Dodaj do ulubionych

znajomości szukam

17.11.19, 10:46
Cześć. Postaram się napisać prosto i przejrzyście. Szukam osoby, osób ewentualnie, do zastosowań czysto rekreacyjnych, czy to wirtualnie czy w realu, wiadomo miejsce zamieszkania odgrywa tu spore znaczenie. Raczej adresuję to ogłoszenie w stronę płci pięknej chociaż nie wykluczam innej opcji, chociaż szczerze powiedziawszy z facetami dogaduje mi się duuuużo gorzej smile To może powiem czego nie szukam, w celu rozjaśnienia. Nie szukam związku, miłości, relacji partnerskich, łóżkowych, zobowiązań i temu podobnych. Po prostu dosyć uciążliwie obecnie odczuwam samotność, chociaż jestem typem totalnego samotnika, ale co za dużo to nie zdrowo smile
A co o mnie tak pokrótce? Mam 42 lata, tak wiem sporo smile Ale czuję się tak na 22... nooo może 23 wink W obyciu jestem dosyć znośny, nie za nudny ale i nie nazbyt intrygujący. Nie wygłaszam długich monologów, ale też nie lubię wysłuchiwać takowych. Myślę, że jestem dobrym partnerem do rozmów po prostu. No i ponoć ładnie pachnę, ale to wiadomo, kwestia gustu wink

Nie liczę na nic, niczego nie oczekuję, tak napisałem to pod wpływem chwili.
Jeśli nie masz aktualnie nic lepszego do roboty, typu sprzątanie kuchni czy rozkminianie co dzieje się za horyzontem zdarzeń to zapraszam do kontaktu.

Aaaaaa, tak jestem tu całkowicie nowy, tak że powitanko dla Wszystkich a to pierwszy mój post tutaj i najprawdopodobniej ostatni.
Pozdrawiam smile
Obserwuj wątek
    • obrotowy od tego masz foro "Ogloszenia Towarzyskie", n/t. 20.11.19, 19:14
      ...
      • majowy.poraanek Re: od tego masz foro "Ogloszenia Towarzyskie", n 21.11.19, 16:43
        a tutaj nie można być towarzyskim ? a to przepraszam
    • kulka42 Re: znajomości szukam 20.11.19, 19:16
      Czytałam na innym forum kilka Twoich wypowiedzi i faktycznie myślałam że masz 20+ a nie 40+ smile i potraktuj to jako komplement wink
      • majowy.poraanek Re: znajomości szukam 21.11.19, 16:50
        Wiem i jestem tego świadomy. Na co dzień pracuję z ludźmi 18+ i chyba już czas żeby to zmienić smile Ale w sumie może z opóźnieniem dopadnie mnie proces wapniactwa wink A wiesz co jest jeszcze w tym wszystkim śmieszne, że Ci wszyscy małolaci mówią do mnie na "Ty" wink
        • kulka42 Re: znajomości szukam 21.11.19, 20:04
          Ale ja też ze wszystkimi młodymi znajomymi jestem na "Ty" - nie zniosłabym jakby ktoś 20+ mówił mi na Pani big_grin
          • majowy.poraanek Re: znajomości szukam 21.11.19, 20:24
            Tak, "panianie" jest przykre i nie wiem kto to i po co wymyślił. Mi się to kojarzy z takim hierarchizowaniem osób które najbardziej karykaturalną formę przybiera wśród duchowieństwa ze słynnym smokaniem w ronsie ojca dyrektora na czele big_grin big_grin big_grin
            • kulka42 Re: znajomości szukam 21.11.19, 20:37
              big_grin ale to "panianie" bywa bardzo przydatne, jak się chce zbudować odpowiedni dystans w stosunku do jakiejś kłopotliwej osoby, bo jak trzeba się z nią pokłócić to dzięki "panianiu" kłótnia nie ma tak ostrego wydźwięku smile
              • majowy.poraanek Re: znajomości szukam 21.11.19, 20:59
                Ja to nie mam natury kłótniownika i potrzeb takowych nie przejawiam wink Jeśli ktoś zaczyna mi "paniać", wśród tych młodziaków w szczególności, to znak, że chce mi troszeczkę dogryźć, i formę taką jak najbardziej szanuję, ale wtedy odwdzięczam się tym samym, całą atmosferę rozładowując skutecznie wink
                • kulka42 Re: znajomości szukam 21.11.19, 21:07
                  Ja generalnie kłótliwa też nie jestem, ale niestety moja praca wymaga ode mnie czasem podniesienia głosu na kogoś smile wtedy ten dystans łagodzi efekt wink
                  • majowy.poraanek Re: znajomości szukam 21.11.19, 21:12
                    Podniesienia głosu ? Wnioskuję z tego, że jesteś śpiewaczką operową wink
                    • kulka42 Re: znajomości szukam 21.11.19, 21:24
                      big_grin w zamierzchłych czasach miałam jakieś zapędy artystyczne, ale już dawno zawróciłam z tej ścieżki i podążyłam zupełnie inną wink
                      • majowy.poraanek Re: znajomości szukam 21.11.19, 21:31
                        a ja przeciwnie, ciągle kultywuję swoją pasję artystyczną, no może nie, artystyczną to za dużo powiedziane, za dużo stanowczo, ale ciągle jest ona częścią mnie i z różnymi perypetiami, ale już raczej ze mną pozostanie wink
                        • kulka42 Re: znajomości szukam 21.11.19, 21:33
                          Ale ta pasja stanowi źródło Twojego utrzymania? smile
                          • majowy.poraanek Re: znajomości szukam 21.11.19, 21:40
                            Już teraz nie i tym rokiem chcę stanowczo zakończyć jakiekolwiek próby na tej płaszczyźnie zarobkowania smile
                            • kulka42 Re: znajomości szukam 21.11.19, 21:47
                              Ale dlaczego? Ja zawsze myślałam że jak ktoś robi to co lubi, czym się pasjonuje a jednocześnie może się z tego utrzymać, to w zasadzie nie ma problemu przeciętnego śmiertelnika który traktuje swoją pracę jako zło konieczne. Więc czemu rezygnujesz z czegoś o czym ja bym akurat marzyła? smile
                              • majowy.poraanek Re: znajomości szukam 21.11.19, 22:01
                                Ponieważ boli mnie to zbytnio i zabija symptomy wolności i światła. Tam gdzie w grę wchodzi pieniądz zaczyna się wyrobnictwo i droga przez mękę. No chyba, że jesteś artystą najwyższych lotów i gratyfikacje finansowe z tego tytułu są tylko wartością dodaną i stanowią uboczny pierwiastek twojej egzystencji. Ale to nie mój świat. Nigdy nie był i nigdy nie będzie. Ale cieszę i wdzięczny jestem, że na swej drodze o tę metafizykę otrzeć się było mi dane smile
                                • kulka42 Re: znajomości szukam 21.11.19, 22:16
                                  Cóż, drogą przez mękę (jeśli chodzi o drogę zawodową) kroczę już około 10-ciu lat i jak sądzę tak już będzie... do emerytury lub śmierci, w zależności od tego co nastąpi najpierw wink
                                  • majowy.poraanek Re: znajomości szukam 22.11.19, 05:39
                                    Ja robię w kółko jedno i to samo już z 16 lat. I muszę to zmienić bo zwariuję ... wink
                                    • kulka42 Re: znajomości szukam 22.11.19, 09:07
                                      Ja to samo robię od 22 lat, ale od 10 mam poczucie że jednak ten wybór ścieżki kariery nie był najtrafniejszym z moich życiowych wyborów wink
                                      • majowy.poraanek Re: znajomości szukam 22.11.19, 17:21
                                        samo to, ze określasz swoje poczynania zawodowe jako kariera to już coś smile u mnie to raczej ten... no... nie ważne wink Ale spróbuję zająć się czymś innym. Serio. Zrobiłem nowe kwalifikacje, zobaczymy.
                                        • kulka42 Re: znajomości szukam 22.11.19, 19:38
                                          Może przesadziłam z tą karierą... w każdym razie nie piastuję szumnie brzmiącego stanowiska, ale w moim zawodzie nazwa stanowiska nic nie znaczy w obliczu posiadanego doświadczenia i idącej za tym wiedzy smile A Ty całkowite przekwalifikowanie zrobiłeś czy jest to jednak w jakimś stopniu powiązane z tym co do tej pory robiłeś?
                                          • majowy.poraanek Re: znajomości szukam 22.11.19, 21:17
                                            Na dobrą sprawę to całkowite, chociaż ze wszystkim jakieś powiązanie można znaleźć smile Muszę spróbować, jak nie teraz to kiedy smile
                                            • kulka42 Re: znajomości szukam 22.11.19, 21:22
                                              No w Polsce to chyba ostatni dzwonek na przekwalifikowanie, tak żeby miało to jeszcze szansę stać się opłacalne smile no chyba że siedzisz za granicą, to słyszałam że tam wiek nie ma znaczenia smile
                                              • majowy.poraanek Re: znajomości szukam 22.11.19, 21:37
                                                No w Polsce Polsce. Nie mam nic do stracenia więc też nic nie ryzykuję smile To teraz kwestia przeprogramowania sobie mózgownicy. Ale mam też rodzinkę taka odnalezioną po latach, gdzie gość z rodziną emigrował do Stanów w wieku pięćdziesięciu lat i zaczęli tam wszystko od nowa. Wszystko kwestia determinacji i odwagi.
                                                • kulka42 Re: znajomości szukam 22.11.19, 21:45
                                                  To od kiedy te wielkie zmiany? Już się dzieją czy zaczną się od nowego roku? smile
                                                  • majowy.poraanek Re: znajomości szukam 22.11.19, 22:05
                                                    No już coś nawet próbowałem działać, chociaż skutek mizerny sad A nowy rok nie jest dla mnie żadnym magicznym miejscem w czasie, przechodzę nad tą datą jak nad każdą inną smile
                                                  • kulka42 Re: znajomości szukam 22.11.19, 22:11
                                                    A to dla mnie ta data też jest najzwyklejsza w świecie, zapytałam tak bo akurat zbliżamy sie do przełomu smile chociaż u mnie akurat spore zmiany sie szykują tylko nie wiem jeszcze czy w grudniu czy w styczniu smile A w jakim zakresie działałeś i czemu skutek mizerny?
                                                  • majowy.poraanek Re: znajomości szukam 22.11.19, 22:19
                                                    No zliczyłem dwie rozmowy i tak jakoś się nie zgadaliśmy wink Ja nie lubię zmian, jestem dosyć stacjonarnym osobnikiem. Wiem oczywiście, że to zgubna przypadłość. O widzisz, toć to grudzień już tuż tuż smile Powodzenia życzę w poczynaniach smile
                                                  • kulka42 Re: znajomości szukam 22.11.19, 22:24
                                                    A dziękuję, bo przesądna nie jestem wink ale wierz mi że te zmiany które mnie czekają nie są miłe ani planowane, powiedzmy że siła wyższą a ja muszę jakoś temu podołać smile Dwie rozmowy to prawie jak nic - czasem trzeba dwudziestu żeby coś wyszło - więc to dopiero początek wink kiedyś bardzo lubiłam często zmieniać pracę i zawsze robiłam to na lepszych warunkach (do czasu - ale to już inna i długa historia) a teraz powiem Ci że najchętniej dosiedziałabym w obecnej pracy do emerytury smile kuźwa - ale to strasznie zabrzmiało big_grin
                                                  • majowy.poraanek Re: znajomości szukam 22.11.19, 22:49
                                                    Emerytura... to brzmi dosyć egzotycznie, no ale do wszystkiego trzeba umieć dorosnąć wink
                                                  • kulka42 Re: znajomości szukam 22.11.19, 22:55
                                                    Zanim dorosnę, to być może takie pojęcie jak "emerytura" nie będzie już funkcjonowało wink
                                                  • majowy.poraanek Re: znajomości szukam 22.11.19, 23:10
                                                    Ja nie planuję dorastać, tak że mogę spać spokojnie wink
                                                  • kulka42 Re: znajomości szukam 22.11.19, 23:13
                                                    Piotruś Pan? smile
                                                  • majowy.poraanek Re: znajomości szukam 23.11.19, 07:48
                                                    Przecież już Ci opowiadałem, że nie lubię "paniania" wink ech wink
                                                  • kulka42 Re: znajomości szukam 23.11.19, 10:20
                                                    Sorry - mój błąd - pamięć mam dobrą ale jak widać krótką wink niestety często w dobie dzisiejszego zaganiania pozostaje tylko niedziela na jakieś porządkowe sprawy domowe - znak naszych czasów - ciągła pogoń za mamoną i to nie z powodu konsumpcjonizmu tylko z powodu podstawowych potrzeb materialnych. A w totka warto grać - może się poszczęści i marzenia o Bieszczadach się spełnią wink
                                                  • majowy.poraanek Re: znajomości szukam 23.11.19, 12:30
                                                    To prawda przykra niestety. I można by się zastanowić kto był szczęśliwszy i przeżywał swój czas pełniej. Człowiek który żył w czasach plemiennych a jego praca ograniczała się do zaspokojenia podstawowych potrzeb i zajmowała mu dwie godziny dziennie, czy dzisiaj kiedy praca stała się całym życiem i nie zostawia już miejsca na ŻYCIE smile Człowiek powinien pracować żeby żyć a nie żyć żeby pracować. Wszystko się powywracało do góry nogami. I to wszystko w imię czego... ? Ech, nawet na dworze dzisiaj szarówka i nie ma szansy na promyk słonecznego uśmiechu.... wink
                                                  • kulka42 Re: znajomości szukam 23.11.19, 12:40
                                                    A ja mimo wszystko nie chciałabym żyć w czasach plemiennych - pewnie nie wolno byłoby mi nawet swobodnie z Tobą myśli wymieniać wink Co do szarówki to w całym kraju dzisiaj pewnie podobnie, więc skoro promyka słonecznego uśmiechu brak - przesyłam ten - smile od razu lepiej - nieprawdaż wink big_grin
                                                  • majowy.poraanek Re: znajomości szukam 23.11.19, 12:52
                                                    Czemuż że niby na wymianę myśli byłyby blokady ? A gdyby nawet to można by się powymieniać innymi rzeczami i nikt nie powiedział, że byłoby mniej ciekawie wink Być może wręcz przeciwnie wink Za uśmiech podziękowania wielki i odwdzięczam się oczywiście, choć pewnie tak ślicznie nie umiem smile
                                                  • kulka42 Re: znajomości szukam 23.11.19, 13:04
                                                    Kiedyś kobiety jakby nie mały prawa się odezwać bez pozwoleństwa ojca lub brata a później męża, więc wymiana myśli, swobodna, niecenzurowana z obcym bądź co bądź mężczyzną nie wchodziła w grę smile więc jednak wolę tu i teraz wink z tą niecenzurowaną to chyba przesadziłam, w końcu piszemy na forum big_grin
                                                  • majowy.poraanek Re: znajomości szukam 23.11.19, 13:12
                                                    No i tu jest cały paradoks, bo wtedy przecież byśmy się zapoznali i oby już sobie nie byli wink A myślisz, że tutaj może ktoś nas ocenzurować? Eeeee chyba nie, przecież piszemy bardzo ładnie wink
                                                  • kulka42 Re: znajomości szukam 23.11.19, 14:19
                                                    Chodziło mi o to że Wielki Brat patrzy wink
                                                  • majowy.poraanek Re: znajomości szukam 23.11.19, 14:31
                                                    Wiem o co Ci chodziło smile A co, myślisz, że ktoś tu specjalnie wchodzi i podgląda ? smile
                                                  • kulka42 Re: znajomości szukam 23.11.19, 14:57
                                                    Myślę że moderatorzy czuwają wink ale jak sam słusznie zauważyłeś akurat do naszych wypowiedzi nie można się przyczepić wink A przynajmniej na razie big_grin
                                                  • majowy.poraanek Re: znajomości szukam 23.11.19, 15:08
                                                    Są tu aktywni moderatorzy? Uuuuuuu.... smile Nie no raczej moja aktywność publiczna jest bardzo zachowawcza i nie podejrzewałbym siebie o wysłanie w eter treści których mógłbym się wstydzić. Chociaż teoretycznie regulamin mogę naruszyć ponieważ najnormalniej w świecie go nie znam smile Ale o tym nikomu, cicho sza smile No chyba, że Ty w najbliższych linijkach masz zamiar wystrzelić z czymś za co wątek może zostać zbanowany smile Pokarze czas smile
                                                  • majowy.poraanek Re: znajomości szukam 23.11.19, 15:12
                                                    Chociaż niby ktoś tam na samej górze coś się na niego ofukną big_grin big_grin big_grin
                                                  • dolores2222 Re: znajomości szukam 23.11.19, 16:02
                                                    Paragraf zawsze się znajdzie suspicious big_grin
                                                    Na razie się przyglądam tongue_out
                                                  • majowy.poraanek Re: znajomości szukam 23.11.19, 16:07
                                                    yyyyyyyy..... czyżby to Pani admin nas nawiedziła? A jednak wink
                                                  • kulka42 Re: znajomości szukam 23.11.19, 16:12
                                                    A dopiero co ostrzegałam big_grin Ja tam nie zamierzam łamać żadnych regulaminów i podpadać pod jakieś paragrafy - będę grzeczna - obiecuję wink (palce gdzieś tam pod stołem krzyżuję) big_grin
                                                  • majowy.poraanek Re: znajomości szukam 23.11.19, 16:19
                                                    he he, no jednak miałaś rację smile Teraz to się tak człowiek nawet dziwnie czuje jak ma świadomość, że ktoś literki inwigiluje wink
                                                  • kulka42 Re: znajomości szukam 23.11.19, 16:22
                                                    Ależ nie mamy się czego wstydzić smile kulturalna wymiana zdań na poziomie - niektórzy mogą się uczyć wink
                                                  • majowy.poraanek Re: znajomości szukam 23.11.19, 16:28
                                                    Mówisz ? No dobra smile Z tej okazji odpaliłem sobie zapach wanilii. Świeczuszki były w promocji w rossmanie smile
                                                  • kulka42 Re: znajomości szukam 23.11.19, 16:40
                                                    Hmmm romantic wink big_grin to i ja zaraz odpalę - różany wink
                                                  • majowy.poraanek Re: znajomości szukam 23.11.19, 16:52
                                                    Ale mi przypomniałaś smile jadłem w tym roku lody o smaku różanym, pyszotka smile To mówisz wieczór przy świecach smile
                                                  • kulka42 Re: znajomości szukam 23.11.19, 17:02
                                                    O - takich jeszcze nie jadłam - to mówisz że warto spróbować? smile
                                                    Zamknęłam dziś rozliczenia miesięczne - więc odrobina relaksu się należy - a przy świecach - bardzo relaksacyjnie wink
                                                  • majowy.poraanek Re: znajomości szukam 23.11.19, 17:13
                                                    Obowiązkowo smile Natknąłem się na nie w Przemyślu (swoją drogą mógłbym tam zamieszkać smile) nakładane szpatułką smile To jakaś taka topowa lodziarnia była z nagrodami smile A drugie ludy które uważam warto zaliczyć to jagodowe w Ustrzykach Górnych. Obowiązkowy przystanek jadąc w Bieszczady wink

Miłego relaksu smile
                                                  • kulka42 Re: znajomości szukam 23.11.19, 17:29
                                                    Kiedyś zaliczę wszystkie te miejsca big_grin

Wzajemnie - miłego wink
                                                  • majowy.poraanek Re: znajomości szukam 23.11.19, 17:35
                                                    he he, podróż lodowym smakiem smile
                                                  • kulka42 Re: znajomości szukam 23.11.19, 17:37
                                                    No i jak to zabrzmiało big_grin big_grin big_grin
                                                  • majowy.poraanek Re: znajomości szukam 23.11.19, 17:42
                                                    Nieładnie ? smile
                                                  • kulka42 Re: znajomości szukam 23.11.19, 17:44
                                                    Nie no - bardzo ładnie, acz erotycznie big_grin ups - czy tu można używać takich słów wink
                                                  • majowy.poraanek Re: znajomości szukam 23.11.19, 17:56
                                                    ej no weeeśśśśśś... smile zaraz przyleci Pani Admin i dostaniesz pstryczka w nos smile
                                                  • kulka42 Re: znajomości szukam 23.11.19, 17:59
                                                    SORRY - może tym razem będzie mi wybaczone wink
                                                  • majowy.poraanek Re: znajomości szukam 23.11.19, 18:09
                                                    No nie fiem nie fiem, zależy na ile to wielkie na tym forumie nadużycie wink Ale daje ta świeczka. Aż okno musiałem otworzyć. Może świeczki od lodów to będzie bezpieczniejszy temat, chociaż cholera tam wie wink
                                                  • kulka42 Re: znajomości szukam 23.11.19, 18:21
                                                    Świeczka chyba nikomu z niczym zdrożnym się nie kojarzy... smile chociaż... big_grin nie no spoko, żadnych zdrożnych myśli przelanych na "papier" wink A ta świeczka tak Ci dymi czy zapach taki przytłaczający wydziela?
                                                  • majowy.poraanek Re: znajomości szukam 23.11.19, 18:34
                                                    to jest taka grubsza świeczka, jak dla mnie zdrożnie nie wygląda, ale to w sumie ciężko wyczuć kto co preferuje wink Nie no dymić to nie dymi, ale pachnie bardzo intensywnie, kiedyś kupowałem też waniliowe to intensywność miały taką co kot napłakał smile A jak tam Twoja o smaku lodów w dotyku uwodzicielskich płatków róż ? smile
                                                  • kulka42 Re: znajomości szukam 23.11.19, 18:43
                                                    Powiem Ci że moja pachnie przecudnie, ale... ja Cię niechcący oszukałam - myślałam że to róża ale jak ją odpaliłam to mi coś ten zapach nie grał i szczerze mówiąc za bardzo mi się podobał i... to malina smile normalnie mi głupio że od razu tego nie wyczaiłam smile tym bardziej że malina to zdecydowanie mój ulubiony zapach, ale... jestem zmęczona, więc poniekąd czuję się usprawiedliwiona - czy będzie mi wybaczone? wink
                                                  • majowy.poraanek Re: znajomości szukam 23.11.19, 19:25
                                                    No malina, jeśli o smaki chodzi to takie troszkę pospolite, ale zapach to już może okazać się bardziej subtelnością odziany smile Mam jeszcze magnolię do przetestowania ale tej wanilii już nie kupię wink Pachnij zmysłowo malinowo smile
                                                  • kulka42 Re: znajomości szukam 23.11.19, 19:29
                                                    Smaku maliny za bardzo nie lubię, ale zapach... absolutnie mnie rozbraja, a może nastraja.. w każdym razie mocno oddziałuje na moje zmysły smile
                                                  • kulka42 Re: znajomości szukam 23.11.19, 19:30
                                                    A jeśli chodzi o wanilię to tu jest na odwrót - smak bardzo lubię, ale zapach mnie trochę przytłacza smile
                                                  • majowy.poraanek Re: znajomości szukam 23.11.19, 20:07
                                                    zapach wanilii jest ciężki, ale nie powiem nuty wanilii w perfumach potrafią działać bardzo fajnie smile Świeczka została jednak ugaszona, ale i tak daje mocno smile
                                                    A malinki... no malinowe zagajniki są bardzo frywolne smile
                                                  • kulka42 Re: znajomości szukam 23.11.19, 20:37
                                                    Moje perfumy mają w sobie nutę wanilii ale wanilia nie jest w nich bazą, jest tylko jednym z elementów smile Co do perfum to na każdej kobiecie te same perfumy pachną zupełnie inaczej, więc grunt to sobie je odpowiednio dopasować do siebie - po wielu próbach mi się to udało i od 15 lat używam takich sprawdzonych smile Podejrzewam że u facetów jest tak samo wink
                                                    Moja świeczuszka jeszcze płonie - jak szaleć to szaleć wink
                                                  • majowy.poraanek Re: znajomości szukam 23.11.19, 21:02
                                                    Ja używam aktualnie dwóch rodzajów perfum. Jedne takie bardziej luzackie, drugie takie trochę na specjalne okazje. Ale obydwa zapachy są zapachami ciepłymi i słodkawymi. Nie lubię typowych męskich ostrych wytrawnych zapachów. Mój zapach, nie wiem jak to zabrzmi, ale podszyty jest lekką nutką kobiecości smile Kiedyś kupiłem perfumy które w sklepie niby mi się podobały, ale później na mnie nie mogłem go znieść. Drażnił mnie i głowa mnie od niego zaczynała boleć. Tak perfumy muszą się zgrać z naszym naturalnym zapachem. Inaczej będzie nam on przeszkadzał przez cały dzień.
                                                    Ciekawy jestem jak pachniesz wink
                                                    A swoją świeczuchę to chyba za oknem odpalę big_grin big_grin big_grin
                                                  • kulka42 Re: znajomości szukam 23.11.19, 21:20
                                                    Masz dokładnie takie same doświadczenia z perfumami jak ja smile Ja też używam dwóch rodzajów - jedne codzienne, a drugie na wyjścia - w tych pierwszych ładnie pachnę ale raczej dość obojętnie dla otoczenia, natomiast w tych drugich... dość mocno oddziałuję na otaczających mnie ludzi smile kiedyś użyłam ich do pracy i narobiłam niemałego zamieszania - serio te perfumy na mnie działają na innych jak lep na muchy big_grin
                                                    Moja świeczuszka już dogorywa wink
                                                  • majowy.poraanek Re: znajomości szukam 23.11.19, 21:32
                                                    Ale wiesz, kiedyś kupiłem pachnidło jakieś w biedronce i powiem Ci dawało radę. Może nie było w nim jakiejś wyrafinowanej finezji ale całkiem miły zapach smile
                                                    muszę się jednak wybrać do perfumerii coś obwąchać, bo z recenzji mam na oku pewną pozycję, ciekawe jak odnalazłyby się ona na nosie smile
                                                    Świeczuszkę Ci z chęcią odstąpię big_grin
                                                  • kulka42 Re: znajomości szukam 23.11.19, 21:42
                                                    Ja na razie swym perfumom wierną pozostanę - jak skład feromonów czy czego tam innego odpowiedzialnego za współgranie ciała z perfumami się zmieni z racji mojego zmieniającego się wieku, wówczas będę zmuszona do ponownych eksperymentów i wtedy będzie czas na dobrą zmianę wink
                                                    Mówisz pachnidło - myślę ekstrakt pozyskany z martwych kobiet big_grin
                                                    A za świeczuszkę podziękuję big_grin
                                                  • majowy.poraanek Re: znajomości szukam 23.11.19, 22:00
                                                    Nie pomyślałem nawet o tym filmie, nawet go nie pamiętałem. No i zresztą mi się nie podobał. Tak samo jak Faworyta gdzie bardziej ciekawił mnie sufit i wystrój kima niż to co się wyświetlało na ekranie smile Tej epoki nie trawię.
                                                    Ależ ja wcale nie chcę zmieniać swojego zapachu, może go troszeczkę ubogacić smile
                                                    Świeczuszka waniliowa bardzo do Ciebie lecieć gotowa wink
                                                  • kulka42 Re: znajomości szukam 23.11.19, 22:10
                                                    Mi szczerze mówiąc Pachnidło też się nie podobało i jedyne co zapamiętałam to ta martwa kobieta w jakimś wielkim słoju czy czymś tam smile Faworyty nie oglądałam, ale po Twojej recenzji stwierdzam że nie warto wink
                                                    Zatem jesteś do swojego zapachu przywiązany nie mniej niż ja wink ja do swego nie do Twego big_grin
                                                    A świeczuszkę gołębiem pocztowym wink
                                                  • majowy.poraanek Re: znajomości szukam 23.11.19, 22:21
                                                    Faworyta stanowczo na nie. Z tych oscarowych Green Book jest godny polecenia. I jeśli nie widziałaś, stanowczo polecam. Na oglądnięcie sobie we dwójkę bardzo. Fajny pozytywny wydźwięk osadzony w ciężkiej rzeczywistości dodaje mu wartości.
                                                    Szkoda gołąbia, jeszcze weźmie i się udusi wink
                                                  • kulka42 Re: znajomości szukam 23.11.19, 22:31
                                                    Nie wiem czy byłby to film dla mnie - ale może obejrzę - skoro twierdzisz że warto smile
                                                    Gołąb na świeżym powietrzu.. myślę że dałby radę wink
                                                  • majowy.poraanek Re: znajomości szukam 23.11.19, 22:39
                                                    Oglądnąłem też Romę, dziwny i niekoniecznie warty uwagi no i Zina Wojna... Niczym mnie nie zaskoczył, Asię Kulig można było zobaczyć na golasa, to na plus wink Ale Green Book polecam w całej rozciągłości smile
                                                    Gołąbie jak to usłyszały to wszystkie czym prędzej pouciekały wink
                                                  • kulka42 Re: znajomości szukam 23.11.19, 22:46
                                                    No nie wiem czy to co na plus dla Ciebie w filmie byłoby też na plus dla mnie big_grin
                                                    Ale Green Book spróbuję sobie jutro ściągnąć i obejrzeć i powiem Ci co myślę wink
                                                    A co do gołębi - to dziwię się hodowcom że wypuszczają je na takie długie i mordercze loty - sama ratowałam 2 takie biedaki rok po roku we wrześniu - jednego ocaliłam i nawet wrócił do hodowcy ale drugiego nie udało mi się uratować - był za bardzo wyczerpany - taka ciekawostka wink
                                                  • majowy.poraanek Re: znajomości szukam 23.11.19, 22:58
                                                    Oczywiście, ale coś tak czuję, że by Ci się spodobał smile
                                                    Co do gołębi to nie wiem o co w tym sporcie chodzi. Ale na pewno nie chodzi o dobro ptaków sad
                                                  • kulka42 Re: znajomości szukam 23.11.19, 23:05
                                                    No ja rozumiem hodować gołębie , huśtać je tam koło domu gdzieś ok, ale te loty - to masakra jakaś.
                                                    Mówisz że Zimna wojna by mi się spodobała czy Green Book? smile
                                                    A oglądałeś Głosy z 2014 roku? Film niezbyt wysoko oceniony a mi się naprawdę podobał - czarna komedia smile - świat oczami schizofrenika
                                                  • majowy.poraanek Re: znajomości szukam 24.11.19, 06:36
                                                    Jest wiele niezrozumiałych dyscyplin które człowiek uprawia dla zaspokojenia swoich fanaberii. Nie rozumiem też np. wędkarstwa. Nabijasz rybę na hak, umęczysz ją tylko po to, żeby strzelić sobie z nią fotkę i wypuścić. No ale.
                                                    Obejrzyj sobie Green Booka, mówię Ci smile
                                                    Tych Głosów nie oglądałem, ogólnie to mało oglądam filmów i tak trochę jednak w stronę fantasy smile
                                                  • obrotowy ryby humanitarnie lowi sie na siatki 24.11.19, 07:13
                                                    i nie meczy sie ich - tylko od razu wrzuca sie je na patelnie.

.
                                                    wedkomania.pl/dynamik.php?n=siatka%20na%20ryby
                                                  • kulka42 Re: znajomości szukam 24.11.19, 08:28
                                                    Taaak? A żaden z filmów o których mówiliśmy raczej w stronę Fantasy nie był wink A co z Fantasy Ci się podobało? Ja akurat swego czasu oglądałam sporo i różnie gatunkowo, ale od 3 lat już nie za bardzo jestem na bieżąco smile

• majowy.poraanek Re: znajomości szukam 24.11.19, 09:03
                                                    Wiesz... Chyba większość smile Ostatnio Interstellar i Grawitacja. Ale oczywiście Avatar, Matrix, Władca Pierścieni, Terminator, Gwiezdne Wojny smile I Baje uwielbiam typu Czarownica, Królewna Śnieżka i Łowca smile No i lubię kino z ładnymi obrazami jak Amelia, Leon Zawodowiec. To moje dwa mocne tytuły smile Trochę starocia , co ? smile
                                                  • kulka42 Re: znajomości szukam 24.11.19, 10:33
                                                    No niektóre to tak bardziej sci-fi niż fantasy, ale te dwa gatunki akurat lubią się przeplatać zresztą tak jak w książkach
                                                    Interstellar - bardzo mi się podobał, Grawitacja dla odmiany wcale smile
                                                    Avatar - średnio, Władca Pierścieni baaardzo lubię, książki też, Terminator głównie 2, saga Gwiezdne widziałam ale to nie moja bajka smile Czarownica bardzo fajna Królewna nieszczególnie, Leon zawodowiec bardzo ok, a Amelii - cóż - nie znam, czy w tym przypadku to wielki wstyd? smile
                                                    Moje mocne tytuły to Matrix ale dla mnie tylko i wyłącznie pierwsza część - na tym ten film powinien był się zakończyć no i Incepcja - to jest pierwszy film od czasów Matrixa który zrobił na mnie ogromne wrażenie smile
                                                    Oczywiście mam wiele innych tytułów które uwielbiam, ale o tym to bym musiała książkę napisać wink
                                                  • majowy.poraanek Re: znajomości szukam 24.11.19, 10:51
                                                    No tak, masz rację niektóre to fantastyka naukowa ale często to też takie bajanie smile Wiesz co, Grawitację jak obejrzałem pierwszy raz to znudził mnie ten film dosyć.. Myślę, dlatego że na coś innego się nastawiałem. Ale obejrzałem go jeszcze później kilka razy wink Matrix pierwsza część oczywiście że odstaje poziome zdecydowanie od reszty. Ale to powszechna przypadłość doprodukowywania kolejnych odcinków.
                                                    Nie widziałem Incepcji, a słyszę już od którejś osoby. Muszę stanowczo to nareperować.
                                                    Nie wiem, ale swego czasu Amelia była dla mnie wielkim odkryciem i też poświęciłem mu kilka wieczorów. Kurcze to były moje najpiękniejsze czasy. No ale dobra smile Tam historii nie ma nijakiej, ale po prostu sposób opowiadania jest niesamowicie rozczulający a obraz jest tak plastyczny i upojny bajecznie, że chciałoby się w niego wskoczyć i popłynąć smile Polecam szczerze smile
                                                  • kulka42 Re: znajomości szukam 24.11.19, 11:08
                                                    Skoro polecasz - może się skuszę wink
                                                    Filmy filmami - a czytać lubisz? smile
                                                  • majowy.poraanek Re: znajomości szukam 24.11.19, 11:43
                                                    eeee eeee niestety, o tym ze mną nie pogadasz. W tej materii jestem totalnym ignorantem sad
                                                  • kulka42 Re: znajomości szukam 24.11.19, 12:02
                                                    No cóż - nie każdy musi być molem książkowym wink
                                                  • majowy.poraanek Re: znajomości szukam 24.11.19, 12:41
                                                    Ostatnio nawet przegrałem cukierka o to czy Wokulski był kawalerem. Tak, że sama widzisz wink
                                                  • kulka42 Re: znajomości szukam 24.11.19, 12:45
                                                    Hahaha akurat w tej grze też bym mogła przegrać - choć nieźle strzelam więc... wink
                                                  • majowy.poraanek Re: znajomości szukam 24.11.19, 12:55
                                                    Ja strzelałem jedynie z łuku, zresztą stoi jeszcze za szafą smile Więc w strzelaniu wygrałabyś ze mną na pewno smile
                                                  • kulka42 Re: znajomości szukam 24.11.19, 13:06
                                                    Ponoć mam wyjątkowy talent do tego, więc - tak - pewnie bym, wygrała wink ale gdybyśmy się starli na łuki - ja nie miałabym żadnych szans big_grin big_grin big_grin
                                                  • majowy.poraanek Re: znajomości szukam 24.11.19, 16:05
                                                    A z czego wnioskujesz? Może i tu byś strzelała w sam środeczek smile
                                                  • kulka42 Re: znajomości szukam 24.11.19, 16:16
                                                    No nie wiem na 100 % bo nie próbowałam smile z wiatrówki trafiam w 10, grając w rzutki nie trafiam w ogóle do tarczy (swojej, bo do cudzej mi się udało), więc w zależności od tego do czego strzelanie z łuku jest bardziej podobne, plasują się moje możliwości w tym zakresie wink
                                                  • majowy.poraanek Re: znajomości szukam 24.11.19, 16:32
                                                    Z łuku strzelają amorki, więc jeśli jesteś aniołkiem to będziesz trafiać z zamkniętymi oczami smile
                                                  • kulka42 Re: znajomości szukam 24.11.19, 16:47
                                                    No to zgaduj - jestem tym aniołkiem czy nie? wink
