Chcemy się przedstawić-jestem Justyna i mam synka Filipka (15miesięcy)u którego w piatek badanie bera potwierdziło najgorszą diagnoze 100db na oba uszka-jesteśmy załamani

jutro zabieram się za załatwianie dofinansowania zdecydowaliśmy się na aparaty Sumo DM.Mamy już orzeczenie o niepełnosprawności z innego powodu niz wada słuchu czy musimy do załatwienia dofinansowania na aparaty czekać na następną komisję??? W tym roku czeka nas prawdopodobie zabieg poszerzania krtani bo Filipek jest na rurce tracheostomijnej ale jak tylko będzie na to gotowy to chcemy wszczepić implanty (jeszcze jestem troche zielona z tym wszystkim)ale staram sie jakoś zebrać do kupy z tą diagnozą,ponoć ma szanse się zakwalifikować na implanty.Pocieszyło mnie że są refundowane jak czytałam na waszym forum bo ostatnio trudno związać koniec z końcem.Napiszcie prosze jak najlepiej oprucz rechabilitacji w ośrodku zająć sie dzieciaczkiem w domu jakie ćwiczenia można wykonywać żeby jak najwięcej pomogły.Naprawde mnie przeraża to wszystko-boje sie że nie dam rady-pozdrawiam wszystkie dzieciaczki