Dodaj do ulubionych

Drenaż uszu u 15 m-cznego dziecka

IP: *.ip.netia.com.pl 13.02.11, 13:20
witam serdecznie,
bardzo proszę o radę. Moj synek ma 1 i 3 m-ce. ma przewlekły katar. Od połowy grudnia stwierdzone wysiękowe zapalenie ucha. Bylismy w lutym w medincusie lekarz potwierdził wysiekowe zapalenie obustrone ucha. Powiedział, że kwalifikuje się na drenaż i ewentualnie wyciecie 3 migdałka. Na skierowaniu do szpitala napisał wysiękowe ZAROSTOWE zapalenie obustrone ucha środokowego. W Kajetanach trzeba czekać 12-14 m-0cy na taki zabieg. Lekarz pediatra powiedział, ze z takim zarostowym trzeba szybciej przeprowadzic zabieg.... ale gdzie? proszę bardzo o pomoc, boje się o jego uszy, ze bedzie miał niedosłuych, on jest taki maliutki jeszcze sad bardzo się boję ze coś zostało przeoczone przy wizytach pediatrycznych, skoro ma juz zarostowe zapalenie uszu to wysiek pewnie jest juz duzo wczesniej niz w grudniu, a dopiero w grudniu lekarz mi o tym powiedział.
Bardzo się boję narkozy .... bardzo się boję komplikacji, dlatego chciałabym jak juz będzie konieczne robienie drenażu, zrobic go w dobrej placówce ... ale zeby az tyyyyyyyyyyyyyyle nie czekać. z tego co wiem nalezałoby jak najszybciej zrobic drenaż.
Orientujecie się moze jak długo dziecko chodziło z wysiękowym zapaleniem ucha skoro mu się zreobiło zarostowe???? (w lutym miał ozuś z perforacją i ropną wydzieliną).

Drogie Mamy, bardzpo proszę o namiary na dobrą placówke która by się podjeła leczenia.
Bardzo proszę o namiary do dobrego laryngologa, który by nam pomógł, bo takowego nie mamy. Dobrze by było zeby lekarz miał swój prywatny gabinet, zeby w razie ozus nie czekać niewiadomo jak długo .... (mieszkamy pod Wawa)

Bedę bardzo wdzięczna za każda cenna informację. Moj mail izullka@wytnijtowp.pl bez wytnijto smile

Pozdrawiam,
Iza
Obserwuj wątek
    • pisi_pisi Re: Drenaż uszu u 15 m-cznego dziecka 14.02.11, 14:39
      dr Fayette z CZD przyjmuje na Sadybie www.otolaryngolodzy24.pl czy jakos tak, czekamy teraz na drenaz w CZD (syn 5,5 roku i drugi syn 2,5 roku - ma niedosłuch umiarkowany), zabieg na poczatek marca, niestety troche sie zeszlo, bo czekamy ze 4-5 miesiecy sad ale prywatnie w medincusie nie stac nas było. tam terminy b.krotkie. Krotkie terminy sa tez w łodzi podobno, tak 3 tygodnie oczekiwania.
      • gumt-ree pisi_pisi 16.02.11, 12:28
        A skąd wiesz że dr Fayette z CZD przyjmuje tam gdzie zalinkowałaś?
        Patrzyłam w zakładkę "specjaliści" i nie ma tam Jego nazwisko sad
        • pisi_pisi Re: pisi_pisi 18.02.11, 09:02
          bo tam byłam z dzieckiem, to było w listopadzie 2010, czyli niecale 4 mies.temu. Moze jednak zrezygnowal z współpracy z nimi. w kazdym razie teraz jestesmy pod opieka czd. a wczesniej byłam w medincusie na konwiktorkiej, prywatnie, tez sie specjalizuja drenazem i migdałami, bo oni bezp. powiazani sa z Kajetanami.
          • gumt-ree Re: pisi_pisi 19.02.11, 21:03
            No faktycznie, chyba już z nimi nie współpracuje.
            A napisz - jeśli to nie tajemnica wink jak dostaliście się do CZD?
            Właśnie przez Niego?
            Pytam, bo jak dzwoniłam do CZD to powiedziano mi, że mam wysłać skierowanie od laryngologa, Oni przekazują tam lekarzowi (w tym wypadku właśnie temu dr), potem dzwonią do mnie, umawiają wizytę w poradni CZD, no a potem wyznaczają ewentualnie termin zabiegu.
            U Was też tak było?

• kam-i-999 Re: pisi_pisi 20.02.11, 12:08
              Kochane
              CZD jest szpitalem panstwowym i obowiązuje takie same reguły jak wszędzie: musi być skierowanie z rejonowej przyhcodni do poradni larygologicznej CZD, wtedy ze skierowaniem umawiaja na wizytę, nie musi to byc wizyta u dr.Fayetta, jest tam też inna lekarka w poradni. To, keidy wyznaczą Wam wizytę już od lekarza nie zalezy tak bardzo, przypominam że kluczowa jest zawsze pielęgniarka w sektretaracie, to ona zapisuje. Terminy pierwszej wizyty mogą byc długie, ludzie przyjezdzają z całej Warszawy albo i dalej, natomiast na zabieg tak długo nie czeka się. Dr F wykonuej wszystkie zabiegi, ale my do poradni w CZD chodziliśmy do innego laryngologa, wiec nie wiesz do kogo Cie zapiszą.
    • kam-i-999 Re: Drenaż uszu u 15 m-cznego dziecka 20.02.11, 22:13
      krótkie terminy sa też w Damianie (ok 2 tyg), w Krajmedzie też do 2 tyg, więc bez długeigo czekania; zrostowe - tez tak mielismy, to niestety płyn juz z dobre pól roku - ma juz wtedy gesta konsystencje...bardzo niebezpieczne aby nie uszkodzic trawle słuchu
      • pisi_pisi Re: Drenaż uszu u 15 m-cznego dziecka 22.02.11, 11:05
        tak jak pisze kami... wizyta prywatna nie miala wplywu na termin wizyty w CZD, bo procedura zapisu omija tego lekarza. a normalnie leczymy sie u laryngolog w rej. przychodni, ona dala skierowanie. Z kolei moj mlodszy syn jest pod opieka audiloga z CZD z powodu niedosłuchu, ale to tez nie mialo wpływu.
        • gumt-ree Re: Drenaż uszu u 15 m-cznego dziecka 22.02.11, 12:23
          Nie napisałam chyba tylko, ze prywatnie to raczej nie wchodzi w grę (z wiadomych powodów).
          Pomimo wszystko dzięki serdeczne za odpowiedzi smile
          Trochę mi to już rozjaśniło sytuację, bo w tym "temacie" niestety jestem laikiem... smile

• Gość: farna Re: Drenaż uszu u 15 m-cznego dziecka IP: *.jjs-isp.pl 30.03.11, 20:53
            znalazłam tego dr Fayetta w innej poradni na Kabatach, na vertimed.pl Zabieg miałam szybko, bo miejsce sie zwolniło w planie operacyjnym i szukali gotowych do zabiegu pacjentów. ta sekretarka w CZd to nic w porównaniąz tą właściwą panią pod komórką Centrum, chyba ona o wszystkim decyduje. pozdrawiam, jeśli jeszcze chcesz skorzystać to mam nadzieję , że się przyda
            • gumt-ree Re: Drenaż uszu u 15 m-cznego dziecka 03.04.11, 17:48
              Ale jak to "sekretarka z CZD to nic w porównaniu z tą właściwą Panią pod komórką Centrum"?
              Bo albo jestem głupia i nie "jarzę", albo sorry, ale jakoś tak chaotycznie napisałaś że naprawdę ciężko zrozumieć uncertain
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka