Dodaj do ulubionych

Żarcie miecha

10.11.16, 12:06
Lilith, to miałaś na myśli pisząc o żarciu mięsa?

zdrowie.radiozet.pl/Dieta/Zdrowe-odzywianie/Einstein-zywienia-ostrzega-ze-mieso-i-mleko-moze-byc-rakotworcze-00000758
Obserwuj wątek
    • heniek.8 Re: Żarcie miecha 10.11.16, 17:24
      słyszałem o tym China study już dawno, ktoś tam grzebał w surowych danych które ten gość obrabiał, i jak to zwykle bywa - można dojść do innych wniosków na podstawie tych samych danych.
      wg mnie lepiej obserwować ludzi którzy długo i zdrowo żyją i robić to co oni, bo ci autorzy za szybko się wykruszają (Montignac +66 a taka była moda 10 lat temu)

mój typ:
      pl.wikipedia.org/wiki/Jeanne_Calment
      " ... przypisywała swą długowieczność (…) oliwie z oliwek (…) jak również kieliszkowi Porto oraz czekoladzie (miała zjadać prawie kilogram czekolady tygodniowo)"
      • tapatik Re: Żarcie miecha 10.11.16, 22:25
        Mnie jeszcze ciekawi jak długo pożyje Michał Tombak, autor książki "Czy można żyć 150 lat" smile
        Urodził się w 1953 roku, więc jeszcze ze stówę powinien pożyć.
        • heniek.8 Re: Żarcie miecha 10.11.16, 22:28
          a no właśnie przypomniałeś mi, wśród starszyzny był kiedyś popularny ten:
          pl.wikipedia.org/wiki/Czes%C5%82aw_Klimuszko

też jakieś ziółka zalecał itd - a tu 75 lat i nie ma człowieka

a tymczasem Churchill …
          • m.a.l.a_syrenka Re: Żarcie miecha 11.11.16, 12:19
            Bo tu chodzi o całokształt i najslabsze ogniwo oraz często intuicyjną szybką reakcję "to mi szkodzi - to mi służy". W sąsiednim artykule na stronie, którą podałeś jest artykuł, jak pożywienie może wpływać na ekspresję genów. Działa tak również stres, w zależności od powodu, długości trwania, kondycji w danym momencie, umiejętności reakcji. I dlatego moja babcia, po dwóch wojnach swiatowych i z cukrzycą z otyłości żyła prawie sto lat, mój ojciec ledwie przejechał 50, a ja to chyba zwinę się już za chwilę, tak by wypadało wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka