pisi_pisi
18.12.10, 23:26
Hej,
mamy do powtorzenia badanie ABR, bo wyszedl niedosluch umiarowany 45dB i 55dB, tympanogram typ B - synkowi zaczynala sie chyba infekcja. Lekarka kazala jednak aby to badanie zrobic wtedy gdy syn bedzie min. 3-4 tygodnie bez jakiejkolwiek infekcji, nawet kataru!! I suma sumarum przekladalam ta kontrolna ABR juz 4 razy, w poniedzialek znow musze dzwonic i przekladac, bo syn kaszle i ma katar. Ma ponad 2 lata, bardzo slabo i niewyraznie mowi i dobija mnie to, ze nie wiem do konca czy to wina płynu w uszach i oprzerostu migdalka, czy moze cos wiecej - jak sugeruje lekarka, ze niezbedne beda aparaty! ILE MAM czekac? czy wy tez czekacie 3-4 tygodnie przed badaniem bez kataru nawet? czy moze wystarczy zeby przez 7 dni przed badaniem byl super zdrowy???
bo tak to ja nigdy nie doczekam nastepnego ABR a w tym przypadku czas jest na wage złota, prawda? im szybciej prawidlowa i pelna diagnoza, tym lepiej!! Badania robimy w CZD. w dodatku martwi mnie ten dopisek przy badaniu - "wydłuzone latencje fali V" - ktos tak miał? lekarz na pryw. wizycie wspomnial, ze to niezbyt dobrze, ale wiecej nic nie powiedzial, bo 13 stycznia idziemy do niego na NFZ.