Dodaj do ulubionych

Z kim iść na kawę

14.03.25, 06:25
Teraz dopiero przypomniałem sobie, że mieliśmy z Baenzajem podyskutować na temat spotykania się ze znajomymi. Nie w celu poderwania kogoś, ale w celu wesołego spędzenia czasu na pierdołach.
Spotykacie się czasem ze znajomymi dla przyjemności?

Stawiam kawę i słucham państwa.
Obserwuj wątek
    • wilczamia Re: Z kim iść na kawę 14.03.25, 13:08
      Spotykacie się czasem ze znajomymi dla przyjemności?

Tak, ale nie na kawe. Kawe to ja wole pic z kims innym, znaczy rano, bo przeciez nie bedziemy od rana pic wina 😉
    • baenzai Re: Z kim iść na kawę 14.03.25, 16:34
      tapatik napisał:

> Teraz dopiero przypomniałem sobie, że mieliśmy z Baenzajem podyskutować na tema
      > t spotykania się ze znajomymi.
      Pierwsze słyszę. smile
      • tapatik Re: Z kim iść na kawę 16.03.25, 12:56
        W innym wątku o tym dyskutowaliśmy. Teraz już go nie znajdę.
        • baenzai Re: Z kim iść na kawę 16.03.25, 13:03
          A ja sądzę, że albo mnie z kimś mylisz albo opatrznie zrozumiałeś jakiś mój wpis (nie byłby to zresztą pierwszy taki przypadek).
    • obrotowy Z kims milym iść na kawę :) 14.03.25, 17:18
      tapatik napisał:
      > Spotykacie się czasem ze znajomymi dla przyjemności?

- tak, z milymi i inteligentnymi kolezankami z pracy mialem zwyczaj wpadac czasem o pracy na kawe.

Slubna, gdy niekiedy sie o tym dowiedziala - rwala mi wlosy z glowy.
      I ciagle musialem sie tlumaczyc, ze przeciez nie bede romansowal z kolezankami po fachu.

ta slabosc do tej pory mi nie przeszla - bo po hollere sie spotykac z facetami ?
      gadanie o sporcie i pieniadzach mnie nigdy nie interesowalo...
    • stasi1 Re: Z kim iść na kawę 14.03.25, 19:24
      Przecież każdy z kimś się spotyka dla przyjemności
      • obrotowy Ty wez nie rob sobie jaj. 14.03.25, 21:00
        stasi1 napisał:

> Przecież każdy z kimś się spotyka dla przyjemności

Ty wez nie rob sobie jaj.

1. tak to tylko z kochankami i ew. przyjaciolmi (jesli takowych posiadasz)

2. a najczesciej to spotykasz sie z kims dla obopolnego Interesu (praca , sasiedzi)

3. a z czlonkami rodziny - takze dla zachowania tradycji.
        • baenzai Re: Ty wez nie rob sobie jaj. 14.03.25, 21:52
          Na ogół ludzie są męczący.

Dobrze, że nie mam pracy z klientem. smile

• tapatik Re: Ty wez nie rob sobie jaj. 15.03.25, 00:02
            Ja też nie, ale lubię od czasu do czasu spotkać się z kimś i pogadać o bzdurach.
            • baenzai Re: Ty wez nie rob sobie jaj. 15.03.25, 11:31
              Mi się zdarzały tygodnie bez żadnego kontaktu z ludźmi. Da się wytrzymać, chociaż trudno by było odciąć się całkowicie jak np. niektórzy mnisi.

Może kiedyś wynajdą jakieś czipy dzięki którym da się całkowicie wyłączyć potrzeby społeczne. smile
              • tapatik Re: Ty wez nie rob sobie jaj. 16.03.25, 11:27
                Moim zdaniem jesteśmy ludźmi, bo mamy potrzeby społeczne. Działając razem można zrobić więcej niż pojedyńczo.
                Dlaczego chcesz wyłączyć potrzebę spotykania się z innymi? Dla mnie jest to przyjemność.
                • baenzai Re: Ty wez nie rob sobie jaj. 16.03.25, 12:19
                  Po prostu czasem się zastanawiam czy ta dość mocno wątpliwa przyjemność obcowania z ludźmi jest warta tych wszystkich starań, nerwów, poświęconego czasu i tak dalej.
                • obrotowy troche przygasze te podniosla sentencje :) 16.03.25, 16:12
                  tapatik napisał:
                  > Moim zdaniem jesteśmy ludźmi, bo mamy potrzeby społeczne.

- troche przygasze te podniosla sentencje smile

otoz WILKI jako zywo ludźmi nie sa, a maja rowniez wysoko rozbudowane potrzeby spoleczne.

poluja razem (to czysty pragmatyzm) i bawia sie razem - to juz kwestia preferencji i charakteru smile

> razem można zrobić więcej niż pojedyńczo.

- no to przez wyzej wspomniany czysty pragmatyzm.
        • stasi1 Re: Ty wez nie rob sobie jaj. 16.03.25, 07:14
          Wczoraj byłem u znajomych dla przyjemności, spotkałem tam nawet jej brata który mieszka na mojej wsi

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka