Dodaj do ulubionych

niedosłuch 30 db

IP: *.dynamic.chello.pl 05.06.13, 14:36
Mojej coreczce (7 tygodni) wyszło na badaniu abr na 500Hz niedosłuch 30db, na 2kHz-4kHz 10db. Lekarka powiedziala : na granicy normy, zglosic sie za 2 miesiace bo wyniki moga byc pogorszone przez reakcje alergiczna (miala mega wysypke i lekki katarek). ja zadowolona o nic nie dopytalam, (w koncu norma) ale po spedzeniu troche czasu w internecie zaczynam sie martwic. 30db moze ogromnie utrudnic nauke mowy, niektorzy sie aparatuja przy takim niedosluchu. czy ktos mial podobne wyniki i moze nam doradzic co dalej? nastawiac sie na aparat? logopeda?
Obserwuj wątek
    • wrobeleczek1 Re: niedosłuch 30 db 05.06.13, 19:12
      Mój Aleks /słyszący / też miał przy badaniu podczas kataru 30db, a jak miał 5 lat 40db przed wycieciem migdałów a teraz jest idealniewink)) nie ma co panikowac i dokładać sobie stresu na zaśwink))
      to naprawdę niewiele mój Ernest ma 30db w wolnym polu/ czyli słyszy tak w aparatach/ i bardzo dobrze się rozwijawink))
    • Gość: aaaa Re: niedosłuch 30 db IP: *.dynamic.chello.pl 08.06.13, 21:13
      Ja robię takie badania. Badanie jest w normie, na 500 Hz wychodzi zwykle trochę zaniżony wynik- nie ma się czym martwic wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka