Dodaj do ulubionych

Plany na weekend

06.06.20, 17:48
Co porabiacie w ta słoneczna (przynajmniej u mnie tak jest) sobotę ? Ja zajmuje się niczym czyli siedzę sobie na werandzie delektuje się otaczającą przyrodą popijając drinka z palemka 😊 ktos chętny się dołączyć ? Bo tak samej to źle...😞
Obserwuj wątek
    • obrotowy a chalupa ? 06.06.20, 18:34
      stokrotka34 napisała:
      Ja zajmuje
      > się niczym czyli siedzę sobie na werandzie delektuje się otaczającą przyrodą popijając drinka z palemka

a chalupa co na to ?

ogarnia sie sama ?
      • stokrotka34 Re: a chalupa ? 06.06.20, 21:10
        Chata raz na jakiś czas może być nie ogarnięta korona jej z głowy nie spadnie 😊
        • obrotowy Re: a chalupa ? 07.06.20, 06:22
          stokrotka34 napisała:
          > Chata raz na jakiś czas może być nie ogarnięta korona jej z głowy nie spadnie ?

cieszy mnie Twoje (luzne) podejscie do ogarniecia chalupy - blizniaczo podobne do mojego.

niestety, Slubna reprezentuje zdanie wrecz przeciwne i to jest to - co nas nie laczy, a wrecz rozdziela.
    • prawda_we_mgle Re: Plany na weekend 07.06.20, 00:31
      U mnie miał być dziki seks, koncert i nocne łazęgowanie - ale się rozłożyłam i siedzę w chałupie i wypisuję bzdury w necie... Tyle szczęścia, że to nie korona, ale tak bardzo mnie to nie pociesza... tongue_out ...Czuję, jak mi (mnie) czerwiec (o)mija...
      Miłej niedzieli stokrotko smile
      • stokrotka34 Re: Plany na weekend 07.06.20, 11:18
        Dziękuję i nawzajem miłej niedzieli
    • stasi1 Re: Plany na weekend 08.06.20, 10:04
      To nie mogłaś wyjść na miasto? Ja z chęcią bym dołączył gdybym był trochę młodszy. Próbowałem ze znajomą się umówić ale po raz enty twierdziła że coś jej przeszkadza.
      • obrotowy jak tu wyjsc na miasto ? 08.06.20, 12:47
        stasi1 napisał:
        > To nie mogłaś wyjść na miasto?

jak tu wyjsc na miasto - jak za domem z ogrodem rozciaga sie jeno pole ?

samochodu szkoda ruszyc, a w autobusie siedza same Corony ?
      • tzn.aga Re: Plany na weekend 08.06.20, 17:16
        stasi1 napisał:

> Ja z chęcią bym dołączył gdybym był trochę młods
        > zy.

Czy wyjście na miasto jest zarezerwowane tylko dla młodszych?
      • kevinjohnmalcolm Re: Plany na weekend 08.06.20, 18:46
        stasi1 napisał:

> To nie mogłaś wyjść na miasto?

A jaka to atrakcja włóczyć się wśród zgiełku i spalin?
      • tapatik Re: Plany na weekend 08.06.20, 20:06
        Zmień znajomą na inną.
        • stasi1 Re: Plany na weekend 08.06.20, 21:13
          Nie jest łatwo w dzisiejszych czasach. Na razie ta znajoma całkowicie wirtualna, sama mnie zaczepiła i dalej już nie chce się w niczym posunąć. Mówi że to wina wirusa
          • tapatik Re: Plany na weekend 08.06.20, 21:53
            Przesuń ją do szuflady "wirtualna przyjaciółka bez szans na spotkanie". Jeśli jej nie spotkałeś to nawet nie wiesz, czy to czasem nie jest facet.
            • stasi1 Re: Plany na weekend 09.06.20, 09:06
              Raczej nie bo rozmawiałem z nią. Który facet przedstawiający się jako kobieta powie że nie jeździ na rowerze? Czemu bez szans? Niby nawet chciałem dojechać do niej do Pruszkowa ale wtedy nie ma ochoty. W pracy w Wawie jest rzadko więc nie ma okazji. Ja też pracuję w dzikich godzinach nie to co normalni ludzie.
              • tapatik Re: Plany na weekend 09.06.20, 17:42
                OK, jest to kobieta, ale taka, która nie chce się spotkać.
                Po co tracić czas i energię na taką osobę?
                No chyba, że jest ci potrzebna osoba do gadania przez GG smile
                • tomekzgor Re: Plany na weekend 09.06.20, 20:05
                  tapatik napisał:

> OK, jest to kobieta, ale taka, która nie chce się spotkać.
                  > Po co tracić czas i energię na taką osobę?

Ale czemu nie? Dlaczego od razu się poddawać? Nie zawsze wszystko przychodzi łatwo. Czasem trzeba się bardziej postarać.
                  • tapatik Re: Plany na weekend 09.06.20, 23:05
                    Za często "bardziej się starałem". Kiedyś.
                    Teraz odpuszczam.
                  • kevinjohnmalcolm Re: Plany na weekend 14.06.20, 12:13
                    tomekzgor napisał:

> Dlaczego od razu się poddawać? Nie zawsze wszystko przychodzi
                    > łatwo. Czasem trzeba się bardziej postarać.

Też tak myślałem jak byłem młody, zmarnowałem w ten sposób wiele lat.
                    Albo iskrzy od razu, albo nic z tego nie będzie. Jeżeli kombinując przez długie miesiące jakimś cudem wychodzi się nawet związek, to on i tak się później rozpadnie.
                • stasi1 Re: Plany na weekend 10.06.20, 09:20
                  Dużo czasu nie tracę, raz na 2 dni krótkiego maila wyślę, trochę rzadziej SMSa. Może jednak za rzadko? Ale ona nie częściej, ja bardziej dbam o tą naszą znajomość.
                  Pod koniec ubiegłego roku poznałem wirtualnie kobietę z Lublina. Ta mnie zasypuje SMSa więc odpowiadam zbiorczo na dwa. Prawie się umówiliśmy na lato jak jej nie wyjdzie z Romkiem
                  • 999karolina Re: Plany na weekend 10.06.20, 16:52
                    stasi1 napisał:

> Dużo czasu nie tracę, raz na 2 dni krótkiego maila wyślę, trochę rzadziej SMSa.
                    > Może jednak za rzadko? Ale ona nie częściej, ja bardziej dbam o tą naszą znajo
                    > mość.

To tak na oko jesteście na dobrej drodze do wygaszenia znajomości. Ale nie ma sensu wysyłać częściej. Lepiej przeprowadzić test, czy kobieta w ogóle jest zainteresowana. Wymyśl coś bardziej spektakularnego, zaskocz znienacka jakimś pomysłem. Jeśli coś takiego nie zadziała, to znaczy, że kobieta raczej na razie nie jest zainteresowana
                    • stasi1 Re: Plany na weekend 13.06.20, 17:33
                      Nie mogę tego zrobić bo by okazało się że nie mam szczęścia do kobiet zainteresowanych. Muszę małymi krokami
                      • tapatik Re: Plany na weekend 13.06.20, 22:36
                        stasi1 napisał:

> Nie mogę tego zrobić bo by okazało się że nie mam szczęścia do kobiet
                        > zainteresowanych. Muszę małymi krokami

Jeżeli zrobisz coś spektakularnego i nie zadziała, to będzie znaczyło, że ona nie jest tobą zainteresowana.
                        Twoje szczęście do kobiet zainteresowanych tobą nie ma tu nic do rzeczy.
                      • 999karolina Re: Plany na weekend 13.06.20, 23:47
                        stasi1 napisał:

> Nie mogę tego zrobić bo by okazało się że nie mam szczęścia do kobiet zainteres
                        > owanych. Muszę małymi krokami

Zrobisz, jak uważasz, ale weź pod uwagę, co ci kobieta radzi wink
                        Oczywiscia wiele zależy od tego, czy faktycznie chcesz ja poderwać, czy też chcesz ją podrywać wink
                        • stasi1 Re: Plany na weekend 17.06.20, 10:30
                          To jaki jest Twój pomysł aby zaskoczyć czymś kobietę?
                          • 999karolina Re: Plany na weekend 17.06.20, 11:29
                            stasi1 napisał:

> To jaki jest Twój pomysł aby zaskoczyć czymś kobietę?

Nie ma konkretnych uniwersalnych recept. Zależy, kim i jaka ona jest, co o niej wiesz, jak u niej i u ciebie z poczuciem humoru itp. Nie musi to być jakieś kosztowne. Chodzi o pokazanie jakiejś pomysłowości, czegoś, czemu trudno odmówić. No chyba że osobnik faktycznie jest całkiem niemile widziany. Ale wówczas przynajmniej się sprawa wyjaśni.
                            Podam kilka przykładów, o których słyszałam od znajomych lub których doświadczyłam
                            - facet wiedział, że dziewczyna lubi jakiś zespół, więc kupił bilety i zaprosił ją na koncert (nie wiem, czy teraz koncerty się odbywają)
                            - Facet na plakacie pod jej oknem dopisał dużymi literami: Kasia K, kiedy się ze mną umówisz? Jarek W.
                            - Wysłanie kwiatów pocztą kwiatową z zaproszeniem gdzieś (knajpa, dyskoteka, muzeum, wycieczka rowerem czy samochodem - w zależności od zamiłowań) - trzeba z odpowiednim wyprzedzeniem, choćby z grzeczności trudno jej odmówić
                            - mojej znajomej facet zrobił taki numer, że przebrał się za policjanta i przyszedł do jej domu zrobić "przesłuchanie", a inny (innej) wyslał pocztą niby urzędowe wezwanie do jakichś wyjaśnień - na początku było pełno jakichś paragrafów, i groźnego urzędowego bełkotu, a na końcu wezwanie do stawienia się na przesłuchanie przez inpsektora (imię, nazwisko) w restauracji... (ci akurat dziś są małżeństwem)
                            - Kolega wiedział, że dziewczyna, którą chce poderwać, chodzi w określonych terminach na fitnes, więc czekał z kwiatami pod klubem, gdy wyszła z koleżankami była miło zaskoczona, głupio jej było odmówić
                            - Koleżnka, która ma temperament kaskaderki, jeździ na motycyklu itp. dostała od faceta bilet na skok na bungee.

Tak naprawdę to chodzi głównie o zaskoczenie, pokazanie, że Ci zależy i sprowokowanie sytuacji, która w spsób lekki zmusza do zainteresowania, której trudno odmówić. Oczywiście trzeba mieć też pomysł na dalszy ciąg wieczoru.

Bardzo słusznie ktoś (chyba Kevin) napisał w tym wątku, że jeśli chcesz poderwać kobietę, to musisz jej pokazać, że jesteś zainteresowany właśnie poderwaniem, a nie udawać, że chcesz być kolegą czy coś w tyym rodzaju. Oczywiście (jeśli poważnie o dziewczynie myślisz) nie bierz przykładu z Artura z innego wątku, który postanowił na pierwszym spotkaniu zażądać spędzenia wspólnej nocy gdzieś w lesie smile Dalej sprawa musi się toczyć swoim rytmem, ale jeśli widać z obu stron jakąś chemię, to nie należy zbytnio przeciągać dalszych kroków wink.

-

• stasi1 Re: Plany na weekend 17.06.20, 20:50
                              Więc jednym słowem klops. Jak było się młodszym to jakoś lepiej to wychodziło
                          • 999karolina Re: Plany na weekend 17.06.20, 11:29
                            stasi1 napisał:

> To jaki jest Twój pomysł aby zaskoczyć czymś kobietę?

Nie ma konkretnych uniwersalnych recept. Zależy, kim i jaka ona jest, co o niej wiesz, jak u niej i u ciebie z poczuciem humoru itp. Nie musi to być jakieś kosztowne. Chodzi o pokazanie jakiejś pomysłowości, czegoś, czemu trudno odmówić. No chyba że osobnik faktycznie jest całkiem niemile widziany. Ale wówczas przynajmniej się sprawa wyjaśni.
                            Podam kilka przykładów, o których słyszałam od znajomych lub których doświadczyłam
                            - facet wiedział, że dziewczyna lubi jakiś zespół, więc kupił bilety i zaprosił ją na koncert (nie wiem, czy teraz koncerty się odbywają)
                            - Facet na plakacie pod jej oknem dopisał dużymi literami: Kasia K, kiedy się ze mną umówisz? Jarek W.
                            - Wysłanie kwiatów pocztą kwiatową z zaproszeniem gdzieś (knajpa, dyskoteka, muzeum, wycieczka rowerem czy samochodem - w zależności od zamiłowań) - trzeba z odpowiednim wyprzedzeniem, choćby z grzeczności trudno jej odmówić
                            - mojej znajomej facet zrobił taki numer, że przebrał się za policjanta i przyszedł do jej domu zrobić "przesłuchanie", a inny (innej) wyslał pocztą niby urzędowe wezwanie do jakichś wyjaśnień - na początku było pełno jakichś paragrafów, i groźnego urzędowego bełkotu, a na końcu wezwanie do stawienia się na przesłuchanie przez inpsektora (imię, nazwisko) w restauracji... (ci akurat dziś są małżeństwem)
                            - Kolega wiedział, że dziewczyna, którą chce poderwać, chodzi w określonych terminach na fitnes, więc czekał z kwiatami pod klubem, gdy wyszła z koleżankami była miło zaskoczona, głupio jej było odmówić
                            - Koleżnka, która ma temperament kaskaderki, jeździ na motycyklu itp. dostała od faceta bilet na skok na bungee.

Tak naprawdę to chodzi głównie o zaskoczenie, pokazanie, że Ci zależy i sprowokowanie sytuacji, która w spsób lekki zmusza do zainteresowania, której trudno odmówić. Oczywiście trzeba mieć też pomysł na dalszy ciąg wieczoru.

Bardzo słusznie ktoś (chyba Kevin) napisał w tym wątku, że jeśli chcesz poderwać kobietę, to musisz jej pokazać, że jesteś zainteresowany właśnie poderwaniem, a nie udawać, że chcesz być kolegą czy coś w tyym rodzaju. Oczywiście (jeśli poważnie o dziewczynie myślisz) nie bierz przykładu z Artura z innego wątku, który postanowił na pierwszym spotkaniu zażądać spędzenia wspólnej nocy gdzieś w lesie smile Dalej sprawa musi się toczyć swoim rytmem, ale jeśli widać z obu stron jakąś chemię, to nie należy zbytnio przeciągać dalszych kroków wink.

-

• kevinjohnmalcolm Re: Plany na weekend 14.06.20, 12:09
                        stasi1 napisał:

> Muszę małymi krokami

Małymi krokami zawsze się niestety trafia do przegródki "przyjaciel".
                        Albo od początku zrobisz na kobiecie wrażenie, albo będzie Cię już zawsze traktowała wyłącznie jako przyjaciela.
          • stasi1 Re: Plany na weekend 04.04.21, 15:25
            I w końcu wirus ją dopadł w ubiegłym roku. A zaczepia mnie dalej. Coś napisze i znowu się nie odzywa po kilka miesięcy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka