper.atka Re: masochizm 21.03.12, 22:45
        sheneeds napisała:

> myślę, że to było ok 7,5 km smile, 15 km to dosyć spora 'wycieczka', też szlifuję
        > obcasiki, witaj w klubie smile

obliczyłam, pełnych 15 nie było ale nie wiele brakuje.
        Dobrze wiedzieć, że nie jestem z tym samawinkbig_grin
    • cotbus76 A może tak trochę rozsądku i sztyft przeciw 22.03.12, 08:16
      otarciom w torebce plus duża paczka żelowych plastrów na pęcherze wink
      Fajne są też te żelowe wkładki do butów na wysokim obcasie, lecz tu trzeba niestety nie mieć skłonności do pocenia stóp sad
      Stopa wygląda w takich plasterkach jak kosmonauta, ale pomagają przetrwać pierwsze przygody z nowymi butami :smile
      • cotbus76 A zapomniałam jeszcze o żelu chłodzącym w lodówce 22.03.12, 08:16
        Bez tego każde wiosenna zmiana obuwia to koszmar wink
        • desper.atka Re: A zapomniałam jeszcze o żelu chłodzącym w lod 22.03.12, 11:08
          dziękuję za dobre rady możliwe, że kiedyś się przydadzą. Na razie jednak nie jest tak źle nie ma żadnych otarć ani pęcherzy (na szczęście). Generalnie to kwestia przyzwyczajenia nóg do nowej sytuacji. Dyskomfort stóp i kostek jest spowodowany innym rozłożeniem ciężaru ciała niż na płaskim obuwiu. Ale "idzie" coraz lepiejwink

Needziu a Tobie jak idzie??
          • cotbus76 Tym bardziej potrzebny Ci będzie żel chłodzący do 22.03.12, 12:06
            stóp oraz dobra sól lub płyn do kąpieli stóp.
            Ja też zaliczyłam już mały sukces czyli udało mi się rozchodzić buty na obcasie wyższym niż standardowe dotychczasowe kaczuszki i jakieś 3-5 cm w porywach. Okupiłam to jednak zużyciem całego sztyftu i koniecznością znalezienia czasu na kojące kąpiele po każdym "spacerku".
            Życzę więc wytrwałości nam obu wink
            • desper.atka Re: Tym bardziej potrzebny Ci będzie żel chłodząc 22.03.12, 18:50
              to nie mam się co porównywać do Ciebie, ja na razie okupiłam swoje postanowienie (oprócz dolegliwości podczas samego "spaceru") jedynie godzinnym bólem podbicia stóp i lekkim nadwyrężeniem przetrąconej przed 2,5 rokiem nogi.
              Dołączam się do życzeńbig_grin
              • sheneeds Re: Tym bardziej potrzebny Ci będzie żel chłodząc 22.03.12, 18:59
                obcas to sexapil, kobiecość, największe odróżnienie od chłopaka, mężczyzny + jeszcze spódnica
                • desper.atka Re: Tym bardziej potrzebny Ci będzie żel chłodząc 22.03.12, 19:23
                  uwierz mi, są osoby którym nic nie pomożewink
                  • sheneeds Re: Tym bardziej potrzebny Ci będzie żel chłodząc 22.03.12, 19:28
                    podchodzę do sprawy teoretycznie-naukowo, ale i obserwacyjnie i kulturowo
                    • desper.atka Re: Tym bardziej potrzebny Ci będzie żel chłodząc 22.03.12, 19:34
                      a wypróbowałaś to na sobie??
                      • sheneeds Re: Tym bardziej potrzebny Ci będzie żel chłodząc 22.03.12, 20:06
                        no a co, nie chodzę na obcasach (nie za wysokich) dla zabawy, no nie ściemniajmy w tym jest cel: 'jestem kobietą' "mówisz"
                        • desper.atka Re: Tym bardziej potrzebny Ci będzie żel chłodząc 22.03.12, 23:15
                          ok a jak skutecznością??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka