Dodaj do ulubionych

lot samolotem

11.08.04, 15:03
Obserwuj wątek
    • siuniek Lot samolotem 11.08.04, 15:05
      Miało być pytanie - czy są jakieś przeciwwskazania dotyczące latania samolotem
      w apaprtach. W instrukcji obsługi naszych widexow nie jest nic na ten temat
      napisane. Wybieramy się z małym na urlop własnie samolotem i chce się upewnić,
      że wszystko będzie o.k.
    • trincia Re: lot samolotem 11.08.04, 15:16
      Lecialam samolotem i aparaty sluchowe nie przeszkadzają w niczym. Nie ma też
      zakazu zdejmowania ich. Nawet dobrze, gdyby dziecko je miało, bo zawsze to jest
      poznawanie nowych dźwiękow. Niesamowite uczucie dla doroslego, dla dziecka może
      być jednak "szokiem" (hałas) Najgorzej może byc jak się wybijecie z powierzchi
      i znajdziecie sie "na gorze" - jest straszne ciśnienie (ale nie boli). Wcale
      nie trzeba ściagac aparatow. Sami zresztą sie przekonacie jak dziecku bedzie
      wygodnie i jak zareaguje. Może samo zacznie ściagać aparaty a może nie.
      Trincia.
    • mjtom Re: lot samolotem 11.08.04, 20:21
      Zgadzam się z Trincią. Też leciałam samolotem z aparatem słuchowym. Wszystko
      jest okey. Trzeba mieć otwarta buzię, bo rzeczywiście jest duże ciśnienie, jest
      efekt zatkanego ucha, podobnie jest w górach. Jak ktoś był w górach to wie co
      mam na myśli. Ci którzy nie noszą aparatów słuchowych pomaga zakładanie waty do
      uszu. Aha, jeszcze jedna ważna dla osób noszących soczewki kontaktowe. Nie
      można lecieć samolotem w kontaktach, za duże ciśnienie i za mało wilgoci(efekt
      suchego oka).Pozdrawiam.
      P.S, Chyba już nie ma takiego zacofania jak w latach 80-tych, gdy mnie nie
      chcieli wpuścić z aparatem słuchowym do samolotu i chcieli mi zabrać akumlatory
      do aparatu(jeszcze wtedy nie było dostępnych baterii), bo mysleli że to coś w
      rodzaju bomb.Ha, ha, ha...Ale poleciałam I klasą za to.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka