Dodaj do ulubionych

Co robić???

09.08.12, 23:08

Obserwuj wątek
    • pestka_w_pestce Re: Co robić??? 10.08.12, 00:27
      może powinniście zmienić magnes na słabszy? a apropos rany - gdyby to nie musiało być zakrywane cewką nie byłoby problemu. możesz spróbować tormentiolem, to maść na trudno gojące się rany, pediatra nam polecał przy odparzeniach odpieluszkowych. wiem, że maść jest kontrowersyjna jeśli chodzi o dzieci, pediatrzy nie są tu zgodni. na odpieluszkowe jednak - dość ciężkie - pomogło świetnie.
      • mamaantosi Re: Co robić??? 10.08.12, 07:05
        Moim zdaniem powinnaś pójść z tym do lekarza i to jak najszybciej . Może jestem na tym punkcie przewrażliwiona , ale widziałam jak wygląda martwica skóry pod cewką i jest to poważne powikłanie które może wystąpić w każdym momencie życia naszych implantowanych dzieciaków . Ja osobiście w takim przypadku chyba nawet skontaktowałabym się z ośrodkiem w którym implant był wszczepiany w myśl zasady ,że lepiej na zimne dmuchać .
    • dorci741 Re: Co robić??? 10.08.12, 09:13
      Jestem tego samego zdania co mamantosi. Trzeba jak najszybciej dzwonić do ośrodka,który implantował i prosić, żeby ktoś zobaczył dziecko. Nie chcę Cie straszyć, ale szykując się do drugiego implantu, znalazłam informacje o dziewczynce, u której podobnie zaczęło się odrzucenie implantu. Także o tym czy jest to zwykłe odparzenie, czy też coś innego musi zadecydować ktoś kompetentny. Pisz proszę jak sprawa się potoczy, bo to ważny temat dla wszystkich zaimplantowanych dzieciaczków.
      • pestka_w_pestce Re: Co robić??? 10.08.12, 09:56
        fakt, popieram - dziecko powinien zobaczyć lekarz, najlepiej tam, gdzie implantowali. o tormentiolu pomyślałam jako o rozwiązaniu doraźnym.

toś mnie teraz przestraszyła tym odrzuceniem... uncertain
        • piaseckaanna2 Re: Co robić??? 15.08.12, 11:21
          hej, mialam podobny problem w pierwszych miesiacach noszenia implantu przez mojego syna. Pod cewka zrobila sie brzydka rana. okazalo sie że zalozono mu cewke mocniejsza, ktora byla mocno "dokrecona". W zestawie jaki dostalismy byly dwie cewki, wymienilam na ta słabsza, nie dokrecalam do konca, rana szybko sie zagoila.
          .
    • aptekus Re: Co robić??? 20.08.12, 08:57
      Mój Julek tez to przechodził.
      Przez przypadek dokręciliśmy mu magnes dwójkę do końca i skóra się zaczęła babrać.
      Dr Karlik z Poznania nas uspokoił, kazał nawilżać ranę jakąś maścią i zakładać gazik między skórę a cewkę. Zakupiliśmy też lżejszy magnes - jedynkę i się wszystko ładnie zagoiło.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka