gyubal_wahazar Re: Zgadnij 03.11.18, 12:34 Wnioskując z braku irka, to raczej nie Mortek. Brak koszulki z Jarocinem eliminuje Heńka. Zostają Tapatik i Kevin Odpowiedz Link
to_ja_pisze Re: Zgadnij 03.11.18, 12:37 Tak jest! Ja byłam w szoku jak zobaczyłam to zdjęcie. Rewelacyjny w młodości )), a jego żona też prześliczna panna była. Odpowiedz Link
gyubal_wahazar Re: Zgadnij 03.11.18, 12:39 Nie jest to nikt z mojej bajki, ale fakt że kawał przystojniaka było PS Brawo Marcyś ! Odpowiedz Link
to_ja_pisze Re: Zgadnij 03.11.18, 12:46 Ja z nim sympatyzowałam. Nie był zakłamany tylko prawdziwy w tym co robił. Odpowiedz Link
to_ja_pisze Re: Zgadnij 03.11.18, 14:05 Zaczęłam wczoraj czytać jego biografie także gdzieś za tydzień podyskutujemy o szczegółach. Odpowiedz Link
dolores2222 Re: Zgadnij 03.11.18, 14:10 Zapas orzeszków zrobię, Tojka Jak znam Gubisia, krew się poleje a to lubię Odpowiedz Link
obserwator-rzeczy-ulotnych Re: Zgadnij 03.11.18, 18:34 Gwiezdny czas bardzo fajnie się czyta. Mam chyba gdzieś pamiątkową koszulkę z napisem "Jacek Kuroń moim posłem" - więc nie będziesz osamotniona Odpowiedz Link
gyubal_wahazar Re: Zgadnij 03.11.18, 18:40 Też na niego stawiałem, jak ścigał się z Siłą-Nowickim, w wyborach do senatu z Żoliborza w '90, bodajże Odpowiedz Link
to_ja_pisze Re: Zgadnij 03.11.18, 18:43 Ja czytam nowe wydanie "Jacek" Anny Bikont i Heleny Łuczywo. Spoko, trzymam za słowo Odpowiedz Link
obserwator-rzeczy-ulotnych Re: Zgadnij 03.11.18, 19:01 A o tym nawet nie słyszałem. Podziel się opinią jak przeczytasz. Odpowiedz Link
gyubal_wahazar Re: Zgadnij 03.11.18, 19:45 .. czyli filarów gazety wyborczej i bliskich współpracowniczek imć Szechtera. To proponuję odpuścić tą naszą rozmowę o Kuroniu, bo nawet co do faktów trudno się będzie zgodzić Odpowiedz Link
to_ja_pisze Re: Zgadnij 03.11.18, 21:16 Przecież to nie jest tak, że ma sens dyskusja tylko wtedy jak się ludzie zgadzają Odpowiedz Link
gyubal_wahazar Re: Zgadnij 03.11.18, 21:21 To prawda, ale nieźle mieć jakąś wspólną podstawę. Taką w której zgadzają się elementarne fakty. A na tyle ile znam drogę życiową i twórczość imć Szechtera i kilku innych tuzów gazety wyborczej, te fakty będą w najlepszym razie przeinaczone a w trochę gorszym zupełnie zniekształcone. A ponieważ w takiej sytuacji nietrudno o nieporozumienia, wolałbym ich uniknąć Odpowiedz Link
obserwator-rzeczy-ulotnych Re: Zgadnij 03.11.18, 21:24 Rozumiem, że gdyby Cenckiewicz napisał to było obiektywne? Albo wróć, nie wchodzmy w wymianę zdań - przynajmniej tutaj nie ma co dokładać sobie od prawaków, lewaków, maslaków etc. Odpowiedz Link
to_ja_pisze Re: Zgadnij 03.11.18, 21:41 Ja jednak staram się zapoznać że źródłem zanim wydam o nim opinię. Póki co jest masa czysto historycznych faktów Odpowiedz Link
to_ja_pisze Re: Zgadnij 03.11.18, 21:49 Jest jedna osoba z którą mi się doskonale rozmawia i dyskutuje pomimo całkiem różnych poglądów. Większość się jednak za bardzo emocjonuje faktem że ktoś inaczej myśli. Swoją drogą nie pamiętam żebym kiedykolwiek glosowala na Jacka Kuronia ale z nim sympatyzowalam. Odpowiedz Link
gyubal_wahazar Re: Zgadnij 03.11.18, 22:34 Ulotny, nie prowokuję Cię. To że mam poglądy prawicowe, a Ty zapewne lewicowe, na tym forum nie powinno utrudniać nam rozmowy. No chyba, że inaczej na to patrzysz. Jeśli tak, to daj mi znać proszę, a nie będę odnosił się do Twych postów Odpowiedz Link
obserwator-rzeczy-ulotnych Re: Zgadnij 03.11.18, 22:42 Otóż to, możemy jak najbardziej rozmawiać na wszelkie tematy - a politykę stricte jako taką zostawmy do innego miejsce i czasu. To jest miejsce, którego szkoda by było upackać brudem, którego nie uniknie się przy tym temacie. Zatem peace lub jak kto woli pis Odpowiedz Link
gyubal_wahazar Re: Zgadnij 03.11.18, 14:35 Jaka krew, Dolorka ? Ja nawet ideowych komuszków, co najwyżej wyśmiewam. A z Toją po prostu wymienimy się poglądami, bo ciągot ewangelizacyjnych na ogół nie miewam. A że temat szerszej widowni albo bardzo mało znany, albo jakimiś hagiografiami zakłamany, może ciekawie się gawędzić Odpowiedz Link
dolores2222 Re: Zgadnij 03.11.18, 14:58 Też na to tylko liczę Toja i Ty, normalnie nie wiem, jak się naszykować Odpowiedz Link
dolores2222 Re: Zgadnij 03.11.18, 15:24 Ale Toja, cytując klasyka, ty wiesz, że to żarty jedynie? Odpowiedz Link
to_ja_pisze Re: Zgadnij 03.11.18, 15:32 A mam postawy podejrzewać że to innego typu diabełek 😈? 👿😈 Odpowiedz Link
obserwator-rzeczy-ulotnych Re: Zgadnij 03.11.18, 13:09 Dokładnie tak. Jeden z niewielu polityków dla których mam szacunek. Odpowiedz Link
obserwator-rzeczy-ulotnych Re: Zgadnij 03.11.18, 12:43 Wiedziałem. Tylko jak zwykle za późno. Odpowiedz Link
dolores2222 Re: Zgadnij 03.11.18, 13:15 Chociaż raz ktoś się spóźnił bardziej niż ja. I od razu lepszy humor Odpowiedz Link
to_ja_pisze Re: Zgadnij 03.11.18, 12:44 Szybko robiłaś bank, więc w nagrodę organizujesz kolejną zabawę Odpowiedz Link
marcepanka313 Re: Zgadnij 03.11.18, 17:43 Chyba za karę. Ja tu raptem że cztery wątki założyłam. Nieśmiała jestem. Odpowiedz Link
autoteliczna Re: Zgadnij 03.11.18, 17:45 No to dawaj piąty Na pewno coś wymyślisz. Obiecuję, że wezmę udział w tej zabawie. No, chyba, że wolisz, żebym nie brała - to też obiecam Odpowiedz Link
autoteliczna Re: Zgadnij 03.11.18, 17:55 Ooooo, wtedy to dopiero pogadam...! I nie tylko Odpowiedz Link
marcepanka313 Re: Zgadnij 03.11.18, 17:57 Ot i wymyśliła. Mogłoby być niecenzuralnie. A wtedy admin ciachnie w kulminującym momencie i po zabawie. Ale tytuł mogę zapodać "wątek niecenzuralny" Odpowiedz Link
marcepanka313 Re: Zgadnij 03.11.18, 18:16 To najpierw muszę wyjść, żeby coś kupić. Przedtem muszę się ubrać. Jeszcze wcześniej umalować A jeszcze dotrzeć i wrócić i kupić a potem się napić. Ile to roboty. Lenia mam. Odpowiedz Link
autoteliczna Re: Zgadnij 03.11.18, 18:26 Kupić i napić - ok. A te dwa wcześniejsze etapy możesz pominąć z braku czasu Odpowiedz Link
autoteliczna Re: Zgadnij 03.11.18, 18:41 No to nawet lepiej, bo to chyba zajmuje więcej czasu niż ubieranie i malowanie Odpowiedz Link