                                                  • majowy.poraanek Re: znajomości szukam 24.11.19, 19:11
                                                    Jakbym Cię zobaczył to bym zgadł od razu, amorki latają z gołymi pupami, to łatwo byłoby poznać big_grin
                                                  • kulka42 Re: znajomości szukam 24.11.19, 20:06
                                                    Zgaduj w ciemno wink

Film obejrzałam smile
                                                  • majowy.poraanek Re: znajomości szukam 24.11.19, 20:37
                                                    To może odpalę chociaż świeczkę tą waniliową ? smile
                                                    A filmik który ? wink
                                                  • kulka42 Re: znajomości szukam 24.11.19, 20:41
                                                    To co - kolejny wieczorek w oparach świeczuszek? wink W tych oparach niczym w indiańskim wigwamie doznasz wizji i zobaczysz mnie - jako aniołka wink albo i coś wręcz przeciwnego big_grin
                                                    A który filmik mi szczególnie polecałeś? wink
                                                  • majowy.poraanek Re: znajomości szukam 24.11.19, 20:52
                                                    nie muszę doznawać wizji bo już mi się śniłaś, tak że wiesz, już pozamiatane smile
                                                    Zieloną ? wink
                                                  • kulka42 Re: znajomości szukam 24.11.19, 20:56
                                                    No właśnie we śnie ktoś nieznajomy mi się przyglądał - to już wiem kto smile
                                                    A Zieloną - zgadnij czy mi się podobał? smile Dzisiaj postanowiłam Cię zamęczyć zgadywankami big_grin
                                                  • majowy.poraanek Re: znajomości szukam 24.11.19, 21:04
                                                    no to ja właśnie byłem, mam nadzieję, że nie gapiłem się zbyt nachalnie smile Obstawiam, że Ci się spodobał. Noooo myślę, że tak wink
                                                  • kulka42 Re: znajomości szukam 24.11.19, 21:18
                                                    Przypatrywałeś się z dużym zaciekawieniem, ale nie odebrałam tego jako coś nachalnego smile
                                                    No nie - nie spodobał mi się... to za mało powiedziane, bo totalnie mnie zauroczył wink Genialna historia, bawiła, wzruszała, bulwersowała momentami, śmiałam się i płakałam smile miałam dziś nieciekawy nastrój a ten film naprawdę mi go poprawił - myślę że jeszcze do niego będę wracać smile Dzięki wink
                                                  • majowy.poraanek Re: znajomości szukam 24.11.19, 21:39
                                                    To raczej było do przewidzenia, nadajemy na tych samych wibracjach wszak... nooo podobnych przynajmniej smile
                                                    Amelia też Ci się spodoba, ale zachowaj ją sobie też na czas słabszego nastroju. Jest takim radosnym promyczkiem w pochmurny dzień smile
                                                    Zbieram się zaraz na Ciebie przyglądnąć, ale tak na moment tylko. Zerknę, uśmiechnę i powędruję tam gdzie zaplątał się czas wink
                                                  • kulka42 Re: znajomości szukam 24.11.19, 21:49
                                                    Będę na Cię oczekiwać wink

Obejrzyj Incepcję - tylko do tego filmu musi być otwarty umysł i skupienie - inaczej nie wejdzie wink

Kolorowych snów wink
                                                  • majowy.poraanek Re: znajomości szukam 24.11.19, 21:53
                                                    Ooooo, otwarty umysł mogę mieć najwcześniej po nowym roku, nie wcześniej smile Nie to, że nowy rok, a może troszeczkę coś w tym jest smile
                                                    Pa smile
                                                  • kulka42 Re: znajomości szukam 25.11.19, 12:16
                                                    Witaj Poraanku o poranku wink a właściwie o południu wink

Obejrzałam Amelię smile
                                                  • majowy.poraanek Re: znajomości szukam 25.11.19, 16:42
                                                    Uuuuu, podatna jesteś mocno na sugestie smile Mam zapytywać ? smile
                                                  • kulka42 Re: znajomości szukam 25.11.19, 17:23
                                                    Nie jestem podatna na wszystkie sugestie wink
                                                  • kulka42 Re: znajomości szukam 25.11.19, 17:43
                                                    Mówiłeś żeby obejrzeć ten film jak dzień będę mieć nieszczegolny A że taki mi się trafił to posluchalam Twojej rady i obejrzałam smile Film bardzo mi się podobał i pewnie nie uwierzysz ale się poplakalam, bo trafił w moje czułe punkty i zmusił do głębszej refleksji nad własnym życiem. A sama Amelia - śliczna i absolutnie urocza smile chciałabym mieć tak słodki wyraz twarzy jak ona smile
                                                  • majowy.poraanek Re: znajomości szukam 25.11.19, 18:18
                                                    Się cieszę smile Raczej staram się sugerować tylko dobre rzeczy, wiadomo, pojęcie względne smile Jak dla mnie w tym filmie wszystko jest śliczne i przeurocze smile
                                                    A mi się skumulowało na raz kilka zaległych rzeczy i jest słabo. Tak na własne życzenie. Ale ja głupi jestem. Czeka mnie kilka zarwanych nocek, mam nadzieję, że się wyrobię chociaż czarno to widzę. Ale przecież nie będę tu smutał smile
                                                    Na razie nic nie sugeruję i nie polecam bo pewnie byłyby to pozycje mocno katastroficzne smile
                                                    Troszkę fajnie, że się do czegoś przydałem .
                                                  • kulka42 Re: znajomości szukam 25.11.19, 18:30
                                                    Ty nawet nie wiesz jak bardzo jesteś przydatny wink
                                                  • kulka42 Re: znajomości szukam 25.11.19, 18:32
                                                    I nie jesteś głupi - jakbyś był raczej bym z Tobą nie gawędziła smile
                                                  • kulka42 Re: znajomości szukam 25.11.19, 18:37
                                                    No i oczywiście życzę żeby Ci się udało ogarnąć to wszystko co tam jest do ogarnięcia wink
                                                  • majowy.poraanek Re: znajomości szukam 25.11.19, 18:37
                                                    Jestem, jestem, nie znasz się tongue_out
                                                  • kulka42 Re: znajomości szukam 25.11.19, 18:45
                                                    Ok - chciałam być po prostu miła big_grin
                                                  • majowy.poraanek Re: znajomości szukam 25.11.19, 19:03
                                                    Ależ doceniam jak najbardziej dlatego tu zaglądam. A poza ten wątek nawet nosa nie wystawiam, przynajmniej na razie, zjada to za dużo czasu wink
                                                  • majowy.poraanek Re: znajomości szukam 25.11.19, 19:06
                                                    No i cieszę się,że namówiłem Cię na tę Amelię smile Pamiętasz rybkę która usiłowała popełnić samobójstwo ? To jedna z moich ulubionych postaci big_grin
                                                  • kulka42 Re: znajomości szukam 25.11.19, 19:13
                                                    Na razie nic nie tracisz bo na innych wątkach cisza smile
                                                    A rybka była dobra - ale mnie powalił krasnal w podróży big_grin
                                                  • kulka42 Re: znajomości szukam 25.11.19, 19:57
                                                    A może kupimy sobie po zdrapce i się umówimy na wspólne drapanko big_grin
                                                  • majowy.poraanek Re: znajomości szukam 25.11.19, 21:23
                                                    tak, krasnal wysyłający swoje focie był niezły smile
                                                    Ja nawet mam jedną zdrapkę z orlenu niewydrapaną smile
                                                    A skąd pomysł z drapankiem Ci się wykluł ? smile
                                                  • majowy.poraanek Re: znajomości szukam 25.11.19, 21:24
                                                    aaaaa tak, zdrapki drapała ta z baru z wieczną alergią, no tak big_grin big_grin big_grin
                                                  • kulka42 Re: znajomości szukam 25.11.19, 21:46
                                                    Tak, z tym kolesiem co sie w stalkera zabawial razem drapali smile dobre też było jak ich Amelcia do kibelka na bzykanko wysłała i tak se poszaleli że w tym barze wszystko się trzęsło big_grin big_grin normalnie w głos się śmiałam
                                                  • kulka42 Re: znajomości szukam 25.11.19, 21:51
                                                    No wiesz, ja jestem dość pomyslowa, brakiem fantazji może też nie grzesze, ale... sama nie wpadłabym na to żeby zaproponować Ci wspólne drapanko zdrapek big_grin big_grin
                                                  • majowy.poraanek Re: znajomości szukam 25.11.19, 21:52
                                                    Tak, aż neon zaiskrzył smile A koleś wszystkich nagrywał i strzelał bąbelkami smile kurcze daaawno oglądałem smile
                                                  • majowy.poraanek Re: znajomości szukam 25.11.19, 21:55
                                                    No z tej orlenowskiej nic nie wydrapałem smile ale kto wie, może z Tobą będę miał szczęście wink
                                                  • kulka42 Re: znajomości szukam 25.11.19, 22:17
                                                    Dawno oglądałeś ale wszystko pamiętasz smile Tak, koniecznie się musimy umówić na to drapanko, razem na pewno coś wydrapiemy wink big_grin
                                                    Teraz Ty obejrzyj Incepcje - tylko nic wcześniej nigdzie na ten temat nie podczytuj smile
                                                  • kulka42 Re: znajomości szukam 25.11.19, 22:54
                                                    To ja się już pożegnam - dziś to może ja Ciebie nawiedze wink bo ostatnio to Ty do mnie wpadałeś i wiesz, sąsiedzi zaczynają gadać big_grin
                                                    Zatem owocnej nocy i skoro mam Cię nawiedzic to zlituj się i jutro mi nie pisz że Ci się koszmary śniły big_grin
                                                    Nara, pa wink
                                                  • majowy.poraanek Re: znajomości szukam 25.11.19, 23:34
                                                    Heh, no od tego są sąsiedzi, przecież to ich podstawowa funkcja życiowa wink
                                                    Dobrej nocy, kudłatych kocy wink
                                                  • kulka42 Re: znajomości szukam 26.11.19, 09:51
                                                    Heh? Odpowiedz mi na maila - proszę - tylko szczerze smile
                                                  • majowy.poraanek Re: znajomości szukam 26.11.19, 16:55
                                                    Nie odpowiem smile
                                                  • majowy.poraanek Re: znajomości szukam 26.11.19, 16:58
                                                    A jak się w ogóle wysyła do kogoś wiadomości priv ? Są tu jakieś profile? Można do kogoś luknąć co i jak ??? Bo nie ogarniam smile
                                                  • kulka42 Re: znajomości szukam 26.11.19, 17:29
                                                    Wysłałam Ci pytanie na gazetowego maila - one chyba sie tworzą przy zakładaniu profilu na forum smile ale w zasadzie nie musisz odpowiadać, coś tam pod wpływem chwili drapnęłam, ale doszłam do wniosku że nie ma to dla mnie większego znaczenia smile więc zapomnij że pytałam wink
                                                  • majowy.poraanek Re: znajomości szukam 26.11.19, 19:22
                                                    No to dobrze smile Ale moje pytanie jest natury technicznej, bo np jakbym chciał wysłać do kogoś wiadomość to nie wiem jak to zrobić big_grin big_grin big_grin Proszę o oświecenie wink
                                                  • kulka42 Re: znajomości szukam 26.11.19, 19:28
                                                    Umiesz się zalogować do własnej poczty na gazeta.pl?
                                                  • kulka42 Re: znajomości szukam 26.11.19, 19:30
                                                    Jak chcesz napisać do kogoś z forum to zakładam że jego adres to nick@gazeta.pl - ale pewnie nie każdy ma tu konto bo to nie jest wymóg
                                                  • kulka42 Re: znajomości szukam 26.11.19, 19:43
                                                    smile zapomniałam o uśmiechu wink big_grin
                                                  • majowy.poraanek Re: znajomości szukam 26.11.19, 20:00
                                                    śmisznotka wink A nie ma tu czegoś takiego jak profil forumka? No wiesz takie coś gdzie możesz sobie napisać, że jesteś fajna, masz piękny uśmiech i romantyczną duszę skąpaną blaskiem mrugających gwiazd... no wiesz, takie ważne informacje o sobie informacje wink
                                                  • kulka42 Re: znajomości szukam 26.11.19, 20:07
                                                    Z prawej strony górnego paska masz swój nick i jak na niego najedziesz to masz ustawienia konta - jak grzebniesz w tych ustawieniach to możesz sobie tam napisać jaki jesteś cudowny, ale jak chcesz podejrzeć innych to Ci nie pomogę bo sama nie wiem jak to zrobić, zresztą chyba nie da się kogoś podejrzeć - możesz chyba zobaczyć tylko to co sam chce pokazać np. jakieś tam mądre motta życiowe w stopce czy coś takiego smile
                                                  • majowy.poraanek Re: znajomości szukam 26.11.19, 20:28
                                                    Przegrzebałem tam już wszystko i nic nie wynalazłem dlatego pytam smile czyli takich opcji tutaj brak smile
                                                  • kulka42 Re: znajomości szukam 26.11.19, 20:33
                                                    Przykro mi żeś nie pocieszony wink
                                                  • majowy.poraanek Re: znajomości szukam 26.11.19, 20:39
                                                    Ależ pomieszonym żem bardzo. Tak tylko eksplorowałem możliwości tej miejscówki wink
                                                  • kulka42 Re: znajomości szukam 26.11.19, 20:46
                                                    No popatrz - doprowadziłam Cię do pomieszania wink czy coś big_grin