kamelia111 17.07.08, 13:30 warto? co on daje? wszyscy stosują? my nie mamy i protetyk nic takiego nie proponował... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mlagodna Re: osuszacz do aparatów 23.07.08, 00:20 hihhiihi u mnie osuszacz to słoik wypełniony granulkami do wyciągania wilgoci (z butów, AGD...). Wrzucamy tam raz na kilka dni aparaty na noc i zakręcamy szczelnie słoik pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
fogito Re: osuszacz do aparatów 23.07.08, 03:16 My dostalismy w zestawie podczas zakupow pudelko z tabletkami do osuszania. Wkladam tam na noc aparaty kazdego dnia (bez baterii). Ostatnio odkad jestesmy w bardzo wilgotnej okolicy na wakacjach pomimo osuszania pojawila sie rdza w okolicach gdzie wklada sie baterie. Moj synek jest z tych co ciagle sa w ruchu i wiecznie jest spocony, wiec w naszym przypadku aparaty musza byc osuszanem, bo pewnie by padly w ciaglu kilku dni gdybym odpuscila. Odpowiedz Link Zgłoś
tataantosi Re: osuszacz do aparatów 29.07.08, 22:15 Dziwne, że w zestawie z aparatami nie było osuszacza. Jest to bardzo przydatne i ważne urządzenie (może za dużo powiedziane ale jednak ważne) albowiem wilgoć jest zabójcza dla elektroniki wykorzystywanej w aparatach. Można sobie poradzić w bardzo prosty sposób: wystarczy jakiekolwiek, szczelnie zamykane pudełko i tabletki osuszające, które można kupić w każdym sklepie z aparatami. Wkładasz aparaty z tabletką na noc i spoko (można wyjąc baterie ale to już zależy od modelu aparatu). Tabletka starcza na ok. 1 miesiąc osuszania - łatwo zauważyć, że jest do niczego bo zmienia kolor. Koszt 1 tabletki ok. 6 zł. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
mangelika Re: osuszacz do aparatów 05.09.08, 23:29 Ja miałam osuszacz i nie zdawał egzaminu kupiliśmy suszarke do aparatów i implant koszt to ok 200 zł i działa juz 3 lata sama wie ile godzin suszyć jest podłanczana pod prąd super sprawa polecam szczególnie do implantu bo osuszacz nie zdaje tak egzaminu no i trzeba co jakiś czas wymieniać a suszarka jest elektryczna Odpowiedz Link Zgłoś