Dodaj do ulubionych

Odchudzanie

25.10.18, 16:55
oczekiwań.
Jest tak, że jeśli przez dłuższy czas jesteś sam, to twoje oczekiwania względem potencjalnego partnera/partnerki maleją?
Czy wręcz przeciwnie?
Szukasz, zaliczasz jakieś portale randkowe, zaliczasz kolejne rozczarowania i dochodzisz do wniosku, że "takich" kobiet/facetów to już po prostu nie ma...
Bo takie coś dziś wyłowiłam z netu:
Już tak długo jestem sama, że nie patrzę na to, czy ładny, czy ma kasę, nawet czy mądry nie patrzę, byleby mnie tylko nie zanudził big_grin
Wpis był dłuższy i trochę się uchachałam, ale w sumie też odniosłam do siebie.
Już tak długo jestem sama, że nie patrzę... byleby tylko?
Obserwuj wątek
    • heniek.8 Re: Odchudzanie 25.10.18, 17:11
      kiedyś doszłaś do wniosku że nie ma już normalnych facetów po 45 smile
      nie ma i kropka!

a tu widzę że z biegem czasu, na bezrybiu, to może i nawet ja bym dostał szansę wink
      • dolores2222 Re: Odchudzanie 25.10.18, 17:18
        A co ty, rak? big_grin
        • heniek.8 Re: Odchudzanie 25.10.18, 17:22
          dolores2222 napisała:

> A co ty, rak? big_grin

smile))
          nieborak
          • dolores2222 Re: Odchudzanie 25.10.18, 17:22
            Łoj wink
      • dolores2222 Re: Odchudzanie 25.10.18, 17:22
        Heniu, to był smutny wniosek na zakończenie pewnego smutnego etapu.
        Ot, taka posępna myśl mnie naszła.
        Ale kobieta to też człowiek.
        A człowiek to zwierzę stadne.
        A że niestety na sen zimowy nie mam co liczyć, to i kombinuję big_grin
        Żart.
        Ale pytałam całkiem poważnie. Chociaż i pośmiać się możemy jak zwykle smile
        • obserwator-rzeczy-ulotnych Re: Odchudzanie 25.10.18, 18:03
          Odpowiadając na poziomie ogółu to wydaje mi się, że to w dużej mierze kwestia temperamentu oraz odwagi.
          Temperament - bo to kwestia częstotliwości poszukiwań i potrzeb (potrzeb na każdym poziomie - żeby nie było, że jak chłop pisze to tylko o jednym)

Odwagę - im więcej jej masz tym łatwiej poszukujesz i łatwiej też pożegnać nietrafione wybory.

A na poziomie osobistym to odpowiem Ci jak przegryze dostatecznie temat sam ze sobą.
          • dolores2222 Re: Odchudzanie 25.10.18, 18:30
            Ok, gryź zatem. wink
      • bunt_jest_moim_obowiazkiem Re: Odchudzanie 25.10.18, 18:07
        Ja się zgadzam... każdy ma jakiś odchył...
        Albo jest zraniony (i ciągle gada jaki biedny albo podejrzliwy jak diabli),
        albo się mądrzy nie do wytrzymania,
        albo alkoholik wysokofunkcjonujący (niskofunkcjonujący są poza skalą wink),
        albo ma czerstwe żarty i nimi sypie jak z rękawa robiąc wstyd naokoło...
        albo ma duży problem z seksem bo była z nim nie sypiała i od 20 lat jedzie na ręcznym,
        albo... jest narcyzem-buddystą (niektórzy wiedzą do czego piję) big_grin big_grin big_grin
        Także ten... jak się trafi nie najgorszy - to kochać, akceptować, a jak za duży wstyd robi - to trzymać w piwnicy big_grin

Ale tak obiektywnie biorąc to co mądrzejsze babeczki 40+ (w tym ja) - mają przerąbane! wink
        No ale cóż - trzeba trzymać klasę - poniżej pewnego poziomu po prostu się nie da zejść big_grin
        • gyubal_wahazar Re: Odchudzanie 25.10.18, 18:25
          > albo ma czerstwe żarty i nimi sypie jak z rękawa robiąc wstyd naokoło...

Oo jak miło, że ktoś o mnie pamięta wink
          • dolores2222 Re: Odchudzanie 25.10.18, 18:29
            Wszystkie tu myślą tylko o tobie.
            Tylko i wyłącznie suspicious
            • gyubal_wahazar Re: Odchudzanie 25.10.18, 18:38
              Nie śmiałbym nawet marzyć, ale jeśli tak jest, to potaplam się w ekstazie wink
              • dolores2222 Re: Odchudzanie 25.10.18, 18:42
                Każdy czyta co chce.
                Zwłaszcza między wierszami. suspicious
            • bunt_jest_moim_obowiazkiem Re: Odchudzanie 25.10.18, 18:51
              Ejjj Dolorka… nieee przesadzaj smile … może na początku robi wrażenie, ale stare kumpele to już wieeedzą jak jeeest, znają "GubisiaWszystkieWasKocham" - od podszewkiwink
              • gyubal_wahazar Re: Odchudzanie 25.10.18, 19:14
                Szkoda, że ciągle tylko platonicznie, ale noc jeszcze młoda wink
                • bunt_jest_moim_obowiazkiem Re: Odchudzanie 25.10.18, 19:17
                  No "wszystkiewaskocham" to można tylko platonicznie, Gubiś smile
                  • dolores2222 Re: Odchudzanie 25.10.18, 19:20
                    Poczekaj na 31.
                    Gubiś zdaje się ma chytry plan jak ograć nasz rząd suspicious
                  • gyubal_wahazar Re: Odchudzanie 25.10.18, 19:43
                    Eee widać nie słyszałaś o wirtuozach podrywu spod znaku PUA (pick-up artists). Ich metodologia zakłada, że byle szarak co weekend może wyrwać nadobną niewiastę sztuk 1, a nieco bardziej zaprawieni w bojach mogą równolegle czarować kilka.

Nie żebym jakoś specjalnie aspirował, ale fakt jest faktem wink
          • bunt_jest_moim_obowiazkiem Re: Odchudzanie 25.10.18, 18:29
            big_grin big_grin big_grin
            Uderz w stół a nożyce się odezwą! wink smile
            • gyubal_wahazar Re: Odchudzanie 25.10.18, 18:39
              Nie inaczej wink
              • dolores2222 Re: Odchudzanie 25.10.18, 18:43
                Sorry ale mnie nieodparcie kojarzysz się z innym narzędziem pierwszej potrzeby suspicious
                • bunt_jest_moim_obowiazkiem Re: Odchudzanie 25.10.18, 18:52
                  Młotek? wink
                  Niee - nie jest taki gupi smile
                  • dolores2222 Re: Odchudzanie 25.10.18, 18:58
                    Nie, Kochanie, zupełnie nie ten trop tongue_out
                    • bunt_jest_moim_obowiazkiem Re: Odchudzanie 25.10.18, 18:59
                      dolores2222 napisała:

> Nie, Kochanie, zupełnie nie ten trop tongue_out

Wieeem, tak się droczę smile
                      • dolores2222 Re: Odchudzanie 25.10.18, 19:03
                        A poważnie, jak zgadniesz, ufunduję nagrodę big_grin
                        • bunt_jest_moim_obowiazkiem Re: Odchudzanie 25.10.18, 19:07
                          No to stawiam na wibrator...big_grin... zawsze stawiam na wibrator big_grin
                          Chociaż czy to pierwszej potrzeby... hmmmm… ciekawa rozkmina.
                          • dolores2222 Re: Odchudzanie 25.10.18, 19:09
                            Jak widać, dla ciebie pierwszej big_grin
                            Ja miałam na myśli wytrych suspicious
                            • bunt_jest_moim_obowiazkiem Re: Odchudzanie 25.10.18, 19:11
                              Wytrych jest dla Ciebie Dolorka narzędziem pierwszej potrzeby??!! big_grin
                              Net nigdy nie przestanie mnie zadziwiać! big_grin
                              • dolores2222 Re: Odchudzanie 25.10.18, 19:11
                                Jak również wicewersja big_grin
                                • bunt_jest_moim_obowiazkiem Re: Odchudzanie 25.10.18, 19:18
                                  big_grin
        • dolores2222 Re: Odchudzanie 25.10.18, 18:27
          Mam tylko jeden problem z twoją wypowiedzią.
          A co, jak nie ma piwnicy? suspicious
          • bunt_jest_moim_obowiazkiem Re: Odchudzanie 25.10.18, 18:30
            Hmmmm... pawlacz? big_grin
            Tylko musi dobrze wyćwiczony być, żeby się w razie potrzeby złożyć, no ale od czego kamasutra...;P
    • margott_2 Re: Odchudzanie 25.10.18, 17:22
      Kiedyś czytałam takie wynurzenia w męskim wydaniu (sorry, że w Twoim wątku takim optymizmem pojadę),: "dawniej myślałem, żeby była ładna, mądra, a teraz to już tylko, żeby młoda"wink
      • dolores2222 Re: Odchudzanie 25.10.18, 17:23
        Margott, to może ten mój niedoszły amant, co chciał się z młodszą sprawdzić? big_grin
      • bunt_jest_moim_obowiazkiem Re: Odchudzanie 25.10.18, 18:13
        Tiaaa… kult młodościwink... jestem od niego wolna smile… lubię sobie popatrzeć na "młode mięsko", ale fazy intelektualne mogące prowadzić do potencjalnego seksu łapię głównie z równolatkami smile
        • gyubal_wahazar Re: Odchudzanie 25.10.18, 18:32
          > fazy intelektualne mogące prowadzić do potencjalnego seksu (..)

To jest w Was zdumiewające, że do seksu potrzebny Wam męski intelekt. Facetom spokojnie wystarcza Wasza krasa.
          Ale ok, do związku to trochę mało i wtedy trochę damskiego intelektu by się przydało.

Nie żebym się skarżył, bo w szachy, brydża czy pokerka sobie radzę, ale od strony czysto teoretycznej, przyznaję ze mnie to trochę intryguje wink
          • dolores2222 Re: Odchudzanie 25.10.18, 18:41
            Mnie też intryguje to, że inteligentny, ciekawy facet może chcieć kopulować z żenująco głupią i żenująco piękną kobietą. suspicious
            Przecież higieniczniej i bezpieczniej byłoby to zrobić we własnej łazience.
            Różnica jedynie w materiale, z którego wykonany jest pojemnik. suspicious
            • gyubal_wahazar Re: Odchudzanie 25.10.18, 18:49
              > Mnie też intryguje to, że inteligentny, ciekawy facet może chcieć kopulować z żenująco głupią i żenująco piękną kobietą

Tu już z reklamacjami do Stwórcy lub psycho-ewo. To tak jakby dziwić się małpie że wcina banany

> Różnica jedynie w materiale, z którego wykonany jest pojemnik. suspicious

Uuu, o lata świetlne za daleko idące uproszczenie. Mogę Ci tutaj teraz referować problem godzinami, ale ponieważ mam swój jakże uroczy, ale jednak damski mózg, z całym szacunkiem, nie dasz rady tego dźwignąć, niestety

Ale na pociechę trzeba dodać, że im dłuższy dystans, tym bardziej damska osobowość a w tym intelekt przyćmiewają wspomnianą krasę
              • gyubal_wahazar Re: Odchudzanie 25.10.18, 18:50
                le ponieważ maSZ swój jakże uroczy, ale jednak damski mózg, - powinno być. Te literówki are killing me softly
              • bunt_jest_moim_obowiazkiem Re: Odchudzanie 25.10.18, 18:54
                Chyba im krótszy. jak laska jest daleko to jej głupota nie przeszkadza... czy czegos nie zakumałam?
          • bunt_jest_moim_obowiazkiem Re: Odchudzanie 25.10.18, 18:45
            Nie "trochę mało" tylko duuużo za mało... nie wiem jakie masz doświadczenia Gubiś, ale idę o zakład, że z brzydszą mądrą babą byś wytrzymał dłużej, niż z piękną kretynką... głupota jest tak irytująca, że zabija całą urodę. No nie da się bez bólu wymieniać codziennych myśli... tongue_out
            Ale to ja mówię o dużej różnicy intelektualnej, jak nie jest duża - to da się.

A co do seksu, no po prostu ładny facet jak otworzy usta i zacznie głupio gadać, to większości z nas... opada. No tak mamy i tyle. U Was facetów się dłużej trzyma big_grin
            • gyubal_wahazar Re: Odchudzanie 25.10.18, 18:58
              > zakład, że z brzydszą mądrą babą byś wytrzymał dłużej, niż z piękną kretynką... głupota jest tak irytująca, że zabija całą urodę.

To fakt, ale pisząc 'wytrzymał dłużej' masz na myśli związek, a jesli tak, to się zgadzamy. Natomiast na etapie zauroczenia, czyli bodajże do 3 mcy jeśli wierzyć naukowcom, męski mózg jest tak ogłupiony walorami estetycznymi, że ośrodek elementarnej logiki, nie ma nic do gadania

> A co do seksu, no po prostu ładny facet jak otworzy usta i zacznie głupio gadać, to większości z nas... opada. No tak mamy i tyle.

Dziwuje mnie to, ale po prawdzie to i cieszy, bo do adonisów nie należę, ale z gadaniem z grubsza sobie radzę
              • dolores2222 Re: Odchudzanie 25.10.18, 19:02
                I znowu będę adwokatem diabła:
                niektórym kobietom "z grubsza" nie wystarczy suspicious
                One właśnie szukają tego, co pod spodem, a nawet pod podszewką. wink
                • bunt_jest_moim_obowiazkiem Re: Odchudzanie 25.10.18, 19:08
                  I tu wracamy do odchudzania wymagań wink
                  • dolores2222 Re: Odchudzanie 25.10.18, 19:10
                    Znaczy się ty jesteś za?
                    Tak we własnym dobrze pojętym interesie? suspicious tongue_out
                    • bunt_jest_moim_obowiazkiem Re: Odchudzanie 25.10.18, 19:16
                      Jestem za, ale ja osobiście nie mam z czego odchudzać, bo ja mało problemowa jestem. Znaczy tak mi się wydaje że mam małe wymagania, no ale jak mi mówią żebym obniżyła, to się zastanawiam co mam brać: głupka, alkoholika, prostaka... narcyza-buddystęwink?
                      O wyglądzie to ja już nawet nie wspominam. No problem bym tylko miała z wysokim chudym brunetem (ten typ dla mnie aseksualny).
                      No po prostu nie mam z czego obniżyć.
                      • dolores2222 Re: Odchudzanie 25.10.18, 19:19
                        Taki problem?
                        No kurka, masz gorzej niż ja.suspicious
                        A myślałam, że to niemożliwe big_grin
                        • bunt_jest_moim_obowiazkiem Re: Odchudzanie 25.10.18, 19:36
                          O, a Ty Dolorka nie masz typu męskiego, którego nie ma siły, żebyś ogarnęła swym zachwytem dla jego męskości?
                          • dolores2222 Re: Odchudzanie 25.10.18, 19:44
                            Mam tongue_out
    • gyubal_wahazar Re: Odchudzanie 25.10.18, 18:23
      Co do mnie, to mam tak ogólnikowe kryteria, że nie da się z nich wywieść żadnego, nawet z grubsza określonego modelu Julii.
      A to dlatego, że największą rolę wśród nich odgrywają kryteria niemierzalne: uroda, kobiecość, wrażliwość, intelekt.
      Te mierzalne więc (wiek, wzrost, waga) o niczym nie decydują.

A co do ich rozkładu w czasie, to oczekiwania co do urody stopniowo się zmniejszają, a poziom pozostałych pozostaje z grubsza stały. Czyli pozostają w proporcji do moich własnych parametrów wink
      • dolores2222 Re: Odchudzanie 25.10.18, 18:28
        Nie znając twoich własnych parametrów, nie mogę się odnieść do wypowiedzi tongue_out
        • bunt_jest_moim_obowiazkiem Re: Odchudzanie 25.10.18, 18:34
          No Dolorka autor miał na myśli że uroda mu się stopniowo zmniejsza, a kobiecość, wrażliwość i intelekt są na stałym wysokim poziomie...big_grin
          Hmmm… to by wiele tłumaczyło wink
          • gyubal_wahazar Re: Odchudzanie 25.10.18, 18:37
            Hehehe chichotka wink Ale przecie niedawno pisałem, że babski gust muzyczny i syndrom mentalnej kwoki, świadczą najwyraźniej o przekroczeniu meskiego limitu estrogenów wink
          • dolores2222 Re: Odchudzanie 25.10.18, 18:38
            Wiele, zgoda. tongue_out
            Ale czy wszystko? suspicious
        • gyubal_wahazar Re: Odchudzanie 25.10.18, 18:34
          Tych niemierzalnych sam nie znam. To case by case idzie. W sensie póki nie zobaczę damy, nie mam podstaw do oceny
    • karolivia Re: Odchudzanie 25.10.18, 18:46
      Ja mam okresowe nasilenie potrzeby "ułożenia" sobie życiawink.
      Wtedy faktycznie, może nie tyle obniżam oczekiwania, co zaczynam intensywnie się wokół siebie rozglądać. I zazwyczaj coś tam wypatruję/wyławiam z tłumu. Ale że w tych oczekiwaniach nie schodzę jednak poniżej pewnego poziomu to zazwyczaj kończy się nijak. Dochodzę wtedy do wniosku, że chyba mnie ........ wink, że moje życie JEST ułożone, pukam się w głowę i jakiś czas mam spokój. Do następnego napadu oczywiście.
      • bunt_jest_moim_obowiazkiem Re: Odchudzanie 25.10.18, 18:55
        Dam głowę że taka sinusoida jest udziałem nas wszystkich smile
      • dolores2222 Re: Odchudzanie 25.10.18, 19:00
        Tia, jakbym siebie słyszała. suspicious
        Kurna, najgorzej to mi te napady jesienne przetrzymać. sad
        • bunt_jest_moim_obowiazkiem Re: Odchudzanie 25.10.18, 19:03
          No bo ziiimno jest... to instynkt woła o samca, coby rozgrzewał... tyle lat ewolucji, a biologia to biologia, nie przeskoczymy smile
          • dolores2222 Re: Odchudzanie 25.10.18, 19:04
            Ja nawet w szkole miałam z bioli pod górkę sad
            Normalnie wszędzie mnie cholerstwo dogoni big_grin
      • gyubal_wahazar Re: Odchudzanie 25.10.18, 19:00
        Cześć Karo smile Wpadniesz może do Okrąglaka 31go ? Bylibyśmy w 7-mym niebie smile
        • dolores2222 Re: Odchudzanie 25.10.18, 19:05
          Gubiś, jeśli dobrze liczę, to będzie twoje 10 niebo.
          Tak z grubsza suspicious
          • gyubal_wahazar Re: Odchudzanie 25.10.18, 19:11
            Gdybyś wpadła, to byłoby 20-te wink
            • dolores2222 Re: Odchudzanie 25.10.18, 19:12
              Oj, Kochanie, ja to samo zuo i piekuo tongue_out
              • dolores2222 Re: Odchudzanie 25.10.18, 19:13
                A poza tym ja tobie aż tak źle nie życzę.
                Chyba że liczysz na 500+. suspicious
                Ale to chyba lepiej wybrać tę młodą i głupią nie? big_grin
                • gyubal_wahazar Re: Odchudzanie 25.10.18, 19:22
                  Młode już poza mym zasięgiem. Pozostają mi zażywne matrony i takie żwawe i wesołe aniołki jak Wy smile
                  • bunt_jest_moim_obowiazkiem Re: Odchudzanie 25.10.18, 19:40
                    O jak miło. Nie ma nic przyjemniejszego w czwartkowy wieczór, niż dowiedzieć się, że jest się "gorszego sortu" tongue_out
                    31. biorę ten gaz Gubiś, muszę na kimś poćwiczyć, a moje miętkie serduszko już stwardło big_grin
                    • dolores2222 Re: Odchudzanie 25.10.18, 19:46
                      Oj, to może być stan przedzawałowy! suspicious
                    • gyubal_wahazar Re: Odchudzanie 25.10.18, 19:48
                      Buntoś, na litość. No przecie wyraźnie zaznaczyłem że Wy to 'żwawe i wesołe aniołki', a nie zażywne matrony.
                      A że tą orientacyjną 25-tkę (niedawno) przekroczyłyście, to tylko lepiej, bo się łatwiej dogadujemy. No tak, czy nie ? wink
                      • dolores2222 Re: Odchudzanie 25.10.18, 19:50
                        Już ja się z tobą dogadam ty:
                        nudo i bzdeto suspicious
                        Zakosztujesz ty smaku kasztanów z pigala suspicious
                        Jako 0007 jestem suspicious
                        Zgłoś się suspicious
                        Matko, tak się nakręciłam, że mi się seriale pokończyły....
                        • gyubal_wahazar Re: Odchudzanie 25.10.18, 20:35
                          Aaaahahhaaa dałabyś macha, bo dobre to co tam wciągasz wink
                          A kasztanów na pigalaku (i to tym oryginalnym a nie naprzeciwko centralnego) kosztowałem i to cały miesiąc. Ehh młodość wink
                      • bunt_jest_moim_obowiazkiem Re: Odchudzanie 25.10.18, 19:52
                        Dobrze, dobrze, niech ci będziesmile /siorbie zupkę już nieco udobruchana/
                        • gyubal_wahazar Re: Odchudzanie 25.10.18, 20:36
                          Czyli udało się jeszcze raz umknąć spod noża ? Ufff wink
                          • autoteliczna Re: Odchudzanie 25.10.18, 20:42
                            A Ty co tu mi koleżanki rozdrażniasz? suspicious
                            • dolores2222 Re: Odchudzanie 25.10.18, 20:46
                              Rozdrażnienie to ja miałam onegdaj. suspicious
                              Teraz to już mam totalny wk... w. suspicious
                              Przepraszam za kropki.
        • karolivia Re: Odchudzanie 26.10.18, 22:09
          Niestety nie, ale dzięki za zaproszenie.
      • 999karolina Re: Odchudzanie 25.10.18, 20:51
        karolivia napisała:
        > Ja mam okresowe nasilenie potrzeby "ułożenia" sobie życia...

Mnie szybko takie ciągoty przechodzą. Lubię gdzieś pójść, pojechać, ale żeby mi się jakiś facet po domu dłuższy czas szwędał... Tylko dlatego, że może ktoś uważa, że wypada mieć faceta? Raczej nie.
        • dolores2222 Re: Odchudzanie 25.10.18, 21:00
          A ja to bym chciała tylko dlatego, żeby mieć się do kogo przytulić...
          Ale ja to jeszcze naiwna jestem sad
        • gyubal_wahazar Re: Odchudzanie 26.10.18, 22:34
          Hej Karo, a Ty wpadniesz do Okrąglaka ? Ładnie proszę smile
    • tapatik Re: Odchudzanie 25.10.18, 22:47
      O, właśnie3. Dobrze, że mi przypomniałaś. Muszę swoje wymagania podnieść.
      • obserwator-rzeczy-ulotnych Re: Odchudzanie 26.10.18, 11:31
        tutaj temat został precyzyjnie wyartykułowany - cóż więcej można dodać ?

www.youtube.com/watch?v=6km-dDFjnTk

no to chłopaki już wiedzą, tyle że co im po tej wiedzy.....
        • bunt_jest_moim_obowiazkiem Re: Odchudzanie 26.10.18, 12:08
          Niech podciągają do poprzeczki (i tak nisko zawieszonej) albo, znając swoje ograniczenia i godząc się z nimi, niech zostaną w wirtualu i przestaną pitolić, że nie mają szczęścia do kobiet...
          Teledysk smutno-szowinistyczny, moim zdaniem jak kulą w płot w stosunku do nastrojów panujących na forum, bo (jakby to nie wyglądało z boku) - to my kobiety, wybieramy - zawszewink
          • obserwator-rzeczy-ulotnych Re: Odchudzanie 26.10.18, 12:32
            Co do tego, że to kobiety wybierają to jak mawiał Największy Prezes Rzeczypospolitej - jest to "oczywista oczywistość", przynajmniej dla mnie (ale pewnie dla wszystkich facetów z forum i wielu poza nim).
            Co do teledysku - to ja rozumiem, że podmiot liryczny ma przesłanie mniej więcej w tym duchu : "panie, daj mi możliwie najszerszy wybór - bo jak patrzę wokoło to nie mam z czego wybrać" wink
            No faktycznie dołujące tongue_out
      • dolores2222 Re: Odchudzanie 26.10.18, 14:17
        Tapatiku, cieszę się, że się do czegoś przydałam. tongue_out
        Miłe uczucie wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka